Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pucka - niezły pomysł. Zresztą - co by zostało? Tatuś Muminka?
zuziaM - dziękuję Ci za pomoc, i świniaki aktualne i przyszłe też!:loveu:

• Replies 9.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zostałby BOBEK :evil_lol: u lekarza z maluchem niestety nie byłam bo wszyscy zaspaliśmy... musimy iść jutro, narazie wszystko oki, goraczka sie nie nawraca, kaszlu i kataru tez nie ma wogóle - to chyba dobrze wróży :eviltong: :cool3:

Posted

[quote name='Ania z Bytomia']zostałby BOBEK :evil_lol: [/quote]
Ja jestem tradycjonalistą książkowym i postaci z kreskówki japońskiej nie uznaję:diabloti: .
Ewentualnie może być Homek:evil_lol: albo Hatifnat:evil_lol:.

[quote name='Ania z Bytomia']u lekarza z maluchem niestety nie byłam bo wszyscy zaspaliśmy... musimy iść jutro, narazie wszystko oki, goraczka sie nie nawraca, kaszlu i kataru tez nie ma wogóle - to chyba dobrze wróży :eviltong: :cool3:[/quote]
Na razie dobrze to wygląda. Cieszę się, że synkowi przechodzi. Może to faktycznie nie alergia?

Posted

[B]Elurin[/B]... czekam na maila, na razie nic nie dostałam...

A może po prostu - podam linka do forum, napiszę kilka słów o prosiaczkach. Jak komuś będzie zależało to wejdzie na forum...

Ewentualnie mogę podać adres mailowy do mnie...

Dobrze będzie??

Posted

Aniuś, juz wysyłam! Zapomniałem,...:oops: To jest ogłoszenie o tych prośkach, które są u Apsy. Jak będą następne, to dam kolejne ogłoszenie. Wolałbym nie wspominać o laboratorium...

Posted

APSA mam do Ciebie prosbe - zmien w aukcji szczurkowej nazwe stowarzyszenia, bo to jest Stowarzyszenie [U]Przyjaciol[/U] Szczurow (nie pomocy). Poza tym musisz byc bardzo czujna, bo szczurami interesuje sie o wiele wiecej terrarystow niz wiekszymi gryzoniami.

Posted

jestem jestem,nic sie złego u mnie nie dzieje :-) po prostu wczoraj musialam wyjechać i wrocilam dopiero niedawno,świnek bedzie miał na imie albo Lolek albo Mumin albo Fagot,ale to jest nadal do ustalenia.W kazdym razie on chyba jeszcze potrzebuje mnostwo czasu i spokoju zeby jako tako funkcjonować w innym miejscu niz laboratorium...daje sie glaskac,ale widac,ze to dla niego cos nowego,juz mniej ucieka ode mnie,aha i zaczal jeść:pogryzl troche kolbe i zjadl troche jedzenia i sianka,ale moim zdaniem jest lepiej niz było,wiec oby do przodu ;-)

Posted

jak to szorować? tę nowiutką klateczkę!?
DO WARSZAWIAKÓW!
macie pożyczyc na tydzień - dwa klatke dla świnki morskiej - jednoświnkowa wystarczy - większa też może oczywiście być!

Posted

Zostawiłem ogłoszenia w Oazie i w Hematowecie na Krasińskiego. W Oazie trafiłem na wetkę-świnkomaniaczkę:lol:, powiedziałem co i jak, ma opowiadać o świnkach opiekunom pacjentów-prosiąt.
BTW, wszystkie szczurki z Oazy zostały wyadoptowane (ale neologizm:shake:), dziś dwie ostatnie szczurzyczki.

Posted

[quote name='OlimpiaK']Tak tez myslalam ze Iza Cie dorwie jak przyjdziesz z takim ogloszeniem. :evil_lol:[/quote]
Kto kogo dorwał:evil_lol:. Pół godziny trułem jej o prośkach, moich i forumowych:lol:.

Posted

[quote name='Elurin']Aniuś, juz wysyłam! Zapomniałem,...:oops: To jest ogłoszenie o tych prośkach, które są u Apsy. Jak będą następne, to dam kolejne ogłoszenie. Wolałbym nie wspominać o laboratorium...[/quote]

[B]Elurin[/B]... ogłoszenia dostałam. Dzięki :). Tak więc dziś wywieszę je w "moim" zoologiku.
Te prośki Apsy są śliczniaste po prostu... A te umaszczenie agouti :loveu: .
Mója ostatnia świnka miała takie umaszczenie. Cała była brązowa, przesiana czarnym i do tego jeden wąski, biały paseczek biegnący pośrodku grzbietu... Eeeh... Śliczna była i kochana... (musieliśmy ją uśpić, miała raka... :().

Posted

[quote name='Aniuś'][B]Elurin[/B]... ogłoszenia dostałam. Dzięki :). Tak więc dziś wywieszę je w "moim" zoologiku.[/quote]
Aniuś, tylko zmień zapis, tak, jak prosiłem w mailu, jeśli wywiesisz duże ogłoszenie.
Apsa - masz może jakąś umowę adopcyjną gryzoniowo-świnkową? Ja stworzyłem coś na bazie szczurkowej umowy z dogo, ale może masz coś lepszego?

Posted

Apsa - podeślę Ci, w razie czego popraw i odeślij. Aha, kiedy dasz transporterki Pucce? Bo bedę w sobotę potrzebował...
Invictus - wet się nie odzywał, jutro zadzwonię, to się, mam nadzieję, czegoś więcej dowiem.

Posted

[quote name='Elurin']OK, pasuje, najlepiej koło tej lecznicy, jeśli Piaseczno będzie aktualne, to podeślę Ci adres na priv.
BTW, zaraz wyślę umowę.[/quote]

Alez tu sie dzieje !
Wspaniale, ze te przemile stworzonka maja tylu wielbicieli :loveu: !

Posted

[quote name='invictus hilaritas']tak sobie mysle.. na swinkowym forum jest troche osob ktore chca kupic swinke- dlaczego nie chca adoptowac ? preciez proski zdrowe sa i mlode..[/quote]
Mogą chcieć prośka o sprecyzowanym wyglądzie, a tu takie...świnki w worku;).
A może nie pasują im akurat te? Albo może obawiają się, że po przejściach i chorowite?

Posted

Dostałam wiadomośc na gg, że ktoś o świnkach przeczytał na forum cavisiowym - umieściłam tam posta w tej sprawie:
[URL]http://cavalierkingklub-pl.com/cavisiowo/viewtopic.php?t=927&sid=7e085b5e99ca0d5867e5c55deafe4c1d[/URL]
Osoba ta pytała o szczegóły - podałam maila do Elurin i adres wątku na dogo. Może wyniknie z tego adopcja? :razz:

Posted

Dzieki, Isiak!
Do mnie ktoś wczoraj dzwonił, ale chce świnkę dla koleżanki do dziewczynki...Nie odmówiłem od razu, ale nie podoba mi się to...:shake: