Jump to content
Dogomania

Emi- mikroskopijna, skrajnie zachudzona sunia,ma dom :)

Recommended Posts

Posted

O.K.
Emi jest jeszcze w lecznicy, Ewunia odbierze ją jak zadzwoni do niej lekarz wet.
Malutka miala jeszcze przepłukane kanały oczno-uszne i bedzie miala usuwany ząbek przetrwały o ile sam jeszcze jej nie wypadł.
Ma tez zaordynowane lekarstwo do przemywania oczu, które bedzie do odbioru w lecznicy w sobotę.

Posted

[quote name='Podmcent']Prawdę mówiąc - troszkę się niepokoję - czy sterylizacja i wybudzanie to faktycznie tak długo trwa?

Nie trwa aż tyle, ale tyle potrzebowałam czasu, żeby dojechać do lecznicy, a potem spokojnie zawieźć maleńką do DT i tam jeszcze troszkę posiedzieć, żeby ją poprzytulać i przywitać się z innymi zwierzakami:-) A potem musiałam wrócić i poprzytulać moje stwory;-)

Podmcent - przede wszystkim ogromne podziękowania za wpłatę dla Emi:-) Na moim koncie jest już 100 zł wpłacone przez Ciebie i zapisałam już tę wpłatę w poście rozliczeniwym Emi na 1 stronie:-)

Emi zabieg zniosła dobrze, miała dodatkowo przeplukiwane kanaliki oczno-uszne. Ma to poprawić jej problemy z oczkami. Miała już po zaśnięciu badanie specjalnym papierkiem lakmusowym tych łez. Weci powoiedzieli, że teraz po płukaniu i przy stosowaniu specjalnego płynu do przemywania oczek powinno byc dobrze:-) W przyszłości Emi powinna mieć przecierane oczka przegotowaną wodą.

W drodze powrotnej maleńka podsypiała na specjalnie dla niej wymoszczonym posłanku na przednim siedzeniu. Cały czas ją głaskałam i dlatego jazda trwała dosyć długo. Po wejściu do domu obszczekała wszystkie zwierzaki i każdemu nakrzyczała, żeby jej nie dotykał, nie wąchal i w ogóle, żeby jej dali spokój:-) Mnie się też w końcu dostało, bo kiedy starałam się nałożyć jej ubranko, (którego nie miała na sobie, żeby po drodze nie zasiusiać), złapała mnie za rękę ząbkami. Oczywiście ostrzegawczo i wcale nie bolało.
Potem Ania wzięła maleńką na ręce i na jej rękach Emisia przysnęła spokojnym snem.
Jest taka maleńka, że płakać mi się chce ze wzruszenia, kiedy na nią patrzę. Dostała w gabinecie 3-dniowy antybiotyk, a w zaleceniach w razie bólu podawanie Tramalu (1/4 tabletki 2 razy dziennie).

Posted

Ewo,

bardzo serdecznie dziękuję za informacje, bo Emi pokochałam. Bardzo się ciesze, że Emi czuje się dobrze skoro ząbkami trzaska :D jak Ją turbują w jakieś ubranka krępujące, niewiedzieć czemu :P

Posted

Ewo,

dziękuję bardzo za odpowiedź, a jeszcze bardziej dziękuję za serce dla psiaków. Masz ode mnie na pw pocztę, w której piszę, że zrobiłam dodatkowy przelew na Emi - deklaracja stała 20 zł x 11 mcy, i pod jakimi warunkami możesz tę kwotę przeznaczyć na inne psiaki. Przelew już poszedł. Pozdrawiam serdecznie, Małgośka

Posted

Dziękujemy za odwiedziny i , za pozdrowienia :)

Emi czuję sie bardzo dobrze, wczoraj ładnie zjadla kolacje, spokojnie przespała całą noc, dzisiaj ze smakiem zjadła śniadanie, wyszła na spacer i zrobiła siusiu, teraz sobie śpi.

Pozdrawiamy Wszystkich serdecznie!:)

Posted

[quote name='Podmcent']Ewo,

dziękuję bardzo za odpowiedź, a jeszcze bardziej dziękuję za serce dla psiaków. Masz ode mnie na pw pocztę, w której piszę, że zrobiłam dodatkowy przelew na Emi - deklaracja stała 20 zł x 11 mcy, i pod jakimi warunkami możesz tę kwotę przeznaczyć na inne psiaki. Przelew już poszedł. Pozdrawiam serdecznie, Małgośka[/QUOTE]

Małgosiu, raz jeszcze serdecznie dziękuję za tak wielką pomoc dla Emi:-) Pieniądze na pewno dotrą dzisiaj na konto i natychmiast zapiszę je w wątku rozliczeniowym.
Po udanej i sprawdzonej adopcji Emi, kwota, która zostanie na jej koncie (rozumiem to tak, że policzymy miesiące, za które wpłaciłaś deklarację, a w których Emi będzie miała swój domek i to będzie ta kwota) zostanie przekazana dla kolejnej naszej podopiecznej, którą na pewno będziemy miały:-)
Razem z Ellig zawsze przeznaczamy pozostałe fundusze naszych podopiecznych na koleje psie nieszczęście, co możesz prześledzić po naszych wątkach. Tak będzie i tym razem:-)

Bardzo sie cieszę, że ta malizna tak dobrze się czuje. Przyznam, że w jej przypadku bałam się bardzo i narkozy i zabiegu. To takie kruchutkie maleństwo, że chcialoby sie chronić ją przed całym światem:-)
Czy wiecie, że w gabinecie przed podaniem środka usypiającego wskakiwała łapkami na wetki i rozdawała buziaki? Ona kocha wszystkich:-)

Posted

[quote name='Ewa Marta']Okazało się, że to nie byl mleczak, tylko skrzywiony stały, ale nie było potrzeby wyrywannia go:-)[/QUOTE]
To dobrze :)
przynajmniej nic w pyszczku ją nie boli :)
Moja sunia też ma takiego krzywusia stałego.Śmiesznie wygląda jak się uśmiecha :D

Posted (edited)

Doszły już deklaracje do końca roku od Podmcent:-) Bardzo pięknie dziękujemy za tak niespodziewany prezent dla naszej Emi:-)
zaraz zapiszę wpłatę do rozliczeń i zgodnie z obietnicą pozostałą na koncie Emi kwotę po jej adopcji przeznaczymy na inną naszą podopieczną po wyadoptowaniu Emi i pewności, że domek nie rozmyśli się i nie odda Emitki z powrotem.

Emi dostała poza 100 zl jednorazowej wpłaty, którą już zapisałam jeszcze 11 x 20 zl czyli 220 zł od Małgosi:-) To deklaracja od lutego do grudnia 2014:-)

Zaraz muszę wykombinować jak to zapisać w rozliczeniach, bo nie zbieramy zazwyczaj deklaracji z Elą i nie zrobiłyśmy takiej pozycji w poście:-) Dopiszę ją jednak z przyjemnością za chwilkę:-)

Edited by Ewa Marta
Posted

Pani Małgosiu, bardzo dziękujemy za pomoc dla Emi.

Lena, ania juz wycałowala sunię:)

Emi czuje sie dobrze, wiekszosc dnia przesypia, dostaje przeciwbolowo Tramal i mysle ,ze juz najgorsze chwile sa po za nią, dzisiaj zrobila tez koopę co jak zawsze bardzo nas ucieszylo, kiedy psiak jest po zabiegu, siusiu bez problemu, apetyt tez dopisuje :)

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie :)

Posted

Dlugo mnie nie bylo z Wami, ale juz jestem i sie ciesze, ze wszystko sie udalo. W pelnych milosci rekach Pani Ani Emi wyzdrowieje w trymiga! Mizianki zostawiam i pozdrowienia :)

Posted

Byłam dzisiaj u Emi:-) Wieczorem zgram zdjęcia i filmiki:-) Teraz jestem w pracy i staram się nadrobić 3 godziny, które miałam przeznaczyć na pracę, a przeznaczyłam na zabranie Zuli do weta i na pobycie z pozostałą częścią stadka u Ani:-)

Posted

[quote name='Ewa Marta']Byłam dzisiaj u Emi:-) Wieczorem zgram zdjęcia i filmiki:-) Teraz jestem w pracy i staram się nadrobić 3 godziny, które miałam przeznaczyć na pracę, a przeznaczyłam na zabranie Zuli do weta i na pobycie z pozostałą częścią stadka u Ani:-)[/QUOTE]

czekamy :)