Jump to content
Dogomania

Szczotka - W nowym domu! Poznaje swiat u Roszpunki. Powodzenia mała!!!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ika136']Witam. Ja również proszę o nr. konta.[/QUOTE]

dane konta wysłane:)

Dostałam odpowiedz od Bazyliszka:

"Proszę o dokładny termin koszt dokładny koszt to 280 zł co daje nam jakies 17 godzin jazdy czy są jakies konkretne godziny jak mamy odebrać i przekazać psa? To jest strasznie długa trasa więc troszkę się jej obawiam."

Odpisałam,że jedynym dniem w najbliższym czasie , który mi nie pasuje jest 8 grud. Chyba ,że będzie to przyjazd pod wieczór. Maia a jak z odbiorem ze schroniska?

• Replies 464
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Najlepiej by było zabrać sunię ze schroniska i od razu w trasę, aby już nigdzie jej nie przetrzymywać i dodatkowo nie stresować. Najlepiej, aby to było w sobotę. Podczas transportu sunia musi być cały czas w klatce/ transporterze, nie może być wyprowadzana nawet na siusiu, bo ona będzie przerażona, może być wyjęta z klatki dopiero na ogrodzonej posesji, albo w kojcu. Trzeba zachować ostrożność. Bazyliszek wysłała mi swój numer telefonu, obgadam wszystko telefonicznie i napiszę tutaj.

Posted

Maia, trzeba założyć Szczotce szelki i obrożę i w ten sposób po drodze na drugi koniec Polski ją wyprowadzać na siusiu. Nie wyobrażam sobie,że ona przez te kilkaset km nie wysiądzie z auta za potrzebą. Owszem, potrzebna porządna smycz do zapięcia na te szelki i obrożę i już. No chyba,że w aucie bedzie tylko kierowca-kobieta chucherko, malutka, drobniutka, która sobie z wyprowadzeniem Szczotki z auta nie poradzi. Smycz obwiązuje się wokół nadgarstka ręki, aby się niechcący nie wyślizgnęła z dłoni i króciutki spacerek na siusiu, aby ulżyć psu....

Posted

Ale ona prawdopodobnie nie potrafi chodzic na smyczy, nawet nie wiadomo czy załatwi się na smyczy. Jak przewoziłam Trisię i Polarka również kilkaset km, psiaki nie były wyprowadzone, zostały wyjęte z transportera dopiero jak dotarły na miejsce. Jeśli sunia już nie wytrzyma lepiej żeby załatwiła się pod siebie, niż niechcący miała by się wyrwać i uciec.

Posted

[quote name='Maia']Ale ona prawdopodobnie nie potrafi chodzic na smyczy, nawet nie wiadomo czy załatwi się na smyczy. Jak przewoziłam Trisię i Polarka również kilkaset km, psiaki nie były wyprowadzone, zostały wyjęte z transportera dopiero jak dotarły na miejsce. Jeśli sunia już nie wytrzyma lepiej żeby załatwiła się pod siebie, niż niechcący miała by się wyrwać i uciec.[/QUOTE]
Tu musze się zgodzić bo wiem że jeśli pies jest przerażony to potrafi w mig przegryźć smycz tym bardziej że ona ze smyczą dotąd nie miała kontaktu z tego co wnioskuje.
Lepiej dać podkład do transportera i dopiero na miejscu wypuścić.Mniejszy stres dla Szczotki i osoby tranportującej.

Posted (edited)

Maia czy Szczotkę można by zabrać ze schronu w niedzielę ( 8grud.)rano, bo chyba tylko tak pasuje Bazyliszkowi.

Odp od Bazyliszka:

"Trasę widziałabym w ten sposób
5 rano start z Inowrocławia
ok 10-11 Białystok
ok 19.30 jesteśmy w Lubieni "

doszło 30zł od yolanovi także mamy: 405zł

Edited by dexterka
Posted

[quote name='Maia']schronisko w niedziele nieczynne, sobota najbardziej pasuje[/QUOTE]

Maia bardzo proszę skontaktuj się z Bazyliszkiem i ustalcie szczegóły. Mnie nie ma niestety w domu w niedzielę 8grudnia, chyba ,że Szczotka miałaby przyjechać pod wieczór.

Posted

[quote name='Maia']Najlepiej by było zabrać sunię ze schroniska i od razu w trasę, aby już nigdzie jej nie przetrzymywać i dodatkowo nie stresować. Najlepiej, aby to było w sobotę. Podczas transportu sunia musi być cały czas w klatce/ transporterze, nie może być wyprowadzana nawet na siusiu, bo ona będzie przerażona, może być wyjęta z klatki dopiero na ogrodzonej posesji, albo w kojcu. Trzeba zachować ostrożność. Bazyliszek wysłała mi swój numer telefonu, obgadam wszystko telefonicznie i napiszę tutaj.[/QUOTE]

Może przed wyjazdem mniej wody podać, tak żeby nie sikała co chwilę, mój wilczur jak stresuje przed wizytą u lekarza (mówię mu zawsze że zaraz pojedziemy :) ) to potrafi wypić morze wody..
Mniej wody i jechać bez przerwy, jeśli kierowca będzie sam . .
a jak jeszcze ktoś inny będzie, to tak jak dziewczyny mówią, i szelki i obroża, 2x smycz (do obroży i szelki) . . .
jeśli to pies naprawdę bardzo przerażony, to ja bym bez przerwy jechała . . nie ryzykowała . .

i czy ktoś gdzieś tu napisał, ile za hotelik? bo nie wyczytałam . .

Posted

bazyliszek nie odzywa się?
Mój samochód jeszcze nie naprawiony, nie ma kiedy eh . . . może w następnym tygodniu się zrobi. I wtedy bede mogla pojechać po szczocię, jak coś . .

Posted

Nie mogę się dodzwonić do Bazyliszka? Co robimy? Na wyciągnięcie Szczotki ze schroniska potrzebne będzie jeszcze 50 zł, tyle kosztuje adopcja psa ze schroniska

Posted

[quote name='Maia']Nie mogę się dodzwonić do Bazyliszka? Co robimy? Na wyciągnięcie Szczotki ze schroniska potrzebne będzie jeszcze 50 zł, tyle kosztuje adopcja psa ze schroniska[/QUOTE]
Może się mylę-ale na transport było potrzeba 250zł? uzbierało się 370-więc w czym problem?

Posted

[quote name='Maia']Nie mogę się dodzwonić do Bazyliszka? Co robimy? Na wyciągnięcie Szczotki ze schroniska potrzebne będzie jeszcze 50 zł, tyle kosztuje adopcja psa ze schroniska[/QUOTE]

Sprawdziłam, Bazyliszek był dzisiaj aktywny na dogo. Napisz na pw i na adres mailowy. Swoja drogą to w kulki leci z nieodbieraniem telefonu.

Maia, uporządkuj finanse Szczotki. Były deklaracje już w listopadzie. Teraz będą grudniowe. Coś mi się wydaje że Szczocia nie jest biedna.

Posted

[quote name='Hope2']Może się mylę-ale na transport było potrzeba 250zł? uzbierało się 370-więc w czym problem?[/QUOTE]

Nie ma w niczym problemu tylko napisałam, o tej opłacie za adopcjie, bo wcześniej zapomniałam w ogóle o tym