Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mattilu napisał(a):
Ewa, u Ziutki na bazarku jest wykupiony przeze mnie pakiet -zuzyj dla kogo potrzebujesz!

Dziękuję, wykorzystamy :-).

Wczoraj wieczorem przyjechała po Sabinę pani z Warszawy, ma być DT z opcją stałego jeśli Sabina dogada się z jej sunią. Dziś zadzwonię co tam słychać.
Z tego wyjazdu psiego TZ jest bardzo niezadowolony bo Sabina go wyjątkowo polubiła i piszczała niemiłosiernie pod drzwiami jak on wychodził do ogrodu, uznał, że jestem zazdrosna nawet o psa i się go pozbywam :-).

W sobotę byliśmy u weterynarza z Sanią na zdjęciu szwów, ale ponieważ paskuda wydłubała sobie jeden szew i w domu dezynfekowałam to octeniseptem i zabezpieczałam jałowymi opatrunkami, to dostała jeszcze dwa zastrzyki w razie czego i coś jej wstrzyknięto do dziury po szwie - odkażającego, a potem spryskano takim srebrnym środkiem w sprayu.
Koszt 25 zł, paragon wstawię w poście rozliczeniowym.

Szczeniaczki są grzeczniutkie i kochane. Wczoraj troszkę mnie zmartwiło, że dwa razy znalazłam śluz z krwią, ale okazuje się, że to wynik odrobaczania bo po piątkowym odrobaczeniu dopiero dziś wyłażą z piesków padłe robaki. Dziś krwi nigdzie nie było więc mam nadzieję, że wszystko jest z maluchami w porządku.
Dziś dostały węzły sznurkowe do zabawy i zaatakowały je jak szalone.

Balbinka i Bąbelek :-).

Bąbelek.

Balbinka.

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Oba są urocze:-) Ewciu, jak tam Ci idzie szukanie karmy dla nich? ;-)

Jak zawsze, całkiem dobrze :-). W zooplusie jest Rocco Junior, cena sensowna według mnie więc jeśli nie ma innego pomysłu to zamówię.

Posted

Ellig napisał(a):
Mestudio, prosze napisz ile potrzeba pieniedzy na tę karmę, od tego jest Klub WB, zeby pomagac swoim (prosze sie nie śmiać) członkom.

http://www.dogomania.pl/forum/threads/213164-Klub-Wytrwałych-Baloniarek-Razem-możemy-odnosić-sukcesy-)?p=21906093#post21906093

Eluś, klub WB mógłby pokryć koszty dalszych szczepień maluszków jeśli to możliwe. Karmę dostają ode mnie, bo to obiecałam ich Mamusi;-) Zamówiłam już 24 puszki Rocco juniora po 800 gram i ciasteczka dla juniorków.

Posted

Ewa, dziękujemy za karmę :-).
Elu, pomyślimy o szczepieniach za pieniążki skarbonkowe :-).
W sprawie piesków dzwonią lub wysyłają sms-y sami dziwni ludzie, chcą abym do nich oddzwaniała albo rezygnują jak mówię o sterylizacji w przyszłości, wizycie pa lub podpisaniu umowy. Traktują te pieski jak zabawki.
Było też pytanie czy chcę się ich szybko pozbyć, no i kilka pytań ile chcę za pieski.

Posted

TZmestudio napisał(a):
Członkiniom? :-)

Tyż :)

Ewa Marta napisał(a):
Eluś, klub WB mógłby pokryć koszty dalszych szczepień maluszków jeśli to możliwe. Karmę dostają ode mnie, bo to obiecałam ich Mamusi;-) Zamówiłam już 24 puszki Rocco juniora po 800 gram i ciasteczka dla juniorków.

Tak, oczywiście, poproszę Mestudio o zlozenie zapotrzebowania-wniosek.

[quote name='mestudio']Ewa, dziękujemy za karmę :-).
Elu, pomyślimy o szczepieniach za pieniążki skarbonkowe :-).
No ja myślę, płacisz skladki, prosze sie odzywac .

Posted

Malutka Balbina załatwia się w kuwecie, a łobuz Bąbel obok kuwety uparcie. Balbinka jest bardzo grzeczna, leży sobie przy kocie na podgrzewanym baranku, a Bąbel kombinuje, próbuje zjeść kota i wszystko co tylko możliwe zahaczyć zębem.

Posted

TZmestudio napisał(a):
Balbin chodzi wzorcowo na smyczy. Po prostu miodzio.
Balbina trochę gorzej. W niektórych momentach za bardzo się boi. Ale pracujemy ....

Fajnie, że chociaż jeden wzorcowy:-) Balbina też szybko załapie. Ważne, że pracujecie z nimi:-) Czy p[uszki już doszły?

Posted

Balbin pięknie wygląda na spacerze z chłopem 184 cm w górę.....pasują do siebie idealnie. W ogóle te maluchy są cudne, jakieś takie wyjątkowe okruszki.

Ewa Marta - karma dotarła już w środę i maluchy zajadają aż im się uchalki trzęsą - bardzo Ci dziękujemy.

Ziutka - dzięki za przelew, w końcu będziemy mieli jakiś plus :-).