Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='andzia69']no patrz! naprawdę? chyba sobie to w podpis wrzucę ! i będę cytować, kiedy ktoś poprosi o pomoc!!!:angryy:[/QUOTE]

Dziekuję za konstruktywną i rzeczową odpowiedź.

• Replies 235
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

[quote name='stzw']Świętokrzyskie TOZ ma umowę na wyłapywanie bezdomnych zwierząt. Za kasę. A ten biedak poniewiera się po ulicy...[/QUOTE]
A Ty skad masz taka wiedze, bo ja wiem ze mieli jak prowadzili schronisko w Dyminach, od 1 stycznia br. juz ich gmina wykopala, wiec sa taka sama org. jak moja i Twoja. Mam nadzieje ze wyjasnilam o co biega bo bylas nie na bierzaco. :shake: Borykaja sie z problemami tak jak my wszyscy ktorzy chca naprawde pomagac a nie zarabiac na bezdomniakach. Tacy zawsze dostana po doopie, bo nie lawiruja, nie sa obludni, nie pomagaja dla poklasku, tak jak np. niejedna z krakowoskich org. i nie tylko. Wierzysz takim co hoteluja psy 35 zl. za dobe, bo ja takimi to sie brzydze. Sama bierzesz psy i najwyzej liczysz po dysze za dobe a jeszcze zapewniasz drobna opieke weta, bo za powazniejszy zabieg trzeba zaplacic ekstra, co jest rzecza zrozumiala.

Edited by Ada-jeje
uzupelnienie
Posted

Gmina nikogo nie wykopała. ŚTOZ nie złożył oferty na kolejny rok ze względu na oferowane warunki finansowe.
W 2012r. przychody wyniosły 916.606,83 zł a środki przeznaczone na wynagrodzenia to 380.440,60 zł (2 osoby były zatrudnione na podstawie umowy o pracę a 19 na podstawie umowy cywilnoprawnej ). Na wynagrodzenia zostało przeznaczone ponad 40% posiadanych środków.
"Miasto postawiło także inne warunki: ograniczyło kwoty przeznaczane na pensje do 30 proc. dotacji. – Obecnie na zatrudnienie kilkunastu osób personelu idą bardzo duże sumy – wyjaśnia wiceprezydent Czesław Gruszewski".
Nie twierdzę, że ŚTOZ bryluje, szuka poklasku itp i nie wie, co ma robić z forsą.

Posted

[quote name='stzw']Gmina nikogo nie wykopała. ŚTOZ nie złożył oferty na kolejny rok ze względu na oferowane warunki finansowe.
W 2012r. przychody wyniosły 916.606,83 zł a środki przeznaczone na wynagrodzenia to 380.440,60 zł (2 osoby były zatrudnione na podstawie umowy o pracę a 19 na podstawie umowy cywilnoprawnej ). Na wynagrodzenia zostało przeznaczone ponad 40% posiadanych środków.
"Miasto postawiło także inne warunki: ograniczyło kwoty przeznaczane na pensje do 30 proc. dotacji. – Obecnie na zatrudnienie kilkunastu osób personelu idą bardzo duże sumy – wyjaśnia wiceprezydent Czesław Gruszewski".
Nie twierdzę, że ŚTOZ bryluje, szuka poklasku itp i nie wie, co ma robić z forsą.[/QUOTE]
Wiem, jestem na watku kieleckim od samego poczatku, od manify i ich walki o schron. Dla STOZ, wydwali za duzo kasy, dla Puku okolo 800 tys, nie bylo za duzo. Na rok b. o ile dobrze pamietam dawali niecale 500 tys. a do obowiazkow dolozyli zabieranie zwierzat dzikich. Dla mnie jest rzecza zrozumiala ze STOZ nie przystapil do konkursu, UM mialo by w koncu podstawe zeby im wytykac nie wywiazywanie sie z obowiazkow, i co oddali kolejnym kanaliom i dzieje sie prawie to samo co za rzadow PUKU.Wiesz chyba ze najlepiej zeby gminy nie musialy dawac zadnej kasy, mogly sie dzielic premiami, a nawiedzone wariatki kochajace zwierzatka, niech pracuja za friko, niech im leci manna z nieba. KTOZ na pensje za ubr. wydalo ponad 1,5 mln zl. tam nawet inspektorzy sa na platnych etatach, UM nie zarzuca im wydawania za duzo kasy na pensje a dotacji dostaja okolo 2 mln. latwo porownac. Co do wydanej kasy na etety niech sie dziewczyny wypowiedza same, bolatwo nam osadzac zza kompa a one tam ryly.

Posted

[quote name='Ada-jeje'] Co do wydanej kasy na etety niech sie dziewczyny wypowiedza same, bolatwo nam osadzac zza kompa a one tam ryly.[/QUOTE]

Jolu - nie będę udawadniać nikomu, ze nie jestem wielbłądem. Każdy z pracujących dorobił się na schronisku że hej!!!! Wszyscy mają apartamenty w Dubaju i nic tylko wreszcie z tego skorzystać! Lepiej robić tak, jak robi obecny zarządca schroniska. Nikt mu nic nie zarzuca i jest cacy.

Z mojej strony to koniec tematu.

Posted

A dla mnie nie jest wazne ile kasy, sie wydaje na etaty, moze nawet byc 100 procent, WAZNE jest jak maja zwierzeta pod opieka zarzadzajacych schroniskami, my mamy to do siebie ze zwracamy uwage na kase, choc bez niej nie ma ratowania zwierzat, natomiast w przepychankach zapominamy co robimy dla zwierzat, jak walczymy o ich los. Skupmy sie na tym a wyjdzie to na zdrowie zwierzakom.

Posted

[quote name='agat21']Podtrzymuje deklaracje 30 zl dla psiaka.! Kto jeszcze? On ciagle na tej cholernej stacji :([/QUOTE]
dziękuję !!!Dzisiaj będę szukała kolejnych deklaracji

Posted

[quote name='lunarmermaid']Witam.
Mieszkam niedaleko Opoczna,mam teraz na tymczasie wyżełkę z fundacji SOS Wyżłów, mogę go wziąść na PDT za niewielką kwotę. Mam duże ogrodzone podwórko,miałby swoje miejsce. Mogę wystawić rachunek,gdyby był potrzebny.[/QUOTE]

Lunarmermaid- napisałam do Ciebie maila z kilkoma ważnymi pytaniami dotyczącymi PDT-proszę odpisz.

Posted

nie pisalam bo nie mam czasu gdyz mam 30 psów pod opieką i nie sa to psy hotelowe ale z tego nie bede sie nikomu tłumaczyła ale bezczelność i zakłamanie ŚTOZ zmusiło mnie do napisania o sprawach ,które prawie nie maja nic wspólnego z tematem wątku (po za tym ,że aktualne i prawdziwe jest to co w poprzednim moim poscie )

[quote name='andzia69']wiesz...od STOZu brała 35 zł/dobę - taka "specjalna" stawka ulgowa dla bezdomnych psów!
i dla wyjaśnienia - to nie były psy STOZu - a bezdomne, które STOZ i owszem brał pod opieke, ale koszty miał pokryć UM - ktory od 01.01.2013 nie zapłacil ani złotówki do tej pory

nie wiem czy andzia69 kłamie celowo czy sama była okłamywana ale nigdy nie było ani jednej umowy na taka kwote , być może to rozliczenia Majaa ze ŚTOZ tak sie przedstawiały ? ja miałam płacone w/g stawek ,które byly podpisane z gminą Starachowice i dokładnie tyle samo było na umowach miedzy mna ,a STOZ (wszystkie te umowy sa w sądzie jako dowód także nikt nie tego nie zakwestionuje) , a konkretnie na dziesiatki psów ,które hotelowałam był JEDEN !!! na którego umowa była podpisana na 30 zl , reszta to 20 zł-15 zł i 10 zł szczeniaki do 6-go miesiaca życia. A to ,że Majaa przejechała sie na swoich negocjacjach z UG Starachowice to nie mój problem , chyba była naiwna , że ktokolwiek w gminie jej ufa i da sie nabrać na jej przekrety. Mnie to nie interesuje ,bez wzgledu na płatności czy ich brak ,każdy pies ma u mnie zapewnione wszystko co najlepsze i warunki jakich niektóre domowe psy mogą pozazdrościc .

[quote name='andzia69'] Dominika - czy Twoje urażone ego musi dawac o sobie znać wszędzie, gdzie się pojawisz? Byłas w STOZie, zostalaś z niego wyautowana więc teraz się odgrywasz i robisz za matkę Teresę od psów? Nie robiłas tego za darmo!!!! 35 zl/doba to jakaś z kosmosu stawka za psa bezdomnego!

WYAUTOWANA?! tak Ci powiedzieli czy też celowo publicznie kłamiesz? przecież to ja napisałam rezygnację ze wzgledu ,ze otworzyłam hotel i nie chcąc ,żeby STOZ był ponownie oskarżany ,ze umieszcza psy "po kądzieli" zrezydnowałam z członkowstwa (pismo do wglądu) Ale masz racje w jednym ,nie jestem matka Teresą od psów bo ona dostawała mega datacje ,które zapisywała na kościół , a ja mając hotel przez dwa lata zarabiałam cięzko pieniądze ,które przeznaczałam tylko i wyłącznie na potrzeby hotelowych i kilkanaście przygarniętych psów , robiłam to wczesniej ,robię to teraz i zawsze tak będzie bo sa cześcia mojego życia , a nie sposobem na zarabianie pieniędzy bo od tego zawsze mam mężczyzne.

[quote name='andzia69']Co do Maji - 9 tygodni spędziła w szpitalu, uciekła spod kosy śmierci a Ty masz czelność jeszcze tu pierniczyć głupoty:
"[FONT=&amp]kilometr czy dwa od owej stacyjki mieszka wice prezes ŚTOZ - Majaa , ma u siebie wolne kojce i warunki ,żeby biedakowi pomóc .trzeba tylko ładnie ja poprosić , na pewno się zgodzi ,przecież każdy zna jej ogromna empatię i wielkie serce dla bezdomnych psów (w końcu odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu)"[/FONT]

[FONT=&amp]G..o mnie obchodziły wasze personalne rozgrywki, ale teraz to się robi już mało śmieszne![/FONT]

a dla mnie to smieszne bo kilka dni temu widziałam ją w Starachowicach ,prowadziła sprawnie samochód i [FONT=&amp]personalnie[/FONT] znam jej" naginanie " realności ,także nie wzruszyłam sie kompletnie tym ,że może faktycznie była chora , cóż wszyscy chorują(rozumiem ,że to szok jak sie ma poczucie "lepszego genu")

nie zmienia to faktu ,ze bez wzgledu na stan zdrowia wszyscy wiedzą ,że pani prezes nie zbiera własnymi rękami psich gówien i jeśli nie bedzie mogla się pokazac na sali sądowej to nie zwróci uwagi na jakiegoś tam psa na peronie , choćby przymarzał na tym betonie !

Posted

Kochani, skupmy sie na pomocy temu biednemu psu, bo wątek moze podzielic los wielu innych i mod go gotów zamknąc.:shake:
Jesli chcecie wyjasniac sytuacje jaka panuje na tym terenie, to prosze otworzyc inny wątek.
Szkoda tego psa cholernie !:-(

Guest Elżbieta481
Posted

Szkoda mi tego psa,a kłótnie niestety nic nie zmienią...Nie wszystkich wszyscy musza lubić,nie musi się każdy z każdym zgadzać(jakie to POLSKIE nie?),ale dla tego biednego psa będę co miesiąc składać deklarację kwotową.Na I miesiąc po odłowieniu mogę zadeklarować niewiele,bo tylko 7,50.O konto proszę na PW.
Dziękuję za uwagę i czekam na konto.bela51-b.proszę Ciebie o konto jak już będzie wiadomo.Ja stąd znikam,bo za moment też zacznę czynnie się tu kłócić,a tego nie chcę..
EOT
Elżbieta

Posted

[quote name='Zofija']Mam pytanie czy Stowarzyszenie może pomóc w odłowieniu i transporcie psa na Śląsk- KATOWICE?????[/QUOTE]

Z odłowieniem psa możemy pomóc.

Posted

Żenujące jest to, że zamiast zaintersować się psem wypisujecie bzdety dotyczące śtoz. Jezeli nie chcecie pomoc to zajmijcie się swoim życiem zamiast śmiecić ten wątek. Mysle, ze nikogo nie obchodzi kto kogo widział i w jakim samochodzie!

nie wiem czy andzia69 kłamie celowo czy sama była okłamywana ale nigdy nie było ani jednej umowy na taka kwote , być może to rozliczenia Majaa ze ŚTOZ tak sie przedstawiały ? ja miałam płacone w/g stawek ,które byly podpisane z gminą Starachowice i dokładnie tyle samo było na umowach miedzy mna ,a STOZ (wszystkie te umowy sa w sądzie jako dowód także nikt nie tego nie zakwestionuje) , a konkretnie na dziesiatki psów ,które hotelowałam był JEDEN !!! na którego umowa była podpisana na 30 zl , reszta to 20 zł-15 zł i 10 zł szczeniaki do 6-go miesiaca życia. A to ,że Majaa przejechała sie na swoich negocjacjach z UG Starachowice to nie mój problem , chyba była naiwna , że ktokolwiek w gminie jej ufa i da sie nabrać na jej przekrety. Mnie to nie interesuje ,bez wzgledu na płatności czy ich brak ,każdy pies ma u mnie zapewnione wszystko co najlepsze i warunki jakich niektóre domowe psy mogą pozazdrościc .

WYAUTOWANA?! tak Ci powiedzieli czy też celowo publicznie kłamiesz? przecież to ja napisałam rezygnację ze wzgledu ,ze otworzyłam hotel i nie chcąc ,żeby STOZ był ponownie oskarżany ,ze umieszcza psy "po kądzieli" zrezydnowałam z członkowstwa (pismo do wglądu) Ale masz racje w jednym ,nie jestem matka Teresą od psów bo ona dostawała mega datacje ,które zapisywała na kościół , a ja mając hotel przez dwa lata zarabiałam cięzko pieniądze ,które przeznaczałam tylko i wyłącznie na potrzeby hotelowych i kilkanaście przygarniętych psów , robiłam to wczesniej ,robię to teraz i zawsze tak będzie bo sa cześcia mojego życia , a nie sposobem na zarabianie pieniędzy bo od tego zawsze mam mężczyzne.

a dla mnie to smieszne bo kilka dni temu widziałam ją w Starachowicach ,prowadziła sprawnie samochód i [FONT=&amp]personalnie[/FONT] znam jej" naginanie " realności ,także nie wzruszyłam sie kompletnie tym ,że może faktycznie była chora , cóż wszyscy chorują(rozumiem ,że to szok jak sie ma poczucie "lepszego genu")

nie zmienia to faktu ,ze bez wzgledu na stan zdrowia wszyscy wiedzą ,że pani prezes nie zbiera własnymi rękami psich gówien i jeśli nie bedzie mogla się pokazac na sali sądowej to nie zwróci uwagi na jakiegoś tam psa na peronie , choćby przymarzał na tym betonie !

Posted

[quote name='ewab']Z odłowieniem psa możemy pomóc.[/QUOTE]
Dobrze, ze klaruje sie jakas konkretna pomoc.
A co z transportem ?
Jaki duzy jest ten psiak? Na ile jest ONkowy ?