Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Nilsson']UFF,całe szczęście ,ja wiedziałam,że on się do kogoś przyklei.A jak się czuje wolontariuszka?[/QUOTE]

Jeju cudownie!!!!! Jak Pani Eliza?

• Replies 235
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='stzw']Peron się znalazł cały i zdrowy. Jutro mogę go odebrać ze schroniska. Przyszedł do jakiejś dobrej duszy na podwórko wczoraj i ona zadzwoniła po schronisko.[/QUOTE]

wstaw jak już będzie jakieś zdjęcia:), prosimy!!!!

Posted

Rany, aż mnie zmroziło, jak przeczytałam. Co za ścierwa to zrobiły? Życzę im co najmniej tego samego.
Jak się czuje Pani Eliza?
Dobrze, że Peron tak szybko się znalazł.

Posted

Odbierałam go dzisiaj z kwarantanny w katowickim schronie i znowu mam nadwyrężoną psychikę. A Peron wyglądał na całkiem zadowolonego. Stał z godnością w kojcu, żadnego skakania na kraty tylko delikatne machanie ogonem. Okazało się, że zawędrował aż na Panewnicką, czyli 2 dzielnice dalej. Dzwoniła też osoba, która go znalazła bo była bardzo przejęta jego losem. Powiedziałam, żeby rozejrzała się wśród znajomych, czy ktoś nie potrzebuje fajnego psa :-)

Posted

Marycha35 napisał(a):
Jak nasz Peron-wagabunda się czuje?:)

Peron jest mega inteligentny. Uczy się z prędkością światła:). Pies tylko do domu. Zachowuje absolutną czystość. PIES SUPER!

Posted

On chce szybko do domu. Nie mam możliwość zajmowania się nim przez parę godzin dziennie, bo ucierpią na tym inne psy. A to jest pies, który potrzebuje ruchu i pracy. Niestety, jego stosunek do innych samców jest .... delikatnie mówiąc negatywny. Więc odpada jakaś wspólna zabawa z innymi psami. Mistrzostwem ze strony Perona była próba zaatakowania Rikusia :-(. Możliwe, ze po kastracji mu przejdzie ale gwarancji nie ma.

Posted

Pierwsze wpłaty dla słodkiego pysia:loveu:
07.10. Ewelina z Wrocławia-25zł
07.10. Danuta z Gdańska-50zł
07.10. Dorota N. z Czempiń Koś-10zł
razem =85,00zł
09.10. Agata S. z Warszawy-30zł
09.10. Adam A. z Mikołowa-10zł
12.10. Joanna K. ze Szczecina-10zł
18.10. Dorota N-10zł
razem =60,00zł +85,00zł (było) na koncie Perona na dzień 31.1013 jest 145,00zł
DZIĘKUJEMY!!!!

• 2 weeks later...
Posted

Bardzo fajny psiak,szkoda że kolejny,który uciekł z tego "super" hoteliku,zapięty na lince przy budzie.Siedzi tak smutny większość dnia.Nie pisz stzw,że jest w kojcu-to nieprawda.Widzę tego psa codziennie i żal mi go:( A co do zdarzenia i ucieczki-wolontariuszka w hotelu dla zwierząt ? o 22godz.? To pewnie chodzi o córkę,Peron wyrwał się z obroży ?....Dziwne te wszystkie ucieczki Waszych psów,co wątek to inna bajeczka....Frodo uciekł,jamnior uciekł i ktoś go do Was przyniósł na rękach,wycieńczony Timur uciekł po 2 dniach...przeszedł po siatce...kojec bez dachu...kłamstwo,kolejne ogrodzenie...i ledwo stojący na łapach pies ucieka ??? Wasze psy notorycznie błąkają po okolicy....Kiedy to się skończy??? te kłamstwa....Peron jest chyba w hoteliku WZTS,a nie jak piszecie w Nadirze-Nadir to stowarzyszenie,które ma pomagać zwierzętom i na to zbierało 1%-czy tak ? Ciekawi mnie czy budy i kojce są własnością stowarzyszenia Nadir i mają służyć bezdomnym zwierzakom,czy też WZTS-u,który prowadzi hotel i działalność gospodarczą?

Posted

[quote name='dosyć kłamstw']Bardzo fajny psiak,szkoda że kolejny,który uciekł z tego "super" hoteliku,zapięty na lince przy budzie.Siedzi tak smutny większość dnia.Nie pisz stzw,że jest w kojcu-to nieprawda.Widzę tego psa codziennie i żal mi go:( A co do zdarzenia i ucieczki-wolontariuszka w hotelu dla zwierząt ? o 22godz.? To pewnie chodzi o córkę,Peron wyrwał się z obroży ?....Dziwne te wszystkie ucieczki Waszych psów,co wątek to inna bajeczka....Frodo uciekł,jamnior uciekł i ktoś go do Was przyniósł na rękach,wycieńczony Timur uciekł po 2 dniach...przeszedł po siatce...kojec bez dachu...kłamstwo,kolejne ogrodzenie...i ledwo stojący na łapach pies ucieka ??? Wasze psy notorycznie błąkają po okolicy....Kiedy to się skończy??? te kłamstwa....Peron jest chyba w hoteliku WZTS,a nie jak piszecie w Nadirze-Nadir to stowarzyszenie,które ma pomagać zwierzętom i na to zbierało 1%-czy tak ? Ciekawi mnie czy budy i kojce są własnością stowarzyszenia Nadir i mają służyć bezdomnym zwierzakom,czy też WZTS-u,który prowadzi hotel i działalność gospodarczą?

Oczywiście, że Peron nie siedzi całymi dniami w kojcu - i nie będzie siedział. Nie widzę powodu, żeby pies miał nie wychodzić z kojca. Hotel prowadzony jest przez WZTS sp. z o.o. ( do sprawdzenia w KRS ) i z tej firmy wystawiane są faktury. Nie ma to nic wspólnego ze Stowarzyszeniem NADIR, które nie świadczy żadnych usług odpłatnych. W przeciwieństwie do osoby, która "ratując' koty pobiera opłaty od karmicielek za transport kota na sterylizację. Która na marginesie jest darmowa dla mieszkańców Katowic.
Budy i kojce, a także teren są własnością Spółki. Podobnie jak gabinet weterynaryjny. Stowarzyszenie posiada na "wyposażeniu" tylko kontenerki dla kotów.
A tak na marginesie, Irenko - jakiego psa tym razem nie udało Ci się uśpić? Bo o tym, co opowiadasz o mnie wiem doskonale od dziewczyn z fb, które nie pozwoliły, żeby trafiły do Ciebie kolejne staruszki na które miała ochotę wyciągnąć trochę kasy:
https://www.facebook.com/events/591758364217903/596661557060917/?ref=notif&notif_t=event_mall_reply

Może jeszcze opowiedziałabyś wszystkim gdzie jest stara suczka przywieziona do Ciebie w styczniu ze schroniska w Łodzi. Ile jej dałaś czasu? Miesiąc? I w piach...