Marycha35 Posted November 23, 2013 Posted November 23, 2013 O jasna cholera, ale tu się brzydko dzieje!!!!:roll: Quote
stzw Posted November 23, 2013 Posted November 23, 2013 Niestety, po tym jak Irena nie dostała na tymczas starych psów z fb ( ponieważ ich dni życia można wtedy liczyć w godzinach ) tworzy kolejne profile i wpisuje się wątkach niektórych psów, które są u mnie. Jeszcze parę wątków "obskoczy" a potem stworzy trzeci profil i zacznie od początku. Na wątek Darmy, którą wywaliła nie wchodzi. Quote
stzw Posted November 23, 2013 Posted November 23, 2013 A tutaj opinia lekarza nt. mojej córki. Na wypadek, gdyby jej pobicie było sprawą wątpliwą. Niechętnie to wklejam, bo to moje prywatne sprawy ale mam sąsiadkę - k...wę. Nikomu nie życzę, żeby miał z nią kontakt. Quote
dosyć kłamstw Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 jaka kultura....taki hotelik.... Quote
stzw Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 dosyć kłamstw napisał(a):jaka kultura....taki hotelik.... Bezsprzecznie.Bo jak nazwać kogoś, kto kazał zabrać Darmę ( za której pobyt kasował pieniądze do kieszeni, bez podatku) po kilku miesiącach z powrotem do schroniska? Żadne przekleństwo nie jest w stanie określić osoby, która funduje staremu psu taki harcore. I na dodatek zwraca psa z zaropiałymi staplerami posterylkowymi w brzuchu, bo wizyta u weta wymagałaby od PDT dodatkowego wysiłku a celem jest zarabianie kasy bez nakładów. Quote
stzw Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 Ada-jeje napisał(a):ja tez podczytuje watek Zapytaj, jak się czuje pudelek z jastrzębskiego schronu. Podobno wylądował u rodziców... Quote
Ada-jeje Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 stzw napisał(a):Zapytaj, jak się czuje pudelek z jastrzębskiego schronu. Podobno wylądował u rodziców... to pytanie moe zadac Monika55, jestem zszokowana tym co czytam wpadki zdarzaja sie kazdemu, kazdemu moze uciec pies, nawet jego prywatny i tak wlasnie jest, gdyz w schroniskach 60 procent psow to nie bezdomniaki a psy nieodpowiedzialnych wlascicieli. Kazdy z nas moze nie zdazyc w ciagu doby wyczyscic psu uszy, nawet jesli sa leczone, to samo z oczami itp. piesze tu o psach miedzy innymi nasztch, prywatnych osob. Zycie jak wiemy nabralo okrutnego tempa, samo pisze scenariusze, ale nie miesci mi sie w glowie, wziasc starego psa na PDT a pozniej go zwrocic do schroniska. KIM trzeba byc? Quote
stzw Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 Dodaj sobie do tego oddanie małej, młodej suczki z dziurą w głowie ze schronu chyba w Żyrardowie( Zwierzęca Polana) bo była nerwowa i nie zachowywała czystości. I pies z drutowaną łapą którego musiała zabrać Aneta, bo dopóki był po zabiegu to nie szalał a jak stabilizacja została usunięta i pies się rozbrykał to już nie był fajny. Quote
monika55 Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 O pudelce byłam informowana. Wiem że jest u mamy p Ireny. Quote
stzw Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 monika55 napisał(a):O pudelce byłam informowana. Wiem że jest u mamy p Ireny. Była niedochodowa najwyraźniej :-) Quote
monika55 Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 Taka sobie moja teoria. Uczciwość wobec tych, które się nie poskarżą ani nie obronią. Właśnie dlatego nie potrafiłabym skrzywdzić. Naiwność? Tego już u siebie nie zmienie. Quote
agat21 Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 A gdzie w tym wszystkim jest Peron i jego dobro?? :shake: Tak przykro, że wśród ludzi, którzy powinni jednoczyć się tu żeby pomóc skrzywdzonemu psu, takie plucie jadem... Quote
stzw Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 Niestety, będę pluć jadem na wszystkich, którzy krzywdzą zwierzęta. Obojętnie, czy będą to naciągacze, rozmnażacze, sadyści, zboczeńcy, kłamcy czy ktokolwiek inny. Bez względu na wiek, wykształcenie, pochodzenie rasę i wyznanie. Pomoc i dobro zwierząt to nie jest zamiatanie problemów pod dywan i udawanie, że nie istnieją. Bez znaczenia jest dla mnie fakt, czy komuś się to podoba, czy nie. Niech każdy robi, co może i ile może byle by były efekty. Quote
dosyć kłamstw Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 stzw twój jad Cię kiedyś zabije!!! ponieważ sama zaangażowałam się w poznanie całej prawdy o tych błąkających się wiecznie waszych psach,a wasz hotelik doskonale znam z "zewnątrz' a tę p.Irenę którą tak się składa również znają okoliczni nasi mieszkańcy,miałam ogromną przyjemność osobiście poznać i mało tego byłam nawet u niej w domu-a którą opluwasz,oczerniasz i atakami na jej osobę przykrywasz swoje niecne działania,zarabianie kasy na tych biednych zwierzakach,brud,smród i uciekające wiecznie wam psy-uważam,że czas aby inni dowiedzieli się prawdy,bo każdemu kto jest zaangażowany w ratowanie zwierząt a wpłacającego każdy najmniejszy grosz-z czystej ludzkiej przyzwoitości się należy.Poprosiłam o udostępnienie mi różnych materiałów,które są w posiadaniu tej Pani,a widziałam tego strasznie dużo-poopisywane teczki pt.adopcje,tymczasy,vet,grube albumy zdjęć ponoć każdego zwierzaka,który u nie był,pełen garaż worków żwirku dla kotów,puszek dla psów i kotów,wielkie worki porządnej suchej karmy-ja nie mogłam wprost uwierzyć w to co widzę-nigdy czegoś podobnego nigdzie nie widziałam!!! Tą kobietę muszę zgłosić gdzieś,żeby ludzie to zobaczyli na własne oczy-cały ogromny,piękny dom przeznaczony dla zwierząt!Mnie chyba nie byłoby stać na takie poświęcenie dla zwierząt,choć kocham zwierzęta.Podzielę się tym co ustalę,na tę chwilę wiem napewno,iż nie prowadzi żadnej działalności gosp.,napewno nie musi zarabiać na zwierzakach,bo to po prostu widać,robi wszystko sama za własne pieniądze,a na 3 koty,które u niej są z innych fundacji dostaje karmę i żwirek-są tam 3 piękne,zadbane psy i 25 kotków.Mam pytanie do stzw-ilu zwierzętom pomaga i ma na utrzymaniu stowarzyszenie Nadir i na co wydało 1800zł z 1% zbieranego na konto fundacji Pro Animals (z 5000zł nazbieranych)bo przeczytałam,że macie jedynie na stanie kontenerki dla zwierząt ? Czytałam tę informację -odpowiedź p.prezes tej fundacji na mailu.Pytam,bo chyba na każdym wątku hotelowanych psów u was jest napisane,że pies jedzie do nadira koszt 7,56zł.A co zapisu j/w i do efektów,to ile w końcu psów wam uciekło? bo tych co zostało do was przyprowadzonych to było już chyba z kilkadziesiąt razy przez ostatnie lata! a na stronie Nadira i pomocy zwierzakom efektów raczej nie widać-ta strona jest martwa,a zwierzęta do adopcji to chyba w większości ogłoszenia grzecznościowe? Jak będę miała potwierdzone dane i dowody,to wkrótcę wszędzie zamieszczę.Temat jest szeroki,a skoro stzw nazywa sąsiadkę k...wą,to świadczy tylko o tym,że tu jest coś na rzeczy....i proszę uważać stzw,bo ja też jestem sąsiadką i jest nas więcej kobiet,więc proszę nie obrażać i pokazywać swojej "klasy" Quote
stzw Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 Taa, "tę kobietę należy zgłosić gdzieś". Proponuję zacząć od zgłoszenia do urzędu skarbowego. Jest mi niezmiernie przykro, że nie udało się "wyrwać" kolejnych psów na fb. Jak widać ludzie nie są idiotami. A te trzy piękne i zadbane psy to prywatne psy. Na szczęście. Gorzej z kotami - te zabierane są z prywatnych posesji bez informowania o tym ich właścicieli. Myślę, że paru sąsiadów odnalazłoby w tym dużym domu swoje koty. Jeżeli chodzi o działalność Stowarzyszenia Nadir - proszę zwrócić się oficjalnie z konkretnym zapytaniem. Na marginesie - uwielbiam taką formę reklamy jak powyżej. Pytanie tylko : co będzie z tymi wszystkimi zwierzętami jak opiekunka się rozchoruje? Bo 25 kotów u prywatnej osoby to już zbieractwo. Quote
dosyć kłamstw Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 nie zniżę się do tego poziomu,który sobą reprezentujesz stzw,nadal atak,a konkretnych odpowiedzi brak!!! napiszę dopiero jak będę miała konkrety i dowody.Czyżby "najlepszą obroną jest atak" ??? Quote
stzw Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 W związku z tym najlepiej będzie, jak do tego czasu przeniesiesz się na wątek Darmy: http://www.dogomania.pl/forum/threads/232956-DARMA-od-miesi%C4%99cy-czeka-na-przyjaciela/page16?highlight=Darma Ona cały czas szuka domu. I pewnie miło będzie jej spotkać starych znajomych :-) Quote
Ada-jeje Posted November 25, 2013 Posted November 25, 2013 dosyć kłamstw napisał(a):nie zniżę się do tego poziomu,który sobą reprezentujesz stzw,nadal atak,a konkretnych odpowiedzi brak!!! napiszę dopiero jak będę miała konkrety i dowody.Czyżby "najlepszą obroną jest atak" ??? nizej juz upasc nie mozna, klamac w zywe oczy i wychwalac swoja osobe pod niebiosa. Klamstwo goni klamstwo, Nie lubie tracic czasu na bzdury, i nie przeslalm Pani maila Izie, nawet z nia na ten temat nie rozmawialam, raczej staram sie wyciagac wnioski sama, i wlasnie to zrobilam, mysle ze Monika55 tez, gdyz do nas obydwu wyslala Pani swoje elaboraty. Jakze trafila Pani w swoj nick, DOSYC KLAMSTW, bo ja nie wierze juz w ani jedno slowo, ktore napisze osoba spod nicku dosyc klamstw. Onrzydliwosc mnie bierze jak czytam ten stek bzdur. Quote
stzw Posted November 25, 2013 Posted November 25, 2013 Zapraszam do Rikiego ( też po starej znajomości ) a szczególnie do postu 241: http://www.dogomania.pl/forum/threads/238879-Strasznie-zabiedzony-jamnikowaty-staruszek-POTRZEBUJE-DOMU!!!/page10 Quote
Zofija Posted November 25, 2013 Author Posted November 25, 2013 A jak w ogóle Peruś? Kurde, nie miałam ani jednego telefonu w sprawie adopcji:( Quote
stzw Posted November 25, 2013 Posted November 25, 2013 Najwyraźniej facet ma pecha... Trochę jest duży jak na miejskiego psa. Ci ludzie, którzy wtedy byli już się do mnie nie odezwali. Quote
stzw Posted November 25, 2013 Posted November 25, 2013 Zapraszam do Hugo, który na początku grudnia 2012r. musiał zostać zabrany. Już i natychmiast. Chyba nie muszę pisać skąd... https://www.facebook.com/events/351767011580121/ post #180 http://www.dogomania.pl/forum/threads/231358-Hugo-szkielet-dzieciaka-16kg-przera%C5%BCony-miniONek-ju%C5%BC-w-swoim-domu-%29%29%29/page8 Hugo pewnie też się ucieszy z wizyty znajomej osoby :-) Quote
agat21 Posted November 25, 2013 Posted November 25, 2013 Będzie można prosić o nowe zdjęcia Perusia? Quote
Recommended Posts