Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[FONT=times new roman][B][COLOR=#4b0082][SIZE=4]Peron już bezpieczny:):loveu:. Dojechał do Izy-Stowarzyszenie Nadir.
Zbieramy na jego utrzymanie. Koszt dzienny pobytu to 7,56zł.
BARDZO PROSIMY O WSPARCIE

Aktualny kontakt w sprawie PERONA- Fundacja "Lepszy Świat" -508-0630-271, email: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]
Finanse Perona- str 1 post 9
[/SIZE][/COLOR][/B][COLOR=#000080][SIZE=4]Psiak mieszkał na stacji PKP kilka tygodni.
Prawdopodobnie został wyrzucony z samochodu. Komuś się znudził. Więc wyrzucił psa jak zepsutą zabawkę…Psiak Jest młody, widać to po skłonności do zabawy. Kuleje na jedną łapkę – może potrącił go samochód.. Spragniony ludzi, lgnie do każdego. Jest mieszanką owczarka i kundelka, a z mordki do owczarka collie. W każdym człowieku widzi swojego przyjaciela. Za każdym podąża kawałek-chce do domu!Większość czasu spędza w miejscu, gdzie został wyrzucony, mimo że nie ma dachu nad głową i jest blisko ulicy. Proszę, pomocy! Czy ktoś mógłby dać mu chociaż DT i okazać dobre serce?SPRAWA JEST BARDZO PILNA!!!!!!!Pies znajduje się w woj. Świętokrzyskim na stacji w Adamowie. Osoba dokontaktu: Ania 530 388 717 [email][email protected]

[/SIZE][/COLOR][/FONT]

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images61.fotosik.pl/226/6808b044e2221a93med.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images61.fotosik.pl/226/1f11351e17fceb9amed.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images65.fotosik.pl/206/40f5fa740b6409c3med.jpg[/IMG][/URL][URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images63.fotosik.pl/206/48758ea307122e1emed.jpg[/IMG][/URL]

Edited by Zofija
  • Replies 235
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

o rany same bidy; u nas też ktos tydzień temu wyrzucił psa; na szczęście mały, więc tz zgodzil się chwile przetrzymać, ale szóstego ogona mieć nie mogę :(
gdzie tu je "upychać"...?

Posted

rany julek, co za biedaczysko..
nie ma w okolicy choć płatnych domów tymczasowych?
wiem, że teraz strasznie trudno, ale może uda się uzbierać kasę na kolejnego biedaka? jak go tam zostawić?

Posted (edited)

Pierwsze wpłaty dla słodkiego pysia:loveu:
07.10. Ewelina z Wrocławia-25zł
07.10. Danuta z Gdańska-50zł
07.10. Dorota N. z Czempiń Koś-10zł
razem =85,00zł
09.10. Agata S. z Warszawy-30zł
09.10. Adam A. z Mikołowa-10zł
12.10. Joanna K. ze Szczecina-10zł
18.10. Dorota N-10zł
razem =60,00zł +85,00zł (było) na koncie Perona na dzień 31.1013 jest 145,00zł
DZIĘKUJEMY!!!!

Edited by Zofija
Posted

Czyli sprawa trochę utknęła w martwym punkcie?
Ponawiam pytanie o płatne domy tymczasowe w okolicy lub hoteliki. Ja znam hotel u Jamora, ale to ponad 100 km od Adamowa.. Dobrze by było coś bliżej znaleźć. Mogę pomóc w transporcie. I deklaruję co miesiąc 30 zł na utrzymanie psiula.

Posted

[quote name='agat21']Czyli sprawa trochę utknęła w martwym punkcie?
Ponawiam pytanie o płatne domy tymczasowe w okolicy lub hoteliki. Ja znam hotel u Jamora, ale to ponad 100 km od Adamowa.. Dobrze by było coś bliżej znaleźć. Mogę pomóc w transporcie. I deklaruję co miesiąc 30 zł na utrzymanie psiula.[/QUOTE]
Ja znam tylko : u Furciaczka, Amadorki, hmm chyba tyle. Zaraz wrzucam to na wątki świętokrzyskie... Ty i ja jesteśmy daleko. I trzeba nazbierać całą kwotę

Posted

Mam nadzieję, że się uda pomóc temu biedakowi. Aż nie chcę sobie wyobrażać, co on przeżywa, jeśli próbuje się przykleić do każdego człowieka :(
Czy te hoteliki, o których piszesz są w świętokrzyskiem?

Posted

[quote name='stzw']Świętokrzyskie TOZ ma umowę na wyłapywanie bezdomnych zwierząt. Za kasę. A ten biedak poniewiera się po ulicy...[/QUOTE]

a od kiedy? bo może ja jestem niedoinformowana jakaś?

Posted

[quote name='agat21']Mam nadzieję, że się uda pomóc temu biedakowi. Aż nie chcę sobie wyobrażać, co on przeżywa, jeśli próbuje się przykleić do każdego człowieka :(
Czy te hoteliki, o których piszesz są w świętokrzyskiem?[/QUOTE]
Raczej nie... Furciaczek to w Ciechocinku - miałam tam swoją Abrę (*). Amadorka to chyba okolice Łodzi...

Posted

Taką informację potwierdziły mi osoby z ŚTOZ na fb. Potwierdziła to też Dominika Włodarczyk, która ma hotel dla zwierzat w świętokrzyskim i przyjmuje psy wyłapane przez ŚTOZ. A raczej przyjmowała, bo ŚTOZ nie kwapił się z płaceniem.

Posted

Witam,Adamów to Gmina Brody,która ma podpisaną umowę na wyłapywanie i hotelowanie.URZĄD GMINY BRODY. Adres: ul. Stanisława Staszica 3 27-230 Brody woj. świętokrzyskie. Telefon: (041) 271-12-31 (041) 271-13-57 fax: wew. 204.

Posted

[quote name='stzw']Taką informację potwierdziły mi osoby z ŚTOZ na fb. Potwierdziła to też Dominika Włodarczyk, która ma hotel dla zwierzat w świętokrzyskim i przyjmuje psy wyłapane przez ŚTOZ. A raczej przyjmowała, bo ŚTOZ nie kwapił się z płaceniem.

"przyjmowałam" w czasie przeszłym gdyż pieniądze za psy musiałam odzyskiwać na drodze prawnej (część długu zapłacona dopiero po Nakazie Sądowym ,który STOZ otrzymał)
ŚTOZ nie odłowi żadnego psa ,za którego nikt nie zapłaci ,a za tego biedaka gmina Brody nie zapłaci bo twierdzą w gminie (standard),że nie mają pieniedzy . Umowe na opiekę nad bezdomnymi psami ŚTOZ ma podpisaną ze Starachowicami i na ten cel dostali kilkadziesiat tysięcy złotych na ten rok ale pieniądze sie szybko rozeszły i psy jak były na ulicy tak sa ewentualnie ranne trafiają do Schroniska w Janiku gdzie są poddawane eutanazji ( przykład: młody ok.roczny psiak ze złamaną łapką -spadł ze skałek -nie był w żaden sposób leczony ,weterynarz ze schroniska potwierdził ,że został uspiony)
ale przecież w ADAMOWIE , kilometr czy dwa od owej stacyjki mieszka wice prezes ŚTOZ - Majaa , ma u siebie wolne kojce i warunki ,żeby biedakowi pomóc .trzeba tylko ładnie ja poprosić , na pewno się zgodzi ,przecież każdy zna jej ogromna empatię i wielkie serce dla bezdomnych psów (w końcu odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu)

Posted

[quote name='mrs.ka']"przyjmowałam" w czasie przeszłym gdyż pieniądze za psy musiałam odzyskiwać na drodze prawnej (część długu zapłacona dopiero po Nakazie Sądowym ,który STOZ otrzymał)
ŚTOZ nie odłowi żadnego psa ,za którego nikt nie zapłaci ,a za tego biedaka gmina Brody nie zapłaci bo twierdzą w gminie (standard),że nie mają pieniedzy . Umowe na opiekę nad bezdomnymi psami ŚTOZ ma podpisaną ze Starachowicami i na ten cel dostali kilkadziesiat tysięcy złotych na ten rok ale pieniądze sie szybko rozeszły i psy jak były na ulicy tak sa ewentualnie ranne trafiają do Schroniska w Janiku gdzie są poddawane eutanazji ( przykład: młody ok.roczny psiak ze złamaną łapką -spadł ze skałek -nie był w żaden sposób leczony ,weterynarz ze schroniska potwierdził ,że został uspiony)
ale przecież w ADAMOWIE , kilometr czy dwa od owej stacyjki mieszka wice prezes ŚTOZ - Majaa , ma u siebie wolne kojce i warunki ,żeby biedakowi pomóc .trzeba tylko ładnie ja poprosić , na pewno się zgodzi ,przecież każdy zna jej ogromna empatię i wielkie serce dla bezdomnych psów (w końcu odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu)

czy mogę prosić o namiary na nią????Telefon,mail? Mnie naprawdę jest trudno. Jestem z innego rejonu Polski. A dziewczyna, która mnie poprosiła o pomoc jest niepełnoletnia

Posted

[quote name='mrs.ka']"przyjmowałam" w czasie przeszłym gdyż pieniądze za psy musiałam odzyskiwać na drodze prawnej (część długu zapłacona dopiero po Nakazie Sądowym ,który STOZ otrzymał)

A ile u Ciebie kosztowałby miesiąc hotelowania takiego psiaka, jak ten ze stacji?

Posted

[quote name='agat21']A ile u Ciebie kosztowałby miesiąc hotelowania takiego psiaka, jak ten ze stacji?

wiesz...od STOZu brała 35 zł/dobę - taka "specjalna" stawka ulgowa dla bezdomnych psów!
i dla wyjaśnienia - to nie były psy STOZu - a bezdomne, które STOZ i owszem brał pod opieke, ale koszty miał pokryć UM - ktory od 01.01.2013 nie zapłacil ani złotówki do tej pory

Dominika - czy Twoje urażone ego musi dawac o sobie znać wszędzie, gdzie się pojawisz? Byłas w STOZie, zostalaś z niego wyautowana więc teraz się odgrywasz i robisz za matkę Teresę od psów? Nie robiłas tego za darmo!!!! 35 zl/doba to jakaś z kosmosu stawka za psa bezdomnego!

Co do Maji - 9 tygodni spędziła w szpitalu, uciekła spod kosy śmierci a Ty masz czelność jeszcze tu pierniczyć głupoty:
"kilometr czy dwa od owej stacyjki mieszka wice prezes ŚTOZ - Majaa , ma u siebie wolne kojce i warunki ,żeby biedakowi pomóc .trzeba tylko ładnie ja poprosić , na pewno się zgodzi ,przecież każdy zna jej ogromna empatię i wielkie serce dla bezdomnych psów (w końcu odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu)"

G..o mnie obchodziły wasze personalne rozgrywki, ale teraz to się robi już mało śmieszne!
:angryy:

Tak Jak Rajmund napisał - gmina ma podpisaną umowę z jakimiś osobami, które odławiają z tej gminy psy, więc gdyby pies byl zgloszony MOŻE byłby zaopiekowany.

Posted

[quote name='Zofija']czy mogę prosić o namiary na nią????Telefon,mail? Mnie naprawdę jest trudno. Jestem z innego rejonu Polski. A dziewczyna, która mnie poprosiła o pomoc jest niepełnoletnia[/QUOTE]

Dziewczyna, która to zgłaszała doskonale zna nr tel. do ŚTOZu. W ostatnią niedzielę pomagano jej złapać sunię, którą do STOZu zglosila, bo znalazl się dla niej jej DARMOWY tymczas.

Posted

[quote name='andzia69']Dziewczyna, która to zgłaszała doskonale zna nr tel. do ŚTOZu. W ostatnią niedzielę pomagano jej złapać sunię, którą do STOZu zglosila, bo znalazl się dla niej jej DARMOWY tymczas.[/QUOTE]

dzwoniła-powiedzieli,ze jej nie moga pomóc, bo nie mają zlecenia z gminy.