Murka Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 Cicho, ale ogólnie wszystko ok u Rogerka :) Przeszedł sobie co prawda z przedsionka do boksu z dużym psem i suką, była kłótnia, ale bez rozlewu krwi na szczęście... No i wygląda na to, że sprawa się rozwiązała, bo Rogerek przeszedł sobie górą (wszedł na budę i przecisnął się między kratami a sufitem... byliśmy pewni, że głowa mu się nie zmieści i jeszcze dodatkowo zabezpieczyłam tę przestrzeń linką, którą poprzegryzał), a w drugą stronę takiej możliwości nie ma, więc zamieniliśmy miejscami Rogerka i tego psa, co był w boksie. Sytuacja wydaje się być opanowana, bo kraty w boksach wewnętrznych są prawie dwa razy grubsze od tych zewnętrznych (robiliśmy je w różnych terminach i chyba z różnych źródeł mieliśmy materiał) i chyba Rogerek im nie poradzi. Quote
margo001 Posted November 1, 2013 Author Posted November 1, 2013 Skubaniec jeden, cwana bestia z niego, modlić się by czegoś nie wymyślił nowego :roll: Quote
wiewoira Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 I żeby sobie łobuz przy tym krzywdy nie zrobił :roll: Quote
wiewoira Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 Co tam u naszego urwisa ??? Liczę na to że nic nie wykombinował ... Quote
margo001 Posted November 2, 2013 Author Posted November 2, 2013 mam nadzieje że coś w miarę miłego usłyszę:hmmmm: :nono: :oops: Quote
Murka Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 Na szczęście nic nie wykombinował, ale chyba przez to smutniasty jest... Dziś np. po wypuszczeniu na wybieg połaził chwilę, pozałatwiał sprawy po czym wlazł do przedsionkowej budy (tej nieszczęsnej, co to z niej przelazł do boksu) i tam sobie siedział. A co ja się go oszukałam... Quote
Marycha35 Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Ot smok kochany, nie zmalował nic to smutny!!! Dziewczynki, błagam, looknijcie tu: cisza, dziewczyna z Dogo nie daje już rady, sunia z padaczką...http://www.dogomania.pl/forum/threads/248047-Uśpić-grzeczną-kanapową-młodą-sunię-Padaczka-przekreśla-szanse-na-dom/page3 Quote
Murka Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Jutro pożyczę czytnik i raz jeszcze ten nieszczęsny czip sprawdzę. A tymczasem rozliczenie: Wpłaty: +360 zł margo001 Koszty: -360 zł hotelowanie (02-31.10.2013) -2,40 zł sesja foto Razem: -362,40 zł +360 zł - 362,40 zł = -2,40 zł Stan konta na 31 październik wynosi -2,40 zł. Quote
margo001 Posted November 3, 2013 Author Posted November 3, 2013 No przyznam że troszkę milej się to czyta ;) Murko proszę o nr konta na PW. Quote
Murka Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 Nie znalazłam innego chipa, cały czas wyświetla mi się ten jeden, z tymże on ma w sumie prawidłowo 15 cyfr, bo te pierwsze trzy to jest zaznaczone, że to miasto (jakoś wcześniej to przeoczyłam, taka byłam zaaferowana spisaniem numeru): Quote
dusje Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 [quote name='Murka']Nie znalazłam innego chipa, cały czas wyświetla mi się ten jeden, z tymże on ma w sumie prawidłowo 15 cyfr, bo te pierwsze trzy to jest zaznaczone, że to miasto (jakoś wcześniej to przeoczyłam, taka byłam zaaferowana spisaniem numeru): Te pierwsze trzy cyfry oznaczaja producenta -firma w Belgii a dokladniej w Antwerpii http://www.easytrac-id.eu/nl-BE/over-elektronische-identificatie/veel-gestelde-vragen/ Mozna ich zapytac, czy i gdzie konkretnie realizowali zamowienie do Polski ;) Byc moze ta droga uda sie zdobyc wiecej info.Psiaka nie ma w zadnej bazie :shake: Kubrak dla Rogerka wyslany i pewnie juz w tym tygodniu bedzie u Murki :lol: Quote
margo001 Posted November 4, 2013 Author Posted November 4, 2013 Nie ma ale 15 cyfrowy lepiej brzmi i zawsze lepsze szanse ;) Niestety jestem tylko polskojęzyczna, czy ktoś może pomóc :roll: Quote
dusje Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 margo001 napisał(a):Nie ma ale 15 cyfrowy lepiej brzmi i zawsze lepsze szanse ;) Niestety jestem tylko polskojęzyczna, czy ktoś może pomóc :roll: Margo, ja napisze do tej firmy z prosba o pomoc w ustaleniu dystrybutora. Ludze sie, ze podajac im pelny chip Rogera,firma bedzie wiedziala, komu sprzedala partie zawierajaca ten chip ;) Postaram sie do konca tygodnia wyslac do nich maila,ok? Quote
margo001 Posted November 4, 2013 Author Posted November 4, 2013 Dziękuję bardzo za pomoc :loveu: Quote
Murka Posted November 6, 2013 Posted November 6, 2013 Teresz proponowała żeby podzwonić po schroniskach (chociażby tych w lubelskim) i popytać jakich używają serii czipów, z jakim numerem, może znaleźliby ten czip u siebie i info komu psa wydali. I do sznaucerów (malawaszka) zgłosić - może oni kojarzą tego psa skądś. Quote
Agnieszka103 Posted November 6, 2013 Posted November 6, 2013 Poleciała dla Rogera stała deklaracja Quote
margo001 Posted November 6, 2013 Author Posted November 6, 2013 Trzeba tak zrobić. malawaszka już od dawna wie o Rogerku, właściwie odkąd zaczęłam go ogłaszać. Quote
margo001 Posted November 6, 2013 Author Posted November 6, 2013 Agnieszka103 napisał(a):Poleciała dla Rogera stała deklaracja Dziękuje :loveu::loveu: Quote
Murka Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 Wygląda na to, że grubsze kraty to grzeczny Rogerek :) Musieliśmy jakiś czas temu przenieść Rogerka z tego boksu, do którego sobie wszedł, bo pokłócił się mocniej z psem, którego przenieśliśmy do przedsionka. Winy Rogerka tam raczej nie było, bo tamten prowokator, ale nie było szansy, żeby psiaki wychodziły razem na wybieg. Rogerek mieszka teraz w boksie małym boksie wewnętrznym z tymi samymi grubymi kratami. Nic nie kombinuje, bo nie bardzo może, ale mamy nadzieję, że niedługo uda się go przenieść na większy metraż. Z racji tego, że w mniej więcej tym samym czasie co Rogerek jeszcze inny psiak wziął z niego przykład i nam mocno uszkodził kraty w zewnętrznych boksach, zdecydowaliśmy się wymienić całość na grubsze panele, takie jak mamy w boksach wewnętrznych (te stoją od 2008 r. nienaruszone), dziś ma przyjechać materiał, a jutro przychodzi fachowiec i działamy. Od razu siatkujemy górę boksów, więc będą super antyucieczkowe. Przesyłka od dusje doszła; dziękujemy za smakołyki dla psiaków :) Kurteczka to chyba poczeka na mrozy? Bo się obawiam, że jak teraz założę, to może nie dotrwać do zimniejszych dni :) Quote
margo001 Posted November 7, 2013 Author Posted November 7, 2013 Jak dobrze się to czyta oby tak dalej :lol: Dzisiaj dzwoniłam do schroniska w Nowodworze, niestety nie maja w bazie czipa o tych nr :roll: szukam dalej... dusje bardzo dziękuję za kurteczkę :loveu: Agnieszka103 pieniążki doszły, bardzo dziękuję :Rose: Murko przelałam dzisiaj 360 zł za hotelowanie Rogerka od 1.11.2013 - 30.11.2013 oraz za sesję foto 2.40 zł. Na Rogerowym koncie pozostało 30 zł :roll: Pełne rozliczenie w pierwszym poście :lol: Quote
dusje Posted November 8, 2013 Posted November 8, 2013 Martwi mnie brak kasy na oplacenie hoteliku :-( Co dalej z Rogerem? Jakies pomysly na zebranie pieniazkow? Czy Kasia odwiedzi sznupa?Zapowiadala sie :cool3: Quote
margo001 Posted November 8, 2013 Author Posted November 8, 2013 Też zaczynam się martwić, czas szybko leci i zaraz następny miesiąc będzie do opłacenia, raczej sama podołam :-( Kasia wybiera się ale ma bardzo ciężko chorą mamę i nie może w tej chwili pojechać. Quote
mdk8 Posted November 8, 2013 Posted November 8, 2013 Murka napisał(a):Teresz proponowała żeby podzwonić po schroniskach (chociażby tych w lubelskim) i popytać jakich używają serii czipów, z jakim numerem, może znaleźliby ten czip u siebie i info komu psa wydali. I do sznaucerów (malawaszka) zgłosić - może oni kojarzą tego psa skądś. mój jest z warszawskiego Palucha i dostał chipa o początku 968..... Quote
Recommended Posts