Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przyszła wpłata 20 zł od p.Pauliny.
P.Paulina wydrukowała i porozwieszała ogłoszenia o Deściku w swoim mieście. Ma ogromną nadzieję, że uda sie znaleźć dla niego dom.

Posted

Deścik dotarł do nas wczoraj późnym wieczorem. Przypomniał sobie oczywiście wszystko i nie omieszkał na nowo oznaczyć całej kuchni kilkakrotnie :diabloti: co mu tu będzie jakimiś innymi psami pachnieć.

Ogolili go strasznie :placz::placz::placz:

A tak wyglądają zmiany martwiczne u Desta:
Ogonek

Jedno ucho od wewnątrz

To samo ucho od zewnątrz

Wygląda to teraz dużo lepiej niż przedtem, nie ma strupów, nie ma ropy. Dostaliśmy maść witaminową aby te miejsca smarować :roll:

Posted

Ulka18 napisał(a):
Jesoosie, to chyba go na lyso ogolili, skoro teraz ma takie krociutkie futereczko :roll:

Dokładnie, Dest był ogolony na pałę :cool1:
Na pewno go tam nie przekarmiali, bo wczoraj i dzisiaj tak się nażarł, że aż się przejadł i parę razy wymiotował :shake:
Wątpię też, aby był wyprowadzany (wg zapewnień miał mieć 3 spacerki dziennie), bo wczoraj wcale nie przejął się tym, że zrobił koo w kuchni, nabrudził też w klinice na korytarzu (p.Paulina która go wyprowadzała też wspominała, że wysiusiał się w klinice). U nas przy regularnych spacerach nigdy się nie zdarzyło, aby Dest nabrudził w domu lub kojcu :shake:
Najważniejsze, że Dest już ma to za sobą.
Jest bardzo towarzyski i wszycy w klinice go tam bardzo polubili, cieszył się do każdego :loveu:

Teraz u nas spacerki ma krótkie, żeby za bardzo nie zmarzł :razz:

Jestem ciekawa czy te zmiany na uszach porosną sierścią :roll:

Musimy jeszcze odebrać wyniki badań od dermatologa z AR w Lublinie. Mam nadzieję, że nie wyjdą tam jakieś nowe sensacyje, bo zwątpię :shake:

Posted

ale to dogo muli, od wczoraj próbowałam na wątek Desta wejść i się nie dało :shake:

Bardzo, bardzo sie ciesze, że Deścik już u Was :loveu: on pewnie cieszy się jeszcze bardziej :cool3:

Posted

Nie wiem ,co zalecają weci na zmiany martwicze.
Mój czternastoletni jamnik pomimo dobrych warunków bytowania przez całe swoje życie miał takie same zmiany na ogonie i uszach.
Teraz mam staruszkę jamniczkę,myślę że też ma ok 14-tu lat i jest to samo :łysy ogonek (na jego grzbiecie i koncówce) oraz łyse końce uszek ze ścieńczeniem skóry.Kiedy się tarza na dywanie potrafi je otrzeć do ran.
Jest to według mnie oznaka starzenia,tak jak u ludzi na skórze.To ją nie boli, to ją nie swędzi,chyba nie warto się tym za bardzo przejmować.Takie zmiany wymagają tylko pielęgnacji.

Posted

Ech, Destowi sie znów robią strupy na uszach :-(
Wiec już nie wiem czy mu to wyleczyli, czy to nawrót.
Próbowałam się dzisiaj dodzwonić do weta, który prowadził jego leczenie w klinice, ale albo nikt nie odbierał, albo był zajęty...
Nie mamy też wciąż wyników od dermatologa z AR, bo co TZ był w Lublinie i zaglądał po wyniki, to nikogo tam nie było, żeby się czegoś dowiedzieć :roll:
Będę próbowała dzwonić, ale nie wiem czy coś zdiełam.

Póki co będziemy uszka przemywać dezynfektem, to mu na pewno nie zaszkodzi.