Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

marta23t napisał(a):
nie wiem czy z tą amputacją dobry pomysł...jeśli to nowotwór to mogą być przerzuty jeśli się naruszy...po co narażać pieska na ból, kalectwo...nie wiem mam wątpliwości:shake:
wiem że pewnie zaraz ruszy się lawina uwag co do mojej opinii, ale dla mnie zapewnić mu godne życie obojętnie ile by trwało to lepsze niż okaleczanie- tym bardzie że gwarancji że amputacja go uratuje nie ma..w takich sprawach nie ma gwarancji...

tylko, że on w tym momencie cierpi, ciągle kuleje na łapkę... Nowotwór kości to koszmarny ból.

Posted

No, amputować trzeba. Ale gdyby potem okazało się, że przerzuty jednak są...:shake: Nie wiem, co na to andrzejstalski, ale słyszałam że nowotwór kości kiepsko reaguje na leki uśmierzające ból, bo w kości jest słabe ukrawienie i lek nie wszędzie dochodzi (?). No a nowotwór płuc, to już w ogóle masakra... Mój poprzedni psiak odszedł z tego powodu - podjęłam decyzję po pierwszej trudnej nocy. To była jedna z trudniejszych decyzji w moim życiu, ale do dziś jestem pewna, że słuszna.
Słowem - oczywiście ratować póki się da, ale bez tzw. "uciążliwej terapii". Takie jest moje zdanie. I dodam jeszcze, że Bogu dzięki, że Deścik nie musi przechodzić przez to w schronie.

Posted

Zabieg się udał, blizna jest bardzo ładnie zaszyta.
Dest na razie chyba nie bardzo wie o co chodzi :-( Jest taki biednusi :-( Wstał już i chodzi, także jest ok. Dość sprawnie porusza się na trzech łapach, środki przeciwbólowe muszą dobrze działać :cool3: Na razie jeszcze nie je i nie pije.

Dzisiaj jest już ciemno, ale jutro porobię mu fotki.

Zabieg kosztował 150 zł + 15 zł koszty transportu do lecznicy (połowa, bo jechał jeszcze inny psiak).

Posted

Kochany Deścik - na pewno go już nie boli a to najważniejsze!
Wszystkie trójłapki świetnie sobie radzą ;)
Deściuku - mam nadzieję, że to już koniec twoich problemów ze zdrowiem...