Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety, Dest ma raka kości, jeden z najgorszych rodzajów nowotworów :-(
Gniazda nowotworowe są już w szpiku.
Mogą być już przerzuty...

Są dwie możliwości: amputować lub nie.
Amputacja pomoże o tyle, że Desta przestanie boleć łapa. Przerzuty niestety mogą pojawić się z czasem :-(

Posted

Jesli gniazda sa w szpiku, to jest to rowniez rodzaj bialaczki... pies moze ogolnie czuc sie slabiej, byc zmeczony, polegiwac.
Biedny Dest :shake:
Sytuacja jest bardzo trudna :-(

Posted

o qrde :placz: tylko nie to... :placz: jeden z psiaków z naszego schroniska zmarł z tego powodu... Moro
[*] - jego wątek jest gdzieś na forum "Za TM" :( to tak strasznie boli.. :( nie chcę za nikogo podejmować decyzji ale jeśli amputacja jest wyjściem które najbardziej mu pomoże (albo co gorsza- jedynym wyjściem) to chyba nie mamy wyjścia i musimy się zgodzić... a już miałam nadzieję że teraz wszystko będzie dobrze :placz:

Posted

Amputacja wcale mi się nie uśmiecha :shake:
Z drugiej strony jego ta łapa bardzo boli. Często szczeka bez powodu i teraz sie zastanawiam czy to nie z bólu :roll:
Beatka powiedziała, że przy tak zaawansowanym nowotworze bardzo prawdopodobne, że już są przerzuty :-(

A jak było z Moro??

Jutro ok. 14.00 jesteśmy umówieni na strzyżenie Desta.

Posted

[quote name='Izabela124.']Mysia- wyslij mi nr konta gdzie mogę wpłacic pieniądze na Desta, bo mam jeszcze 60zł z allegra cegiełkowego

Chyba najlepiej do Murki teraz wpłacać, przekopiowane z wątku hoteliku:
Hotelik u Murki
Katarzyna Mróz
Krzemień Drugi 111
23-304 Dzwola
PKO BP SA
20102032350000500200499137

no i pewnie dopisac, że dla Desta ;)

Posted

Jeśli nie ma przerzutów to chyba lepiej, żeby psina się nie męczyła.
Trójłapki przecież świetnie sobie radzą i na dodatek pieski po amputacji zadziwiająco szybko do siebie dochodzą, tak jakby w rzeczywistości te 4 łapy wcale nie były potrzebne.

Posted

[quote name='Mysia_']Chyba najlepiej do Murki teraz wpłacać, przekopiowane z wątku hoteliku:
Hotelik u Murki
Katarzyna Mróz
Krzemień Drugi 111
23-304 Dzwola
PKO BP SA
20102032350000500200499137

no i pewnie dopisac, że dla Desta ;)Przelew już poszedł;)

Edit: Jeśli nie ma on allegra to mogę zrobic ;)

Posted

Kurczę, biedny psiunio :-( Jedyna pociecha, że jest w przyjaznych warunkach, a nie w schronie... Dziś wysyłam przelew na biedaczka... Najważniejsze w tym wszystkim jest to, by on nie cierpiał. Wierzę, że Murka z Beatą podejmą właściwą decyzję kiedy przyjdzie ta smutna chwila...

Posted

Dest został dziś ostrzyżony (w całości, bo miał bardzo pozlepiane futro i dredy w różnych miejscach). Na razie tylko dwa zdjątka robione na szybko, bo bardzo u nas leje.
Przy okazji "znalazło się" małe zapalenie skóry przy nasadzie ogona.
Dest jak widać na zdjęciach czuje sie wyśmienicie, chyba mu lżej na duszy :lol:

Do boksu damy Destowi budkę z gąbki, bo teraz może mu być chłodno :roll:

Koszt strzyżenia: 45 zł
Przejazd do lecznicy: 5 zł
Środek na zapalenie skóry mamy, więc nie będzie dodatkowych kosztów.

Czyli co... chyba trzeba będzie się umawiać na amputację...
Wet który strzygł dziś Desta też uważa, że trzeba ciachać, jest szansa, że jeszcze nie ma przerzutów :roll:

izabela124, Twój przelew na Desta doszedł: 60 zł! Dzięki!

Posted

z Moro było tak że miał strasznie opuchnięty pyszczek i wszyscy myśleli, że to od zęba czy coś... po czym jak nasza pani wet go obejrzała okazało się że to nowotwór kości... był już tak zaawansowany że pozostało tylko uśpienie go... :(
a nie dałoby się zrobić jakiegoś badania które by pokazało że już są przerzuty?

Posted

Oki, to zrobimy dodatkowe badania. Wet coś wspominał jeszcze o prześwietleniu brzucha i morfologii :roll:
Skonsultuję to z naszymi dziewczynami i będziemy działać.

Posted

super- dzięki Murko że się tak opiekujesz naszym Deściem... :loveu: strasznie się o niego martwię :( to taki dobry psiak.. wierzyłam w to że teraz już wszystko będzie dobrze... :shake: mam nadzieję że kolejne badania mi przywrócą tą nadzieję...