Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj uroczyście zdjęliśmy Deścikowi kołnierz ;)
Ma już tak wszystko pozarastane, że nawet jak sobie nitki powygryza to nic się nie stanie.

Ogonek już nieco mniej zmordowany, przemywam nadal rivanolem.

Posted

Czubek ogonka nadal golutki :roll:
Beatka ze Stalowej Woli mówi, że pies może sobie wygryzać ogonek z... nudów :razz: W schronisku pewnie więcej kumpli miał :p
Jutro podjedziemy z Destem do lecznicy, aby Beatka rzuciła okiem na ten ogonek, czy tam się nic nie wdało i jak z tym się obchodzić.

Posted

No więc tak: ogonek może być obgryzany z powodu stresu; może to to być też postępująca martwica... Może też być reakcja np. na pchły. Dest był u nas odpchlony zaraz po przyjeździe, powtórzymy dawkę i zobaczymy.

Poza tym wetka zauważyła na skórze Desta niewielkie zmiany, pobraliśmy zeskrobinę, aby zobaczyć co to. Wyniki będą we wtorek.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Dzisiaj powinny byc wyniki, mam nadzieje, ze to tylko stres z tym wygryzaniem ogona. I ze zeskrobina niczego nie wykaże :kciuki:

no czekamy na wyniki ;)

Posted

Beatka nie dopatrzyła się w zeskrobinie grzybka, którego sie obawialiśmy (mógł się wykluć podczas kuracji antybiotykowej). Ale z powodu maluteńkich łysych punkcików Beatka zaleciła na wszelki wypadek podawanie tabletek antygrzybkowych (ketokenazol) ;)

Będziemy obserwować co się będzie dalej działo.

Ulka18 wydrukowała piękne kolorowe plakaciki Desta, które dzisiaj dotarły do lecznic w Stalowej Woli i Janowa Lub.

Posted

Podziękujcie Murce :) Ja wpłaciłam na najbardziej potrzebujące psiaki w hoteliku - decyzją Murki pieniążki poszły między innymi na Deścika :D co bardzo mnie cieszy :loveu: