Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No to opowieści ciąg dalszy. Tym razem bez filmików, bo zapomniałam hasła do youtube :oops: (w domu sprawdzę i wtedy wrzucę).

W lesie, jak wiadomo, różne zapachy są i czasem trzeba poniuchać :)

No gdzie ten pan znowu poszedł? Nie może chodzić ścieżkami jak pani tylko musi grzybów szukać? :evil_lol:

Muchomorek nr 1 (cieszcie się, że nie fotografowałam wszystkich, bo wtedy to byłby muchomorkowy blog :eviltong:).

Kolejny dowód na Bazyla w ruchu - w końcu podnosi kopytko, czyż nie? :evil_lol:

W polskim lesie można różne dziwne rzeczy znaleźć, na przykład....

:evil_lol:

Posted

Hmmm... wygląda na to, że będę musiała Was dłużej potrzymać w niepewności - postaram się coś z tym zrobić w domu (np. spróbuję wgrać raz jeszcze), ale powiem Wam, że cto ciekawa rzecz, ciekawa... :).

Posted

furciaczek napisał(a):
Czy na ostatnim zdjeciu sa majtki?? czy co to jest:evil_lol:

Tak, kochana to są majtki :evil_lol:. Mam jeszcze jedno ich zdjęcie, zbliżenie, na którym widać je doskonale, ale nie chciałam Was zohydzać :eviltong:.
Wyobraź sobie, idziesz sobie środkiem lasu, piękna pogoda, słoneczko świeci, szumią drzewa, patki śpiewają, zielono wokoło i nagle w środku lasu widzisz wiszące na drzewie majtki :evil_lol:.

Posted

maciaszek napisał(a):
Tak, kochana to są majtki :evil_lol:. Mam jeszcze jedno ich zdjęcie, zbliżenie, na którym widać je doskonale, ale nie chciałam Was zohydzać :eviltong:.
Wyobraź sobie, idziesz sobie środkiem lasu, piękna pogoda, słoneczko świeci, szumią drzewa, patki śpiewają, zielono wokoło i nagle w środku lasu widzisz wiszące na drzewie majtki :evil_lol:.

no co? ktos zgubil...albo mu goraco bylo i zostawil:eviltong:

Posted

maciaszek napisał(a):

hehe fajna mialas przygode:evil_lol: moje mordy pewnie zaczely by sie nimi bawic:roll: a bazyl sie zainteresowal:cool3:

Posted

[quote name='furciaczek']hehe fajna mialas przygode:evil_lol: moje mordy pewnie zaczely by sie nimi bawic:roll: a bazyl sie zainteresowal:cool3:
Nie, Bazyl olał majtasy kompletnie. Nawet ich chyba nie zauważył :evil_lol:. Za bardzo był wgapiony w pana, który znów zagłębił się w las w poszukiwaniu grzybów.

[quote name='Werka']Hej Maciaszku:p
Hej Werko :).

Opowieść leśna, część III.

Na początek dziurawy muchomor ;).

Bazyl dwukrotnie zapatrzony :).

Kolejny dowód dla Furciaka-Niedowiarka: Bazyl w ruchu :crazyeye:. :evil_lol:.

Leśny kamuflaż :). Co zobaczyłyście za pierwszym razem?

Spokojnego popołudnia :).

Posted

[quote name='maciaszek']Nie, Bazyl olał majtasy kompletnie. Nawet ich chyba nie zauważył :evil_lol:. Za bardzo był wgapiony w pana, który znów zagłębił się w las w poszukiwaniu grzybów.

Kolejny dowód dla Furciaka-Niedowiarka: Bazyl w ruchu :crazyeye:. :evil_lol:.

http://images29.fotosik.pl/100/a0e4957be24318d9.jpg

Leśny kamuflaż :). Co zobaczyłyście za pierwszym razem?

http://images23.fotosik.pl/100/dea1cf51663645d4.jpg

W sumie to chyba dobrze ze sie nie zainteresowal ta bielizna:evil_lol:
Nie wierze:crazyeye: On naprawde sie rusza:loveu::evil_lol:

ja widze jakies grzybki:roll: ale moge sie mylic bo nie dosc ze sklertyczka to jeszcze slepa:p

Posted

[quote name='furciaczek']W sumie to chyba dobrze ze sie nie zainteresowal ta bielizna:evil_lol:Jestem tego samego zdania :).
[quote name='furciaczek']Nie wierze:crazyeye: On naprawde sie rusza:loveu::evil_lol:Nooooooooooo :evil_lol:. Będą jeszcze na to dowody. O, na przykład taki: http://www.youtube.com/watch?v=R53Mwy9iv1c :loveu:.
[quote name='furciaczek'] ja widze jakies grzybki:roll: ale moge sie mylic bo nie dosc ze sklertyczka to jeszcze slepa:p
No wiesz co? Tak nieładnie o sobie mówić (bo o kimś to zupełnie co innego :evil_lol::diabloti:)?
Tak, tak to grzybki. Urzekło mnie (;)) to jak fajnie się zakamuflowały między tymi liściami. W ogóle praktycznie nie było ich widać :).

Posted

[quote=maciaszek;7765931

. Trochę żałuję, bo w pewnym momencie Bazyl doszedł do wniosku, że na ziemi jest bardzo niewygodnie i (tak delikatnie) przycupnął sobie zadkiem na krześle koło TZta :evil_lol:.
Zostawiliśmy (tzn. kto zostawił ten zostawił...:eviltong:) za sobą tonę białych włosów (czy Wasze psy też tak łysieją? To koszmar jakiś. Bazyl pełnowartościową karmę, dostaje do tego jeszcze biotynę. Przez dłuższy czas dostawał tran. I nic. Wszędzie włosy i to w ilościach hurtowych.... :shake:) i ruszyliśmy w stronę lasu.

Oj tez bym chciała to Bazylkowe siedzenie zobaczyc on to jednak jest "Przepies" :evil_lol::lol:

A co do linienia to Bazylek ma chociaz krótki włos :eviltong: a Arni to sie leni tak ze zadna podróż autobusem nie wchodzi w rachube boby nas ludzie zlinczowali za taka ilośc białego długiego włosa :evil_lol: Tez nic nie pomaga swoje musi zrzucic co jakis czas i tyle !

Posted

[quote name='ewatr']Oj tez bym chciała to Bazylkowe siedzenie zobaczyc on to jednak jest "Przepies" :evil_lol::lol:
Może kiedyś uda mi się to ufocić :).

[quote name='ewatr']A co do linienia to Bazylek ma chociaz krótki włos :eviltong: a Arni to sie leni tak ze zadna podróż autobusem nie wchodzi w rachube boby nas ludzie zlinczowali za taka ilośc białego długiego włosa :evil_lol: Tez nic nie pomaga swoje musi zrzucic co jakis czas i tyle !
A myślisz, że Bazyl to nie rozrzuca włosów na prawo i lewo? Ile my się musimy nagimnastykować, żeby go od ludzi odsuwać (a lubi się tak przytulić do kogoś w trakcie jazdy, lubi...:evil_lol:).
I nie zrzuca włosów co jakiś czas tylko CIĄGLE !!! :shake:

[quote name='Werka']Heyka :):):):)
Heyka :).

Opowieść leśna, część IV.

Jak wiadomo ruch jest męczący i trzeba co jakiś czas wyrównywać poziom płynów w organiźmie :).

Kolejny dowód dla Furciaka-niedowiarka. Bazyl w bardzo ruchu ;).

No i gdzie ten pan znowu polazł???

Bazyli wąchający i kawałek TZa.

Normalnie jak Mazury, czyż nie? :roll:

Wracam do pracy (ale dogo oczywiście nie wyłączam :evil_lol:).

Posted

[quote name='Rybka_39']Witam!!!
Super fotki, Bazylek jest uroczy:loveu:

[quote name='Ania-shira']Witajcie
O widze Bazylka w ruchu brawo :multi: I jak fajnie wyszedł na fotkach super widoczki

Dziękuję i dziękuję :loveu: :loveu:.

Późnowieczorna opowieść leśna - część V.

I znowu dla Furciaka - Bazyl w ruchu. A jako, że zdolny chłopak jest to w ruchu wybiórczym, przodem i tyłem :evil_lol:.

Biały jak śnieg :), w środku lasu.

Szczęka mu opadła :evil_lol:.

I znowu.... muchomorek ;).

I na koniec tej części Bazyli w dziwnej roślinności.

Spokojnej nocy życzymy :).

Posted

Niki-lidka napisał(a):

ciekawa jestem jego fotek na sniegu:)

na siegu bazyla w ogołe nie będzie widac, bo nos jak prawdziwy niedżwiedż polarny zakryje sobie łapą, a ucho zakopie w śniegu też.
A jak zacytować kilka wypowiedzi z różnych postów buuuu:placz:Bo jak już wyskoczy ta ramka do pisania odpowiedzi to w podglądzie nie ma quotów.
Muchomory są dobre do mieszania herbatki... wrogowi:evil_lol:

Posted
super fotki!!
bazyl to po prostu piekny dostojny pies!!

Oj, bardzo dostojny. Czasami aż za dostojny :evil_lol:.
A jak wygląda na śniegu? Zobaczysz pewnie niedługo (błeeee, zima się zbliża nieubłaganie). Zresztą gdzieś tu na blogu były jakieś zimowe fotki, jak będę miała chwilę poszukam i podam Ci numer strony.

na siegu bazyla w ogołe nie będzie widac, bo nos jak prawdziwy niedżwiedż polarny zakryje sobie łapą, a ucho zakopie w śniegu też.
A jak zacytować kilka wypowiedzi z różnych postów buuuu:placz:Bo jak już wyskoczy ta ramka do pisania odpowiedzi to w podglądzie nie ma quotów.

Vitis BRAWO !!! Udało Ci się zacytować :multi: :multi: :multi:. To teraz trudniejsza część wyjaśnień.... :roll:
Jeśli chciałabyś zacytować kilka postów to naciskasz multiquote_off.gif pod każdym z tych, które chcesz zacytować a pod ostatnim naciskasz dodatkowoquote.gif. Otworzy Ci się wtedy okienko do odpowiedzi a w nim zobaczysz np. coś takiego (celowo usunęłam tu część nawiasów, żeby udało się wyświetlić):

[quote=Niki-lidka;7915046
super fotki!!
bazyl to po prostu piekny dostojny pies!!
[/quote

[quote=VitisVini;7916356
[/quote

Piszesz oczywiście pomiędzy tymi wiadomościami.

A jak chcesz podzielić wypowiedź z jednego postu na kilka cytatów (tak, jak na wątku Bandosia) to klikasz quote.gif pod tym postem. Otwiera się okno odpowiedzi. Dzielisz sobie wypowiedź na kawałki, wykasowujesz to czego nie chcesz cytować, a każdy fragment, który chcesz zacytować i do niego się odnieść zaznaczasz (naciskasz lewy klawisz myszy i trzymając zaznaczasz tekst), następnie naciskasz separator.gifquote.gif. I tyle.

Nie mam szczególnych zdolności do tłumaczenia, ale mam nadzieję, że zrozumiałaś cokolwiek...
Powodzenia!