Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niki-lidka napisał(a):
maciaszek...nie widzialas Bazyla jakis czas...nie wydawal ci sie wiekszy jak go teraz zobaczylas?...ja tak zawsze mam ze swoim, po jakiejs rozlace:)

Niki-lidka, a czy ja Ciebie w ogóle powitałam na tym blogu??? :roll:

Dotąd zawsze tak miewałam, że jak Bazyla nie widziałam jakiś czas (co prawda dotąd nie przekroczył on 2 dni. Poważnie!) to wydawał mi się większy. Ale tym razem jakoś nie zaskoczyły mnie jego gabaryty. Dziwi mnie to. Tym bardziej, że przez kilka ostatnich dni obcowałam z psem moich rodziców. A pies ten jest jamnikiem...

Posted

Niki-lidka napisał(a):
...nie ...wbilam sie tak troche na cha**:oops:
przepraszam, nieladnie z mojej strony:oops:

Ależ ja nie w tym sensie pytałam :roll:. Pytałam, bo jeśli Cię nie witałam to chciałam powiedzieć: "WITAJ w Bazylkowej galerii !!!" :loveu:. I że mam nadzieję, że będziesz tu do nas zaglądać. Wżyciu bym nie pomyślała, że wbiłaś się tu na cha.... Kobieto, ja nie z tych ;). Cieszę się bardzo, że do nas zaglądnęłaś i że Cię wciągnęło.

Posted

Niki-lidka napisał(a):
no wciagnelo....a mialam co nadrabiac, ale przejrzalam CAŁĄ galerie jednym tchem:)

Toś się zawzięła. Nie jest tego tyle, co u Furciakowej ;), ale jednak troszkę już się uzbierało. Tym bardziej mi miło :loveu:.

furciaczek napisał(a):
Oj jaki milo znowu zobaczyc te uszyska:loveu:
http://images27.fotosik.pl/81/7013369bb0cf9840.jpg

A ja znowu mam niedobór zdjęć...:shake:. Muszę to jakoś nadrobić w najbliższym czasie. Tylko jak, skoro tego czasu ciągle brakuje :roll:?

Posted

Ania-shira napisał(a):
Witaj
Merdaski dla Bazylka i czekam na piękne foteczki tego białego przystojniaka :multi:
Pozdrawiam

Będą, będą. Nawet wczoraj jakieś zrobiłam :). Tylko muszę je do kompa przerzucić.

ewatr napisał(a):
A i powiem ,że wstawiłam Bazylka jako modelowy przykład pieknego siedzenia psa na kanapie do watku o Orzechowskim Brunonku
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=80926&page=9
wybacz ale nie mogłam sie powstrzymać jak zobaczyłam małego jak on siedzi na schodach ................

Dzień dobry :loveu:!
Nie muszę wybaczać, bo nic sie nie stało :). Niechaj Bazyl idzie w świat. W końcu to duży chłopczyk już ;).

Posted

furciaczek napisał(a):
Dziendobry maciaszku:loveu:

I jak tam mija pierwszy dzien pracy po tak dlugiej przerwie:cool3:

Witaj Furciaczku Kochany :loveu:

Mija powoli...:roll:, ale nawet nie tak źle. Jakoś szybko się wdrożyłam. Ale wolałabym teraz leżeć w domu i odpoczywać po ostatnich stresach :razz:. A tu jeszcze 3 godziny siedzenia :shake:.

Posted

furciaczek napisał(a):
hehe ale mu sie faflunce zawijaja:evil_lol:

O tak, Bazyl potrafi z tymi faflami robić przeróżne "żeluj-modeluj" :evil_lol:. Może nawet poświęce temu kiedyś jakąś sesję zdjęciową :roll:.

Niki-lidka napisał(a):
slodki jest...ale jest na liscie psow agresywnuch hihihih uwazaj maciaszek...my juz z firciakiem rozmawialysmy na ten temat...jak to zgieniemy z rak (zebow) naszych psiurow:)

Wiem, wiem, że DA są na takowej liście. Kiedy Bazyli zbliżał się do 5 roku życia załatwiłam sobie nawet zezwolenie na posiadanie takiej agresywnej bestyjki :diabloti: (nigdy nic nie wiadomo, lepiej mieć). Nikt z urzędasów nie wnikał nawet co i jak i nawet się nie zdziwili, że rejestruję go tak późno (trzeba to zrobić w 3 miesiące od nabycia psa) :evil_lol:.

Posted

maciaszek napisał(a):
Wiem, wiem, że DA są na takowej liście. Kiedy Bazyli zbliżał się do 5 roku życia załatwiłam sobie nawet zezwolenie na posiadanie takiej agresywnej bestyjki :diabloti: (nigdy nic nie wiadomo, lepiej mieć). Nikt z urzędasów nie wnikał nawet co i jak i nawet się nie zdziwili, że rejestruję go tak późno (trzeba to zrobić w 3 miesiące od nabycia psa) :evil_lol:.

Fur!!!!!!!!!!! nie dosc, ze ten pies ja kiedys w nocy zalatwi to ona jemu na to zalatwila pisemne pozwolenie!!!!!!:evil_lol::evil_lol:

Posted

Klaudia :-) napisał(a):
cudne fotki białaska

Dziękuję :loveu:.

Niki-lidka napisał(a):
Fur!!!!!!!!!!! nie dosc, ze ten pies ja kiedys w nocy zalatwi to ona jemu na to zalatwila pisemne pozwolenie!!!!!!:evil_lol::evil_lol:

Widzisz jak go kocham? Jak dbam o to, żeby nie miał kłopotów nawet jak narozrabia? :evil_lol: :eviltong:

Werka napisał(a):
Witaj!
Jam tu po raz pierwszy... Śliczny jest Twój dog:loveu:Wymiziaj go i wycałuj de mnie i mojego Vectorka:kiss_2:

pozdrawiamy :loveu:

Witamy :multi:. Mamy nadzieję, że to nie będzie ostatni raz!
A Bazylka wymiziam (z przyjemnością) jak wrócę do domu.

Posted

Niki-lidka napisał(a):

Bo maciaszek jest dobra pancia i traktuje psa jak przyjaciela, sa na rowni i nie chce zeby wrazie cos doczepili sie ze licencji na zabijanie nie ma:evil_lol:

Doczekac sie sie moge sesji "zeluj -modeluj":loveu:

Mizianko dla psa z listy:diabloti:

Posted

furciaczek napisał(a):
Bo maciaszek jest dobra pancia i traktuje psa jak przyjaciela, sa na rowni i nie chce zeby wrazie cos doczepili sie ze licencji na zabijanie nie ma:evil_lol:

Trafiłaś w samo sedno :diabloti:. Teraz może w nocy spokojnie odgryźć mi np. nogę :evil_lol:.
A propos nocy - czasami Bazylowi coś się śni. Czasem coś fajnego (przebiera wtedy łapami i pomrukuje), czasami coś strasznego (piszczy i wyje), a czasami coś złego (wtedy warczy). Pewnej nocy śniło mu się coś złego i strasznie się rozwarczał. Chciałam go obudzić (po co biedak ma się męczyć i stresować), ale to nie takie proste... On wtedy bardzo mocno śpi, a jak już zacznie się wybudzać to nie wie do końca co się dzieje i osobę budzącą go traktuje jak element śniącego się wydarzenia. A zatem budzenie go kiedy warczy jest dość ryzykowne :roll:... Ale zawzięłam się. Efekt był taki, że najpierw zamarłam w bezruchu, a w końcu zlazłam z łóżka i z bezpiecznej odległości przywróciłam go do świata jawy :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:.
Same widzicie, że te teksty o tym jak to Bazyl może mnie kiedyś w nocy załatwić niekoniecznie są takie bezpodstawne... :evil_lol: :eviltong:.

Mizianko dla psa z listy:diabloti:

Wymiziany :).

A tu bardzo krótki filmik spacerowy, nr 1: http://www.youtube.com/watch?v=iZRFwFSjKxU
i taki trochę dłuższy, nr 2: http://www.youtube.com/watch?v=jP3hDulC_ms na którym widać wyraźnie, że Bazyl to nie jest taki normalny pies - cały zbudowany jest z pikseli :evil_lol:.