sacred PIRANHA Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 maciaszek...nie widzialas Bazyla jakis czas...nie wydawal ci sie wiekszy jak go teraz zobaczylas?...ja tak zawsze mam ze swoim, po jakiejs rozlace:) Quote
maciaszek Posted September 27, 2007 Author Posted September 27, 2007 Niki-lidka napisał(a):maciaszek...nie widzialas Bazyla jakis czas...nie wydawal ci sie wiekszy jak go teraz zobaczylas?...ja tak zawsze mam ze swoim, po jakiejs rozlace:) Niki-lidka, a czy ja Ciebie w ogóle powitałam na tym blogu??? :roll: Dotąd zawsze tak miewałam, że jak Bazyla nie widziałam jakiś czas (co prawda dotąd nie przekroczył on 2 dni. Poważnie!) to wydawał mi się większy. Ale tym razem jakoś nie zaskoczyły mnie jego gabaryty. Dziwi mnie to. Tym bardziej, że przez kilka ostatnich dni obcowałam z psem moich rodziców. A pies ten jest jamnikiem... Quote
sacred PIRANHA Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 [quote name='maciaszek']Niki-lidka, a czy ja Ciebie w ogóle powitałam na tym blogu??? :roll:quote] ...nie ...wbilam sie tak troche na cha**:oops: przepraszam, nieladnie z mojej strony:oops: Quote
maciaszek Posted September 27, 2007 Author Posted September 27, 2007 Niki-lidka napisał(a): ...nie ...wbilam sie tak troche na cha**:oops: przepraszam, nieladnie z mojej strony:oops: Ależ ja nie w tym sensie pytałam :roll:. Pytałam, bo jeśli Cię nie witałam to chciałam powiedzieć: "WITAJ w Bazylkowej galerii !!!" :loveu:. I że mam nadzieję, że będziesz tu do nas zaglądać. Wżyciu bym nie pomyślała, że wbiłaś się tu na cha.... Kobieto, ja nie z tych ;). Cieszę się bardzo, że do nas zaglądnęłaś i że Cię wciągnęło. Quote
sacred PIRANHA Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 no wciagnelo....a mialam co nadrabiac, ale przejrzalam CAŁĄ galerie jednym tchem:) Quote
furciaczek Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Oj jaki milo znowu zobaczyc te uszyska:loveu: http://images27.fotosik.pl/81/7013369bb0cf9840.jpg Quote
maciaszek Posted September 27, 2007 Author Posted September 27, 2007 Niki-lidka napisał(a):no wciagnelo....a mialam co nadrabiac, ale przejrzalam CAŁĄ galerie jednym tchem:) Toś się zawzięła. Nie jest tego tyle, co u Furciakowej ;), ale jednak troszkę już się uzbierało. Tym bardziej mi miło :loveu:. furciaczek napisał(a):Oj jaki milo znowu zobaczyc te uszyska:loveu: http://images27.fotosik.pl/81/7013369bb0cf9840.jpg A ja znowu mam niedobór zdjęć...:shake:. Muszę to jakoś nadrobić w najbliższym czasie. Tylko jak, skoro tego czasu ciągle brakuje :roll:? Quote
furciaczek Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Oj tam zawsze znajdzie sie chwilka na pstrykniecie jakiegos fotaska:loveu: Quote
ewatr Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 No Cioteczko zaporzebowanie na zdjęcia jest :lol: to trzeba sprostać oczekiwaniom fanów Bazylka ;) dzien dobry :loveu: a i powiem ,że wstawiłam Bazylka jako modelowy przykład pieknego siedzenia psa na kanapie do watku o Orzechowskim Brunonku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=80926&page=9 wybacz ale nie mogłam sie powstrzymać jak zobaczyłam małego jak on siedzi na schodach ................ Quote
Ania-shira Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Witaj Merdaski dla Bazylka i czekam na piękne foteczki tego białego przystojniaka :multi: Pozdrawiam Quote
maciaszek Posted September 29, 2007 Author Posted September 29, 2007 Ania-shira napisał(a):Witaj Merdaski dla Bazylka i czekam na piękne foteczki tego białego przystojniaka :multi: Pozdrawiam Będą, będą. Nawet wczoraj jakieś zrobiłam :). Tylko muszę je do kompa przerzucić. ewatr napisał(a):A i powiem ,że wstawiłam Bazylka jako modelowy przykład pieknego siedzenia psa na kanapie do watku o Orzechowskim Brunonku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=80926&page=9 wybacz ale nie mogłam sie powstrzymać jak zobaczyłam małego jak on siedzi na schodach ................ Dzień dobry :loveu:! Nie muszę wybaczać, bo nic sie nie stało :). Niechaj Bazyl idzie w świat. W końcu to duży chłopczyk już ;). Quote
furciaczek Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Dziendobry maciaszku:loveu: I jak tam mija pierwszy dzien pracy po tak dlugiej przerwie:cool3: Quote
maciaszek Posted September 29, 2007 Author Posted September 29, 2007 furciaczek napisał(a):Dziendobry maciaszku:loveu: I jak tam mija pierwszy dzien pracy po tak dlugiej przerwie:cool3: Witaj Furciaczku Kochany :loveu: Mija powoli...:roll:, ale nawet nie tak źle. Jakoś szybko się wdrożyłam. Ale wolałabym teraz leżeć w domu i odpoczywać po ostatnich stresach :razz:. A tu jeszcze 3 godziny siedzenia :shake:. Quote
maciaszek Posted September 29, 2007 Author Posted September 29, 2007 Czyli nie bylo tak zle:loveu: Nie było, nie było. Myślałam, że będzie gorzej... :roll: O.... ...sole... miooooooooooooooooooo..... :evil_lol: :evil_lol: Quote
furciaczek Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 hehe ale mu sie faflunce zawijaja:evil_lol: Quote
sacred PIRANHA Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 slodki jest...ale jest na liscie psow agresywnuch hihihih uwazaj maciaszek...my juz z firciakiem rozmawialysmy na ten temat...jak to zgieniemy z rak (zebow) naszych psiurow:) Quote
maciaszek Posted September 30, 2007 Author Posted September 30, 2007 furciaczek napisał(a):hehe ale mu sie faflunce zawijaja:evil_lol: O tak, Bazyl potrafi z tymi faflami robić przeróżne "żeluj-modeluj" :evil_lol:. Może nawet poświęce temu kiedyś jakąś sesję zdjęciową :roll:. Niki-lidka napisał(a):slodki jest...ale jest na liscie psow agresywnuch hihihih uwazaj maciaszek...my juz z firciakiem rozmawialysmy na ten temat...jak to zgieniemy z rak (zebow) naszych psiurow:) Wiem, wiem, że DA są na takowej liście. Kiedy Bazyli zbliżał się do 5 roku życia załatwiłam sobie nawet zezwolenie na posiadanie takiej agresywnej bestyjki :diabloti: (nigdy nic nie wiadomo, lepiej mieć). Nikt z urzędasów nie wnikał nawet co i jak i nawet się nie zdziwili, że rejestruję go tak późno (trzeba to zrobić w 3 miesiące od nabycia psa) :evil_lol:. Quote
sacred PIRANHA Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 maciaszek napisał(a):Wiem, wiem, że DA są na takowej liście. Kiedy Bazyli zbliżał się do 5 roku życia załatwiłam sobie nawet zezwolenie na posiadanie takiej agresywnej bestyjki :diabloti: (nigdy nic nie wiadomo, lepiej mieć). Nikt z urzędasów nie wnikał nawet co i jak i nawet się nie zdziwili, że rejestruję go tak późno (trzeba to zrobić w 3 miesiące od nabycia psa) :evil_lol:. Fur!!!!!!!!!!! nie dosc, ze ten pies ja kiedys w nocy zalatwi to ona jemu na to zalatwila pisemne pozwolenie!!!!!!:evil_lol::evil_lol: Quote
Akadna Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Witaj! Jam tu po raz pierwszy... Śliczny jest Twój dog:loveu:Wymiziaj go i wycałuj de mnie i mojego Vectorka:kiss_2: pozdrawiamy :loveu: Quote
maciaszek Posted September 30, 2007 Author Posted September 30, 2007 Klaudia :-) napisał(a):cudne fotki białaska Dziękuję :loveu:. Niki-lidka napisał(a):Fur!!!!!!!!!!! nie dosc, ze ten pies ja kiedys w nocy zalatwi to ona jemu na to zalatwila pisemne pozwolenie!!!!!!:evil_lol::evil_lol: Widzisz jak go kocham? Jak dbam o to, żeby nie miał kłopotów nawet jak narozrabia? :evil_lol: :eviltong: Werka napisał(a):Witaj! Jam tu po raz pierwszy... Śliczny jest Twój dog:loveu:Wymiziaj go i wycałuj de mnie i mojego Vectorka:kiss_2: pozdrawiamy :loveu: Witamy :multi:. Mamy nadzieję, że to nie będzie ostatni raz! A Bazylka wymiziam (z przyjemnością) jak wrócę do domu. Quote
Akadna Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Napewno nie ostatni raz!=)) No to fajnie:loveu: Śliczny jest!=} Quote
furciaczek Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Niki-lidka napisał(a):Fur!!!!!!!!!!! nie dosc, ze ten pies ja kiedys w nocy zalatwi to ona jemu na to zalatwila pisemne pozwolenie!!!!!!:evil_lol::evil_lol: Bo maciaszek jest dobra pancia i traktuje psa jak przyjaciela, sa na rowni i nie chce zeby wrazie cos doczepili sie ze licencji na zabijanie nie ma:evil_lol: Doczekac sie sie moge sesji "zeluj -modeluj":loveu: Mizianko dla psa z listy:diabloti: Quote
maciaszek Posted September 30, 2007 Author Posted September 30, 2007 furciaczek napisał(a):Bo maciaszek jest dobra pancia i traktuje psa jak przyjaciela, sa na rowni i nie chce zeby wrazie cos doczepili sie ze licencji na zabijanie nie ma:evil_lol: Trafiłaś w samo sedno :diabloti:. Teraz może w nocy spokojnie odgryźć mi np. nogę :evil_lol:. A propos nocy - czasami Bazylowi coś się śni. Czasem coś fajnego (przebiera wtedy łapami i pomrukuje), czasami coś strasznego (piszczy i wyje), a czasami coś złego (wtedy warczy). Pewnej nocy śniło mu się coś złego i strasznie się rozwarczał. Chciałam go obudzić (po co biedak ma się męczyć i stresować), ale to nie takie proste... On wtedy bardzo mocno śpi, a jak już zacznie się wybudzać to nie wie do końca co się dzieje i osobę budzącą go traktuje jak element śniącego się wydarzenia. A zatem budzenie go kiedy warczy jest dość ryzykowne :roll:... Ale zawzięłam się. Efekt był taki, że najpierw zamarłam w bezruchu, a w końcu zlazłam z łóżka i z bezpiecznej odległości przywróciłam go do świata jawy :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:. Same widzicie, że te teksty o tym jak to Bazyl może mnie kiedyś w nocy załatwić niekoniecznie są takie bezpodstawne... :evil_lol: :eviltong:. Mizianko dla psa z listy:diabloti: Wymiziany :). A tu bardzo krótki filmik spacerowy, nr 1: http://www.youtube.com/watch?v=iZRFwFSjKxU i taki trochę dłuższy, nr 2: http://www.youtube.com/watch?v=jP3hDulC_ms na którym widać wyraźnie, że Bazyl to nie jest taki normalny pies - cały zbudowany jest z pikseli :evil_lol:. Quote
Recommended Posts