Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No to Marlon zaprasza na swój pierwszy bazarek ;)
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/256971-Mega-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-%29-Ubrania-dodatki-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-%29-zapraszamy-%29-04-09-20-00?p=22392288#post22392288[/url]

Posted

Znalazłam dzisiaj dwa psy, za kolano. Suczka czarnobrąozowa, wychudzona, widoczne żebra i biodra, przerośnięta trzecia powieka, gałka chyba zapadnięta,mętna. Młoda. Pies brudny, śmierdzący. Zjadły na dzień dobry 500 gram chappi i o mało się nie pogryzły. Wypiły ponad pół litra wody. I wierzcie mi na słowo był problem co z nimi zrobić. Trzymałam suczkę za obrożę, żeby nie poszła dalej. Facet ze strazy miejskiej, że on nie podejmie decyzji i musi dzownić do UM, a jesli miałby przyjechać hycel to do 1,5 godziny. I mam je puścić. Kasa UM świeci pustkami, b mieli dużo psów. CK przyjmuje skrajne przypadki, a onanie jest wystarczająco skrajnym. W końcu je zaprowadziłam, spisali protokół przejęcia psów. Pewnie trafią do Miedar.

Może Gryś się błąka dalej. Jak biedak taki płochliwy :(

Posted

[quote name='bela51']Czasem nie wiadomo co gorsze... [B]Miedary[/B], czy bezdomnosc :-( Polska rzeczywistośc:-([/QUOTE]Jest tam tak tragicznie?

A wracając do Grysia (pierwszego), czy jest może teraz możliwość nawiązania kontaktu z jego "panią"?
Gdy opadły emocje rodzinne może coś więcej powie. Bo ta sprawa jakoś dziwnie wyglądała.

Posted

[quote name='jolantina']Jest tam tak tragicznie?

A wracając do Grysia (pierwszego), czy jest może teraz możliwość nawiązania kontaktu z jego "panią"?
Gdy opadły emocje rodzinne może coś więcej powie. Bo ta sprawa jakoś dziwnie wyglądała.[/QUOTE]

Jak Pani Ania dowiedziała się że Yolanovi zdobyła jej nowy numer telefonu natychmiast ją zablokowała. Pani Ania nie życzy sobie kontaktu choc wcześniej jak ją Yolanovi odszukała na FB obiecała spotkanie. Później blokada numeru i zero kontaktu.
Na tym się skończyło.

Posted

[quote name='dorobella']Znalazłam dzisiaj dwa psy, za kolano. Suczka czarnobrąozowa, wychudzona, widoczne żebra i biodra, przerośnięta trzecia powieka, gałka chyba zapadnięta,mętna. Młoda. Pies brudny, śmierdzący. Zjadły na dzień dobry 500 gram chappi i o mało się nie pogryzły. Wypiły ponad pół litra wody. I wierzcie mi na słowo był problem co z nimi zrobić. Trzymałam suczkę za obrożę, żeby nie poszła dalej. Facet ze strazy miejskiej, że on nie podejmie decyzji i musi dzownić do UM, a jesli miałby przyjechać hycel to do 1,5 godziny. I mam je puścić. Kasa UM świeci pustkami, b mieli dużo psów. CK przyjmuje skrajne przypadki, a onanie jest wystarczająco skrajnym. W końcu je zaprowadziłam, spisali protokół przejęcia psów. Pewnie trafią do Miedar.

Może Gryś się błąka dalej. Jak biedak taki płochliwy :([/QUOTE]

Ahh, smutne to wszystko :(

Posted

[quote name='dorobella']Znalazłam dzisiaj dwa psy, za kolano. Suczka czarnobrąozowa, wychudzona, widoczne żebra i biodra, przerośnięta trzecia powieka, gałka chyba zapadnięta,mętna. Młoda. Pies brudny, śmierdzący. Zjadły na dzień dobry 500 gram chappi i o mało się nie pogryzły. Wypiły ponad pół litra wody. I wierzcie mi na słowo był problem co z nimi zrobić. Trzymałam suczkę za obrożę, żeby nie poszła dalej. Facet ze strazy miejskiej, że on nie podejmie decyzji i musi dzownić do UM, a jesli miałby przyjechać hycel to do 1,5 godziny. I mam je puścić. Kasa UM świeci pustkami, b mieli dużo psów. CK przyjmuje skrajne przypadki, a onanie jest wystarczająco skrajnym. W końcu je zaprowadziłam, spisali protokół przejęcia psów. Pewnie trafią do Miedar.

Może Gryś się błąka dalej. Jak biedak taki płochliwy :([/QUOTE]
A zrobiłaś im może jakieś fotki?
Jeżdżę do Miedar, może bym o nie spytała.

Posted

Ewu, tę sunię z chorym okiem, zachudzoną to można by było ratować, bo ta 3 powieka... ciągłe ocieranie o gałkę oczną, ból i stan zapalny, bez zabiegu ani rusz...W Miedarach ją czeka męczarnia...Ja w tej chwili pomagam suni z taką powieką, żyjącą u ludzi "nadużywających". Umówiłam zabieg, bo nie mogę patrzeć jak to oko ciągle się "ropi". Oczywiście też ją wysterylizowałam, zaszczepiłam i wożę co miesiąc worek karmy i batony mięsne. Sunia poza tym oczkiem, wygląda ładnie więc mam dowód,ze dają jej moją karmę.