Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

kolejna kobietka napisał(a):
ooo nie wiedziałam, bo wczoraj mu wystawiłam od siebie na tablica.pl, dlatego pakiet wykupiony oprócz tablica.pl, nie usunęli mi więc się nie połapali :eviltong:

Może feliksik ułożyła inny tytuł i tekst,dlatego się nie połapali.No i dobrze.

Posted

toyota napisał(a):
A o Dżamala ciągle dzownią zainteresowani. Niestety jak proponuję Destinka w zamian, to nie ma zainteresowania :(.

To mam taką prośbę. Czy mogłabyś proponować zainteresowanym Jacka? Trochę do Dżamala podobny. Mądry, młody, dobry, tolerancyjny, uroczy pies. I nie ma szczęścia do szybkiej adopcji. W hotelu nie najlepiej się się czuje psychicznie.

Posted

Jest dom zainteresowany adopcją jakiegoś psiaka (dzwonili po Dżamala), ale piesek "do dzieci" i trzeba by było go dowieźć- wieś w okolicach Suwałk. Nie wiem czy podejmować temat, jak dla mnie trochę za ryzykowne, bo co będzie jak ludzie karzą psiaka zabierać z powrotem ? W domu jest 8 -letnia suczka adoptowana ze schroniska o której się pani ciepło wyrażała.

Posted

Destinek pozdrawia ciocie serdecznie.
Wybaczcie,że nas tak mało :shake:.Dziękujemy za ogłoszenia,szkoda,że odzewu nie ma.
Na wieś ja nie bardzo widzę Destinka,wieś jakoś mi się kojarzy z budą,albo bieganie luzem,ale może są i "normalne" domy,naocznie trzeba by było sprawdzić.Do dzieci jest jak najbardziej łagodny,ale tu trzeba mieć na uwadze jego zapał do piłki ,a z drugiej strony jego wiek,żeby dzieci miały świadomość,że psiaka nie można zbytnio przemęczyć....on sam by biegał do upadłego :shake:,tak bardzo ją lubi.
Destinek kiedyś na pewno mieszkał w domu i spał w łóżku,zagrzebuje się pod kołdrę identycznie jak mój Amik.
Ogólnie jest grzecznym i bardzo miłym pieskiem,a kilka malutkich wad które już wyszły da się naprawić mam nadzieję.
Najważniejsze dla niego jest aportowanie i robi to perfekcyjnie!. Dosłownie na tym punkcie ma bzika!.Piłeczki muszę chować(żeby nie widział gdzie!),a i tak często znajdzie po zapachu,w zastępstwie wynajduje patyki.Później napiszę co ten cudak zrobił w poszukiwaniu piłki będąc na działce.
Z Amikiem biegają razem,lecz bez zaczepek zabawowych ze strony Destinka, śpią obok siebie.Lubi być głaskany,przytulany,na smyczy chodzi ładnie,w samochodzie grzeczny.
Nie lubi zostawać sam w domu. Mam podrapane drzwi i pogryzioną futrynę (drewno) w oknie.Przy oknie stoi kanapa i wchodzi sobie na parapet.Grasuje trochę po stole,szafkach.Do tej pory wychodząc z domu psiaki rozdzielałam,jednak powoli już zacznę zostawiać razem w czasie mojej nieobecności.Dotąd miałam obawy,ale ogólnie cała trójka jest zgodna (koty również) więc może Destinek lepiej zniesie nieobecność człowieka.
Wydaje mi się,że mógł kiedyś mieszkać ze starszym panem,ponieważ będąc na wsi u mojego taty,garnął się do niego,a mając do wyboru trzy osoby (w tym ja) w czasie zabawy z piłką przynosił wyłącznie dla taty!. Miała też miejsce sytuacja, gdzie Destinek o włos a przeskoczyłby dosyć wysoki płot, podskoczył na równi z nim, jedynie przypięta smycz zahaczyła i odskoczył do tyłu,wszystko się działo na oczach córki.W nowym miejscu po zapoznaniu z podwórkiem zawsze puszczam luzem z przypiętą smyczą.Tak tez było u taty za pierwszym razem.Psiaki sobie latały na jednym podwórku,drugie jest oddzielone płotem (tam chodzą kurki) i ja tam poszłam do garażu,a Destinek koniecznie chciał lecieć za mną,( ogólnie mnie juz bardzo pilnuje ).Na punkcie puszczania psiaków luzem jestem bardzo uczulona,a ta sytuacja dodatkowo potwierdza moje obawy,że nie wolno tego robić,nawet na ogrodzonym terenie,niby miał smycz,ale tym bardziej trzeba mieć cały czas na oku w początkowym okresie.
Jeśli chodzi o nowy domek trzeba to będzie już mieć na uwadze,tzn. jego skoczność.

Teraz jest córka w domu więc na dniach Destinek odwiedzi weta zrobić badanie krwi i sprawdzić uszka,bo coś mi się nie podobają.

..