zachary Posted August 4, 2013 Posted August 4, 2013 Destino jechał nawet na moich kolanach...:lol:bo już nie mogłam patrzeć jak on chce podziwiać świat a siedzi między moimi stopami (zdretwiały, bo on na nich siedział, nie spał w ogóle przez tyle godzin)...Wdrapał się sam na moje kolana, usiadł przodem do kierunku jazdy i grzecznie patrzył. Zrobilismy 5 przystanków i mój TZ z nim chodził i biegał i było siusiu i 4 koopy! W aucie cały czas był grzeczny i ciągle wpatrywał się w mojego TZ-a. Oczu prawie z niego nie spuszczał. Cały czas "dbał, aby moja ręka go dotykała, głaskała". "Odpuścił mi":evil_lol: dopiero jak usiadł na kolanach i podziwiał to, co działo się za szybą auta ale i wtedy go przytrzymywałam, aby nie spadł więc był cały happy!:lol:. Śmierdział okrutnie, to fakt, jak pies ze schronu ale czego "dogomaniak" nie zrobi dla ratowania psa:loveu:. Jego sierść jest w kiepskim stanie, tak jak i skóra. Musiał kiedyś chodzić na smyczy, być głaskany i jeździć autem...Zachowywał się tak, jakby to było naturalne dla niego... Quote
WiosnaA Posted August 4, 2013 Posted August 4, 2013 (edited) Za nami tylko lekka kąpiel ,bo niektóre ranki do końca nie zagojone.Pół tony brudu i tak zeszło. Z samego rana szorujemy do weta.Destino pupą szoruje i robale z niego wychodzą same :shake:.Musi nocować w garażu, a nie chce sam siedzieć,szczeka. Chyba dziś sobie zrobię posłanie w garażu również :evil_lol:. Świetnie aportuje piłeczkę,już sobie graliśmy :smile:. Destino nie jest kastrowany :shake:,choć w opisie na stronie schroniska pisze,że jest. Najbardziej obawiam się zapoznania z Amikiem,bo Destino jest dość żywiołowy,dziś było już późno i jestem sama.Z drugiej strony ze względu na te robale nie wiem,kiedy już mogą razem przebywać.Teraz jeden szczeka na górze,drugi na dole, przestaje ten z którym siedzę :diabloti:...mąż się załamie jak wróci,jeśli nie przestaną :evil_lol:. Nie powiedziałabym,że Destino jest staruszkiem :razz:..tylko te jego starte ząbki. Zobaczymy jak wetka oceni. Porządne odrobaczenie nas czeka,później badania i koniecznie kastracja. Edited August 4, 2013 by WiosnaA Quote
WiosnaA Posted August 4, 2013 Posted August 4, 2013 Zachary, raz jeszcze ogromnie i Tobie i Mężowi dziękuję! Podróż była długa,a Wy zupełnie nie przygotowani na "taki transport" ,wymęczyłaś się biedna :-(. Wdzięczni jesteśmy ogromnie! :calus: Quote
malagos Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 Uff, najgorsze ten psiak ma za sobą! Wiosna, trzymaj się i bądź dzielna! Najgorsze zawsze są dwa pierwsze dni, potem już się tymczasowicz dociera z domem i domownikami :) Quote
kolejna kobietka Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 [quote name='WiosnaA']Zachary, raz jeszcze ogromnie i Tobie i Mężowi dziękuję! Podróż była długa,a Wy zupełnie nie przygotowani na "taki transport" ,wymęczyłaś się biedna :-(. Wdzięczni jesteśmy ogromnie! :calus: Dziękujemy z całego serca!!! :calus::Rose::Rose::Rose: Quote
WiosnaA Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 [quote name='malagos']Uff, najgorsze ten psiak ma za sobą! Wiosna, trzymaj się i bądź dzielna! Najgorsze zawsze są dwa pierwsze dni, potem już się tymczasowicz dociera z domem i domownikami :)[/QUOTE] No właśnie te początki,ale jakoś będziemy radzić:-). Destino jest bardzo towarzyski,sam nie lubi siedzieć;). Quote
WiosnaA Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 [quote name='toyota']Niekastrowany :roll: ![/QUOTE] Zajrzałam dziś do książeczki i wpisu nie ma. Na 15 jadę do weta. Quote
Anula Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 Robale szczególnie latem to norma u psów w schronach.Moja tymczasowiczka też przyjechała z robalami.Mój wet zalecił Dehinel Plus w dwóch dawkach i wszystko jest okey.Z opisu widać,że Desti jest fajnym przyjaznym psem w stosunku do ludzi,umie bawić się zabawkami.To bardzo jest istotne,nie trzeba takiego psiaka resocjalizować,ponieważ dla DT jest to wyzwaniem i często bardzo długo trwa. Dobrze,że dzisiaj trafi do weta to też bardzo istotne.Cieszę się ogromnie,że następnemu psiakowi udało się pomóc z tego niechlubnego miejsca. Dzisiaj przelew poszedł,tak jak obiecałam. Quote
malagos Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 I co powiedział wet, w jakim stanie znalazł psiaka? Chyba wszystko ok? Quote
WiosnaA Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 (edited) Destino grzecznie czekał w przychodni , witał się z psami , ale w gabinecie histeryk niesamowity. Gdzie Pani doktor nie dotknie zaraz był krzyk :evil_lol:, a przy mierzeniu temperatury chciał ją zjeść :diabloti:, nie pozwolił i już. Wyszłam cała mokra jak szczurek :evil_lol:. Chyba musi mieć jakieś złe wspomnienia co do wetów:shake:. Oceniony na 8-10 lat. Uszka brudne,w miarę wyczyszczone,bo nie pozwalał.Przez trzy dni sama czyszczę i zobaczymy.Starcza zaćma w oczkach. Pani doktor wspomniała o kroplach,ale na końcu zapomnieliśmy przez wybryki Destina i na zabieg czekał inny piesek. Nie podobała się skóra i ogólnie sierść.Jeszcze raz wykąpię i wtedy p.doktor obejrzy,jak coś to ew.zeskrobiny będą pobrane. Osłuchowo ok. Na robale dostaliśmy Aniprazol przez trzy dni i za dwa tygodnie powtórka.Wzięłam kropelki od kleszczy,ale na razie nie zapuszczę,bo znów czeka kąpiel.Obróżkę kupię troszkę później, z tyłu małe ranki ,ale już przysychające.Chodzimy tylko po osiedlu na razie, i tak mam stracha, ale wyjścia nie ma. Okropnie długie pazurki ścięte gratis. W sobotę mam się pokazać co do skóry. Za dzisiejszą wizytę zapłaciłam 62,60zł. Edited November 25, 2013 by WiosnaA Quote
Anula Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 (edited) W jakim szamponie kąpiesz psiaki? Może doradzę szampon dla niemowląt NIVEA BABY 200ml.(delikatny szampon łagodzący,hipoalergiczny,z naturalnym wyciągiem rumianku,delikatnie myje,łagodzi podrażnienia,nie szczypie w oczy)Ja i kilka Cioteczek od kilku lat stosuje go i jesteśmy bardzo zadowolone.Na sierść koniecznie coś na wzmocnienie włosów np.Olekardin 3+6+9+E (wit.E na oczka bardzo pomaga).Są to kapsułki żelowe jest ich sporo w opakowaniu,podaje się raz dziennie w np.paszteciku.Oczywiście to są moje tylko rady,których nie musisz brać pod uwagę.Jeżeli chodzi o sierść iskórę to przeważnie jest w fatalnym stanie ze względu na lichą karmę w schronie.Kudłacze w schronach mają przechlapane,mają długą sierść nie wyczesywaną,skóra w tym momencie nie oddycha i jest podrażniona.Destino niedawno był dopiero obcięty a więc nie ma się co dziwić,że jego sierść i skóra wyglądają źle.Na dodatek nie wiadomo,czy był raz obcięty za bytności w schronie,czy więcej razy.Jeżeli chodzi o uzębienie i oceniany po nim wiek psa to możemy polemizować,ponieważ mój rezydent powinien mieć przynajmniej 10 lat a ma 4 lata .Nie ma jednego zęba i już miał usuwany kamień.Mam nadzieję,że u Ciebie odżyje i pooglądamy sobie fotki przepięknego Destino. Edited August 5, 2013 by Anula Quote
WiosnaA Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 (edited) [quote name='Anula']W jakim szamponie kąpiesz psiaki? Może doradzę szampon dla niemowląt NIVEA BABY 200ml.(delikatny szampon łagodzący,hipoalergiczny,z naturalnym wyciągiem rumianku,delikatnie myje,łagodzi podrażnienia,nie szczypie w oczy)Ja i kilka Cioteczek od kilku lat stosuje go i jesteśmy bardzo zadowolone.Na sierść koniecznie coś na wzmocnienie włosów np.Olekardin 3+6+9+E (wit.E na oczka bardzo pomaga).Są to kapsułki żelowe jest ich sporo w opakowaniu,podaje się raz dziennie w np.paszteciku.Oczywiście to są moje tylko rady,których nie musisz brać pod uwagę.Jeżeli chodzi o sierść iskórę to przeważnie jest w fatalnym stanie ze względu na lichą karmę w schronie.Kudłacze w schronach mają przechlapane,mają długą sierść nie wyczesywaną,skóra w tym momencie nie oddycha i jest podrażniona.Destino niedawno był dopiero obcięty a więc nie ma się co dziwić,że jego sierść i skóra wyglądają źle.Na dodatek nie wiadomo,czy był raz obcięty za bytności w schronie,czy więcej razy.Jeżeli chodzi o uzębienie i oceniany po nim wiek psa to możemy polemizować,ponieważ mój rezydent powinien mieć przynajmniej 10 lat a ma 4 lata .Nie ma jednego zęba i już miał usuwany kamień.Mam nadzieję,że u Ciebie odżyje i pooglądamy sobie fotki przepięknego Destino. Tego preparatu u nas nie ma w aptekach,dowiadywałam się wcześniej.Mam jeszcze kwasy omega-3 i 6 z Oeparolu i będę mu podawać,rozmawiałam dziś z wetką. Szampon od lat używam Seidla hypoalergiczny,sunia od innych się drapała i przy tym zostaliśmy.Skończył mi się przed przyjazdem Dżamalka i nie było "mojego" więc kupiłam Gottlieb dla szczeniąt z olejkiem norkowym Dżamalkowi. Psy mają inne ph i powiedziano mi,że nie wolno w ludzkich kąpać, więc nie wiem :razz:. Kudłaczom właśnie jest ciężko w schronach przez dodatkowy balast :-(. U Destinka dużo gorzej sierść i skóra wygląda, niż była u Dżamalka i nie specjalnie lubi czesanie,ale musi się przyzwyczaić.Dziś pozbyliśmy się już brody ;). Okropnie wyglądała i według mnie nie powinien już jej nosić. Destinuś je jak świnka,tzn. tak mlaska na głos :evil_lol: jak prosiaczek , przy tym wycieka mu z pyszczka (ząbki ma mocno spiłowane) i rozlewa na boki.Ciągle ta broda mokra u niego.Suchej karmy na razie nie chce. Ogólnie śmieszny maluszek,ciągle chce się bawić piłeczką :smile: [quote name='toyota']A jajca ma czy nie :cool3: ? Ooo,nie napisałam najważniejszego....ma...a jakże :)...sprawdzone i caluteńkie;)...trochę się zregeneruje po schronie i pewnie się z nimi pożegna. Aha, waży 10,20kg. Przyszła wpłata od Anuli 50zł....Najserdeczniej dziękujemy!!!:smile: Tylko takie udało mi się dziś cyknąć, Edited August 5, 2013 by WiosnaA Quote
kolejna kobietka Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 [quote name='malagos']Ale fajny! Czarna Afryka z niego :)[/QUOTE] dokładnie :) Quote
kolejna kobietka Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 Cudownie widzieć niuńka na smyczy i trawce, bezpiecznego i pod twoją troskliwą opieką Aniu :) Quote
doris66 Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 Fajna akcja pomocowa. Brawo dziewczyny, jesteście super. Quote
WiosnaA Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 [quote name='doris66']Fajna akcja pomocowa. Brawo dziewczyny, jesteście super.[/QUOTE] No troszkę Destinuś miał szczęścia, przyjechał za friko ;). Jejku jaki skwar dziś u nas ,ja ledwo żyję..... a dwóch moich "czarnuchów" nic sobie z tego nie robi :mdleje:. Cały czas zwarci i gotowi do zabawy :mdleje:. Destinuś ma kolbę na punkcie piłeczki :roll:,żadne tam przytulanie (przynajmniej na razie) go nie interesuje :razz:,i nic tylko mu ciągle rzucaj :evil_lol:.Na razie króciutko gramy,bo raz,że gorąco,dwa to jednak starszy Pan a i kondycję ma słabą po schronie. A jaki spryciarz z niego :cool3:...po czesaniu zaraz mi ją podaje, po czyszczeniu uszka a jakże :evil_lol:, po kąpieli pierwsza rzecz szuka piłki :diabloti:. Amik lubi tylko różową i muszę drugą kupić identyczną ,bo będzie "wojna" jak będą razem lecieć za tą samą :roll:. Quote
wieso Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 jak dobrze slyszec takie nowinki :), wiec byl pieskiem domowym, ktos mu rzucal pileczke, ktos sie z nim bawil..... a propos doszla moja kasa juz ? pozdrawiamy Quote
WiosnaA Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 Wiesio, nie ma jeszcze pieniążków od Ciebie.Przed chwilą uzupełniałam post rozliczeniowy i zaglądałam na konto. Quote
wieso Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 [quote name='WiosnaA']Wiesio, nie ma jeszcze pieniążków od Ciebie.Przed chwilą uzupełniałam post rozliczeniowy i zaglądałam na konto.[/QUOTE] :( mialy byc wyslane na konto Dzamala...przepraszam ze jeszcze nie doszly .....jutro juz tydzien.... Quote
WiosnaA Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 [quote name='wieso']:( mialy byc wyslane na konto Dzamala...przepraszam ze jeszcze nie doszly .....jutro juz tydzien....[/QUOTE] Ojej, tydzień, to już jednak powinny dojść :shake:. Po 12 w południe mam I księgowanie,jutro od razu sprawdzę może będą. Quote
kolejna kobietka Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 hihi nie do podrobienia z tą piłeczką :lol: Quote
Recommended Posts