Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 2 weeks later...
Posted

Podczytuję  z Muszkieterami wątek szczęśliwego zwierzyńca Ani :). Pozdrawiamy :).

Witaj Dano i Muszkieterowie :smile: ....Miło,że jesteś z nami :smile: .

Tinulka sprawy kręcą się dalej wokół piłki,a cała reszta co dzieje się obok specjalnie go nie interesuje ;-) .
Przybył nowy kolega?,ok fajnie. Wspólnych zabaw z nim nie ma jak wcześniej z Pepino,zaś Duszek znalazł wspólny język z Amiczkiem z czego ten jest bardzo zadowolony.

Na wątku Duszka  piszę trochę więcej i tam również przewija się na filmikach/zdjęciach Tinulek ;-)

Jak zapewne niektórzy z Was wiedzą nasze wspólne leśne spacerki mamy na razie zawieszone :-(  , ponieważ złamałam sobie "kopytko".

To był ostatni jesienny mój spacer,pechowy niestety  :nonono2:  i zwykła dróżka na której trochę dalej się wyłożyłam .

https://www.youtube.com/watch?v=-JB0cs9aPog&feature=youtu.be

2427udk.jpg

rl9eec.jpg

• 2 weeks later...
Posted

Ojej Aniu przykro mi bardzo :( :glaszcze: :calus: oby szybko i ładnie się zrosło :kciuki:

A Tinulek wymiata, jak nie piłki to kijki :smile: ile on ma w sobie werwy, aż nie chce się wierzyć, że ma tyle lat :rolleyes:

Też czasem nie wierzę ;-) .

Dzięki Asiu :smile:

Posted

U nas wczoraj zawitała zima :smile:

t7ken8.jpg

Tinulek zdecydowanie nie jest jej fanem.A już rano,to w ogóle ciężko mu wyjść z pod kołderki nawet na siku.Mąż ostatnio  nazywa go  "leserem" :roll: ,bo lubi spać do południa i trzeba usilnie zapraszać do wyjścia i na śniadanie.Po południu dopiero się "budzi" i wówczas zaczyna "życie" :-D .

Zima jednak nie będzie w tym roku nam straszna, ponieważ Tinulek dostał w prezencie od  mojej córki ekstra ciepły kożuszek :Cool!: .

Po co ta zima przyszła :razz:

33wo9rd.jpg

Uciekam do domu,

2kputl.jpg

Mocno chcę do ciepłego domku :fadein:

https://www.youtube.com/watch?v=11ruo7ksOjk&feature=youtu.be

Posted

Tino zrzędzi:

"Butów mi nie założyłaś i każesz mi tu łazić, po tym morkym i zimnym? Wpuszczaj mnie szybko i ich też, chociaż cicho siedzą!!!" :megagrin:

Posted

Tino zrzędzi:

"Butów mi nie założyłaś i każesz mi tu łazić, po tym morkym i zimnym? Wpuszczaj mnie szybko i ich też, chociaż cicho siedzą!!!" :megagrin:

Dostaliśmy też jedną parę butów z przeznaczeniem niby Amiczkowi,ale ten na dwóch łapach :evil_lol: w nich chodzi,więc może Tinulkowi w spadku zostaną :evil_lol: .

U Was już taki śnieg ?
Pozdrawiam serdecznie :) miziaki dla psiaków :)

Jeszcze więcej było , w piątek cały dzień padał..teraz już znika powoli.

Pozdrawiamy cieplutko! :smile:

Widać, że Tinuś zadowolony nie jest z tej zimy to fakt, ale kumple też czyhają tylko na to aż się drzwi otworzą   :D Może jednak ją jeszcze polubi, jak będzie miał na sobie taki ciepły kożuszek   :rolleyes:  :loveu:

Rzepy muszę przeszyć,bo trochę jest za szeroki,ale już latał i bardzo mu się spodobał :smile: .

Posted

Pozwolę sobie na wątku Tinulka zaprosić na dwa moje bazarki. A to dlatego,że są na nich fanciki od  naszej cioci Denisek  :smile:,a i Tinulek mocno pomagał w montowaniu ;-) .

Nr1,

http://www.dogomania.com/forum/topic/144249-nr1ciacha-w%C4%85tr%C3%B3bkowe-i-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-na-prezentydla-daisy-i-duszka-do-5xii/?p=15927043

Nr2,

http://www.dogomania.com/forum/topic/144275-nr2ciacha-w%C4%85tr%C3%B3bkowei-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-jak-zawszedla-staruszk%C3%B3w-skarpety-talcott-do-712/?p=15929797

Zapraszamy! :smile:

• 3 weeks later...
Posted

Ja ciem foto zakożuszkowanego zmarźlaczka! :modla:

Ja też, i już się nie mogę doczekać  :lol:

Kożuszek! :lmaa: Kożuszek! :errrr: Kożuszek! :motz:

Nie przybiorę się zrobić zdjęć na podwórku,to macie chociaż z domku Tińcia w kożuszku  :smile:

vyrz9v.jpg

15q1ykw.jpg

9k894l.jpg

5ww461.jpg

Posted

Tinulek wygląda w kożuszku super,na bank nie będą mu przeszkadzać mrozy,jeżeli takie będą,a na wichurę też jest kożuszek bardzo dobry,przynajmniej nie przewieje Tinulka na wskroś..Wciąż wracam wspomnieniami,jak Tino musiał cierpieć w schronie,jaki był bardzo biedny.No ale to już przeszłość,teraz Tino wie,że żyje i jest szczęśliwy.Aneczko,dziękuję za Tinulka,gdyby nie Ty .............. .

Posted

Tak, to prawda, ja też o tym myślę. Raczej by już nie żył.  Był dominowany przez inne psy. Po pierwszym pogryzieniu, jeszcze nie do końca zagojony,  trafił  z powrotem do blaszanego kojca i stał przyklejony do jego ściany. Taki widok zastała zachary, gdy po niego przyjechała. 

Posted

Tinulek wygląda w kożuszku super,na bank nie będą mu przeszkadzać mrozy,jeżeli takie będą,a na wichurę też jest kożuszek bardzo dobry,przynajmniej nie przewieje Tinulka na wskroś..Wciąż wracam wspomnieniami,jak Tino musiał cierpieć w schronie,jaki był bardzo biedny.No ale to już przeszłość,teraz Tino wie,że żyje i jest szczęśliwy.Aneczko,dziękuję za Tinulka,gdyby nie Ty .............. .

Tak, to prawda, ja też o tym myślę. Raczej by już nie żył.  Był dominowany przez inne psy. Po pierwszym pogryzieniu, jeszcze nie do końca zagojony,  trafił  z powrotem do blaszanego kojca i stał przyklejony do jego ściany. Taki widok zastała zachary, gdy po niego przyjechała. 

Mam nadzieję,że Tinulek zapomniał o tamtym okresie,bo mnie się wydaje,że on u nas jest od zawsze.

....emotki mi nie działają.....buuu

Dziękujemy za życzenia!

I Wam Kochani Życzymy z Tińciem Wesołych i Zdrowych Świąt!

2cmp6e1.jpg

Posted

Kto wymyślił buty dla psa?.......(.emotki z kijem nie mam)

Amiczek jakiś czas temu dostał buciki i jak pierwszy raz założyliśmy ,to biedny na dwóch przednich łapkach albo  dwóch bocznych  stał.,dwie zaś wysoko w górze trzymał.....bał się podłogi dotknąć....choć nie powinniśmy  i szkoda mi jego było,to nie daliśmy rady ze śmiechu się powstrzymać.

Za drugim podejściem było już lepiej i wyciągnęłam aparat.

Tinulek natomiast jest Zuchem i nawet za pierwszym podejściem  tylko troszkę dziwnie się czuł, w butkach....ale zobaczycie sami jaki to Cudak!

Jak znajdziecie chwilę czasu,to zapraszamy na filmiki.

https://www.youtube.com/watch?v=l-V0suXMKrU

https://www.youtube.com/watch?v=JWmyxTePxek&feature=em-upload_owner