Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Theogonia']Ewelina, co sie zle zaczyna, konczy sie bardzo dobrze:)
trzeba byc dobrej mysli.[/quote]

Heh, no mam nadzieję :lol:

[quote name='Goshka']Mam pytanie, czy dostaliście jakieś potwierdzenie przyjęcia zgłoszenia na maila? Czy oni nie wysyłają takich potwierdzeń?[/quote]

Ja na razie dostałam tylko automatyczne potwierdzenie z formularza...
Myślę, że powinno przyjść z czasem, oni mają strasznie dużo osób do potwierdzania...

Posted

Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć czy mogę zmienić klasę suki przez telefon? Bo właśnie przed sekundą wyciągnęłam ze skrzynki dyplom. I chętnie bym sukę do championów przeniosła...

Posted

[quote name='Godelaine']Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć czy mogę zmienić klasę suki przez telefon? Bo właśnie przed sekundą wyciągnęłam ze skrzynki dyplom. I chętnie bym sukę do championów przeniosła...[/quote]

Przez telefon nie da rady bo musisz dołączyć do zgłoszenia kopię dyplomu. Wyślij skan dyplomu mailem z prośbą o zmianę klasy podając numer zgłoszenia.

Posted

Pierwszy raz jedziemy na wystawę do Katowic i mam takie pytanie odnośnie ringów.
Na stronie oddziału jest adnotacja, że owczarki niemieckie będą na hali. Czy są ringi poza halą? jeśli tak to gdzie? jak to wygląda?

Posted

[quote name='mindgame']Pierwszy raz jedziemy na wystawę do Katowic i mam takie pytanie odnośnie ringów.
Na stronie oddziału jest adnotacja, że owczarki niemieckie będą na hali. Czy są ringi poza halą? jeśli tak to gdzie? jak to wygląda?[/quote]
Są cztery "strefy" gdzie znajdują się ringi: hala główna spodka, antresola wokół hali głównej, sala gimnastyczna oraz lodowisko.

Posted

[quote name='mindgame']na lodowisku w sensie na tafli? jakoś sobie tego nie wyobrażam...[/quote]

Tak, ale tafla lodowiska jest przykryta. Inaczej mielibyśmy "Gwiazdy na lodzie":lol:.

Posted

No jest na lodowisku baaardzo zimno, zwłaszcza jak sie dłużej postoi, ale ogólnie w porządku. Lodowisko jest całe wyłożone dywanem czy jakaś wykładzina. Dla wystawców jest ten komfort, ze moga "zająć" sobie ławeczki i psy tam zostawiać jak coś.

Posted

[quote name='mindgame']na lodowisku w sensie na tafli? jakoś sobie tego nie wyobrażam...[/quote]

To sobie wyobraź. Raz juz tak wystawiałam dalmatyńczyka. Jak doszło do naszej rasy - wszystkie bez wyjątku psy przeskakiwały z łapy na łapę, bo im było zimno najnormalniej w świecie. NIe jest to najlepsze miejsce i mam nadzieję,że nas to w tym roku nie czeka.

Posted

akurat pasowałoby mi na lodowisku, gdyż mam pieska górskiego, który świetnie czuje się w niskich temperaturach :) Już nie raz było tak, że padała z gorąca... nawet w zimie na hali.

Dzięki za odpowiedzi :)

Posted

[quote name='Musiałek']Mam pytanie,

czy zna ktos jakies przytulne miejsce gdzie mozna by przenocowac ??

w Spodku zostało juz tylko kilka 1 osobowych pokoi :([/quote]
Osoby z psami chętnie przyjmuje hotel "Skaut" zlokalizowany na obrzeżach parku na granicy Katowic i Chorzowa--prosta droga -jakieś 10 min-15 min samochodem od Spodka. Polecam-obok super tereny do wybiegania psiaków:p
[URL="http://www.hotel-chorzow.pl/index.php?id=onas"]http://www.hotel-chorzow.pl/index.php
[/URL]

Posted

[quote name='Kika']musia a wiesz może przypadkiem gdzie planowana jest VI grupa , oczywiście chodzi mi dalmatyńczyki.[/quote]

Gończe polskie i ogary tak jak w ubiegłych latach na płycie głównej ring 4. Posoki też obok - więc dalmatyńczyki się z nami w 4

Posted

niestety Spodek to beton, czasami pomieszczenia są niskie, nie bardzo gdzie jest wyjśc z psem na spacer. Zeby postawić samochód trzeba być naprawdę wcześniej.
Ale wszystko rekompensyje toże jest blisko w góry i mozna wyskoczyc na kilka dni:)