ana666 Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 dopiero weszłam na watek, potem poczytam, ale dlaczego nie zgłosisz do toz lub strazy miejskiej? pisałas wczesniej o łańcuchu ze jak 3 metry to zostanie. Ja juz jakiś czas nie biore udziału w interwencjach ale z tego co wiem czy łancuch ma 1,5m czy 10 to to nadal łańcuch a na nim psa nie mozna trzymać i z tego co wiem psy ponizej 12 kg zimą musza byc trzymane w ocieplanym pomieszczeniu, nie wiem czy ta dziura w domku to ocieplane"pomieszczenie" a pies nie wyglada na wiecej niz 12 kg. ja takie psy zabierałam,.dziwie sie ze ktoś ci tak odpowiedział. Quote
Doda_ Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 moja deklaracja bedzie szla 10go kazdego miesiaca, prosze o przypomnienie jak cos :o Quote
monika083 Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 ana666 napisał(a):dopiero weszłam na watek, potem poczytam, ale dlaczego nie zgłosisz do toz lub strazy miejskiej? pisałas wczesniej o łańcuchu ze jak 3 metry to zostanie. Ja juz jakiś czas nie biore udziału w interwencjach ale z tego co wiem czy łancuch ma 1,5m czy 10 to to nadal łańcuch a na nim psa nie mozna trzymać i z tego co wiem psy ponizej 12 kg zimą musza byc trzymane w ocieplanym pomieszczeniu, nie wiem czy ta dziura w domku to ocieplane"pomieszczenie" a pies nie wyglada na wiecej niz 12 kg. ja takie psy zabierałam,.dziwie sie ze ktoś ci tak odpowiedział. ana666,ale w Polsce chyba jeszcze nie ma zakazu trzymania psow na lancuchach? Zdaje sie, ze musi byc tylko dluzszy niz 2m. Zreszta co zrobi TOZ? Wroclawskie schronisko peka w szwach,a takich psow jak Maluch, zyjacych w takich (lub o boga w gorszych) warunkach jest masa.W schronisku jeszcze byloby zagrozenie pogryzienia przez kolegow z boksu, to nie byloby dobre rozwiazanie.Dlatego chcemy umiescic go w bezpiecznym miejscu.. Quote
ana666 Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 nie ma zakazu ale łancuch musi miec 3metry i pies po 12 godzinach musi byc spuszczony, jeśli jest na nim non stop to sie znecają, dziwie sie troche, ale ok. to ze przepelnienie to nie jest raczej wytłumaczenie Quote
monika083 Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 ana666 napisał(a):nie ma zakazu ale łancuch musi miec 3metry i pies po 12 godzinach musi byc spuszczony, jeśli jest na nim non stop to sie znecają, dziwie sie troche, ale ok. to ze przepelnienie to nie jest raczej wytłumaczenie Mozna zglosic do TOZ, ale pewnie skonczyloby sie pouczeniu wlascicieli, a czy ktos pozniej bedzie kontrolowal czy go z tego lancucha spuszczaja? No nic, juz postanowione , ze trafi do Lilu, niech sie zmieni ten jego smutny zywot. Quote
Elza22 Posted January 2, 2014 Author Posted January 2, 2014 monika083 napisał(a):tak, Lilu robi swietne fotki,jak tylko beda pierwsze to lecimy z ogloszeniami, wyslalam troche prosb na pw. Wstawilam go na watek mikropsow, tylko z mojego ipada nie moge kopiowac fotek, moze ktos skopiowac i wstawic pod moj post? http://www.dogomania.pl/forum/threads/176778-MIKROPSY-w-potrzebie-ogłaszając-swoje-MIKRUSY-pamiętajcie-o-innych-które-cierpią!?p=21716031#post21716031 Ja za chwilkę wstawię fotki na wątek. Maluch sięga tak do połowy łydki. Quote
ewakrakow Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 podrzucę wątek, dalej prosimy o deklaracje... Quote
monika083 Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Witaj Maluchu z rana, nikt nowy przez noc nie odwiedzil:( Trzeba watek dalej rozsylac. Quote
Kejciu Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Biedny Maluszek :( niestety na chwilę obecną nie mogę pomóc finansowo bo sama mam Wierę w hoteliku i żadnych stałych deklaracji :( Quote
monika083 Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 kejciu napisał(a):Biedny Maluszek :( niestety na chwilę obecną nie mogę pomóc finansowo bo sama mam Wierę w hoteliku i żadnych stałych deklaracji :( Dzieki za przybycie, rozumiem , bardzo ciezko z deklaracjami, tyle tych bidulkow:( Quote
Till Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 ale ma koszmarne życie, u nas też była interwencja u starego dziada, który trzyma dwa mikro pieski w skrzynkach i na łańcuchu, nawet bud nie mają. Dziad stwierdził, że żyją tak 15 lat i jest im bardzo dobrze.... narazie u mnie bieda i wszystkie psy złapały jakiegoś wirusa :( Quote
monika083 Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Till napisał(a):ale ma koszmarne życie, u nas też była interwencja u starego dziada, który trzyma dwa mikro pieski w skrzynkach i na łańcuchu, nawet bud nie mają. Dziad stwierdził, że żyją tak 15 lat i jest im bardzo dobrze.... narazie u mnie bieda i wszystkie psy złapały jakiegoś wirusa :( o ludzie! i co z tymi pieskami? Quote
ewakrakow Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 jakiś kryzys na początku roku, bo tyle rozsyłamy a niewiele osób psiaka odwiedza... Quote
monika083 Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 ewakrakow napisał(a):jakiś kryzys na początku roku, bo tyle rozsyłamy a niewiele osób psiaka odwiedza... No dokladnie, tez troche porozsylalam, Quote
ewakrakow Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 jest tyle bid, którym trzeba pomóc, że ludzie są już podeklarowani chyba? albo na dogo nie zaglądają? już sama nie wiem przy okazji zapraszam na bazarek kejciu http://www.dogomania.pl/forum/threads/249881-Kalendarze-dla-dzieci-i-doros%C5%82ych-na-operacj%C4%99-NURII-do-6-01 Piękne kalendarze na szczytny cel! Quote
ewakrakow Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 monika083 napisał(a): No dokladnie, tez troche porozsylalam, dobrze, że rozsyłamy nie trzeba się zrażac, trzebe próbować w weekend jeszcze porozsyłam, bo dziś już nie dam rady Quote
milagros19853201 Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 5 zł na deklaracje jeszcze uda mi sie wysuplac tylko jak cos ostatnio trzeba mi sie przypominac bo jestem zalatana wiec 5 zl stalej deklaracji i jak cos przypomnienie na pw Quote
Poker Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Ja zaglądam stale, ale obecnie brak wiadomości co z małym ,więc siedzę cicho. Quote
monika083 Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 milagros19853201 napisał(a):5 zł na deklaracje jeszcze uda mi sie wysuplac tylko jak cos ostatnio trzeba mi sie przypominac bo jestem zalatana wiec 5 zl stalej deklaracji i jak cos przypomnienie na pw bardzo dziekuje! to jeszcze 40 zl uzbierajmy chociaz i niech juz jedzie! Quote
EVA2406 Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Jestem na zaproszenie, ale w tej chwili pomóc nie mogę, bo Pola zasiedziała mi się w hoteliku już prawie 2 lata, a i inne deklaracje też mam :( Smutne, że wątek już jest ponad pół roku i nic się psince nie poprawiło. Trzymanie pamiątki w takich warunkach, jest godne podziwu .....:angryy::angryy::angryy: Quote
piechcia15 Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 przybywam na zaproszenie, ale deklaracją to ja niestety nie pomogę :( Quote
ewakrakow Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 piechcia15 napisał(a):przybywam na zaproszenie, ale deklaracją to ja niestety nie pomogę :( prosimy o odwiedziny:) zawsze raźniej na wątku Quote
Mela Jakimiuk Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Jak będą jeszcze jakieś deklaracje, to ja mogę zwiększyć swoją stałą do 20 zł, i proszę o zdjęcia tej psiny. Quote
bea100 Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Ja też jestem tu z zaproszenia, ale na razie mogę zapisać tylko Quote
Recommended Posts