Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dopiero weszłam na watek, potem poczytam, ale dlaczego nie zgłosisz do toz lub strazy miejskiej? pisałas wczesniej o łańcuchu ze jak 3 metry to zostanie. Ja juz jakiś czas nie biore udziału w interwencjach ale z tego co wiem czy łancuch ma 1,5m czy 10 to to nadal łańcuch a na nim psa nie mozna trzymać i z tego co wiem psy ponizej 12 kg zimą musza byc trzymane w ocieplanym pomieszczeniu, nie wiem czy ta dziura w domku to ocieplane"pomieszczenie" a pies nie wyglada na wiecej niz 12 kg. ja takie psy zabierałam,.dziwie sie ze ktoś ci tak odpowiedział.

• Replies 676
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ana666 napisał(a):
dopiero weszłam na watek, potem poczytam, ale dlaczego nie zgłosisz do toz lub strazy miejskiej? pisałas wczesniej o łańcuchu ze jak 3 metry to zostanie. Ja juz jakiś czas nie biore udziału w interwencjach ale z tego co wiem czy łancuch ma 1,5m czy 10 to to nadal łańcuch a na nim psa nie mozna trzymać i z tego co wiem psy ponizej 12 kg zimą musza byc trzymane w ocieplanym pomieszczeniu, nie wiem czy ta dziura w domku to ocieplane"pomieszczenie" a pies nie wyglada na wiecej niz 12 kg. ja takie psy zabierałam,.dziwie sie ze ktoś ci tak odpowiedział.

ana666,ale w Polsce chyba jeszcze nie ma zakazu trzymania psow na lancuchach? Zdaje sie, ze musi byc tylko dluzszy niz 2m. Zreszta co zrobi TOZ? Wroclawskie schronisko peka w szwach,a takich psow jak Maluch, zyjacych w takich (lub o boga w gorszych) warunkach jest masa.W schronisku jeszcze byloby zagrozenie pogryzienia przez kolegow z boksu, to nie byloby dobre rozwiazanie.Dlatego chcemy umiescic go w bezpiecznym miejscu..

Posted

nie ma zakazu ale łancuch musi miec 3metry i pies po 12 godzinach musi byc spuszczony, jeśli jest na nim non stop to sie znecają, dziwie sie troche, ale ok. to ze przepelnienie to nie jest raczej wytłumaczenie

Posted

ana666 napisał(a):
nie ma zakazu ale łancuch musi miec 3metry i pies po 12 godzinach musi byc spuszczony, jeśli jest na nim non stop to sie znecają, dziwie sie troche, ale ok. to ze przepelnienie to nie jest raczej wytłumaczenie

Mozna zglosic do TOZ, ale pewnie skonczyloby sie pouczeniu wlascicieli, a czy ktos pozniej bedzie kontrolowal czy go z tego lancucha spuszczaja? No nic, juz postanowione , ze trafi do Lilu, niech sie zmieni ten jego smutny zywot.

Posted

monika083 napisał(a):
tak, Lilu robi swietne fotki,jak tylko beda pierwsze to lecimy z ogloszeniami, wyslalam troche prosb na pw. Wstawilam go na watek mikropsow, tylko z mojego ipada nie moge kopiowac fotek, moze ktos skopiowac i wstawic pod moj post?
http://www.dogomania.pl/forum/threads/176778-MIKROPSY-w-potrzebie-ogłaszając-swoje-MIKRUSY-pamiętajcie-o-innych-które-cierpią!?p=21716031#post21716031

Ja za chwilkę wstawię fotki na wątek. Maluch sięga tak do połowy łydki.

Posted

kejciu napisał(a):
Biedny Maluszek :(
niestety na chwilę obecną nie mogę pomóc finansowo bo sama mam Wierę w hoteliku i żadnych stałych deklaracji :(

Dzieki za przybycie, rozumiem , bardzo ciezko z deklaracjami, tyle tych bidulkow:(

Posted

ale ma koszmarne życie, u nas też była interwencja u starego dziada, który trzyma dwa mikro pieski w skrzynkach i na łańcuchu, nawet bud nie mają. Dziad stwierdził, że żyją tak 15 lat i jest im bardzo dobrze....
narazie u mnie bieda i wszystkie psy złapały jakiegoś wirusa :(

Posted

Till napisał(a):
ale ma koszmarne życie, u nas też była interwencja u starego dziada, który trzyma dwa mikro pieski w skrzynkach i na łańcuchu, nawet bud nie mają. Dziad stwierdził, że żyją tak 15 lat i jest im bardzo dobrze....
narazie u mnie bieda i wszystkie psy złapały jakiegoś wirusa :(

o ludzie! i co z tymi pieskami?

Posted

monika083 napisał(a):

No dokladnie, tez troche porozsylalam,

dobrze, że rozsyłamy nie trzeba się zrażac, trzebe próbować

w weekend jeszcze porozsyłam, bo dziś już nie dam rady

Posted

milagros19853201 napisał(a):
5 zł na deklaracje jeszcze uda mi sie wysuplac
tylko jak cos ostatnio trzeba mi sie przypominac bo jestem zalatana
wiec 5 zl stalej deklaracji i jak cos przypomnienie na pw

bardzo dziekuje!
to jeszcze 40 zl uzbierajmy chociaz i niech juz jedzie!

Posted

Jestem na zaproszenie, ale w tej chwili pomóc nie mogę, bo Pola zasiedziała mi się w hoteliku już prawie 2 lata, a i inne deklaracje też mam :(
Smutne, że wątek już jest ponad pół roku i nic się psince nie poprawiło.
Trzymanie pamiątki w takich warunkach, jest godne podziwu .....:angryy::angryy::angryy: