Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 676
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ewakrakow']o kurcze, i nie odnalazł się dziś?[/QUOTE]

nie odnalazł się jeszcze i tak go nikt nie szuka;-( Trzeba zabrać malucha jak najszybciej. Planowałam zabrać go na kilka dni do siebie żeby na spokojnie zaszczepić,odrobaczyć i wykastrować ale mój mąż się zgadza wiec nie wiem jak to zorganizuje.

Posted

[quote name='ewakrakow']fatalnie, żeby się tylko odnalazł i to jak najszybciej, tu cała akcja uratowania go trwa[/QUOTE]

pojade jutro poszukać malucha no chyba że wróci do rana.

Posted

fatalna wiadomosc;(
Zgadzam sie z Monika, jak tylko pies sie odnajdzie zawiezcie do hoteliku zaraz . .
na pozniejsze miesiace jakos bedzie, ja bede robila bazarki, a monika zbierac deklaracje. Bedzie dobrze ;)
aha, w sprawie bazarku piszę do Ciebie pw, moniko.
Elza, jak masz mozliwosc to zrob plakaty . . szukac trzeba jak najszybciej, teraz pies jest gdzies w poblizu. .
pozniej moze byc juz daleko . . . .jesli nie bedzie sie trzymal tego miejsca . .
najgorsze jest to, ze sylwester tuz tuz. u nas juz strzelaja . . rozumu nie maja !
pies sie wystraszy i nie daj boze, cos sie stanie . .

Posted

czy ci ludzie go wypuścili z łańcucha, że uciekł? może zrobili to specjalnie, mieli już dośc psiaka? jak to się stało?
on zniknął wczoraj?

miejmy nadzieję, że pies się znajdzie
czekamy na wiadomości

Posted

[quote name='Elza22']pojade jutro poszukać malucha no chyba że wróci do rana.[/QUOTE]

dzięki, że pojedziesz go szukać, chociaż jedna osoba będzie na miejscu, której zależy na psie

Posted

teraz jest pytanie czy jeśli się znajdzie to może od razu jechać do LILU, dołujące to że psiak się gdzieś poniewiera a ludziom wszystko jedno, może nawet się cieszą, że problemu się pozbyli, biedny piesek

Posted

Też pytam dlaczego pies uciekł? Czy ma tendencję do podkopywania? Do szarpania ogrodzenia? Muszę takie rzeczy wiedzieć żeby później nie było że u mnie ucieknie.
Ja zdania nie zmienię. Pies musi być przynajmniej raz odrobaczony i porządnie odpchlony. Jak wprowadzę psa do siebie to później nikt nie chce płacić za zainfekowanie stada a i wtedy mi się obrywa od opiekunów innych psów że jak mogłam do tego dopuścić. Pchły na prawdę roznoszą mnóstwo świństwa. A mam teraz wszystko zajęte w domu żeby go ewentualnie wyizolować.
Elza22 czy nawet na jeden dzień mąż by się nie ugiął?

Posted (edited)

Tez sie pytam jak do tego doszlo . . moze faktycznie to sprawka tych ludzi :|
raz odrobaczenie nie wystarczy. . Ja znalazłam kota, odrobaczylam raz (wystarczy-zdaniem weta) no i niedawno musialam cale stado odrobaczyc, kotka zwymiotowala robakami . . jak pies spi na dworze i nie wiadomo kiedy ostatnio byl odrobaczony to bym odrobaczyla 2, 3 razy . . co iles tam tyg . .
ale tu jest problem, bo Elza nie moze nawet kilka dni trzymać a LILUtosi nie ma jak psiaka wyizolować. . .

LILUtosi, a psa trzymalabys w kojcu ? nie wiem jak to jest z robakami bo ja mieszkam w bloku i u mnie ziwerzaki maja bliski kontakt ze soba, spia jedza razem . . wiec o przenoszenie robali b. latwo
czy jakby pies siedzial w kojcu, nie puszczany do innych psow, i tak moze pozostale zarazic robalami ?

pies tyle czasu siedzial na lancuchu, mogl zostac raz odrobaczony potem np u elzy drugi raz i do hoteliku . . .. .

teraz najwazniejsze, aby sie odnalazl, a ty Elza znajdź jakieś miejsce dla pieska na parę dni, jak się odnajdzie . . . bo odrazu do hoteliku pojechać nie może, bez odrobaczenia i odpchlenia . .

Edited by Doda_
Posted

[quote name='monika083']Elza , jakies wiesci?[/QUOTE]

Niestety nie znalazłam chłopaka ale jestem cały czas w kontakcie z sąsiadką mam nadzieje ,że może chociaż przyjdzie do sąsiadki która czasami go dokarmiała. Uwolnił się bo wysunął głowę z obroży ten kojec widoczny na zdjęciu jest otwarty wiec nie wiem czy potrafi się podkopać. Niestety nie mam gdzie przechować chłopaka;-( ;-(;-(

Posted

myślę, że pieniądze powinnyśmy dalej zbierać zanim pies się znajdzie i prosić dogomaniaków o deklaracje

a sąsiadka by go parę dni nie przechowała? np. za zapłatą

to psa nie ma od kiedy?

Posted

kurcze od tylu miesiecy juz watek jest i Maly jakos byl, a juz tak malo brakuje , zeby go wyciagnac i zwial..zeby tylko nic mu sie nie stalo.Elza , a gdzue to jest? Trzeba napisac na watku wroclawskim , moze mamy tam jakas cioteczke? Moze znajdzie sie ktos , kto ten tydzien chociaz go przetrzyma , zanim trafi do Lilu.

Posted

[quote name='monika083']kurcze od tylu miesiecy juz watek jest i Maly jakos byl, a juz tak malo brakuje , zeby go wyciagnac i zwial..zeby tylko nic mu sie nie stalo.Elza , a gdzue to jest? Trzeba napisac na watku wroclawskim , moze mamy tam jakas cioteczke? Moze znajdzie sie ktos , kto ten tydzien chociaz go przetrzyma , zanim trafi do Lilu.[/QUOTE]

przykre to bardzo, obyśmy nie spóźniły się z pomocą,
zbieramy dalej deklaracje!

Posted

Generalnie kojce są z paneli więc stykają się noskami. Ale larwy i jaja mogą wchodzić w ziemię i miesiącami czekać na żywiciela. Na terenach wiejskich bardzo często ziemia jest zainfekowana, zresztą tam gdzie są szamba też.
Podobno opalanie ziemi pomaga. Też słyszałam o wapnowaniu. Zresztą każdy z nas może się zarazić z liścia sałaty, z wózka w sklepie itp. Nie da się uchronić przed tymi świństwami jak nawet komary potrafią roznosić.
Przynajmniej jeden raz a ja już resztę tablet podam. Ja podaje 3 dni i po 14 dniach powtarzam. Ale np Pierwotniaki trzeba min 5dni.

Posted

Sąsiadka znalazła malucha;-);-);-) całe szczęście bo ja już wszytko miałam przed oczami. Niby wczoraj uciekł ale czy to prawda ciężko stwierdzić. Niestety sąsiadka ma psa który nie akceptuje innych samców wiec maluch wraca na łańcuch;-(

Posted

Elza22 napisał(a):
Sąsiadka znalazła malucha;-);-);-) całe szczęście bo ja już wszytko miałam przed oczami. Niby wczoraj uciekł ale czy to prawda ciężko stwierdzić. Niestety sąsiadka ma psa który nie akceptuje innych samców wiec maluch wraca na łańcuch;-(

kamień z serca, wszystkim ulżyło
żeby tylko znów się nie zerwał, trzeba działać, Elza22 masz jakiś pomysł?