Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mój mąż zgodził się przetrzymać malucha.Proponuję ,żeby przyjechał do nas w Sylwestra, a pojechał w Nowy Rok nawet wieczorem.Odrobaczymy go i wykąpiemy.Będziemy go izolować od naszego stada.
Co Wy na to?
Pozostaje ustalenie transportu do nas i do Lilu oraz pokrycie kosztów odrobaczenia i odpchlenia.
,

• Replies 676
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poker napisał(a):
Mój mąż zgodził się przetrzymać malucha.Proponuję ,żeby przyjechał do nas w Sylwestra, a pojechał w Nowy Rok nawet wieczorem.Odrobaczymy go i wykąpiemy.Będziemy go izolować od naszego stada.
Co Wy na to?
Pozostaje ustalenie transportu do nas i do Lilu oraz pokrycie kosztów odrobaczenia i odpchlenia.
,

Cudownie! Uklony dla Was!
Przesle pieniadze na odpchlenie i odrobaczenie jak tylko bedzue do Was jechal.

Posted

monika083 napisał(a):
Cudownie! Uklony dla Was!
Przesle pieniadze na odpchlenie i odrobaczenie jak tylko bedzue do Was jechal.

wezmę z tych 60 zł, które zadeklarowałam.Trzeba dograć transport.

Posted

Poker napisał(a):
Co Wy na to?
,

Cioteczko Poker jesteś niesamowita Mąż oczywiście również ;-) Tylko ,że ja jutro wyjeżdżam na tydzień.Mogę zawieźć malucha zaraz po moim powrocie jak cioteczce dalej będzie pasowało. Na weta ja przeznaczę pieniądze z bazarku.

Posted

Doda_ napisał(a):
Elzo a gdzie bedzie pies czekal na Twoj powrot ?

Cały czas w tym samym miejscu. Muszę odebrać psa osobiście gdyby to byli jakcyś normalni ludzie to bym kogoś poprosiła żeby zawiózł psa do cioteczki Poker i po problemie niestety to nie takie proste...

Posted

Elza,a Ty nie możesz sama podać mu przeciw robalom i odpchlić? Wtedy nie będzie potrzebny pośredni przystanek.
Szkoda ,że nie napisałaś o wyjeździe wcześniej.Ta operacja była możliwa z mojej strony w mijający weekend. A tak du... blada. W tygodniu nie mogę pomóc chyba,że od godziny 20 do g.9 dnia następnego. Czyli 13 godzin i ani minuty dłużej.

Posted

ehh Elza chyba już wyjechała.
Mogłaś Elzo nas o tym wcześniej powiadomić, ze w tym terminie Cie nie będzie, to może byśmy coś wymyśliły i zorganizowały pomoc, transport dla psiaka.. . a teraz deklaracje są, bazarek tez, lada chwila będą strzelać i nie wiemy czy pies nie ucieknie znowu . . .
nie daj boże żeby w noc sylwestrową błąkał . . będą strzelać i strzelać . .

Posted

no cóż, czekamy aż Elza przybędzie, oby do tego czasu psiak przetrwał na tej wsi

Poker bardzo dziękujemy za pomoc, Doda_ wielkie dzięki za bazarek, Monika083 za organizację na wątku i wszystkim innym ciotkom udzielającym się bardzo dziękuję!

aktualnie sytuacja jest taka: za około tydzień maluch jedzie na ok. dwa dni do Poker, będzie odrobaczony następnie jedzie do hoteliku u LILUtosi:)

podsumuję finanse, na hotelik potrzeba 300zł/mc

Stałe deklaracje:
-ewakrakow 10zł
-Doda_ 10zł
-moca35 10zł
-Elza22 20zł
-monika083 20 zł
-Mela Jakimiuk 10 zł
-Mruczka 25 zl
Javena -5zl
agusiazet-20 zl
Havank 10 zl /6msc
grazia_1979 10zl/od marca
----------------------

=150zl

Jednorazowo:
-Mela Jakimiuk 50 zł
-cisowianka 20 zl
-Aimez Moi 20 zl
Poker 60 zl
mdk8 20 zl
maarit -20 zl
----------
190zl

czy ktoś jest w stanie coś ofiarować dla pieska?

Posted

monika083 napisał(a):
Ewa, maluch mialby jechac do Poker w Sylwestra, pozniejszy termin nie pasuje Poker.Nie wiem jak to zrobic..najgorsze, ze tu tyle osob chce pomoc a na miejscu nikogo nie ma..

przepraszam nie doczytałam, to wszystko jest skomplikowane

Posted

Mela Jakimiuk napisał(a):
To znaczy dokladnie co?

najbardziej potrzebne wiadomo pieniążki, ale na wątku była też mowa o bazarkach, więc fanty też mogą być potrzebne, tylko kto zrobi następny bazarek?
jeden bazarek piernikowy prowadzi aktualnie Doda_ z następnym chyba lepiej się wstrzymać jak wróci Elza?

monika przelałam Ci moją deklarację za styczeń

Posted

Tak jak pisałam, w dni powszednie mogę przetrzymać psa tylko od godz.ok.19-20 do rana do ok.9.W weekend może być od piątku wieczór do poniedziałku ok.9.
Ale zastanawiam się czy to ma w ogóle sens.Jeżeli Elza daje mu jeść , to równie dobrze może mu dać tabletkę na robale i odpchlić go . Wiadomo,że ani robale , ani pchły nie znikną w ciągu 1.doby u mnie.
Pies zrobiłby trasę z Oławy do mnie ok.40 km , potem tyle samo do LILU. A z Oławy do Lilu też jest ok.40 km.

Posted

Moja babcia wylądowała w szpitalu i wszytskie plany mi się zmieniły;-( Wszystkiego mi się odechciało .Udało mi się załatwić klatkę dla malucha i miał zostać u sąsiadki ale coś im się odwidziało i nie pasuje im to. Dobrze że ten rok już się kończy. Ja zawiozę chłopaka do hotelki po drodze zaszczępię go a wcześniej dostnie tablety na robale i frontline.