Poker Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 Mój mąż zgodził się przetrzymać malucha.Proponuję ,żeby przyjechał do nas w Sylwestra, a pojechał w Nowy Rok nawet wieczorem.Odrobaczymy go i wykąpiemy.Będziemy go izolować od naszego stada. Co Wy na to? Pozostaje ustalenie transportu do nas i do Lilu oraz pokrycie kosztów odrobaczenia i odpchlenia. , Quote
brzośka Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 Poker, jesteś Wielka! :loveu: Mąż oczywiście również! :) Quote
monika083 Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 Poker napisał(a):Mój mąż zgodził się przetrzymać malucha.Proponuję ,żeby przyjechał do nas w Sylwestra, a pojechał w Nowy Rok nawet wieczorem.Odrobaczymy go i wykąpiemy.Będziemy go izolować od naszego stada. Co Wy na to? Pozostaje ustalenie transportu do nas i do Lilu oraz pokrycie kosztów odrobaczenia i odpchlenia. , Cudownie! Uklony dla Was! Przesle pieniadze na odpchlenie i odrobaczenie jak tylko bedzue do Was jechal. Quote
Poker Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 monika083 napisał(a):Cudownie! Uklony dla Was! Przesle pieniadze na odpchlenie i odrobaczenie jak tylko bedzue do Was jechal. wezmę z tych 60 zł, które zadeklarowałam.Trzeba dograć transport. Quote
Doda_ Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 super !!! Poker, bardzo dziekujemy !!! Wiec ja sie zabieram za bazarek z piernikami . . Quote
ewakrakow Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 iście Pokerowa rozgrywka:) nikt się nie spodziewał takiej świetnej propozycji!!! dziękujemy rodzinie Pokerów:) Quote
Poker Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 A może Elza by go odpchliła już teraz, wtedy my go wykąpiemy, bo minie czas karencji. Quote
Elza22 Posted December 28, 2013 Author Posted December 28, 2013 Poker napisał(a):Mój mąż zgodził się przetrzymać malucha.Proponuję ,żeby przyjechał do nas w Sylwestra, a pojechał w Nowy Rok nawet wieczorem.Odrobaczymy go i wykąpiemy.Będziemy go izolować od naszego stada. Co Wy na to? Pozostaje ustalenie transportu do nas i do Lilu oraz pokrycie kosztów odrobaczenia i odpchlenia. , Cioteczko Poker jesteś niesamowita Mąż oczywiście również ;-) Tylko ,że ja jutro wyjeżdżam na tydzień.Mogę zawieźć malucha zaraz po moim powrocie jak cioteczce dalej będzie pasowało. Na weta ja przeznaczę pieniądze z bazarku. Quote
Doda_ Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 Elzo a gdzie bedzie pies czekal na Twoj powrot ? Quote
Elza22 Posted December 29, 2013 Author Posted December 29, 2013 Doda_ napisał(a):Elzo a gdzie bedzie pies czekal na Twoj powrot ? Cały czas w tym samym miejscu. Muszę odebrać psa osobiście gdyby to byli jakcyś normalni ludzie to bym kogoś poprosiła żeby zawiózł psa do cioteczki Poker i po problemie niestety to nie takie proste... Quote
Doda_ Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 może zalatwic jakis transport? Elza Ty podalabys tej osobie adres, wskazowki, gdzie psiak sie znajduje, zabralaby do Poker. . tydzien to duzo czasu i psiak moze znow zwijac ! jest juz bazarek dla tego psa http://www.dogomania.pl/forum/threads/249796-PIERNIKOWY-bazarek-wzory-zwierz%C4%99ce!-Do-12-01-godz-23-59 zapraszamy Quote
monika083 Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 Ciagle jakies przeszkody..boje sie o niego. Quote
Poker Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 Elza,a Ty nie możesz sama podać mu przeciw robalom i odpchlić? Wtedy nie będzie potrzebny pośredni przystanek. Szkoda ,że nie napisałaś o wyjeździe wcześniej.Ta operacja była możliwa z mojej strony w mijający weekend. A tak du... blada. W tygodniu nie mogę pomóc chyba,że od godziny 20 do g.9 dnia następnego. Czyli 13 godzin i ani minuty dłużej. Quote
ewakrakow Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 dziś naprawdę już nic nie da się zdziałać? ciągle pod górę w sylwestra będą strzelać i nie wiadomo czy pies znów nie ucieknie Quote
ewakrakow Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 Elza22 a Ci ludzie nie wydadzą psa komuś innemu tylko Tobie? Quote
ewakrakow Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 byłoby cudownie gdyby pies już dziś był u Lilu, ciągle mam wrażenie że spóźniamy się z pomocą o kilka dni, Elza gdzie jesteś? Quote
Doda_ Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 ehh Elza chyba już wyjechała. Mogłaś Elzo nas o tym wcześniej powiadomić, ze w tym terminie Cie nie będzie, to może byśmy coś wymyśliły i zorganizowały pomoc, transport dla psiaka.. . a teraz deklaracje są, bazarek tez, lada chwila będą strzelać i nie wiemy czy pies nie ucieknie znowu . . . nie daj boże żeby w noc sylwestrową błąkał . . będą strzelać i strzelać . . Quote
ewakrakow Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 no cóż, czekamy aż Elza przybędzie, oby do tego czasu psiak przetrwał na tej wsi Poker bardzo dziękujemy za pomoc, Doda_ wielkie dzięki za bazarek, Monika083 za organizację na wątku i wszystkim innym ciotkom udzielającym się bardzo dziękuję! aktualnie sytuacja jest taka: za około tydzień maluch jedzie na ok. dwa dni do Poker, będzie odrobaczony następnie jedzie do hoteliku u LILUtosi:) podsumuję finanse, na hotelik potrzeba 300zł/mc Stałe deklaracje: -ewakrakow 10zł -Doda_ 10zł -moca35 10zł -Elza22 20zł -monika083 20 zł -Mela Jakimiuk 10 zł -Mruczka 25 zl Javena -5zl agusiazet-20 zl Havank 10 zl /6msc grazia_1979 10zl/od marca ---------------------- =150zl Jednorazowo: -Mela Jakimiuk 50 zł -cisowianka 20 zl -Aimez Moi 20 zl Poker 60 zl mdk8 20 zl maarit -20 zl ---------- 190zl czy ktoś jest w stanie coś ofiarować dla pieska? Quote
monika083 Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 Ewa, maluch mialby jechac do Poker w Sylwestra, pozniejszy termin nie pasuje Poker.Nie wiem jak to zrobic..najgorsze, ze tu tyle osob chce pomoc a na miejscu nikogo nie ma.. Quote
ewakrakow Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 monika083 napisał(a):Ewa, maluch mialby jechac do Poker w Sylwestra, pozniejszy termin nie pasuje Poker.Nie wiem jak to zrobic..najgorsze, ze tu tyle osob chce pomoc a na miejscu nikogo nie ma.. przepraszam nie doczytałam, to wszystko jest skomplikowane Quote
Mela Jakimiuk Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 ewakrakow napisał(a):czy ktoś jest w stanie coś ofiarować dla pieska? To znaczy dokladnie co? Quote
ewakrakow Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 Mela Jakimiuk napisał(a):To znaczy dokladnie co? najbardziej potrzebne wiadomo pieniążki, ale na wątku była też mowa o bazarkach, więc fanty też mogą być potrzebne, tylko kto zrobi następny bazarek? jeden bazarek piernikowy prowadzi aktualnie Doda_ z następnym chyba lepiej się wstrzymać jak wróci Elza? monika przelałam Ci moją deklarację za styczeń Quote
Poker Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 Tak jak pisałam, w dni powszednie mogę przetrzymać psa tylko od godz.ok.19-20 do rana do ok.9.W weekend może być od piątku wieczór do poniedziałku ok.9. Ale zastanawiam się czy to ma w ogóle sens.Jeżeli Elza daje mu jeść , to równie dobrze może mu dać tabletkę na robale i odpchlić go . Wiadomo,że ani robale , ani pchły nie znikną w ciągu 1.doby u mnie. Pies zrobiłby trasę z Oławy do mnie ok.40 km , potem tyle samo do LILU. A z Oławy do Lilu też jest ok.40 km. Quote
Elza22 Posted December 29, 2013 Author Posted December 29, 2013 Moja babcia wylądowała w szpitalu i wszytskie plany mi się zmieniły;-( Wszystkiego mi się odechciało .Udało mi się załatwić klatkę dla malucha i miał zostać u sąsiadki ale coś im się odwidziało i nie pasuje im to. Dobrze że ten rok już się kończy. Ja zawiozę chłopaka do hotelki po drodze zaszczępię go a wcześniej dostnie tablety na robale i frontline. Quote
Recommended Posts