Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Po porannym ponad godzinnym spacerze zmęczeni- Incia i Marcin bezczelnie zaanektowali moje łóżko.

A tu Ineczka obrabia kolejną maskotkę ( dobrze ,ze blisko mam "ciuchland" i mogę kupować jej futrzaki za grosze). Tym razem jej ofiarą stał się biały kot. Na szczęście zdaje sie,że psineczka już rozumie, które zabawki są dla niej, a które stanowią wyposażenie pokoju Moniki i przestała wykradać jej maskotki ( choć czasem ma na nie zakusy).

W potwornie upalne i trudne do wytrzymania popołudnie z nadzieją ,że jutro będzie chłodniej pozdrawiają B.M.M.I.B

Posted

Tym razem kilka fotek zrobionych podczas popołudniowego spaceru. Nareszcie troszkę chłodniej, na dworze nawet przyjemniej niż w domu. A ja jak zwykle na spacer z aparatem. Robienie zdjęć naszym psiakom , to moja ostatnia pasja , dlatego ciagle coś wklejam. Ale są takie urocze i zabawne , że nie mogę sie powstrzymać , żeby nie pstryknąć.
Na koniec notki sprostowanie do wiadomości z poprzedniego postu . Przechwaliłam Inuchę , właśnie przed chwilą ukradła ukochanego miśka ( poduszkę) Moni i nadgryzła mu ucho.:evil_lol:

Papatki od Beatki i całej ferajny:lol:

Posted

Mamy to szczęście ,że oglądamy ją godzinami i to na żywo:evil_lol: , ale żeby być sprawiedliwą dodam , że i Bri- bri tez nic nie brakuje:cool3:

Posted

Nasza Incia zazwyczaj po jedzonku , czy to po śniadanku , czy po kolacji dostaje tzw. "małpiego rozumu " i zaczyna rozrabiać. Dzisiaj podgryzała Marcina, a potem szalała z Bri. Oto fotki:

Radzę , zabierzcie mi aparat , bo zasypię Was zdjęciami.:evil_lol:
Pa, pa:hand:

Posted

Dzisiaj miły , chłodniejszy niż wczoraj ranek , to i nastroje lepsze!!! Najpierw Incia i Brysia były z Marcinem na codziennym długim, porannym spacerku, potem mała przekąska , a następnie, jak zwykle, szaleństwa na łóżku Moni i micuszenie się do Marcina . Tym razem mam spokojniejsze sumienie , bo większość fotek robił Marcin!:evil_lol:

Taki własnie rytuał ustalił się ostatnio rano w naszym domu. Psy zdominowały nasz rozkład dnia:evil_lol: ;) :lol:

Posted

Patrząc na wystawione brzucho Inuli , przypomniało mi się ,że ten Wasz weterynarz opiekujący sie psinami w przytulisku , to prawdziwy MISTRZ. Gdybym jeszcze 3 miesiące temu sama nie widziała blizny po sterylce na Inciowym brzuszku w życiu nie uwierzyłabym, że miała robiony jakikolwiek zabieg. ANI ŚLADU, NAWET KRESECZKI!!! Gratulacje dla weta, ukłony i pozdrowienia:lol:

Posted

Przyjaźn Bri i Inki umocnił zdecydowanie miesięczny pobyt w Konstancinie , tam stanowiły w duecie naturalną opozycję przeciwko trzem psom teściowej. Kiedy Incia bawiła się z seterką Sarą i ta była górą, Brysia próbowała ją bronić przed "obcą" suką. Bardzo nas cieszy ,że tak ładnie się dogadują , bo Bri-bri ma skłonności do melancholii i potrzeba jej badźców , których dostarcza jej żywa i spontaniczna Inka.:multi:

Posted

Czy ona tak śpi?????:crazyeye:

to niesamowite, jak z takiego strachajła przerodzila się w pełną życia i miłości do was sunię!!!!

jak to gdzieś powiedziałam - miłość czyni cuda!:lol:

Posted

Marcin, Inka i Bri-Bri jadą dziś na 5 -dniowe "wczasy do Anielina". Będą mieli las, spokój , ciszę i dużo , dużo swobody. Po ich powrocie wrzucę na stronkę zdjecia, bo pewnie kilka fotek Marcin zrobi.:lol:

Posted

Nie mam fotek , bo wypoczynek nadal trwa, ale wiem ,że pieski cieszą się swobodą i spacerami po lesie i swietnym apetytem. Wczoraj znowu trafili na stadko dzików, tym razem jednak Incia nie próbowała ich atakować, a i "świniaki" rozbiegły się w popłochu, widzieli też z odległosci 30 metrów gromadę łań.
Incia prowadzi działania dręczące, mimo wypuszczania na podwórze ,życzy sobie rano spacerów po lesie i tak długo molestuje Marcina ( piszczy , podaje łapy, wskakuje na niego ) aż wstanie z łózka i pójdzie na spacer.
Tyle teraz reszte z fotkami w piątek:loveu:

Posted

hyhy to Betel w papilotach z kieliszkiem winka, przy dobrej muzyczce szaleje z koleżankami pewnie :evil_lol:
do usłyszenia !!wymykam na troche. ale wróce na zdjęcia z wielką checią!!

Posted

Miłej zabawy Od- Nowa, ale ja niestety jestem na lekach i o winku mogę tylko pomarzyć, no i córcia w domu matczynej moralności pilnuje!!!!:evil_lol:

Posted

Czysto , bez kudłów , ale pusto jak cholera:shake:

ŚWIRA MOŻNA DOSTAĆ W DOMU BEZ ZWIERZAKÓW
A Marcin i psice wracają dopiero w czwartek wieczorem:cool1:

Posted

Dawno tu nie zaglądałam , a tu tyle fantastycznych fotek suczydeł:loveu: .

Przemiana u Inki jest naprawdę imponująca!:lol:

Betel, jak ona sie zachowuje na ulicy, czy boi się czegoś, a jak reaguje na obce osoby przychodzące do domu?

Posted

Cześć Erko :loveu: , fajnie ,że do nas "wpadłaś" z przyjemnością odpowiadam na Twoje pytania. Incia na ulicy, jeśli idzie blisko nogi -na krótkiej smyczy- zachowuje się dość spokojnie , natomiast na długiej, gdy jest dużo ludzi, albo ktoś zachowuje sie hałasliwie- panikuje. Gości w domu wita szczekaniem i warczeniem , ale przychodzi ich obejrzeć , czasem powącha rekę lub liźnie , nie pozwala się jednak dotykać. Nie jest agresywna, lecz raczej mocno nieufna. Dlatego wśród ludzi prowadzimy ją na smyczy , ale na spacerach po łąkach i bocznych drogach, których w okolicy mamy sporo, chodzi luzem . Jest posłuszna i karna. To w ogóle bardzo mądry pies. Jeśli raz zostanie za coś skarcona, zazwyczaj tego nie robi, wyjątek stanowi tu może gryzienie , bo ząbki czasem "ją swędzą" do rzeczy , które nie są przeznaczone do zniszczenia. Przy tym jest bardzo dużym pieszczochem, lubi się bawić, lubi inne psy, jest pogodna i pełna życia. Spacer z nią zawsze poprawia mi humor, bo miło patrzeć , jak ona potrafi się cieszyć. Jest również uparta i jeśli czegoś bardzo chce , umie postawić na swoim.
Generalnie kochana z niej psica.
Może prędzej przyzwyczaiłaby się do obcych , tylko my jesteśmy troszkę "odludkami"-mało osób nas odwiedza, a i na spacery "po mieście" jakoś nas nie ciągnie. Za to jeśli ktoś nas odwiedza , to z pewnościa są to osoby , które lubią psy!!! ;)