betel Posted May 27, 2007 Author Posted May 27, 2007 Dzięki, Drogie Ciocie, za te fotki, sa śliczne , a nie wszystkie widzieliśmy na stronce wcześniej. Na niektórych z nich Incia jest już podobna do siebie ( bo starsza), choć oczywiście teraz jest jeszcze piękniejsza!!!!!!:evil_lol: A te plamki na łapkach i brzyszku, poezja...:lol: Quote
betel Posted May 27, 2007 Author Posted May 27, 2007 To zdjęcie Inci z dzieciństwa podoba mi się najbardziej. Od razu widać ,że z niej mały łotrzyk, mądrasek i spryciara. A poza niczym u psa myśliwskiego, który wystawia kuropatwę.Urocze:iloveyou: Quote
saga_86 Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Betel a na jakich stronach szukałaś psa do adopcji? Może mi się to przyda, bo ogłaszam kieleckie psiaki:cool3: Quote
betel Posted May 28, 2007 Author Posted May 28, 2007 [FONT=Times New Roman]http://www.schronisko.net/adopcje-psy.html[/FONT] tu są zwierzęta z róznych schronisk ( około 97 stron) [FONT=Times New Roman]http://katalog.onet.pl/7164,schroniska-dla-zwierzat,k.html[/FONT][FONT=Times New Roman] -to wykaz adresów stron różnych schronisk[/FONT] [FONT=Times New Roman]Pozdrowienia B.M.M.I.B:lol: [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] Quote
betel Posted May 28, 2007 Author Posted May 28, 2007 Dzisiaj Incia niczego nie zmalowała, tylko pozostawiona na godzinę w kuchni, zrzuciła pojemnik na sztućce, który stoi dość głęboko i musiała nieźle się napracować, żeby do niego dostać . Na szczęście wpadł do zlewozmywaka i nic jej się nie stało. Po południu za to walczyła z owieczką - maskotką ,którą dostała w spadku od Moni. Oto kilka fotek: (Incia asystuje nam w kuchni , podczas poobiedniej herbatki) (Incia walczy z owieczką) ( walki ciag dalszy) (owieczka pokonała wilka) ( Oj, chyba nie - wilk cały, a z owieczki conieco ubyło) ( Bryłcia zdecydowanie jest ponad to...) ( stanowczo woli ciszę i spokój, no i chłodek podłogi w upalne dni) Podczas spaceru i pobytu na działce było Ok. Bardzo mi się podobało, jak na wołanie , kiedy Kawusia biegała luzem po działce, goniła do nas z podniesionym ogonkiem i radosnym pyszczkiem. Wprawiła nas też w ogromne zdumienie, przy zabiegu zapuszczania kropli do oczu ( ma zapalenie spojówek) była super grzeczna . Nawet przez chwile nie usiłowała się szarpać czy wyrywać , po prostu wzór cierpliwości. A... zapomniałam dodać ,że za radą pani Elwiry podaję Inci witaminki z ręki, najpierw nie chciała jeść , a teraz chrupie je niczym cukierki. Najzabawniejsze jest to, że Bri- bri, która nie znosi witamin , teraz też chrupie je, jak przysmak- nauczyła się od Inki!!!! Cieszymy sie ,że Chawa w lepszej kondycji , nadal trzymamy kciuki , pozdrowienia B.M.M.I.B:loveu: [FONT=Times New Roman] [/FONT] Quote
betel Posted May 29, 2007 Author Posted May 29, 2007 Inka , Bri-bri i cała nasza rodzina ma nadzieję,że Chawa, która tyle wycierpiała z powodu bezmiaru ludzkiej podłości i głupoty znajdzie dom a w nim szczeście i kochajace serce. http://www.allegro.pl/item200202976_bog_darowal_trzecie_zycie_ty_podaruj_jej_dom.html Czy to nie przemiła mordka? Chawuniu, szukaj domku!!!! Trzymamy kciuki. Quote
betel Posted May 29, 2007 Author Posted May 29, 2007 Umieściłam avatar z kieleckimi psiakami na stronce prywatnej mojej siostrzycy ciotecznej Iwonki, tam zagląda sporo ludzi, może ktoś zechce psiaka:roll: Quote
Od-Nowa Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 widzę ,że masz miejsce w podpisie... moze sie zmiesci malutki piesek ze skrzydełkami :loveu: Quote
betel Posted May 29, 2007 Author Posted May 29, 2007 Ok, z przyjemnością:lol:. Jeśli chcecie ,chetnie wystawię też jakiegoś czworonoga na Allegro , bo mam tam konto ( oczywiscie na takiej zasadzie, jak np. Chawę). Quote
erka Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 Betel, jeżeli możesz , to bardzo proszę:lol: . Ale trzeba zapytać Sagi_86, które juz maja Allegro, bo ona to robi. Quote
betel Posted May 29, 2007 Author Posted May 29, 2007 Własnie wysłałam do Sagi w tej sprawie priwa i czekam na odpowiedź, dzięki za wiadomośc. Pozdrowienia Quote
saga_86 Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 betel nie jestem pewna czy pw doszło:roll: Napisałam,że przyda się allegro Newy tylko ja nie umiem pisać łzawych opowieści, trzeba będzie Od Nowa poprosić, Newa już dwa razy była zwracana i zasługuje na nowy domek:razz: A i może też allegro Emmy- jako mix ON? Quote
betel Posted May 30, 2007 Author Posted May 30, 2007 Taki adres ma stronka z Newką: http://allegro.pl/show_item.php?item=201083460 Sago, oprócz Twojego tekstu , ułożyłam wierszyk, który wkleiłam i dałam 4 fotki. Oto treść wierszyka: Szukam domu-Newa. [SIZE=2]Szukam domu bez nadziei, [SIZE=2]bo serduszko mam złamane już dwa razy mnie nie chcieli, chociaż miałam obiecane, że na zawsze będą kochać i na zawsze pozostanę Proszę swoim psim spojrzeniem, Każdym gestem i ogonkiem. Znajdź kąt dla mnie, a z radości oddam serce swe ogromne! Jestem miła, zgodna, mała, lubię ludzi i zwierzęta, a choć smutną dziś mam minę, z Tobę będę uśmiechnięta Całą sobą szukam CIEBIE, Kiedy znajdę , będę w NIEBIE. Mam nadzieję,że może być. Jesli chodzi , o naszą Inkę - świnkę, to mi dziś troszeczkę podpadła. Wygryzła mi - małpa jedna- wieka dziurę , w mojej ukochanej i jedynej bluzce bez rękawów. No ale trudno , dawno już nic nie zmalowała, muszę jej wybaczyć. Za to ja zrobiłam jej dowcip ( i sobie niechcący też). Ponieważ kupiłam na miejsce starej poduchy porządne legowisko , więc żeby nie zostało skonsumowane, za radą Eruane, posmarowałam jego brzegi "Gorzkim paluszkiem" . Efekt jest taki,że ponieważ robiłam to własną reką na razie sama nic do "pyska" włożyć nie mogę , bo mimo wielokrotnego mycia, moje ręce są tak gorzkie ,że ta gorycz przenosi się na jedzenie. Hi, hi, hi:evil_lol: Quote
betel Posted May 30, 2007 Author Posted May 30, 2007 Dzis juz nie dam rady , ale jutro mogę wystawić Emme, może macie wiecej zdjęć, niz te na stronie świętokrzyskie schroniska.net.????:cool3: :lol: Ps. Co znaczy mix ON (mix to wiem) a to ON????? Quote
saga_86 Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 allegro super:loveu: ON= owczarek niemiecki;) więcej Emmy na kieleckim wątku, cofnij się trochę stron ja dziś czasu niet a interet płata figle i koleżanki ze stancji się zabijają o niego:shake: Quote
erka Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Betel, wielkie dzięki za takie Allegro dla Newy:loveu: , mam nadzieję, że będzie zachętą i Newunia nareszcie znajdzie swoje miejsce.:lol: A "gorycz" na Ineczkę możesz chyba opatentować, jako doskonały sposób na odchudzanie.:evil_lol: Quote
Od-Nowa Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 o chętnie podłapię pomysł z tym środkiem. nie pomyślałam o tym a z Lirką też mamy problem znikającego lub rozpadajacego sie na kawałki łóżka :lol: czy to się w aptece kupuje?? Inka damula kreator mody , ta bluzeczka pewnie była z poprzedniego sezonu i czas na nową ;) a allegrowa opowieść piękna:loveu: Quote
betel Posted May 30, 2007 Author Posted May 30, 2007 Tak, to środek dostepny w aptece i nazywa sie "Gorzki paluszek":lol: Quote
betel Posted May 30, 2007 Author Posted May 30, 2007 Nasz domowy psi kreator mody właśnie przed chwilą usiłował zjeść moją koleżankę , która po paru godzinach pobytu w moim pokoju ( wspólna praca) , poszła do dużego pokoju pożegnac się z Marcinem. Inka w dosłownym tego słowa znaczeniu rzuciła sie na nią z zębami- chyba w obronie pana. Wcześniej u mnie , co prawda z nieufnoscią , ale podeszła do niej i polizała ja po nodze.Oczywiście , jak wszystkich domowych gości witała ja głosnym i groźnym szczekaniem.:razz: Quote
betel Posted May 31, 2007 Author Posted May 31, 2007 http://allegro.pl/show_item.php?item=201290712 -oto adres jej stronki, pozdrowienia bettel Quote
Od-Nowa Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 uuu jak to z zębami?? :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Ineczka taka groźna??:razz: nic się nie stało gościowi mam nadzieje :roll: to ci numer no... Quote
betel Posted May 31, 2007 Author Posted May 31, 2007 chciałem trochę sprostować informację o ataku Inki na koleżankę Beaty. Otóż wyżej wymieniona chociaż bardzo symptyczna dziewczyna jest "trochę" głośna. A kiedy wczoraj weszła do pokoju, żeby pożeganć się ze mną stanęła nad śpiącą Inką i bardzo głośno odezwała się do mnie(a głos ma jak surmy bojowe). W taki sposób obudzona :crazyeye: Inka okazała się trochę nerwowa,:mad: ale moim zdaniem to nie był prawdziwy atak tylko odstraszanie. Co prawda odpracowane bardzo sumiennie i z przekonaniem. :evil_lol: Quote
betel Posted June 1, 2007 Author Posted June 1, 2007 Przez 2 dni nie miałam czasu i Incia wychodziła na spacery wyłącznie z Marcinem i z Monią .Dzisiaj wreszcie mogłam wyjść razem z Marcinem i czworołapymi na dłuższy spacer. Byłam zaskoczona :crazyeye: postępami, jakie przez tak krótki czas zrobiła Inka. Biega na smyczy bardzo swobodnie , ogon jest cały czas podniesiony, na inne psy reaguje bardziej z zainteresowaniem niż ze strachem, natomiast na nasze wołanie podbiega szybko i z wyraźnym zadowoleniem. W domu czasami już obydwie pieszczoszki z własnej woli kładą się na kanapie obok siebie. Incia wyraźnie broni domu przed obcymi, kiedy ktoś przychodzi szczeka groźnie i daje do zrozumienia , że to jej teren. Jutro jedziemy do Konstancina, ciekawe jak tam , ułożą się jaj stosunki z Bartem - wielkim mieszańcem i Sarą- seterką. O Frydze - małej złośliwej , staruszce :angryy: nawet nie wspomnę , bo z nią raczej nie ma szans na przyjaźń. Trzymajcie kciuki, żeby „turnus integracyjny” u mamy Marcina był dla Inci udany. Pozdrawiamy B.M.M.I.B:lol: Po niedzieli na pewno będą nowe fotki z wyjazdu.:cool3: Quote
saga_86 Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 właśnie miałam pytać co słychać u Inki;) Nie mogę się doczekać zdjęć z waszego turnusu:razz: Quote
Recommended Posts