Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 962
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Missiaa WIELKIE DZIĘKI, że powstawiałś wszystkie te zdjęcia na wątkach, ja to teraz zobaczyłam i się załamałam, że tyle mam do wklejenia, a Ty taka szybciutka, dzięki :)

Posted

Till napisał(a):
Missiaa WIELKIE DZIĘKI, że powstawiałś wszystkie te zdjęcia na wątkach, ja to teraz zobaczyłam i się załamałam, że tyle mam do wklejenia, a Ty taka szybciutka, dzięki :)

nie ma za co :)

Posted

rudakacha napisał(a):
Przecież prezydent jest myśliwym z zamiłowania to i jego empatia jest przytępiona. A po za tym lobby ludowców nie pozwoli... Może to co powiem będzie niesprawiedliwe ale ludzie mieszkający na wsi lub będący niej blisko mają jakąś stępioną wrażliwość na niedolę zwierzaków stąd nie ma co liczyć na koalicjanta.

Pochodzę ze wsi ( teraz mieszkam w mieście), i muszę zgodzić się z tą wypowiedzią.

Niestety to prawda..........

Posted

[quote name='missiaa']Wiadomość od missieek:
[FONT=arial]w załączniku fotka paragonu z apteki[/FONT][FONT=arial]musiałam zakupić jeszcze jeden Ranigast, mieli tylko większą dawkę więc cena ciut większa od poprzednich[/FONT]
[FONT=arial]
[/FONT]
[FONT=arial]dziś skończył branie Ranigastu, brał przez 2 tygodnie[/FONT]
[FONT=arial]we wtorek skończy branie antybiotyku[/FONT]
[FONT=arial]
[/FONT]
[FONT=arial]bierze jeszcze Esseliv i Encorton[/FONT]

Przelew poleci późnym wieczorem.

Posted

Till ustaliła z Angeliką opłatę za hotelik - 13 zł za dzień.

Przelałam do Angeliki 390 zł za hotelik za czerwiec i 6,99 zł zwrot za lek.

Posted

MALWA napisał(a):

opłata za hotelik zawiera opiekę medyczną Messiego ponieważ wymagał ciągłej opieki, podawania kroplówek i leków oraz jeżdżenia do weterynarza

Posted

MALWA napisał(a):

czy w tej cenie jest karma?Hotel opłacony do 04.07. tak?
Till napisał(a):
opłata za hotelik zawiera opiekę medyczną Messiego ponieważ wymagał ciągłej opieki, podawania kroplówek i leków oraz jeżdżenia do weterynarza

to cena tylko za czerwiec ?Czy będzie niższa jak już nie będzie potrzebował opieki medycznej?

Posted

baster i lusi napisał(a):
czy w tej cenie jest karma?Hotel opłacony do 04.07. tak?

to cena tylko za czerwiec ?Czy będzie niższa jak już nie będzie potrzebował opieki medycznej?

Musze przyznać, ze przelałam 390 zł za hotelik licząc 30 dni w czerwcu.

Faktycznie Messi jest u Angeliki od 5 czerwca, a zatem do zapłaty wychodzi za 26 dni.....
i opłata powinna być 338 zł, a nie 390 zł.

A zatem u Angeliki jest 52 zł na plusie. Przepraszam za niedopatrzenie, napiszę do Angeliki w tej sprawie, i poproszę, by tę kwotę uwzględniła przy kolejnej opłacie lub przy następnych wydatkach na Messiego np. leki.

Opłata 13 zł za dzień zawiera koszt hoteliku, opieki - podawanie leków, kroplówek oraz spacery.

Karmę dostarczamy oddzielnie - wszystko w rozliczeniu w 2 poście.

Posted

Porównując zdjęcia "starego" Messiego i te z teraz widać ogromną różnicę. Piesio jest zadowolony całym sobą, świadczy o tym mowa ciała. Nie żebym była zaraz "ekszpertem" ale widać, kiedy mordka jest zadowolona:) Miał chłop szczęście.

Posted

Dzień dobry :) właśnie się zarejestrowałam na Dogomanii, ale wątek Messiego śledzę od początku. Chciałabym zapisać się na stałą wpłatę 10 zł, zaraz poszukam jak się to robi, ale proszę o zapisanie.
Messiemu nalezy się dobry domek, jest pięknym psem (mówię z sentymentem, miałam boksera przez 8,5 roku w dzieciństwie)!

Czy macie już ogłoszenia zrobione? Chciałabym udostępnić na FB.

Posted (edited)

przekopałam sie jeszcze raz przez watek i zebrałam info o Messim.Jak cos pominełam albo propnujecie pozmieniac to prosze o wskazówki, razem cos stworzymy i bedzie mozna go ogłaszać

Brakuje mi Tylko informacji na temat czy bedzie w niedalekiej przyszłosci odrobaczany, szczepiony , kastrowany?? Bo wydaje mi sie , ze trzeba by to info umiescic w ogłoszeniu.Tak samo jaki jest duzy, bo nie znalzłam zadnego zdjecia przy człowieku zeby orientacyjnie okreslic wielkosc.
I czy pisac, ze jest w hotelu w oklicach Miechowa i mozan go jechac zobaczyc, wyjsc na spacer?? A stosunek do dzieci??Podejrzewam ze okej ale czy mia z nimi osttanio kontakt?? A pomoc w transporcie gdyby gdzies dalej miał trafic/?

Tyle mam pytań a teraz to co znalazłam:

Messi to około 2 letni psiak o typowo boksiowym chrakterze - łagodny, radosny, energiczny inteligentny. Przyjazny do innych psów lubi sie nzimi bawic , toleruje koty.Garnie sie do człowieka, szybko sie uczy , jest karny , zna podstwowe komendy.Ładnie chodzi na smyczy, grzecznie jeździ samochodem.Uwielbia pluskanie sie w wodzie i noszenie kamieni.Obecnie mieszka w hoteliku w okolicach Miechowa i szuka swojego własnego miejsca na ziemi - prawdziwego domu. Moze to pies własnie dla Ciebie??

Kontakt....

Nie wydajemy psów na łańcuch.

Aaa i jeszcze zastanawiłam sie czy piac cos ze zostal wyciagniety w okropnym stanie z mordowni, był leczony ale juz okej... co sądzicie?

POSZE O WSKAZÓWKI, zmiany, dodatkowe info

edit:
A COS WIADOMO O ZACHOWANIU CZYSTOSCI, ZOSTAWANIU SAMEMU W DOMU???

Edited by zozola77
Posted

gluchypies napisał(a):
Dzień dobry :) właśnie się zarejestrowałam na Dogomanii, ale wątek Messiego śledzę od początku. Chciałabym zapisać się na stałą wpłatę 10 zł, zaraz poszukam jak się to robi, ale proszę o zapisanie.
Messiemu nalezy się dobry domek, jest pięknym psem (mówię z sentymentem, miałam boksera przez 8,5 roku w dzieciństwie)!

Czy macie już ogłoszenia zrobione? Chciałabym udostępnić na FB.

Witaj na wątku Messiego!

Dziekuję za deklaarcje wpłaty.

Wieczorkiem uzupełnię i wysle konto do wpłaty.

Posted

Musi być dodane: Pies nie zostanie wydany na łańcuch ani do budy, a warunkiem adopcji jest wizyta przed/po adopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Jeśli chodzi o kastracje, to uważam, że powinien być wykastrowany PRZED adopcją, żeby mieć pewność, że nie pójdzie do rozmnażania na lewo. Więc warto dopisać w tekście "przed adopcją zostanie wykastrowany".

Myślę, że można też napisać, że jeśli będzie potrzeba pomożemy w transporcie Messiego do nowego domu.
Nie wiem jak zachowywałby sie do dzieci, u nas w rodzinie nie ma dzieci, nie ma jak tego sprawdzić, ale na pewno nie ma co pisać, że do dzieci się nadaje. Ten pies ma bardzo dużo siły w sobie i lubi czasem skoczyć na człowieka, dziecku mógłby zrobić krzywdę. Mnie ostatnio tak zaczął obskakiwać, wręcz "rzucił się" na moją nogę (czyt. skoczył i objął swoimi silnymi łapami) i zaczął mi ją kopulować:mad: nie mogłam sie od niego odgonić, co go zepchnęłam to on i tak na mnie skakał, aż Angela kazała mu się położyć, wskazała na legowisko, a on grzecznie się położył.

W domu umie zachowywać czystość.
Jest duży, ale nie wiem ile kg waży, trzeba podpytać missieek.

Tak można napisać, że jest w hotelu w okolicy Miechowa, można się umówić, przyjechać, zobaczyć psa na żywo, wyjść z nim na spacer.

Posted

missiaa napisał(a):
Musi być dodane: Pies nie zostanie wydany na łańcuch ani do budy, a warunkiem adopcji jest wizyta przed/po adopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Jeśli chodzi o kastracje, to uważam, że powinien być wykastrowany PRZED adopcją, żeby mieć pewność, że nie pójdzie do rozmnażania na lewo. Więc warto dopisać w tekście "przed adopcją zostanie wykastrowany".

Myślę, że można też napisać, że jeśli będzie potrzeba pomożemy w transporcie Messiego do nowego domu.
Nie wiem jak zachowywałby sie do dzieci, u nas w rodzinie nie ma dzieci, nie ma jak tego sprawdzić, ale na pewno nie ma co pisać, że do dzieci się nadaje. Ten pies ma bardzo dużo siły w sobie i lubi czasem skoczyć na człowieka, dziecku mógłby zrobić krzywdę. Mnie ostatnio tak zaczął obskakiwać, wręcz "rzucił się" na moją nogę (czyt. skoczył i objął swoimi silnymi łapami) i zaczął mi ją kopulować:mad: nie mogłam sie od niego odgonić, co go zepchnęłam to on i tak na mnie skakał, aż Angela kazała mu się położyć, wskazała na legowisko, a on grzecznie się położył.

W domu umie zachowywać czystość.
Jest duży, ale nie wiem ile kg waży, trzeba podpytać missieek.

Tak można napisać, że jest w hotelu w okolicy Miechowa, można się umówić, przyjechać, zobaczyć psa na żywo, wyjść z nim na spacer.

dzieki missiaa za wskazówki....czytałam teksty do ogloszen ale nigdy nei pisałam..jedni uwazaja ze lepsze konkretne inni ze łąpiace za serce...
jutro juz poprawię opierajac sie o Twoje info o nim ale mysle,ze dopiero jak Till odzyska dostep do netu to sama oceni..gdyby sie to przedłuzało to do niej zadzwonie i przeczytam co wymysliłam

Posted

tekst poprawiony o sugestie missiaa:

Messi to około 2 letni, .... kg psiak o typowo boksiowym charakterze - radosny, enrgiczny,inteligentny, łagodny.Przyjazny do innych psów, lubi się z nimi bawic , toleruje koty.Garnie sie do człowieka, jest karny, szybko sie uczy, zna podstwowe komendy.Ładnie chodzi na smyczy, grzecznie jeździ samochodem, zachowuje czystosc w domu.Uwielbia pluskanie się w wodzie i noszenie kamieni.Obecnie mieszj\ka w hoteliku w okolicach Miechowa gdzie mozna się z nim zapoznać, wziąśc na spacer.Szuka swojego miejsca na ziemi - prawdziwego domu.Moze to pies własnie dla Ciebie???

Kontakt:....................

Istnieje możliwosc pomocy w transporcie.
Pies nie zostanie wydany na łańcuch ani do budy, a warunkiem adopcji jest wizyta przed/po adopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej.
Przed adopcją Messi zostanie wykastrowany.

tak mi wyszło a to co pogrubiłam to ewentualnie można opuscic w ogłoszeniu a mówic o tym przez telefon, zeby nie było zbyt długie..ludzie i tak są wzrokowcami (zdjecia) i czytac im sie niezbyt chce.
Po południu skontaktuje sie z Till jako osobą decyzyjną i zobacze co powie na ten tekst.Chyba ze ktos z Was jeszcze cos podpowie....

aa i pomysle jeszcze o bardziej wzruszjącym tekscie na wszelki wypadek ;)