pinczerka_i_Gizmo Posted May 31, 2013 Posted May 31, 2013 [quote name='Alicja']Zaglądam do twojej tymczasowiczki[/QUOTE] Dziękuję Alu za odwiedziny :) Dziś piękna pogoda u nas, ruszymy chyba na spacer w góry, żeby wymęczyć panienkę ;) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted May 31, 2013 Posted May 31, 2013 Dotarły wpłaty od mdk8, Dorci2, Nilsson - pięknie dziękujemy! Quote
inka33 Posted May 31, 2013 Posted May 31, 2013 Jak to miniaturka ufarbowanego liska...? :-o Myślałam, że ona sredniaczka jest, a nie mała/mini... Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted May 31, 2013 Posted May 31, 2013 No bo średniaczka... Strzelam na 13-15kg. Z łebkiem do kolana. Przerośnięty, przefarbowany lisek :evil_lol: Quote
yoshi22 Posted May 31, 2013 Posted May 31, 2013 Piękną ma mordeczkę :loveu: No i cała do zakochania jeden krok! Mój adoptowany pies też nie lubi suchej, był w schronie ponad 2 lata i z tym suchym wybrzydzał, ale spaśnięty że hoho. Jak już go wzięłam to otyły był, nie wspominając teraz :oops: Quote
inka33 Posted May 31, 2013 Posted May 31, 2013 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']No bo średniaczka... Strzelam na 13-15kg. Z łebkiem do kolana. Przerośnięty, przefarbowany lisek :evil_lol:[/QUOTE] Aha. ;) No niech będzie. :) [quote name='yoshi22']Piękną ma mordeczkę :loveu: No i cała do zakochania jeden krok! Mój adoptowany pies też nie lubi suchej, był w schronie ponad 2 lata i z tym suchym wybrzydzał, ale spaśnięty że hoho. Jak już go wzięłam to otyły był, nie wspominając teraz :oops:[/QUOTE] To odchudzaj! :mad: Quote
Marysia R. Posted May 31, 2013 Posted May 31, 2013 Jestem z zaproszenia. Sunia jest prześliczna, mam nadzieję, że szybko znajdzie kochającą rodzinę:kciuki: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted May 31, 2013 Posted May 31, 2013 Dziękujemy za odwiedziny!!! Byłyśmy dziś na 3 godzinnym spacerze, sunia padła jak nieżywa :) A przed chwilą z okazji dni naszego miasta, dwie ulice dalej pod Ratuszem zrobili pokaz sztucznych ogni... biedaczka troszkę wystraszona, ale dzielnie to zniosła. Quote
Hope2 Posted May 31, 2013 Posted May 31, 2013 [quote name='pinczerka_i_Gizmo'] Hm to nie pierwszy psiur wyciągnięty ze schroniska, który ma problemy z suchym jedzeniem. Przypuszczam, że te resztki mięsne po prostu intensywnie pachniały i dlatego teraz karma jest be. Daję na śniadanko michę z karmą wymieszaną z jogurtem, a Fiona chwyta się jej dopiero w środku dnia, jak chrupki wchłoną cały jogurt i karma zamienia się w miękką breję :diabloti: ale ważne, że wcina. Wczoraj też była pierwsza kiełbaska [/QUOTE] Ona po prostu potrzebuje trochę czasu,żeby się przekonać do chrupek-widocznie nie zna suchej karmy i interesuje się nią dopiero jak cała przejdzie zapachem i smakiem czegoś innego... Ale to,że zjada namoczoną jogurtem,to dobry znak-moim zdaniem za jakiś czas spróbuje jej trochę wcześniej-i tak powoli,krok po kroku-aż pokocha suche (gotowane albo puchę będzie oczywiście zawsze wolała bardziej-ale który pies nie woli? ;) ) Kurczę...nie wiem dlaczego,ale psy z reguły stresują się facetami... nic to-przywyknie,jak zobaczy,że facet jest tak samo dobry jak kobieta(fajnie by było gdyby dostawała regularnie jakieś smaczki od faceta). A w temacie zabawek-cierpliwości-jak się panna oswoi z otoczeniem to i zabawki ją zainteresują ;) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted June 1, 2013 Posted June 1, 2013 [quote name='Hope2']Ona po prostu potrzebuje trochę czasu,żeby się przekonać do chrupek-widocznie nie zna suchej karmy i interesuje się nią dopiero jak cała przejdzie zapachem i smakiem czegoś innego... Ale to,że zjada namoczoną jogurtem,to dobry znak-moim zdaniem za jakiś czas spróbuje jej trochę wcześniej-i tak powoli,krok po kroku-aż pokocha suche (gotowane albo puchę będzie oczywiście zawsze wolała bardziej-ale który pies nie woli? ;) ) Kurczę...nie wiem dlaczego,ale psy z reguły stresują się facetami... nic to-przywyknie,jak zobaczy,że facet jest tak samo dobry jak kobieta(fajnie by było gdyby dostawała regularnie jakieś smaczki od faceta). A w temacie zabawek-cierpliwości-jak się panna oswoi z otoczeniem to i zabawki ją zainteresują ;)[/QUOTE] Cioteczko, Twoje słowa były prorocze :loveu: Dzisiaj jak zwykle rano nasypuję suchą karmę, łyżka jogurtu, odstawiam od niechcenia, bo wiem, że franca nie przyjdzie... a ona przytruchtała i wcięła całą michę twardych chrupek z jogurcikiem :loveu: Ja myślę, że jeśli chodzi o facetów to raz, że z reguły czują do nich większy respekt, niż do kobiet, a dwa... myślę, że spory ślad zostawiają też pracownicy schroniska... moim zdaniem. Smaczki, tak jak zabawki na razie nie wchodzą w grę, tak jak mówiłam, praktycznie nic do jedzenia póki co jej nie interesuje, ostatnio pogardziła nawet wędzoną szprotką :roll: Quote
Alla Chrzanowska Posted June 1, 2013 Posted June 1, 2013 Stała dla Fioneczki za czerwiec poleciała:) Quote
BBeta Posted June 1, 2013 Posted June 1, 2013 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']Dziś piękna pogoda u nas, ruszymy chyba na spacer w góry, żeby wymęczyć panienkę ;) Wczoraj słońce, a dzisiaj znowu deszcz :mad: http://i39.tinypic.com/9pwcud.jpg Cudna :loveu: :) Quote
Magolek Posted June 1, 2013 Posted June 1, 2013 Wspaniała dziewczynka. :) Niech ktoś się zakocha w niej szybciutko. :) Quote
mdk8 Posted June 1, 2013 Posted June 1, 2013 jak mój psiak obraża się na suche to polewam mu 1 łyżką oliwy a raz w tygodniu daję surowe żółtko ma wierzch , dwa razy w tygodniu mieszam z białym serem. kochane cioteczki bardzo proszę zajrzyjcie do smutnego psiaka http://www.dogomania.pl/forum/threads/219455-Pluto-zn%C3%B3w-w-schronisku-CZY-UDA-SI%C4%98-GO-ZABRA%C4%86-DO-HOTELIKU?p=20919832#post20919832 Quote
asiuniab Posted June 1, 2013 Posted June 1, 2013 ale z Fionki modelka, ma piękne zdjęcia (wiadomo, ładnemu trudno zrobić złe zdjęcia), to już połowa roboty jeśli chodzi o ogłoszenia, jak przyjdzie czas:) Quote
Hope2 Posted June 1, 2013 Posted June 1, 2013 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']Cioteczko, Twoje słowa były prorocze :loveu: Dzisiaj jak zwykle rano nasypuję suchą karmę, łyżka jogurtu, odstawiam od niechcenia, bo wiem, że franca nie przyjdzie... a ona przytruchtała i wcięła całą michę twardych chrupek z jogurcikiem :loveu: Ja myślę, że jeśli chodzi o facetów to raz, że z reguły czują do nich większy respekt, niż do kobiet, a dwa... myślę, że spory ślad zostawiają też pracownicy schroniska... moim zdaniem. Smaczki, tak jak zabawki na razie nie wchodzą w grę, tak jak mówiłam, praktycznie nic do jedzenia póki co jej nie interesuje, ostatnio pogardziła nawet wędzoną szprotką :roll:[/QUOTE] Suuuper:multi: mądra z niej panienka:loveu: ale,że szprotką pogardziła? żeby tak moje chciały-wcinają wszystko (ogórki, marchewki, kapustę kiszoną, pomidorki,owoce...mogłabym wymieniać bez końca ;) ) I na dodatek współpracuja przy kradzieżach:mad: Tolek "grzeczny" nie kradnie-ale robi to Hades...a łupem się dzielą:mad: Fiona najzwyczjniej musi przywyknąć do nowej rzeczywistości-do smakołyków też :) Quote
Lili8522 Posted June 2, 2013 Author Posted June 2, 2013 [quote name='Hope2']Suuuper:multi: mądra z niej panienka:loveu: ale,że szprotką pogardziła? żeby tak moje chciały-wcinają wszystko (ogórki, marchewki, kapustę kiszoną, pomidorki,owoce...mogłabym wymieniać bez końca ;) ) I na dodatek współpracuja przy kradzieżach:mad: Tolek "grzeczny" nie kradnie-ale robi to Hades...a łupem się dzielą:mad: Fiona najzwyczjniej musi przywyknąć do nowej rzeczywistości-do smakołyków też :)[/QUOTE] Mam nadzieję że Twoje nie wcinają ogórków kiszonych ;) Jeśli tak przestrzegam aby nie dawać bo bywa to tragiczne w skutkach:roll: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 [quote name='BBeta']Wczoraj słońce, a dzisiaj znowu deszcz :mad: [/QUOTE] A dziś znowu słońce :evil_lol: [quote name='Hope2']Suuuper:multi: mądra z niej panienka:loveu: ale,że szprotką pogardziła? żeby tak moje chciały-wcinają wszystko (ogórki, marchewki, kapustę kiszoną, pomidorki,owoce...mogłabym wymieniać bez końca ;) ) I na dodatek współpracuja przy kradzieżach:mad: Tolek "grzeczny" nie kradnie-ale robi to Hades...a łupem się dzielą:mad: Fiona najzwyczjniej musi przywyknąć do nowej rzeczywistości-do smakołyków też :)[/QUOTE] Złodziej to też z niej zaczyna się robić... w czwartek panna niejadka zwinęła z mojego stolika nocnego kawałek drożdzówki :roll: także poznaje smaki, oj poznaje :p Quote
Hope2 Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 [quote name='Lili8522']Mam nadzieję że Twoje nie wcinają ogórków kiszonych ;) Jeśli tak przestrzegam aby nie dawać bo bywa to tragiczne w skutkach:roll:[/QUOTE] kiszone-nie ma mowy-nie zjedzą choćby nie wiem co :) ale świeże-czasami... podobnie jest z owocami-raz chcą,raz nie-zapewne zależy to od tego,czego im w danym momencie brakuje... No i ciekawostka-14 letni Tolo da sie posiekać za kiszoną kapustę,a prawie 3 letni Hades za świeżą poszatkowaną... Quote
Hope2 Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 [quote name='pinczerka_i_Gizmo'] Złodziej to też z niej zaczyna się robić... w czwartek panna niejadka zwinęła z mojego stolika nocnego kawałek drożdzówki :roll: także poznaje smaki, oj poznaje :p[/QUOTE] Ehhh...a wie ktoś jak złodziejstwa oduczyć-dodam,że na gorącym uczynku ciężko złapać... moje diabły ostatnio zwinęły udziec indyczy :( mnie to w sumie rybka-bez mięcha da się żyć, ale TZ i syn...no zadowoleni nie byli... Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 Chyba pozostaje tylko złapać na gorącym uczynku, albo lepiej chować mięcho :-P Fionka stabilnie, dziś była ponad 8 godzin sama, pięknie to zniosła, dzielna dziewczyna. Rano, jako że dziś 100% deszczowy dzień miałyśmy naukę zachowania spokoju na widok parasola... Była też jedna paniczna ucieczka na widok straszliwej... folii aluminiowej ;) Z każdym dniem naprawdę staje się coraz fajniejszą i kontaktową sunią. Jestem pewna, że już teraz byłaby wspaniałym towarzyszem :) Jeśli ktoś chciałby udostępnic Fionkę na facebooku to można kopiować stąd: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.589459077753788.1073741832.194107150622318&type=1 Quote
inka33 Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 Pinczerka, a wyobraź sobie, jak Ty byś się czuła, jakby ta folia była proporcjonalnie większa i to Ciebie goniła...? :scared: Quote
Julica Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']Chyba pozostaje tylko złapać na gorącym uczynku, albo lepiej chować mięcho :-P Fionka stabilnie, dziś była ponad 8 godzin sama, pięknie to zniosła, dzielna dziewczyna...... [/QUOTE] Potwierdzam - cały dzień było jak makiem zasiał bez żadnego zająknięcia :) Ciotka Julica chora leży od kilku dni, więc gdyby ktoś się tam 2 piętra wyżej tęsknie awanturował, to z pewnością by usłyszała ;) Spokojna niunia :) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 [quote name='Julica']Potwierdzam - cały dzień było jak makiem zasiał bez żadnego zająknięcia :) Ciotka Julica chora leży od kilku dni, więc gdyby ktoś się tam 2 piętra wyżej tęsknie awanturował, to z pewnością by usłyszała ;) Spokojna niunia :)[/QUOTE] Witamy i tutaj :) Sunia jest idealna, także myślę, że niektórzy mogą nawet nie wiedzieć, ze mamy psa :-P Zapraszamy w odwiedziny :) I dużo zdrowia!!! Quote
Recommended Posts