Bonsai Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 pinczerka_i_Gizmo napisał(a):Dziękuję Olu za obszerną wiadomość :) StressOut jest nam znany, bo już podawałyśmy go psiakom. Jednak w tej sytuacji zapowiada się na dłuższy okres wzmożonego stresu, więc nie wiem czy to dobry pomysł faszerować ją lekami... Dziś jest spokojniej, jest chłodniej i przede wszystkim niedziela - czyli żadnego potencjalnego zagrożenia, ani w mieszkaniu, ani na spacerze. Znów odżyła :) Niestety kuchni, jako miejsca największego zagrożenia (słychać z niej wszystko co dzieje się na klatce schodowej oraz za oknem - czyli roboty) stara się unikać, więc musiałam przenieść miski do mojego pokoju - chyba jedynego miejsca-azylu gdzie czuje się w miarę bezpiecznie. Znów też przykleiła się do mnie - nie opuszcza mnie na krok i skuczy, kiedy np.wyjdę do łazienki. To są zioła, więc nie można mówić o faszerowaniu. Też miałam obiekcje, ale wystarczy spojrzeć na skład. ;) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 A czy któraś wie, czy są jakieś ograniczenia czasowe w stosowaniu StressOut - w sensie jak długo cięgiem można psu podawać ten lek? Dziś był napad paniki bo robotnicy ściągali dziś antenę z dachu, a my na poddaszu mieszkamy... bidula wcisnęła się w kąt mojej garderoby i nie wychodziła przez godzinę :( Ale potem rozkręciła się, cały stres puścił i drugą godzinę bawiłyśmy się na całego ;) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 Ale tu cichutko u księżniczki... A telefonach też, nikt nie dzwoni, nikt nie pyta... Quote
Lili8522 Posted June 27, 2013 Author Posted June 27, 2013 Telefony milczą, ciotki zniknęły... co się tu dzieje :mad: Quote
Hope2 Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Ja zaglądam po cichutku-pewnie reszta cioć też tak robi ;) Quote
mdk8 Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 ja też tu jestem , tylko się nie ujawniam :diabloti: Quote
Hope2 Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 UWAGA!ZAGINIONE PSY ODDANE Wioli&Miłosz. UWAGA!SZUKAMY OSÓB KTÓE POWIERZYŁY JEJ ZWIERZĘTA! http://www.dogomania.pl/forum/threads/244873-ZAGINION******-ODDANE-Wioli-Mi%C5%82osz-UWAGA!SZUKAMY-OS%C3%93B-KT%C3%93E-POWIERZY%C5%81Y-JEJ-ZWIERZ%C4%98TA!?p=21025264#post21025264 Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted July 1, 2013 Posted July 1, 2013 Dzięki zatem milczące cioteczki :) Wyjechałam na weekend i Fiona została z moimi rodzicami - wybrała sobie mojego tatę na przywódcę - chyba przy nim czuła się najbezpieczniej - tylko z nim chodziła na spacery, tylko przy nim jadła, z nim spała i bardzo zdziwiła, kiedy zobaczyła, że jednak wróciłam ;) Pozdrawiamy cioteczki! Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted July 1, 2013 Posted July 1, 2013 Dotarła wpłata od Magolek - pięknie dziękujemy!!! :) Quote
Hope2 Posted July 1, 2013 Posted July 1, 2013 Biedna-nie spodziewała sie,ze wrócisz :D Więc znalazła sobie obrońcę :D Wymiziaj ją od mojej trójcy Quote
inka33 Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 pinczerka_i_Gizmo napisał(a):Dzięki zatem milczące cioteczki :) Wyjechałam na weekend i Fiona została z moimi rodzicami - wybrała sobie mojego tatę na przywódcę - chyba przy nim czuła się najbezpieczniej - tylko z nim chodziła na spacery, tylko przy nim jadła, z nim spała i bardzo zdziwiła, kiedy zobaczyła, że jednak wróciłam ;) Ale pozytywnie się zdziwiła...? :p Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 Jak najbardziej pozytywnie ;) Fiona na zmianę ma lepsze i gorsze dni. Dziś na szczęście był ten lepszy :) Fiona niestety nie potrafi kompletnie bronić się przed innymi psami i psy bardzo to wyczuwają. Dziś byłyby dwa ataki, gdyby nie moja interwencja, a ona w żaden sposób nikogo nie sprowokowała, stoi, podkula ogon i daje się wąchać. A psy ni stąd ni zowąd ... :( Dotarła wpłata od Alli Chrzanowskiej - dziękuję!!! :) Quote
from_wonderland Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Pewnie ma to coś wspólnego z chęcią dominacji. To dość nieprzyjemnie. Quote
Lili8522 Posted July 3, 2013 Author Posted July 3, 2013 Cioteczki bazarek między innymi dla Fiony, ZAPRASZAM! http://www.dogomania.pl/forum/threads/245012-CHUSTY-Szukam-domu-naklejki-PIES-KOT-W-SAMOCHODZIE-do-08-07-godz-20-00-ZAPRASZAM!?p=21040978#post21040978 Quote
inka33 Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 pinczerka_i_Gizmo napisał(a):Fiona niestety nie potrafi kompletnie bronić się przed innymi psami i psy bardzo to wyczuwają. Dziś byłyby dwa ataki, gdyby nie moja interwencja, a ona w żaden sposób nikogo nie sprowokowała, stoi, podkula ogon i daje się wąchać. A psy ni stąd ni zowąd ... :( Niektórzy właściciele nieświadomie prowokują ataki psów (swoich na cudze) - to jest jedna z rzeczy, która mnie najbardziej wkurza na psacerach... :angryy: Może Fiona bywa ofiarą właśnie takich ataków...? :( Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 Nie, prędzej braku odpowiedzialności ludzi za własne psy i puszczanie ich samopas... Wczoraj wróciłam z wakacji i odebrałam Fionkę po 5dniowych wakacjach u moich rodziców :) co za wyluzowana panienka! Pochwalę się, że jest juz na tyle odważna, że zaczyna szczekać na domofon.... :) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Wczoraj kupiłam panience trzy duże puszki z Animondy - także dodaję do rozliczenia -28,50zł. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Dobrze. Klamka zapadła. Księżniczka zostaje u mnie i nikomu jej nie oddam :) Quote
Magolek Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Cudownie, :loveu: gratuluję pinczerko - Tobie i Fionie. :) Quote
halszka Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Fantastycznie!!!!!!!!!:) Quote
Recommended Posts