Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziękujemy cioteczkom za odwiedziny! Fiona nieśmiało merda ogonem w podziękowaniu ;)

[quote name='Magolek']Dziękuję za zaproszenie. Fiona troszkę przypomina moją Zulę, nawet nie samym wyglądem, chociaż sylwetkę ma podobną. Zula trafiła do schroniska zaraz po urodzeniu z pseudohodowli, zachowywała się podobnie, tylko była jeszcze bardziej wycofana i przestraszona. Mam trochę deklaracji, więc dużo nie mogę, ale trzeba dać dziewczynce szansę na swego człowieka. Deklaruję 20 zł miesięcznie . :)[/QUOTE]

Pięknie dziękujemy!!! Już ślę numer konta kolejnej wspaniałej ciotce :)

Ciągle walczymy ze strachem, najgorzej jest w godzinach szczytu, gdzie ludzie krążą po parku, a ulicą śmigają samochody. Ciężko ją wtedy uspokoić...
Stara się też bardzo zwrócić moją uwagę na siebie, gdy tego nie robię - albo skacze na mnie i skuczy drapiąc mnie łapami, albo jak dziś w nocy - o 3:00 nagle siadła koło mojego łóżka i też zaczęła skamleć. Nie chodziło o spacer dodam... Od razu merda ogonem jak głupia i sprzedaje buziaki, jak tylko się odwrócę do niej. Ale to męczące bywa, nie ukrywam.

Dziś też za radami cioci Lili odstawiliśmy puchę z mokrym jedzeniem i będziemy polewać suchą karmę jogurtem/serkiem. Bo ciągle chrupki są ohydne i księżniczka Fiona nie będzie ich jeść...

Ma też strasznie zaniedbane tylne wilcze pazurki - pozawijane po kilka razy.... W przyszłym tygodniu nieuchronnie czeka nas wizyta u weterynarza.

Posted (edited)

[quote name='pinczerka_i_Gizmo'](...)Dziś też była pierwszy dzień sama, wprawdzie tylko 4 godziny ale zniosła to wyjątkowo po męsku ;)[/QUOTE]
Po męsku...? :hmmmm:
Czyli wyżarła Ci wszystko z lodówki i z piwem w łapie oglądała TV? :evil_lol:

Wszystkiego się dzięki Tobie nauczy! :glaszcze:

Mocno :kciuki: za DS.

Edited by inka33
literowka...
Posted

Pomoc w postaci kilku dobrych słówek na wątku też na wagę złota! Dziękujemy za odwiedziny
:loveu:

[quote name='inka33']Po męsku...? :hmmmm:
Czyli wyżarła Ci wszystko z lodówki i z piwem w łapie oglądała TV? :evil_lol:
[/QUOTE]

Wiedziałam, że się do tego doczepisz :diabloti:

[quote name='tobciu']Poproszę numer konta, prześlę grosik jednorazowo. Choć na te parę jogurtów na chrupki. ;)[/QUOTE]

Dziękuję za pojawienie się na wątku i propozycję jednorazowej wpłaty :loveu: :loveu: :loveu: już przesyłam numer konta :)

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']Wiedziałam, że się do tego doczepisz :diabloti:[/QUOTE]
Odpowiedź mocno wymijającą dałaś... :shake:

Posted

[quote name='BBeta']Przyszłam obejrzeć tymczasowiczkę, fajna dziewczyna :) Trzymam kciuki za szybką socjalizację i dobry dom :kciuki: ;)[/QUOTE]

Prawie jak Boom w czarnej odsłonie :razz:

[quote name='inka33']Odpowiedź mocno wymijającą dałaś... :shake:[/QUOTE]

Przespała grzecznie cały ten czas :) wczoraj tak samo, 5 godzin sama i tylko psie kłaki, które odkryłam na mojej poduszce :diabloti:

[quote name='Lili8522']Kto jeszcze dołoży grosik do utrzymania pięknej dziewczynki? :modla::modla::modla:[/QUOTE]

Przyłączam się do cichutkiej prośby, juz mamy PRAWIE na wizytę u weterynarza, która się kroi z powodu pilnej potrzeby obcięcia wilczych pazurków i szczepienia... :oops: i może jeszcze coś by zostało na jakąś puszeczkę dla wybrednej zołzy...

Będę wdzięczna ciotkom za wszelka pomoc w zakresie przekonania upartego psiura do jedzenia suchej karmy. Ona nie je zupełnie NIC poza puszkami. Wczoraj wieczorem odstawiłyśmy puchy i jest foch na całego. Chrupki sa be, jogurt jest be, mięcho jest be, serek biały jest be...
Namoczone chrupki tez są be. Dziś jeszcze spróbuję wieczorem z ryżem...
A potem poza przegłodzeniem pannicy nic mi nie przychodzi do głowy...

Może ktos z Was ma tez jakiś sposób na przekonanie Fionki do zabawek? Czy to przyjdzie z czasem? Nawet ze mną nie chce się bawić, a uważam, że życie polegające na spaniu i spacerkach to dla 1,5 psiaka trochę za mało :diabloti:

Dotarły wpłaty od Magolek i tobciu, dziękujemy! :loveu:

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']Prawie jak Boom w czarnej odsłonie :razz:[/QUOTE]
Właśnie miałam to napisać :eviltong:

Spróbuj namoczyć suchą karmę rosołem ewentualnie polać ją jakimś olejem roślinnym ;)

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']

:loveu: :loveu: :loveu:

Ślepa jestem.......... dopiero teraz zobaczyłam tą fotkę......
Boże!! Jaka piękna sierść!!! Cudo :loveu::loveu::loveu:

• Upvote 1
Posted

jestem na zaproszenie,przykro mi finansowo nie mogę pomóc,natomiast będę na bieżąco zaglądała na wątek i kiedy Fionka będzie gotowa i będzie taka potrzeba,zrobię ogłoszenia w poszukiwaniu DS a póki co mocno trzymam kciuki za ślicznotkę :kciuki:

Posted

Jestem na zaproszenie, tyle mogę....Psinka jeszcze młoda, znajdzie swój dom. Ja biorę ze schroniska takie, którym już nikt nie da domu, dom u mnie jest ich ostatnim...Zapraszam też w odwiedziny (linki w podpisie).

Posted

Dziękuję za kolejne odwiedziny! Dobrze, że coś się dzieje... Fionka nie jest sama :)

[quote name='halszka']jestem na zaproszenie,przykro mi finansowo nie mogę pomóc,natomiast będę na bieżąco zaglądała na wątek i kiedy Fionka będzie gotowa i będzie taka potrzeba,zrobię ogłoszenia w poszukiwaniu DS a póki co mocno trzymam kciuki za ślicznotkę :kciuki:[/QUOTE]

Fiona jest już wstępnie ogłaszana, ale będziemy musiały jeszcze pomyśleć nad nowym tekstem, bo to ogłoszenia jeszcze "za czasów schroniska". Ale będe się przypominać-dziękujemy za pomoc w tej postaci! :)

[quote name='milagros19853201']Poki co zapisuje watek ,wrzuce tez dalej,bo narazie finansowo braK WOLNYCH SRODKOW
az dziw ze jeszcze slicznotka nie znalazla domu
jest boska
ma wydarzenie na fb?[/QUOTE]

Nie, dziewczyna nie ma wydarzenia na fb :)

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']
Może ktos z Was ma tez jakiś sposób na przekonanie Fionki do zabawek? Czy to przyjdzie z czasem? Nawet ze mną nie chce się bawić, a uważam, że życie polegające na spaniu i spacerkach to dla 1,5 psiaka trochę za mało :diabloti:

:loveu:[/QUOTE]

Zaglądam do panienki Fiony. :)
Przyjdzie czas na zabawki i zabawę. Kładź je obok niej, niech leżą "na oczach", z czasem zacznie się interesować. :)