Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Mysza2']Dla Baksika poleciało 121,00 zł od Bongo, który grzeje już pupę w DS:)
Bardzo proszę o potwierdzenie na wątku Bongo jak doleci:)
http://www.dogomania.pl/forum/threads/239526-Bongo-łagodny-4-letni-psiak-w-typie-astka-już-w-SWOIM-DOMKU-!!!!!!!

Naprawdę?:crazyeye: Ale niespodzianka! Dziękujemy ślicznie!:multi: :loveu:Cioteczki, to już mamy na kolejny miesiąc uzbierane, Baksik póki co do 13 lipca bezpieczny:p

Posted

Baksiu jest bardzo grzeczny.
Przychodzi do głaskania, super dogaduj sie z wszystkimi psami.

Z tego mega wystraszonego psiaka już prawie nic nie zostało.
Jest wesoły, biega i bawi się z psiakami.

Posted

paula_t napisał(a):
Naprawdę?:crazyeye: Ale niespodzianka! Dziękujemy ślicznie!:multi: :loveu:Cioteczki, to już mamy na kolejny miesiąc uzbierane, Baksik póki co do 13 lipca bezpieczny:p

Makila napisał(a):
Baksiu jest bardzo grzeczny.
Przychodzi do głaskania, super dogaduj sie z wszystkimi psami.

Z tego mega wystraszonego psiaka już prawie nic nie zostało.
Jest wesoły, biega i bawi się z psiakami.

same dobre wieści :)

Posted

[quote name='kolejna kobietka']same dobre wieści :)[/QUOTE]

To prawda :)

Rozmawiałam dzisiaj z Anetką i z Baksika ciekawski chłopak, już kilkukrotnie wkradał się do domu jak tylko główne drzwi były otwarte:D
Baksik już potrafi sam podejść do głaskania, nawet oparł się raz przednimi łapkami na kolanach i domagał się pieszczot i pomimo tego, że ogonek w trakcie jeszcze dalej podkulony to powoli zaczyna się przekonywać, że dotyk człowieka nie musi być zły:)

Posted

Byłam dzisiaj u Baksika i powiem Wam, że to nie ten psiak, którego przywiozłam:loveu:
Od razu jak tylko otworzyły się drzwi to wyleciał z resztą psiaków do ogrodu z podniesionym ogonkiem,jak Anetka go wołała to nawet parę razy zdarzyło mu się zamachać ogonkiem:razz:

Zdarza mu się jeszcze podkulić ogonek i "przytwierdzić" do podłoża przy próbie kontaktu, ale tak naprawdę nie minęły jeszcze 2 tygodnie, a i tak jest o niebo lepiej:p

Posted

Ciężko było mu zrobić zdjęcie, najczęściej odwracał się do nas tyłem i odchodził-nie był zbyt zainteresowany naszą obecnością, wolał sobie chodzić, wąchać i obsikiwać krzaczki;)
Nie przekonało go nawet jedzonko i smakołyki:D

Trzeba będzie Baksika w najbliższym czasie zaszczepić i wykastrować.
Wytarta od łańcucha sierść ładnie odrasta, Anetka specjalnie założyła mu obrożę bardzo luźno.

Posted

Damy Baksikowi jeszcze troszkę czasu, w szczególności, że zaledwie w przeciągu 2-óch tygodni poczynił takie postępy, zresztą i tak trzeba chłopaka wziąć do weterynarza, sprawdzić czy ze zdrówkiem wszystko w porządku, wykastrować i zaczniemy poszukiwania domku:)
Najgorsze jest to, że on kompletnie nie umie chodzić na smyczy i jedyne co wchodzi w grę to dom z ogrodem :(
Tak właściwie to już mógłby trafić do kogoś, kto byłby na tyle cierpliwy i odpowiedzialny, żeby dalej z nim pracować nad zaufaniem do człowieka...:roll:

Posted

[quote name='zolziatko']paula ja już wrzuciłam wieści .... wcześniej :)

Ja tutaj czuwam ...choć nie zawsze się oddzywam ....[/QUOTE]

Dzięki Ci wielkie, bo ja już tego nie ogarniam :)

Posted

[quote name='paula_t']Byłam dzisiaj u Baksika i powiem Wam, że to nie ten psiak, którego przywiozłam:loveu:
Od razu jak tylko otworzyły się drzwi to wyleciał z resztą psiaków do ogrodu z podniesionym ogonkiem,jak Anetka go wołała to nawet parę razy zdarzyło mu się zamachać ogonkiem:razz:

Cudny chłopak jest:loveu:
Trochę czasu, dużo socjalizacji, kontaktu z człowiekiem i będzie super.
Chodzenia na smyczy każdy psiak się może nauczyć, także z góry nie odrzucaj mieszkania w bloku.
Ile on może mieć lat?

Posted

[quote name='Paolina']Cudny chłopak jest:loveu:
Trochę czasu, dużo socjalizacji, kontaktu z człowiekiem i będzie super.
Chodzenia na smyczy każdy psiak się może nauczyć, także z góry nie odrzucaj mieszkania w bloku.
Ile on może mieć lat?[/QUOTE]

Tutaj wszyscy zapsieni i zakoceni po uszy;) I miałam taką cichutką nadzieję, że znajdzie się jakaś dobra duszyczka na fb, która wzięłaby Baksika na DT. Anetka na pewno będzie z nim pracować, ale wiadomo, że na DT byłby jedyny, jeden z dwóch,trzech, no i opłaty by odpadły :(
Paolina, nie mam zielonego pojęcia, okaże się dopiero po wizycie u weterynarza:shake: