paula_t Posted May 23, 2013 Author Posted May 23, 2013 [quote name='Mysza2']Dla Baksika poleciało 121,00 zł od Bongo, który grzeje już pupę w DS:) Bardzo proszę o potwierdzenie na wątku Bongo jak doleci:) http://www.dogomania.pl/forum/threads/239526-Bongo-łagodny-4-letni-psiak-w-typie-astka-już-w-SWOIM-DOMKU-!!!!!!! Naprawdę?:crazyeye: Ale niespodzianka! Dziękujemy ślicznie!:multi: :loveu:Cioteczki, to już mamy na kolejny miesiąc uzbierane, Baksik póki co do 13 lipca bezpieczny:p Quote
Makila Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 Baksiu jest bardzo grzeczny. Przychodzi do głaskania, super dogaduj sie z wszystkimi psami. Z tego mega wystraszonego psiaka już prawie nic nie zostało. Jest wesoły, biega i bawi się z psiakami. Quote
kolejna kobietka Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 paula_t napisał(a):Naprawdę?:crazyeye: Ale niespodzianka! Dziękujemy ślicznie!:multi: :loveu:Cioteczki, to już mamy na kolejny miesiąc uzbierane, Baksik póki co do 13 lipca bezpieczny:p Makila napisał(a):Baksiu jest bardzo grzeczny. Przychodzi do głaskania, super dogaduj sie z wszystkimi psami. Z tego mega wystraszonego psiaka już prawie nic nie zostało. Jest wesoły, biega i bawi się z psiakami. same dobre wieści :) Quote
paula_t Posted May 24, 2013 Author Posted May 24, 2013 [quote name='kolejna kobietka']same dobre wieści :)[/QUOTE] To prawda :) Rozmawiałam dzisiaj z Anetką i z Baksika ciekawski chłopak, już kilkukrotnie wkradał się do domu jak tylko główne drzwi były otwarte:D Baksik już potrafi sam podejść do głaskania, nawet oparł się raz przednimi łapkami na kolanach i domagał się pieszczot i pomimo tego, że ogonek w trakcie jeszcze dalej podkulony to powoli zaczyna się przekonywać, że dotyk człowieka nie musi być zły:) Quote
mdk8 Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 ciotki pomocy http://www.dogomania.pl/forum/threads/243484-Przera%C5%BCony-Tajson-potrzebuje-wsparcia-inaczej-nie-doczeka-kolejnej-wiosny-Pom%C3%B3%C5%BCci Quote
paula_t Posted May 24, 2013 Author Posted May 24, 2013 [quote name='mdk8']ciotki pomocy http://www.dogomania.pl/forum/threads/243484-Przerażony-Tajson-potrzebuje-wsparcia-inaczej-nie-doczeka-kolejnej-wiosny-Pomóżci Ciotka, jestem już tam, ale jak dobrze sama wiesz bida z nędzą :( Quote
paula_t Posted May 25, 2013 Author Posted May 25, 2013 Byłam dzisiaj u Baksika i powiem Wam, że to nie ten psiak, którego przywiozłam:loveu: Od razu jak tylko otworzyły się drzwi to wyleciał z resztą psiaków do ogrodu z podniesionym ogonkiem,jak Anetka go wołała to nawet parę razy zdarzyło mu się zamachać ogonkiem:razz: Zdarza mu się jeszcze podkulić ogonek i "przytwierdzić" do podłoża przy próbie kontaktu, ale tak naprawdę nie minęły jeszcze 2 tygodnie, a i tak jest o niebo lepiej:p Quote
paula_t Posted May 25, 2013 Author Posted May 25, 2013 Ciężko było mu zrobić zdjęcie, najczęściej odwracał się do nas tyłem i odchodził-nie był zbyt zainteresowany naszą obecnością, wolał sobie chodzić, wąchać i obsikiwać krzaczki;) Nie przekonało go nawet jedzonko i smakołyki:D Trzeba będzie Baksika w najbliższym czasie zaszczepić i wykastrować. Wytarta od łańcucha sierść ładnie odrasta, Anetka specjalnie założyła mu obrożę bardzo luźno. Quote
from_wonderland Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 Piekne zdjecia, cudownie sie czyta, jak chlopak robi takie postepy;) te jego spojrzenie Quote
paula_t Posted May 26, 2013 Author Posted May 26, 2013 Damy Baksikowi jeszcze troszkę czasu, w szczególności, że zaledwie w przeciągu 2-óch tygodni poczynił takie postępy, zresztą i tak trzeba chłopaka wziąć do weterynarza, sprawdzić czy ze zdrówkiem wszystko w porządku, wykastrować i zaczniemy poszukiwania domku:) Najgorsze jest to, że on kompletnie nie umie chodzić na smyczy i jedyne co wchodzi w grę to dom z ogrodem :( Tak właściwie to już mógłby trafić do kogoś, kto byłby na tyle cierpliwy i odpowiedzialny, żeby dalej z nim pracować nad zaufaniem do człowieka...:roll: Quote
asiuniab Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 Paula, ale ważne jest to, że dogaduje się z psami, więc i tak będzie łatwiej Go ogłaszać; nie wątpię, ze Go ktoś wypatrzy:) Quote
Panna Marple Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 Paula-mój Felek truchlał na widok smyczy...Po 4 dniach pracy pierwszy spacerek! Baksik też się nauczy:lol: Quote
Mysza2 Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 Ale przemiana:), gdyby trafił się odpowiedzialny dom, to da radę z nauką chodzenia na smyczy:) Quote
paula_t Posted May 26, 2013 Author Posted May 26, 2013 Miejmy nadzieję, że taki pojawi się na horyzoncie....:roll: Ciotki, czy ktoś, kto ma fb mógłby wrzucić najnowsze wieści, proszę? Quote
zolziatko Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 paula ja już wrzuciłam wieści .... wcześniej :) Ja tutaj czuwam ...choć nie zawsze się oddzywam .... Quote
paula_t Posted May 26, 2013 Author Posted May 26, 2013 [quote name='zolziatko']paula ja już wrzuciłam wieści .... wcześniej :) Ja tutaj czuwam ...choć nie zawsze się oddzywam ....[/QUOTE] Dzięki Ci wielkie, bo ja już tego nie ogarniam :) Quote
zolziatko Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 spoko facebook ... to moja działka :) czuwam nad wieściami aktualnymi ... przynajmniej się staram ... ;) Quote
Paolina Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 [quote name='paula_t']Byłam dzisiaj u Baksika i powiem Wam, że to nie ten psiak, którego przywiozłam:loveu: Od razu jak tylko otworzyły się drzwi to wyleciał z resztą psiaków do ogrodu z podniesionym ogonkiem,jak Anetka go wołała to nawet parę razy zdarzyło mu się zamachać ogonkiem:razz: Cudny chłopak jest:loveu: Trochę czasu, dużo socjalizacji, kontaktu z człowiekiem i będzie super. Chodzenia na smyczy każdy psiak się może nauczyć, także z góry nie odrzucaj mieszkania w bloku. Ile on może mieć lat? Quote
magdyska25 Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 ale tutaj pozytywne wieści :) Baksik idzie do przodu jak burza! ;) Quote
paula_t Posted May 27, 2013 Author Posted May 27, 2013 [quote name='Paolina']Cudny chłopak jest:loveu: Trochę czasu, dużo socjalizacji, kontaktu z człowiekiem i będzie super. Chodzenia na smyczy każdy psiak się może nauczyć, także z góry nie odrzucaj mieszkania w bloku. Ile on może mieć lat?[/QUOTE] Tutaj wszyscy zapsieni i zakoceni po uszy;) I miałam taką cichutką nadzieję, że znajdzie się jakaś dobra duszyczka na fb, która wzięłaby Baksika na DT. Anetka na pewno będzie z nim pracować, ale wiadomo, że na DT byłby jedyny, jeden z dwóch,trzech, no i opłaty by odpadły :( Paolina, nie mam zielonego pojęcia, okaże się dopiero po wizycie u weterynarza:shake: Quote
Recommended Posts