paula_t Posted May 27, 2013 Author Posted May 27, 2013 Wpłynęło 30zł od cioteczki MTD, dziękuję:loveu: Quote
paula_t Posted May 27, 2013 Author Posted May 27, 2013 UWAGA! UWAGA!;) Ciotki, wybaczcie za zamieszanie, ale po długich przemyśleniach i kontakcie z Fundacją Mondo Cane, która zgodziła się udostępnić numer konta podjęłam decyzję, że wszystkie przelewy z dogo będą robione na moje konto, a przelewy z fb na konto fundacji. Dlaczego? Fundacja do zrobienia przelewu potrzebuje wystawionej faktury, co w przypadku np.opłaty za hotelik wiąże się z dodatkowym 23% podatkiem, a więc miesięcznie wychodzi 80 zł więcej. Za pieniądze z fb opłacany będzie weterynarz, kastracji itp. podobne sprawy, a z pieniędzy na moim koncie hotelik właśnie. Jeszcze raz przepraszam za zamieszanie, mam nadzieję, że mnie rozumiecie i wiecie, że każdy grosz na wagę złota:p Quote
zolziatko Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 To teraz pytanie ...rozliczenie z dogo mam umieszczać na fb? Quote
paula_t Posted May 28, 2013 Author Posted May 28, 2013 [quote name='zolziatko']To teraz pytanie ...rozliczenie z dogo mam umieszczać na fb?[/QUOTE] Tak zolziatko, jak najbardziej, byłabym wdzięczna, bo finanse muszą być przejrzyste :) Quote
AgusiaP Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 [quote name='paula_t']Tutaj wszyscy zapsieni i zakoceni po uszy;) I miałam taką cichutką nadzieję, że znajdzie się jakaś dobra duszyczka na fb, która wzięłaby Baksika na DT. Anetka na pewno będzie z nim pracować, ale wiadomo, że na DT byłby jedyny, jeden z dwóch,trzech, no i opłaty by odpadły :( Paolina, nie mam zielonego pojęcia, okaże się dopiero po wizycie u weterynarza:shake:[/QUOTE] Niestety strasznie ciężko o BDT... ważne, że Baksik jest pod wspaniałą opieką :) Quote
Mysza2 Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 [quote name='paula_t']UWAGA! UWAGA!;) Ciotki, wybaczcie za zamieszanie, ale po długich przemyśleniach i kontakcie z Fundacją Mondo Cane, która zgodziła się udostępnić numer konta podjęłam decyzję, że wszystkie przelewy z dogo będą robione na moje konto, a przelewy z fb na konto fundacji. Paula, to może usuń z 1 strony nr konta fundacji, bo twój post za chwilę nie będzie widoczny Quote
paula_t Posted May 28, 2013 Author Posted May 28, 2013 (edited) [quote name='Mysza2']Paula, to może usuń z 1 strony nr konta fundacji, bo twój post za chwilę nie będzie widoczny[/QUOTE] Masz rację, już to zrobię. Myślicie, że dobrze zrobiłam, że takie rozwiązanie jest najlepsze...? Długo nad tym myślałam:roll: Zolziatko, napisałam Ci pw odnośnie pytania na fb, bo widziałam, że ktoś chciał adres do wysyłki rzeczy dla Baksika i prosił o uzupełnienu rozliczenia. Edited May 28, 2013 by paula_t Quote
zolziatko Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 Paulinko czy te finanse w pierwszym poście to tylko deklaracje, czy realne wpłaty? Chciałabym wiedzieć ile faktycznie dotarło na Baksika pieniędzy. Wtedy zaktualizuję FB. Quote
paula_t Posted May 28, 2013 Author Posted May 28, 2013 [quote name='zolziatko']Paulinko czy te finanse w pierwszym poście to tylko deklaracje, czy realne wpłaty? Chciałabym wiedzieć ile faktycznie dotarło na Baksika pieniędzy. Wtedy zaktualizuję FB.[/QUOTE] To są realne wpłaty, które dotarły na moje konto. Quote
Mysza2 Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 [quote name='paula_t']Myślicie, że dobrze zrobiłam, że takie rozwiązanie jest najlepsze...? Długo nad tym myślałam:roll:[/QUOTE] Dobrze zrobiłaś:) Paula te pieniążki od Biszkopcika poszły na konto fundacji, mam nadzieję że dotarły:) Quote
paula_t Posted May 28, 2013 Author Posted May 28, 2013 [quote name='Mysza2']Dobrze zrobiłaś:) Paula te pieniążki od Biszkopcika poszły na konto fundacji, mam nadzieję że dotarły:)[/QUOTE] Myślę, że na pewno dotarła, tylko fundacja nie uzupełniła wpłat jeszcze. Dzwoniłam dzisiaj do mojego weta "od bezdomniaków" z pytaniem czy są talony z miasta na sterylizację i niestety zw na nowelizację ustawy Urząd Miasta w tym roku umył ręce, co oznacza, że nie będzie refundacji kastracji Baksika i trzeba będzie pokryć koszta w całości, więc pieniążki z fundacji pójdą właśnie na ten cel. Quote
AgusiaP Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 Szkoda, ale tak to już u nas jest... na psiaki szkoda pieniędzy... Quote
paula_t Posted May 29, 2013 Author Posted May 29, 2013 Los znowu mnie jutro gna do Baksika, bo muszę jechać po suczkę, którą ostatnio wiozłam-znalazła DS :) Quote
Gabi79 Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 [quote name='paula_t']Los znowu mnie jutro gna do Baksika, bo muszę jechać po suczkę, którą ostatnio wiozłam-znalazła DS :)[/QUOTE] Czy ta szczęściara ma wątek na dogo? Quote
paula_t Posted May 29, 2013 Author Posted May 29, 2013 Ogólny, bo to psiak z przytuliska w Siemiatyczach, które likwidują: http://www.dogomania.pl/forum/threads/242410-3-z-23-%C5%BCy%C4%87-jedzie-do-radys%C3%B3w-20-ju%C5%BC-jest-bezpiecznych-mamy-czas-do-27-05-13-r/page18 :) Quote
Gabi79 Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 [quote name='paula_t']Ogólny, bo to psiak z przytuliska w Siemiatyczach, które likwidują: http://www.dogomania.pl/forum/threads/242410-3-z-23-żyć-jedzie-do-radysów-20-już-jest-bezpiecznych-mamy-czas-do-27-05-13-r/page18 :) W wolnej chwili poczytam:loveu: Quote
Dancik Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 Przeeekochany ten Baksik....normalnie chwyta za serce jak się nań patrzy :)...a na smyczy się nauczy , mój Komarek też z początku miał problemy z akceptacją smyczy a teraz chodzi bezproblemowo :) Quote
paula_t Posted May 29, 2013 Author Posted May 29, 2013 [quote name='Dancik']Przeeekochany ten Baksik....normalnie chwyta za serce jak się nań patrzy :)...a na smyczy się nauczy , mój Komarek też z początku miał problemy z akceptacją smyczy a teraz chodzi bezproblemowo :) I mnie za serce chwycił:roll: Dancik, kochana, oby tylko się znalazła osoba, która będzie miała duże serducho i dużo cierpliwości, to i Baksik na pewno się nauczy:) Dzięki Panu Jaworskiemu Baksik została umieszczony na stronie chwiladlapupila.pl, za co bardzo, bardzo dziękuję:loveu: http://chwiladlapupila.pl/ Quote
Rudzia-Bianca Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 Zaglądam do Baksika coraz piękniejszego :) Quote
paula_t Posted May 30, 2013 Author Posted May 30, 2013 Byłam u Baksika dzisiaj, ale nawet go nie zobaczyłam, bo przyjechaliśmy na ostatnią chwilkę, inaczej nie dowieźlibyśmy Tili na czas na dworzec. Była taka ulewa, że widoczność była zaledwie kilka metrów, a samochody jechały 20km na godzinę :( Quote
Panna Marple Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 Czy Baksik był szczepiony? Jeśli nie, to zasponsoruję mu strzykaweczkę:evil_lol: Quote
paula_t Posted May 30, 2013 Author Posted May 30, 2013 [quote name='Panna Marple']Czy Baksik był szczepiony? Jeśli nie, to zasponsoruję mu strzykaweczkę:evil_lol:[/QUOTE] Ty Ciotka zawsze taka zadowolona jak przychodzi do odjajczania albo strzykaweczki ;) Anetka ma umówić w najbliższych dniach chłopaka na kastrację i szczepienie, bo póki co został tylko odpchlony i odrobaczony:) Przy okazji wet oglądnie Baksika, oceni jego wiek. Quote
Panna Marple Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 hahahaha:lol: No to szczepionka (wszystkie) ma chłopaczyna ode mnie Quote
paula_t Posted May 30, 2013 Author Posted May 30, 2013 [quote name='Panna Marple']hahahaha:lol: No to szczepionka (wszystkie) ma chłopaczyna ode mnie[/QUOTE] Panno Marple, DZIĘKUJĘ!:loveu::multi: Nie orientuję się niestety szczerze mówiąc ile komplet szczepień kosztuje:roll: Quote
paula_t Posted May 30, 2013 Author Posted May 30, 2013 Baksik wzbogacił się o 304 złote z tego bazarku: http://www.dogomania.pl/forum/threads/243447-DZISIAJ-KONIEC-25-ZNI%C5%BBKI-ciuszki-i-kosmetyki-dla-Baksa-i-Gluta-Do-26-05/page8 . Potwierdzam, że dotarło:eviltong: Quote
Recommended Posts