Javena Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 WIELKA PROŚBA DO WSZYSTKICH CIOTECZEK. [FONT=Arial]Prosimy o wsparcie w konkursie!!! schronisko w Oświecimiu. [/FONT] [FONT=Arial]Po raz drugi, zgłosiliśmy nasze schronisko do konkursu organizowanego co miesiąc przez sklep zoologiczn Krakvet , w którym można wygrać karmę dla psiaków i kociaków oraz inne artykuły o wartości ok 15 tys zł!!! Wszystko to dzięki rabatom przekazywanym przez klientów oraz dzięki samej firmie Krakvet. Jest nam bardzo ciężko, a rachunki za utrzymanie schroniska dostajemy ogromne Ostatnio niewiele brakowało nam do wygranej, więc tym bardziej jesteśmy zmotywowani, by przystąpić po raz kolejny, miejmy nadzieję z większym wsparciem Pomóż nam wygrać !Zaoszczędzone na karmie pieniądze będziemy mogli wydać na ratowanie zwierząt – leczenie, zabiegi, szczepienia, sterylizacje, wolierę dla kotków, sprzęt itpZasady są następujące:W celu oddania głosu, należy zarejestrować się na forum i napisać minimum jeden post. Jedna osoba ma prawo do oddania 1 głosu i niedozwolone jest tworzenie przez jedną osobę wielu kont. Z jednego komputera (1 adresu IP) może zostać oddany tylko 1 głos. Aby mieć możliwość oddania głosu należy podać w systemie głosowania numer telefonu komórkowego w systemie 9 cyfrowym. Na wprowadzony numer zostanie przesłany kod sms w celu autoryzacji poprawności głosowania. Każda osoba identyfikowana jako numer telefonu może oddać głos tylko jeden raz.Wiemy, że to troszkę skomplikowane ale nie jest aż tak trudne, a może naprawdę przynieść niewymierne korzyści!Krok po kroku jak oddać głos:Trzeba wejść na stronę forum Krakvetu – Pomoc dla schronisk http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=16624 Trzeba się zarejestrować albo zalogować. Jeżeli jest się nowym użytkownikiem, trzeba się przywitać: Do tego służy wątek – Poznajmy się. Następnie wracamy na wątek – Propozycje schroniska, które otrzyma pomoc – maj 2013Klikamy teraz na numer przypisany naszemu schronisku – Schronisko w Oświęcimiu i przechodzimy do strony: gdzie trzeba wpisać numer komórki i WYSŁAĆ ! Następnie należy wpisać kod , który przyjdzie na komórkę i wysłać.I dopiero wtedy głos zostanie zaliczony. [/FONT][FONT=Arial]Sam wątek jest zamknięty do wpisów i nie należy się tym sugerować.[/FONT][FONT=Arial]http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=16624 BARDZO PROSZE O GŁOS[/FONT] Quote
from_wonderland Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 Ale zmiana w chlopaku, zupelnie inny niz na tych pierwszych zdjeciach. Piekny :) Quote
katarzyna09 Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 Serce się raduje ,gdy się patrzy na te zdjęcia Baksika :lol: Quote
ajw Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 Jestem i ja;) chociaż na razie nie wspomogę finansowo:shake: Quote
paula_t Posted May 19, 2013 Author Posted May 19, 2013 ewu napisał(a):Beścik pewnie się wygrzewa na słoneczku:) Ciotce chyba się wątki albo imiona pomyliły ;) Quote
Bjuta Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 Paulo, mogę mu wrzucić dyszkę miesięcznie - daj mi nr konta. Quote
zolziatko Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 Wydarzenie Baksika https://www.facebook.com/events/373205829452379/ Paulinko chyba jestes w stanie bez logowania się wejsc na fb. sprawdz czy moze tak być to zacznę zapraszać ludzi :) Quote
Mysza2 Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 Ale kita podniesiona:):) radość spojrzeć na niego:) Quote
Rudzia-Bianca Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 paula_t napisał(a):Baksiku, ty masz ogonek w górze?????:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: Ślicznie wygląda, aż trudno mi uwierzyć, że to ten sam psiak, którego w poniedziałek wiozłam do Pani:loveu: Niesamowite jest to jak one się zmieniają zaraz jak ktoś je pokocha . Quote
paula_t Posted May 19, 2013 Author Posted May 19, 2013 [quote name='Bjuta']Paulo, mogę mu wrzucić dyszkę miesięcznie - daj mi nr konta. Bjuta, dziękuję Ci z całego serducha!:loveu: [quote name='zolziatko']Wydarzenie Baksika https://www.facebook.com/events/373205829452379/ Paulinko chyba jestes w stanie bez logowania się wejsc na fb. sprawdz czy moze tak być to zacznę zapraszać ludzi :) Zolziatko, dziękuję! Wszystko jest super! :) Prosimy o udostępnianie! Quote
paula_t Posted May 19, 2013 Author Posted May 19, 2013 Zapomniałam napisać, że wpłynęły pieniążki od ewu i mdk8, dziękuję za pomoc dla Baksika:loveu: Quote
AgusiaP Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 Ogonek w górze :) widać, że chłopczyk czuje się bezpieczny :):):) Dobrze Paula, że go zgarnęłaś ;) Quote
paula_t Posted May 20, 2013 Author Posted May 20, 2013 [quote name='Makila']Zdjęcia nie najlepsze bo Baksiu jeszcze troszkę nieśmiały i pozować nie chciał :lol: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Żanetko, odpisuję tutaj, bo nie mam fb, możesz przekleić moją wiadomość, jeśli chcesz Baksik, bo takie imię otrzymał, dzięki dobremu sercu Pani Anety, która zgodziła się z godziny na godzinę przyjąć awaryjnie chłopaka przebywa w hoteliku pod Krakowem. Początkowo miało być tylko awaryjnie, ale z racji tego, że jak to jedna osoba określiła, mam więcej serca niż rozumu (to mój trzeci psiak na utrzymaniu) zdecydowałam, że Baksik w hoteliku zostanie. Nie wyobrażam sobie oddać go do schroniska po tym co przeszedł, trzeba zawalczyć o tego psiaka i wynagrodzić mu wszystkie krzywdy, które człowiek mu wyrządził :( Pierwsze zdjęcie zostało zrobione zaraz po przyjeździe do hoteliku, mały na każde wyciągnięcie ręki reagował przerażeniem, kładł się na ziemi i nieruchomiał, aktualne znajdują się powyżej. Następnego dnia Pani Anecie wraz z mężem udało się przeciąć łańcuch i zdjąć go z szyi biedaka. Baksik póki co, w stosunku do człowieka, jest wycofany jednak z dnia na dzień zaczyna być coraz lepiej, nie reaguje już podkulonym pod brzuch ogonkiem i ucieczką, jednak nie jest to psiak, który sam podejdzie i będzie dopominał się głaskania, do tego potrzeba czasu i cierpliwości, musi zaufać człowiekowi. Pomimo tego nie reaguje agresją, zgadza się z innymi psiakami, jest nimi zainteresowany, co widać na zdjęciach (podniesiony ogonek:multi:). Baksik nie jest dużym psiakiem, sięga niewiele ponad kolano. Bazarki dla Baksa: http://www.dogomania.pl/forum/threads/243422-Druga-sala-papierowego-sklepiku-do-23-5-g-23-00-dla-psa-co-ma-tylko-łańcuch-na-szyi http://www.dogomania.pl/forum/threads/243447-LEVIS-BIG-STAR-PULL-BEAR-super-ciuszki-i-kosmetyki-dla-Baksika-i-Glucika-Do-26-05 Quote
Fundacja Mondo Cane Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 Udostępniliśmy konto do wpłat, prawdopodobnie pojawi sie wieczorem Quote
ajw Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 A ja nie widzę zdjęć... nie tylko tutaj ale wszędzie:shake: ale z opisu wynika, że jest dobrze z psinką, także cieszę się, że jest ok:lol: Quote
mdk8 Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 paula_t napisał(a):Zapomniałam napisać, że wpłynęły pieniążki od ewu i mdk8, dziękuję za pomoc dla Baksika:loveu: nie ma za co, tak jakby to mój chrześniak;) to ja zaproponowałam imię, które Wam się spodobało:lol: Quote
paula_t Posted May 20, 2013 Author Posted May 20, 2013 (edited) Fundacja Mondo Cane napisał(a):Udostępniliśmy konto do wpłat, prawdopodobnie pojawi sie wieczorem Dziękuję ślicznie za pomoc:loveu: Rozmawiałam z Panią Anetą i co do faktur nie ma żadnego problemu oczywiście, tyle że (to moje przemyślenia) wiąże się to automatycznie z tym, że trzeba będzie zapłacić VAT, który stanowi 1/4 opłaty za hotelik- jednym słowem opłata wzrośnie... mdk8 napisał(a):nie ma za co, tak jakby to mój chrześniak;) to ja zaproponowałam imię, które Wam się spodobało:lol: To prawda:razz: Przeczytałam na fb wymianę zdań dotyczącą hoteliku, dlatego chciałam wyjaśnić coś, bo byłam i widziałam, zresztą to nie jedyny psiak, na którego ludzie z fb wpłacają pieniądze, jest tam Dukat z krakowskiego schroniska, więc hotelik znany i polecany ;) Psiaki mieszkają w domu, w specjalnie wydzielonych pomieszczeniach, gdzie mają wyłożone koce, posłanka, miski z wodą, jedzeniem, piece do ogrzewania pomieszczenia, obok znajduje się kuchnia (Pani Aneta psiakom gotuje, suche mają na "przegryzkę"). Cały dzień mają dostęp do ogrodu, więc kto chce przebywać w środku siedzi sobie w środku, a kto ma ochotę pohasać, ten biega po ogrodzie. Jedynie na noc pieski zamykane są w swoich "legowiskach", gdzie po prostu śpią, więc absolutnie nie traktujmy tego jako kojców, z których psiaki są wypuszczane na kilka godzin dziennie, a tym bardziej nie porównujmy do schroniska. Edited May 20, 2013 by paula_t Quote
magdyska25 Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 ale szczęściarz- wiedział, że teraz będzie tylko lepiej! :) Quote
Dancik Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 Dziewczyny deklaruję od czerwcawpłacać na Baksika 30 zł stałej ...w związku z tym poproszęzawczasu o numer konta. Quote
paula_t Posted May 20, 2013 Author Posted May 20, 2013 Dancik napisał(a):Dziewczyny deklaruję od czerwcawpłacać na Baksika 30 zł stałej ...w związku z tym poproszęzawczasu o numer konta. Dancik, dziękuję Ci bardzo, bardzo!:loveu: Quote
Mysza2 Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 Dancik jak zwykle niezawodna :loveu::loveu::loveu: Quote
AgusiaP Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 Tak :multi:na Danusię zawsze możemy liczyć:loveu: Quote
diana79 Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 poproszę numer konta poleci 100zl od Uszatka :) Quote
Recommended Posts