paula_t Posted June 12, 2013 Author Posted June 12, 2013 [quote name='AgusiaP']Ja też mam taką nadzieję ...Na wszystko są pieniążki tylko nie na psy...[/QUOTE] Gminy płacą za jednego psa niewyobrażalne pieniądze hyclom (w Skale to ponad 2500zł):crazyeye: Najważniejsze, to pozbyć się "problemu", nieważne jakim kosztem, co się potem z tym psem dzieje, gdzie trafia, jakie ma warunki, ważne, żeby tylko na terenie gminy go nie było. Quote
paula_t Posted June 13, 2013 Author Posted June 13, 2013 Nie uda mi się chyba w tym tygodniu podjechać do Baksika, tylko dopiero w przyszłym po egzaminie, który mam w środę :( Quote
Makila Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 Baksiu zmienił się nie do poznania. Przybiega do głaskania, nawet sam się upomina o pieszczoty. Jedyne czego się panicznie boi to smycz. Nawet jak go przytrzymam za obrożę to paraliżuje go strach i nie zrobi ani kroku :-( Dla niego najlepszy byłby domek z ogrodem, żeby mógł sobie luzem biegać. Quote
paula_t Posted June 14, 2013 Author Posted June 14, 2013 Tego się właśnie spodziewałam:( Tutaj potrzeba sporo czasu i cierpliwości, żeby Baksik przestał się bać, biedaczek :( Znalezienie dla niego domu z ogrodem znacząco komplikuje sprawę adopcji, ale wierzę, że i jemu uda się znaleźć kochający domek, który mu to wszystko co przeżył wynagrodzi. Quote
Felka z Bagien Posted June 14, 2013 Posted June 14, 2013 Biedaczek ma złe skojarzenia.Pewnie myśli,że go uwiążecie, a przecież został znaleziony z kawałkiem łańcucha.Pomoc behawiorysty by się przydała, bo może być problem:shake: Quote
Panna Marple Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 A gdyby przypiąć mu taką krótką smyczkę, albo kawałek sznurka, żeby z tym biegał i się przyzwyczajał? Quote
paula_t Posted June 15, 2013 Author Posted June 15, 2013 [quote name='Panna Marple']A gdyby przypiąć mu taką krótką smyczkę, albo kawałek sznurka, żeby z tym biegał i się przyzwyczajał?[/QUOTE] Panno Marple, szczerze mówiąc nie mam zielonego pojęcia jak w takiej sytuacji postępować:shake: Spróbuję się wywiedzieć u kogoś doświadczonego.... Quote
Panna Marple Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 Mnie mówiono, żeby do obrożki przypiąć krociutką smyczkę, tak żeby nie przeszkadzala przy bieganiu i tak probować Quote
paula_t Posted June 15, 2013 Author Posted June 15, 2013 [quote name='Panna Marple']Mnie mówiono, żeby do obrożki przypiąć krociutką smyczkę, tak żeby nie przeszkadzala przy bieganiu i tak probować[/QUOTE] Aaaaa, czyli to już jest wywiedzona rada ;) Makila, może faktycznie tak spróbować, skoro Panna Marple tak pisze. Quote
Rudzia-Bianca Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 (edited) Biedny maluch , nie wiem co doradzić :( Ale na pocieszenie , zakończył się bazarek dla Baksika i w poniedziałek na konto pauli _t poleci 112 zł . Jak doleci proszę o potwierdzenie na wątku http://www.dogomania.pl/forum/threads/243422-ZA-GODZINKĘ-I-TROCHĘ-KONIEC-HAND-MADE-KARTKI-ŚLUBNE-I-NIE-TYLKO(-do-23-05-g-23-00-)?p=20973711#post20973711 Edited June 15, 2013 by Rudzia-Bianca Quote
paula_t Posted June 15, 2013 Author Posted June 15, 2013 [quote name='Rudzia-Bianca']Biedny maluch , nie wiem co doradzić :( Ale na pocieszenie , zakończył się bazarek dla Baksika i w poniedziałek na konto pauli _t poleci 112 zł . Jak doleci proszę o potwierdzenie na wątku http://www.dogomania.pl/forum/threads/243422-ZA-GODZINKĘ-I-TROCHĘ-KONIEC-HAND-MADE-KARTKI-ŚLUBNE-I-NIE-TYLKO(-do-23-05-g-23-00-)?p=20973711#post20973711 Rudziu, dziękuję Ci ślicznie:loveu: Jak tylko dotrze, od razu potwierdzę :) Quote
Psia Szkoła Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 Witam na wątku, może uda nam się coś zaradzić z tą obróżką. Poproszę osobę, która zajmuje się psiakiem o kontakt ze mną na maila: [email protected] :) pozdrawiam Monika Quote
Rudzia-Bianca Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 [quote name='Psia Szkoła']Witam na wątku, może uda nam się coś zaradzić z tą obróżką. Poproszę osobę, która zajmuje się psiakiem o kontakt ze mną na maila: [email protected] :) pozdrawiam Monika Dzięki Monika :) Quote
paula_t Posted June 16, 2013 Author Posted June 16, 2013 [quote name='Psia Szkoła']Witam na wątku, może uda nam się coś zaradzić z tą obróżką. Poproszę osobę, która zajmuje się psiakiem o kontakt ze mną na maila: [email protected] :) pozdrawiam Monika Dziękuję bardzo za chęć pomocy! :) Zobaczymy czy Anetka się pojawi na wątku, jeśli nie, to zadzwonię do Niej i powiem o propozycji i poproszę, żeby się odezwała. Quote
paula_t Posted June 17, 2013 Author Posted June 17, 2013 [quote name='Malgoska']Jak tam Baksik?[/QUOTE] U Baksika wszystko w porządku, Anetka odzywała się na wątku 3 dni temu, jutro do Niej zadzwonię i podpytam ;) Quote
Mysza2 Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 Ciekawe czy coś się poprawiło w kwestii smyczy:) Quote
paula_t Posted June 19, 2013 Author Posted June 19, 2013 Uffff, jestem wreszcie po 2-óch dniach nieobecności:mdleje: Wybaczcie, ale z powodu tego, że miałam egzamin, nie mogłam myśleć o niczym innym, ani robić nic innego poza nauką, więc muszę się ogarnąć i jutro wszystko pozałatwiam, a trochę się tego zebrało;) Quote
katarzyna09 Posted June 19, 2013 Posted June 19, 2013 No,ale poradziłaś sobie ze wszystkim i zaliczyłaś egzamin,prawda? Quote
paula_t Posted June 19, 2013 Author Posted June 19, 2013 [quote name='katarzyna09']No,ale poradziłaś sobie ze wszystkim i zaliczyłaś egzamin,prawda? :placz:Nieeeee:placz: 1 punkt:placz: No, ale nic, piszę odwołanie, bo to test wielokrotne wyboru i znalazłam rzeczy, do których mogę się przyczepić....czy zasadnie okaże się za tydzień.... Quote
paula_t Posted June 19, 2013 Author Posted June 19, 2013 [quote name='katarzyna09']No ładnie! :mad:[/QUOTE] I tak nie jest źle, jeszcze mogę coś tam uratować, a przy zdawalności ok. 10% to i tak niezły wynik ;) Oby tylko coś udało się ugrać...:nerwy: Wpłynęło 120zł z bazarku Rudzi, dziękuję Ciotka z całego serducha!:loveu: Quote
Recommended Posts