jola_li Posted December 5, 2013 Author Posted December 5, 2013 Pokażę Wam dwóch ancymonków, dla których trzeba było zmieniać ogrodzenie i robić podmurówkę ;) - Niuniuś i Reksio (z tyłu Sari mojej córki) Quote
Nutusia Posted December 6, 2013 Posted December 6, 2013 Nie wyglądają na specjalnie przejętych ogromem pracy, jakiego Wam przysporzyli ;) :) Quote
jola_li Posted December 6, 2013 Author Posted December 6, 2013 [quote name='Nutusia']Nie wyglądają na specjalnie przejętych ogromem pracy, jakiego Wam przysporzyli ;) :)[/QUOTE] Są bardzo przejęci i bardzo zdegustowani, że nie da się przeskoczyć przez nowe ogrodzenie ;). Quote
Mattilu Posted December 7, 2013 Posted December 7, 2013 A to sa psiaki, ktore mieszkaja tam, gdzie mieszkala Hopcia? Quote
jola_li Posted December 7, 2013 Author Posted December 7, 2013 (edited) [quote name='Mattilu']A to sa psiaki, ktore mieszkaja tam, gdzie mieszkala Hopcia?[/QUOTE] Z tej wioski, ale u innego człowieka (naszego sąsiada). A jak przyjeżdżamy to są cały czas z nami (tylko na noc je zabiera na swoją stronę, żeby pilnowały 'obejścia'). Reksio- jak nas nie było - cały czas był na łańcuchu, więc córka zamówiła to bezpieczne ogrodzenie, żeby miał bezłańcuchowy wybieg :). Edited December 7, 2013 by jola_li Quote
jola_li Posted December 7, 2013 Author Posted December 7, 2013 [quote name='Mattilu']I ten plot u sasiada robiliscie?![/QUOTE] Nie - u siebie :). Ale on mieszka tuż tuż, więc umówiliśmy się, że psy nie będą wiązane, tylko będę biegać po naszym ogrodzie (mąż tam zrobił 2 budy). Quote
Mattilu Posted December 7, 2013 Posted December 7, 2013 Ufff, no to dobrze :) a masz jakies wiesci o Filonku? Quote
mdk8 Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 zajrzyjcie cioteczki ,fajne gwiazdki http://www.dogomania.pl/forum/threads/249360-Gwiazdki-z-koralików-do-15-12-do-20-00?p=21633950#post21633950 Quote
mari23 Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 [quote name='jola_li']Pokażę Wam dwóch ancymonków, dla których trzeba było zmieniać ogrodzenie i robić podmurówkę ;) - Niuniuś i Reksio (z tyłu Sari mojej córki) zaglądam do Filonka i co czytam..... problem, jak u mnie, tylko moje dołem się przeczołgują, siatka zrobiła się miękka :( a trójeczka przesłodka :) Quote
Kejciu Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 Uploaded with ImageShack.us ponad 500 wyświetleń....3 odkrycia telefonu...i cisza...... Quote
Nutusia Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 To po co ci ludzie klikają - tak bezmyślnie?... :( Quote
jola_li Posted December 9, 2013 Author Posted December 9, 2013 [quote name='Mattilu']a masz jakies wiesci o Filonku? Ostatnie to z zeszłej niedzieli (pisałam). Bardzo chciałabym pojechać do psinki, ale ciągle coś, może przed Świętami się uda - OBY!!! A dzisiaj wyczytałam, że wichura zrobiła szkody w Filusiowym schronisku :( :( :(... Ech :(... [quote name='mdk8']zajrzyjcie cioteczki ,fajne gwiazdki http://www.dogomania.pl/forum/threads/249360-Gwiazdki-z-koralików-do-15-12-do-20-00?p=21633950#post21633950 Och, nakupowałabym mnóstwo rzeczy - tyle fajnych bazarków, ale - jak pisał kiedyś Załucki --- [...] tylko w sercu pretensja gorzka... do Fenicjan, którym kiedyś wynaleźć forsę się udało... Wynaleźli - to dobrze! Ale czemu tak mało? :shake: [quote name='mari23']zaglądam do Filonka i co czytam..... problem, jak u mnie, tylko moje dołem się przeczołgują, siatka zrobiła się miękka :( U nas mieli dwa warianty opuszczania terenu - górą lub dołem - stąd podmurówka i podwyższona siatka z dodatkowym drutem na górze :shake:. Skubańce przekochane! [quote name='kejciu'] ponad 500 wyświetleń....3 odkrycia telefonu...i cisza...... No, niestety, trzeba czekać, bo nic innego nie pozostaje :(. W najbliższych dniach będę odświeżać ogłoszenia... Dziękuję, Kejciu! [quote name='Nutusia']To po co ci ludzie klikają - tak bezmyślnie?... :( Pewnie wybierają kilka psiaków, a potem podejmują ostateczną decyzję... Quote
jola_li Posted December 18, 2013 Author Posted December 18, 2013 Znowu wyróżniłam Filusiowi tablicę, choć potem pomyślałam, że chyba bez sensu w tym okresie, ale się stało ;). Inne ogłoszenia też zrobione i teraz tylko marzy mi się świąteczna wizyta u Filonka :). Quote
Nutusia Posted December 19, 2013 Posted December 19, 2013 Wbrew pozorom jest sporo adopcji teraz, czyli nie wszyscy ludzie z obłędem w oczach widzą tylko to, co komercja im wciska przed oczy. Może i naszym pieskom się poszczęści... Quote
Mattilu Posted December 19, 2013 Posted December 19, 2013 Mam nadzieje, ze uda Ci sie Jolu odwiedzic Filonka swiatecznie :) Quote
Kejciu Posted December 19, 2013 Posted December 19, 2013 Ehh.....najgorsze to takie czekanie :( Quote
Kejciu Posted December 22, 2013 Posted December 22, 2013 Jolu patrzę a Filonek na minusie nam jest... zapraszam na szybki bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/249685-KARMA-ARION-LIGHT-100g-KT-dla-Filonka-do-30-12?p=21688097#post21688097 Quote
jola_li Posted December 22, 2013 Author Posted December 22, 2013 [quote name='kejciu']Jolu patrzę a Filonek na minusie nam jest... zapraszam na szybki bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/249685-KARMA-ARION-LIGHT-100g-KT-dla-Filonka-do-30-12?p=21688097#post21688097 Wielkie dzięki, Kejciu! Ja też spróbuję wymyślić jakiś bazarek... Quote
jola_li Posted December 22, 2013 Author Posted December 22, 2013 (edited) Byłam u Filusia :). A nawet u dwóch ;). Jeden mnie zmartwił – robi wrażenie smutnego i niepewnego. Pilnuje swojej klatki (otwartej) i choć ma do wyboru inne posłanka, a nawet tapczanik, to najwyraźniej tam czuje się najlepiej i warczy na niektóre z piesków jak próbują „wetknąć nos w nie swoje sprawy”. Kiedy wyszedł z klatki podsiadł go inny piesek – zastanawiałam się czy nie będzie draki, ale nie było :). Filonek położył się obok klatki tuż przy leżącym tam piesku. Jak klatka się zwolniła szybko się znowu do niej wmeldował :(. Ale na dworze było całkiem inaczej :)! Kiedy pani otworzyła furtkę psy wybiegły, a Filonek znikł mi z oczu to pomyślałam przez chwilę, że może ciągle siedzi w tej swojej klatce, a tymczasem on pierwszy śmignął na pole i biegał w pełnej zgodzie z innymi pieskami, ścigał się, przychodził z własnej nieprzymuszonej woli na głaskanie do ludzi (nawet do pana!!!) i był bardzo zadowolony z życia :). Cieszę się bardzo, że Filonek się wyciszył i nie obszczekuje wszystkiego, co się rusza – szczeka jedynie incydentalnie. Myślę, że ten dualizm wynika z jego niegdysiejszych przeżyć, które ciągle silnie w nim tkwią i które go ukształtowały. W swoim pseudo domu był gnębiony i być może też szukał jakiegoś azylu. Klatka stanowi lepszą „kryjówkę” niż inne posłanka, bo ma ścianki (ażurowe ale zawsze) i „sufit” na którym leży blat – na pewno lepiej można się tam schować. A w ogóle, to kumple i kumpelki Filusia są niezwykle sympatyczni :). Naprawdę fajna grupa. Filonkowy „wróg” pojechał do swojego domu, pojawiły się nowe psiaki, ale nie tak przebojowe jak tamten ;). A teraz trochę obrazków :) --- Filonek w swoim kąciku (jak klatka zajęta, to kładzie się na tym materacyku obok - też pod daszkiem): Kumple i kumpelki: Edited December 23, 2013 by jola_li Quote
Kejciu Posted December 22, 2013 Posted December 22, 2013 [quote name='jola_li']Wielkie dzięki, Kejciu! Ja też spróbuję wymyślić jakiś bazarek...[/QUOTE] Jak będzie ruch na wątróbkowym moim - to z kolejnego uszczypniemy cosik dla Filonka :-) Quote
Poker Posted December 22, 2013 Posted December 22, 2013 Napiszcie mi coś bliżej o Filonku.Ile ma lat, jak do dzieci i kotów i oczywiście psów? Jak jest duży ? Quote
jola_li Posted December 23, 2013 Author Posted December 23, 2013 [quote name='Poker']Napiszcie mi coś bliżej o Filonku.Ile ma lat, jak do dzieci i kotów i oczywiście psów? Jak jest duży ?[/QUOTE] Filonek to młody piesek, kiedyś ktoś mi powiedział około 2 lat i tak piszę w ogłoszeniach :). Jest średniej wielkości, szczupły, myślę, że waży około 13 kg. Nie umiem powiedzieć nic o jego stosunku do dzieci i kotów. Filonek jest teraz w schronisku i nie ma możliwości tego sprawdzić. Jeżeli chodzi o psy to jest różnie. Jeżeli piesek jest łagodny i spokojny, to nie ma problemu, widziałam jak ładnie się bawił z takimi, ale za zaczepnymi, ruchliwymi, żywiołowymi zdecydowanie nie przepada i woli by nie wchodziły "w jego orbitę" ;). Myślę, że lepiej, by w domu był jedynakiem (chyba że drugi piesek byłby spokojny). Quote
Recommended Posts