Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Morgana została dziś nazwana pulpetem :placz:
przeciez nie moge dawac jej mniej jesc??

ciocia figa33 prosze Cie zdrowiej :calus:
a przy okazji odpocznij, przeciez nie mozna latac do pracy z taka angina!!!:mad:

Posted

Dorothy napisał(a):
Morgana została dziś nazwana pulpetem :placz:
przeciez nie moge dawac jej mniej jesc??

Mozesz mozesz. Pamiętaj ze taki pulpet to zagrożenie dla jej serca no i dla Twojego kręgosłupa, jak Ci przyjdzie ja niesc, albo jak Cie przygniecie na łózku

Posted

ale ja mówiłam co ona je:
1 raz dziennie wieczorem mięsko gotowane chude w ilości mniej więcej 5 łyżek kopiastych, plus jakieś 5 łyżek suchej karmy Mera-dog univit.
wieczorem to zważę to napisze ile tego jest wagowo.
Uważam że to naprawdę niedużo jak na 14kg psa!

Posted

Morgana z upodobaniem biegała dziś po błocie, taplała się, i na koniec wytarzała w końskiej kupie. :ekmm::ekmm::ekmm:
po powrocie do domu było kąpanie mimo chłodu, bo się wytrzymać nie dało...:shake:
potem mokra Mordzian z oburzeniem przyjęła wieść że NIE WOLNO mokrej psicy włązić na kanape:p:shake:
poza tym chyba się nasłuchała o swoich krągłościach, bo nie zjadła kolacji :-(
może ja też nie powinnam jeść, mnie też przybyło...:p

DZIEKUJEMY KOCHANEJ CIOCI FIGA33 ZA JEDZONKO!!
paczka w postaci 2 worków mera doga dotarła do nas i odtańczyłyśmy wokół niej taniec szalonych indian :evil_lol: także dlatego że w tym miesiącu mamy dziurę w budżecie i jedzonko od cioci spadło nam niczym manna z nieba:multi:

Posted

Morgana z upodobaniem biegała dziś po błocie, taplała się, i na koniec wytarzała w końskiej kupie. :ekmm::ekmm::ekmm:

Oj mamy chyba mielismy zły dzionek, tak zrzedzimy :p
Znajdz jakies pozytywy. Ciesz sie ze nie zjadła i nie wytarzała sie w ludzkiej :eviltong:

poza tym chyba się nasłuchała o swoich krągłościach, bo nie zjadła kolacji :-(

A sama gotowałas? :evil_lol:
Dobra znikam, bo zaraz mi sie dostanie.

Posted

To się cieszę i na zdrowie!!:lol:

A Morgana , ojej no jedno małe końskie gówienko...i zaraz kąpiel i potem na kanapę nie można wejść , ech ciężkie jest życie psinki..;)

Posted

U nas mży i paskudnie na dworze, więc psy okupują w szopie Sabiną kołderkę - wszyskie razem wraz z kotami tam wegetują jako jeden kudłaty zlepek pomimo hmmm wcześniejszych animozji, w oczekiwaniu, aż na chwilkę wyjdę i wtedy któreś się do środka dostanie. Wszyskie oprócz Rexa, który waruje mężnie pod drzwiami i Saby, która okupuje pracownię i moje szmaty do wycierania pędzli :mad:
Te szmaty podstępnie uzyskuję z np. podkoszulków tz - wycieram upatrzonym podłogę, pokazuję mu mówiąc, że to ewidentna szmata i oznajmiam, że biarę do farb. A potem tz widzi, jak taka Saba ma jego fajną koszulkę pod doopskiem i mówi, że psy mu wszystko kiedyś zniszczą, bo ta właśnie koszulka była przecież w dobrym stanie i właśnie miał ja założyć, tylko nie mógł jej znaleźć.

Wytarzanie w qoopie u mnie = zakaz wstępu do domu. I o tym psiury pamiętają. Na szczęście :D

Posted

Mój TZ też uważa ,że WSZYSTKIE jego koszule ( nie tylko koszule ) są w BARDZO DOBRYM stanie i nie można ich przeznaczyć ABSOLUTNIE na szmaty.:razz: Czyli piorę i materiał uszkadza się " no niestety w praniu":diabloti:

Posted

hihi no ładne podstępy są tu w użyciu, nie mogę:evil_lol:
biedne te TZty, dlaczego właściwie to ICH garderoba jest przerabiana na szmaty?? A nie kobieca? Której pewnie więcej?
ładnie to tak??:mad: Dyskryminacja płci się kłania!:cool3:

Morganka grubasek po prostu przywykła do tego że jak ja się kładę ona obok, a tu nagle zakaz włażenia na kanape:-o

a co do zrzędzenia ciociu Laluno to wiesz, jestem pogodo-zależna, a tam za oknem jest OBRZYDLIWIE. Siąpi, jest zimn, mokro...A ja tam muszę spędzić pół dnia, z końmi, sprzątając stajnie, itd, a błoto w niektórych miejscach których nie zdążyłam posypać tłuczniem zaczyna mnie załamywać, a przecież przed nami jeszcze pół roku słoty:placz::placz::placz:
a konie nie chcą iść na pastwisko bo tam już nic do żarcia nie ma, i wypycham je siłą codzień :-(
a psy siedzą w garażu i zastanawiam się, czy ryzykować rozłożenie im tam starej kołdry (mają płytę gipsową na podłodze i na tym koce) bo ostatnio Klusior znalazł poduszeczkę i porwał ją w strzępy. Jak będzie wyglądała kołdra ?? Może być marnie... chyba że ją popsikam czymś ohydnym w smaku:p

Posted

Te sprzątanie stajni brzmi koszmarnie...
Tak zimno, a konie muszą mieć czysto. Ja mam tak wyziębione ręce, że wystarczy mi wyjść na chwilkę i już są czerwone, sine i lodowate. Nabyłam sobie na bazarku żarówkę tzw. sztuczną kwokę i dogrzewam dłonie w jej cieple. Kiedy wychodzę z samochodu, żeby dojść do drzwi sklepu zakładam rękawiczki, bo zimno, po drzewo idę w grubachnych rękawicach, goowna z kojca i podwórka tylko w rękawiczkach, psie michy wynoszę i wnoszę w ciepłych rękawiczkach moherowych. Niszczalność materiału duża i kiedy już w ostatniej parze dziury się zrobią, to chyba wywieszę przed budą karteczkę w psim języku: "Uprasza się nie srać w kojcu do czasu zakupienia rękawic roboczych :mad:"

Posted

Hi, hi, hi:evil_lol:.... To teraz już rozumiem gdzie i w jaki sposób, w niezwykle tajemniczych okolicznościach giną i moje ukochane podkoszulki...
Coś podejrzewałem:roll:... ale niewinne oczy mojej ukochanej wprowadzały mnie zawsze w błąd:roll:... a to wszystko tak się odbywa:mad::mad::mad:...
Jednak to dogo każdego może czegoś nauczyć;)...
Pozdrawiam serdecznie:loveu::loveu::loveu:
Dominik

Posted

Czarodziejka napisał(a):
chyba wywieszę przed budą karteczkę w psim języku: "Uprasza się nie srać w kojcu do czasu zakupienia rękawic roboczych :mad:"

:roflt::roflt::roflt:
proponuje wstawić tam szufelkę z kupołapką i napisać
"SAMOOBSłUGA!!!"

rzeczywiście ręce marzną najbardziej, w dodatku nalewam wody koniom do wiader, mocze pasze itd, zawsze gdzieś te łapy umoczę a do robienia paszy zdejmuję rękawiczki w których sprzątam. Moje ręce już są 10 lat starsze ode mnie :-( szorstkie twarde pełne odcisków i zgrubień wewnątrz dłoni od wideł i łopaty...:shake: jakieś paznokcie? lakiery? HAHAHA:p

Bianka konik na tymczasie nie byłby taki zły, no wiesz, jest tylko jeden problem, mianowicie przeciętny zdrowy konik jest w stanie dostarczyć swoim brzydszym końcem jakieś 9 ton gówienek rocznie, i trzeba to po nim sprzątać...a potem gdzieś podziać... to dopiero jest zajęcie :cool3:

a podkoszulki kurtki i inne takie to ja zużywam do pracy w stajni, ale ja legalnie proszę znajomych o zrzutkę:evil_lol: nie podbieram;)

Posted

Bianka konik na tymczasie nie byłby taki zły, no wiesz, jest tylko jeden problem, mianowicie przeciętny zdrowy konik jest w stanie dostarczyć swoim brzydszym końcem jakieś 9 ton gówienek rocznie, i trzeba to po nim sprzątać...a potem gdzieś podziać... to dopiero jest zajęcie :cool3:

Ty to wogóle nie masz zmysłu do biznesu.
Dawaj mi tego konika na zimę, na wiosne Ci oddam, jak mi nawiezie nawozu na ogródek.
Tylko z owsem, nie bedę dokładac do interesu:cool3:

Posted

Dorothy napisał(a):
nie no z owsem to przegięłaś :razz:
coś trzeba włożyć żeby coś wyjąć, czy jakoś tak to było...:evil_lol:
a gdzie go będziesz trzymać??

Ja bede wkładac siano, moze tez sobie trawke wygrzebać, ale wyprawke tresciwa to powinien od hodowcy dostać :cool3:
I sie głupio nie pytaj, na ogródku bede go trzymac, w końcu ogródek ma mi nawieźć no nie? Jak równo mi nawiezie to jeszcze na spacerek na weekend będe go zabierac. A zeby nie było ze mu na głowe kapie, to altanke mu rozstawie i bede codziennie ja przesuwac

Posted

:roflt::roflt::roflt:
powodzenia....
mogę Ci wypożyczyć całą czwórkę...
tylko potem nie narzekaj że zamiast ogródka masz borowiny:evil_lol:
bo ja już w niektórych miejscach mam:wallbash: