LALUNA Posted October 24, 2007 Author Posted October 24, 2007 Dorothy napisał(a): tylko potem nie narzekaj że zamiast ogródka masz borowiny:evil_lol: bo ja już w niektórych miejscach mam:wallbash: A o hodowli pieczarek nie myślałas ? :cool3: Niech strace, wezme tylko 20% za pomysł :eviltong: Quote
figa33 Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Han&Dom napisał(a):Hi, hi, hi:evil_lol:.... To teraz już rozumiem gdzie i w jaki sposób, w niezwykle tajemniczych okolicznościach giną i moje ukochane podkoszulki... Coś podejrzewałem:roll:... ale niewinne oczy mojej ukochanej wprowadzały mnie zawsze w błąd:roll:... a to wszystko tak się odbywa:mad::mad::mad:... Jednak to dogo każdego może czegoś nauczyć;)... Pozdrawiam serdecznie:loveu::loveu::loveu: Dominik ups ..:confused: , ale gdzie tam , to tylko takie opowieści..:saint1: Quote
Dorothy Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 LALUNA napisał(a):A o hodowli pieczarek nie myślałas ? :cool3: Niech strace, wezme tylko 20% za pomysł :eviltong: dziękuję, póki co mam tyle brudnej roboty że mam naprawdę dość. Kręgosłup w kawałkach ręce jak rolnik. Jak jesteś chętna wejdź ze mną w spółkę, mój wkład to gówienka :p Quote
Czarodziejka Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 Na końskich rosną całkiem przyzwoite pieczarki. W sumie na krowich i owczych też, ale końskie to końskie. Nawóz uzyskuję łopatą - od sąsiedzkich krów. Idę i upatruję, która qoopa ma już optymalną, w miarę podnośną konsystencję i w torbę ją i drugą też i trzecią. Czasem sąsiad wypasa krowy na moich łąkach, więc wszystkie owoce krowiej przemiany materii też należą do mnie. A to ważne mieć nawóz pod kwiatki :) Dorothy....nie ma tam u ciebie w okolicy jakiegoś mazażysty? Przydałby ci się przynajmniej raz w tygodniu :cool3: Ja mam takiego znajomego, tylko tz zapowiedział, że masować to on mnie będzie po jego trupie. Nie wiem teraz, co mi przyniesie większą ulgę - żywy marudny tz i dokuczliwe bóle, czy trup i wielka ulga :D Quote
Dorothy Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 hehe no po moich łąkach chodzą takie Czarodziejki i po kryjomu pakują w reklamóweczki końskie gówienka:evil_lol: ja nigdy nie mam nic naprzeciw, ja tego nawozu mam jak mówiłam 4x9 ton rocznie....:shake: w związku z powyższym jest to zdecydowanie za dużo żeby nawozić cokolwiek, musiałabym przysypać ogród 30 cm warstwą obornika dwa razy do roku albo lepiej. O zapachu powstałym wskutek nawożenia nie wspomnę. :shake: Czarodziejko nie wiem, pewnie by się przydał masażysta tylko że mi jakoś ciężko zrobić coś dla siebie i pójść cokolwiek sobie załatwić. :-( No i to sobie kosztuje.... takie masaże wpłynęłyby może na stan ducha dobrze... ja byłam tylko na kilku masażach z powodu kręgosłupa bo inaczej bym wcale nie chodziła, ale na tym się skończyło... Quote
Czarodziejka Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 W ośrodku zdrowia chyba 15 zł/godz - to chyba cena względna. Zapytaj u siebie, bo warto. Quote
LALUNA Posted October 25, 2007 Author Posted October 25, 2007 Czarodziejka napisał(a):W ośrodku zdrowia chyba 15 zł/godz - to chyba cena względna. Zapytaj u siebie, bo warto. Jezeli chodzi o przypadek Dorothy to nie warto. :eviltong: Co masazysta by się narobił to ona i tak by zniszczyła. Bo jak tylko by sie troszke lepiej poczuła to i tak by opszła przewalac kamienie na seizke, albo wywozic gnój albo inne takie i na drugi dzień byłoby jeszcze gorzej. No chyba ze pójdzie tam w innym celu, naprzykład doznań wizualno - estecznych, to wtedy jak najbardziej, niech sie dziewczyna troche rozerwie. W klubie by musiała wiecej zapłacić za wystepy artystyczne :evil_lol: Quote
BIANKA1 Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 LALUNA napisał(a):Jezeli chodzi o przypadek Dorothy to nie warto. :eviltong: Co masazysta by się narobił to ona i tak by zniszczyła. Bo jak tylko by sie troszke lepiej poczuła to i tak by opszła przewalac kamienie na seizke, albo wywozic gnój albo inne takie i na drugi dzień byłoby jeszcze gorzej. No chyba ze pójdzie tam w innym celu, naprzykład doznań wizualno - estecznych, to wtedy jak najbardziej, niech sie dziewczyna troche rozerwie. W klubie by musiała wiecej zapłacić za wystepy artystyczne :evil_lol: To masaze są takie emocjonujące wizualnie ?:cool3: Nie wiedziałam :oops: Quote
LALUNA Posted October 25, 2007 Author Posted October 25, 2007 BIANKA1 napisał(a):To masaze są takie emocjonujące wizualnie ?:cool3: Nie wiedziałam :oops: To zalezy od masażysty. Jak cwiczy jeszcze na siłowni to myśle ze jest na co popatrzec. :lol: Quote
figa33 Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 Acha .. masażysta .. z siłowi....hmmm:cool1: Quote
Dorothy Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 i znów się potwierdza że ja jestem niepełnosprawna umysłowo, bo mnie żaden masażysta na świecie z żadnej siłowni ani plaży nie rusza, (ku ubolewaniu licznych kolegów:diabloti:) choćby nie wiem jak pracował nad bicepsem swym lub pośladkiem mnie ruszają estetycznie głównie umięśnione końskie zady, piersi, szyje... to już chyba patologia....:shake: ale nieszkodliwa społecznie!:razz: Quote
Han&Dom Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 Laluna!:loveu:!:loveu:! A ja zawsze myślałem:roll:, że masażysta... powinien mieć duże, silne dłonie, żeby jak największą powierzchnię móc wymasować;)... a okazuje się, że inne rzeczy też są istotne:roll:... Dziewczyny cały czas się przy Was uczę:diabloti: Boję się co będzie dalej:razz:... Laluna lubię Twoje poczucie humoru:lol: Quote
figa33 Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 Co słychać u Morganki? Mam nadzieję, że foczka nasza ma się dobrze , bo Dorothy pisała ,że Klusiek znowu niedobrze..:shake: Quote
Dorothy Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 Mordzian w porządku, znów dziś wytarzała się na całego w błotku, ona to uwielbia. Natomiast wczoraj fantastycznie się bawiłyśmy, ona czasem ma takie napady zabawowe a wczoraj to wyjątkowo, chyba ze dwie godziny. Robi przysiupy, przypada przede mną, jak szczenię, poszczekuje, i tarzamy sie po podłodze, przewracamy, łobuzujemy, to coś niezwykłego nagle stateczna Mordzian staje się małym roześmianym kłębkiem z wywalonym jęzorkiem i błyszczącymi oczkami. Niestety Morgana ucieka przed aparatem, nie wiem czemu się go boi, ale kiedyś poproszę Julę żeby zaczaiła się jak się bawimy i pstryknęła. Nie wiem cóż tego wyjdzie moja Jula zawsze fotografuje coś innego niż proszę, ale może... :-) Quote
figa33 Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 W takim razie to mogą być bardzo ciekawe fotografie!;) Quote
Czarodziejka Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 Moja Foczka, którą chciałabym się pochwalić - jaka to z niej laska, też parszywieje na pysku w momencie, kiedy mierzę w nią aparatem...Jej uroda i temperament pozostają więc w sferze domysłów dla jej wielbicieli. Quote
Dorothy Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 cóż, one widocznie nie lubią POPULARNOSCI i POKLASKU są ponad to :evil_lol: Quote
figa33 Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 Dorothy , tam u Ciebie to chyba już śnieg był albo teraz też jest ? Patrzyłam na stronę net na Czarnej Górze tam śnieg 2 dni temu , a teraz olbrzymia mgła. Quote
Dorothy Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 był śnieg ale stopniał, jest bardzo mglisto, natomiast na Skrzycznem i na stokach gór leży biała kołderka, widać ją z okien, marna ale leży. Ogólnie jest i tak cieplej niż w poprzednim tygodniu. Ale jest BRRRRRRRRRRRR :shake: Quote
Tatiana22 Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 Jaka to sliczna i przekochana psinka,jest piekna.:loveu:Dorotko jestem prawie Twoja sasiadka-Ustron.Chcialabym Ci pomoc.17listopada bede w Polsce. Czego najbardziej potrzebujesz? Quote
AnkaG Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 Jak tam zdrówko Dorotko? U mnie Kaja robi sie kwadratowa na zimę. Reszta stada wygląda normalnie, a ta jak misiek nabiera sadła. Zresztą mówimy na nią Misiek. Drapanko dla Morganki. :loveu: Quote
Agnieszka Co. Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Przepraszam, że nie na temat: Ratownicy medyczni, policjanci, strażacy i wszyscy inni, którzy interweniują na miejscu wypadków, wielokrotnie napotykają na trudności, kiedy muszą skontaktować się z krewnymi lub bliskimi poszkodowanych. W/w służby zaproponowały, abyśmy w specjalny sposób oznakowali w swoim telefonie komórkowym numer służący w nagłych wypadkach do kontaktu z bliskimi osoby poszkodowanej. Bardzo często telefon komórkowy jest jedynym przedmiotem, który można przy takiej osobie znaleźć. Szybki kontakt pozwoliłby na uzyskanie takich informacji jak: grupa krwi, przyjmowane leki, choroby przewlekłe, alergie itd. Ratownicy zaproponowali, aby każdy w swoim telefonie umieścił na liście kontaktów osobę, z którą należy się skontaktować w nagłych wypadkach. Numer takiej osoby należy zapisać pod międzynarodowym skrótem ICE ( In Case of Emergency ). Wpisanie więcej niż jednej osoby do takiego kontaktu wymagałoby następującego oznaczenia: ICE1, ICE2, ICE3, itd. Oznakowanie uprościłoby pracę wszystkim służbom ratowniczym. Pomysł jest łatwy w realizacji, nic nie kosztuje, a może ocalić życie. Akcja ma zasięg ogólnoeuropejski. Quote
Dorothy Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Tatiana22 napisał(a):Jaka to sliczna i przekochana psinka,jest piekna.:loveu:Dorotko jestem prawie Twoja sasiadka-Ustron.Chcialabym Ci pomoc.17listopada bede w Polsce. Czego najbardziej potrzebujesz? witam Tatiane no ładna mi sąsiadka, z Dublina :evil_lol: najbardziej potrzebuje słonecznej pogody :loveu: poza tym przyjmę chętnie żarełko dla piesków, na przykład dla Mordzian może być coś light. Albo kurze łapki. Do Morgany przylgnęło Pulpet:placz: muszę ją ostrzyc to już będzie lepiej, no i karma light się przyda... Quote
cytrynka10 Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Morgana uszy do góry i ładnie sie pokazuj na spacerach niech wszyscy widza Ostródzka pieknosc Quote
Agnieszka Co. Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Bardzo ważne i pilne! Bardzo proszę zajrzyjcie na stronę Fundacji Emir : http://fundacja-emir.org/petycje/pomoc_emir.htm Dorotko, dziś wieczorem kąpię Kicię, żeby na piątek była jeszcze śliczniejsza i pachnąca. Pamiętam o góralskim przysłowiu, że koty się pierze tylko nie wykręca :evil_lol: Quote
Recommended Posts