malagos Posted March 16, 2013 Author Posted March 16, 2013 to do jutra, kobietki, idę na spacer wieczorny i zalegam z książką w świeżutkiej, wywietrzonej pościeli, obrzucona łaciatymi i czarnymi futerkami.... Quote
Ziutka Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 malagos napisał(a):to do jutra, kobietki, idę na spacer wieczorny i zalegam z książką w świeżutkiej, wywietrzonej pościeli, obrzucona łaciatymi i czarnymi futerkami.... Dobranoc babciu :) Quote
wiosenka Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 Raczej wcześniej nie będzie, bo zwykle takie sprawy ustalają w marcu :(. Quote
inka33 Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 wiosenka napisał(a):Raczej wcześniej nie będzie, bo zwykle takie sprawy ustalają w marcu :(. Czyli - jak rozumiem - ciocia kcd miała wiedzę z grudnia jeszcze... :p Quote
wiosenka Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Nie wiem, może w tamtej lecznicy inaczej się rozliczają, ja się jeszcze nie spotkałam z bezpłatnym czipowaniem w tym roku. Quote
kcd Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 inka33 napisał(a):Czyli - jak rozumiem - ciocia kcd miała wiedzę z grudnia jeszcze... :p No faktycznie ostatnie czipowanie robiłam jesienią :-( Ale jak na mój gust czipowanie powinno być bezpłatne i już. Bez żadnych specjalnych "akcji". No ale jeśli tak, to przynajmniej tymczasowo trzeba jakąś obróżkę z adresówką załatwić. Mam jakieś obroże w domu, wezmę ze sobą, zobaczymy, czy któraś będzie pasować. Quote
wiosenka Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Niestety, politycy musza rok rocznie zatwierdzać budżet ;), ja osobiście tez uważam że powinna być ciągłość, ale chwała im za to, że zatwierdzają bo już słyszalam o nowym pomyśle do ustawy gdzie ma być nowa baza i paszporty... Quote
kcd Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 wiosenka napisał(a):Niestety, politycy musza rok rocznie zatwierdzać budżet ;), ja osobiście tez uważam że powinna być ciągłość, ale chwała im za to, że zatwierdzają bo już słyszalam o nowym pomyśle do ustawy gdzie ma być nowa baza i paszporty... Niech jeszcze sterylki uchwalą! Quote
Gusiaczek Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Pogubiłam się :( do Kasi zadzwonię, jak wesele odeśpi i .... Mazowszanka miała dać smyczkę? bo ja też smyczkę mam, więc za jednym zamachem dostarczę, co trza, a Mazowszanka miałaby "wolne" ? ;) Quote
M&S Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Gusiaczek napisał(a): do Kasi zadzwonię, jak wesele odeśpi i .... Dobry pomysł :) Quote
Gusiaczek Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 M&S napisał(a):Dobry pomysł :) Pomysły ranno-niedzielne ;) Quote
M&S Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Gusiaczek napisał(a):Pomysły ranno-niedzielne ;) Trzeba je tylko wcielić w życie :) Quote
Mazowszanka13 Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Gusiaczek napisał(a):Pogubiłam się :( do Kasi zadzwonię, jak wesele odeśpi i .... Mazowszanka miała dać smyczkę? bo ja też smyczkę mam, więc za jednym zamachem dostarczę, co trza, a Mazowszanka miałaby "wolne" ? ;) Haha !! To nie takie proste. Bo jak nikt nie podbierze inka33 fantu na bazarku to we wtorek będę miała dla niej......( konspiracja). Quote
inka33 Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 kcd napisał(a):No faktycznie ostatnie czipowanie robiłam jesienią :-( Ale jak na mój gust czipowanie powinno być bezpłatne i już. Bez żadnych specjalnych "akcji". No ale jeśli tak, to przynajmniej tymczasowo trzeba jakąś obróżkę z adresówką załatwić. Mam jakieś obroże w domu, wezmę ze sobą, zobaczymy, czy któraś będzie pasować. Jak już mówiłam Malagosi, mam (na w razie czego) żółtą dość wąską obrożę pedigripała od 24 do 42 cm obwodu. Adresówkę to można zrobić z zawieszki do-kluczowej (z okienkiem do wpisania np. numeru pokoju) za 50gr-1zł zamocowanej na porządnym kółeczku (znajdę je w domu z pewnością). Quote
Gusiaczek Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Mazowszanka napisał(a):Haha !! To nie takie proste. Bo jak nikt nie podbierze inka33 fantu na bazarku to we wtorek będę miała dla niej......( konspiracja). Ha, ha ;) a ja ino dzisiaj mogę podrzucić lubię "konspiracje" psiowe ;) Quote
M&S Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Ziutka napisał(a):A gdzie jest malagos ja sie pytam ? Ma wolne;) Quote
kcd Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Melduję, że fanty zostały z powodzeniem przekazane a ciocia Gusiaczek zawodowo obszczekana przez mojego Tobisia :oops: Tak czy inaczej mam już dla Sepii: -szelki i smycz (Gusiaczek) - obrożę z porządnym kółeczkiem - 20 zł (Gusiaczek) + 30 zł = 50 zł ! :multi: Mam też 2 puszki butchersa "dla biednych piesków" od koleżanki z pracy, ale zupełnie nie znam tej karmy, więc nie wiem... Macie z nią jakieś doświadczenia? Quote
Nutusia Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Ale się nawyrabiało, Sepcia!:) Inka - BRAWO!!! Buchers jest całkiem niezłą karmą. Ładnie pachnie - moje jadły. No, ale moje to wszystko pożrą;) Quote
malagos Posted March 17, 2013 Author Posted March 17, 2013 Cieszę się, ze ktoś za mną zatęsknił :multi: :p Byłam w pracy z kobietkami z KGW na festynie wielkanocnym. Fajne wieści! Rewelacja! :loveu: Karmy z puszek wszystkie moja psy uwielbiają, a raczej rzadko im daję, bo staram się psom gotować. Zawsze jednak mam zapas w razie czego. Kupię dla Sepii ze dwie puszki czegoś zjadliwego na początek na koszt gminy. Ale takiej suchej lepszej firmy niż w naszym "Zielonym Markecie" nie mam gdzie zakupić, to może ktoś z fb się zlituje i małą paczuchę zasponsoruje?... Dziś wyszliśmy z Tomkiem przed godz. 10.00. Trochę się obawiałam, jak sobie ta banda poradzi, czy Sepia czegoś nie spsoci. Przyznam, że z drżeniem serca otworzyłam drzwi i przebiegłam w butach cały dom - ale wszystko na miejscu, nic nie przybyło, nic nie ubyło. Ale czy psy były cicho, czy nie piłowały ryjków, tego nie mam jak stwierdzić. Quote
Recommended Posts