Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a` propo jeszcze tych Świętoszowic .. to jest takowa ulica / nazwa własna/ (?) w okolicach Zabrza.. wyguuglałam, psiak rzeczywiście może się baardzo przemieszczać :-([IMG]http://imageshack.us/a/img715/2056/swietoszowice.png[/IMG]
[IMG]http://imageshack.us/a/img12/1722/swietoszowice2.png[/IMG]

Posted

ehh sorry, screeny nie pokazują dobrze terenu i nazw, a zresztą wątek tej Mikulczyckiej chyba upadł (?)
kurcze, może warto by było wydrukować kawałek mapy z zaznaczonymi miejscami prawdopodobnego przemieszczania się Dropsa i ew. z fałszywymi alarmami i -no powiedzmy- zrobić statystyki gdzie i kiedy był "widziany" taki pies dropiasty najczęściej hmmm.... [SIZE=1]sama nie wiem czy dobry to pomysł :shake: przepraszam, że tak wpadam na wątek, al[SIZE=1]e z dolnego ślą[SIZE=1]ska tyle [SIZE=1]tylko mogę [/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]:oops:

Posted

jo ka, próbowałam, ale to ma niewielki sens, bo nie jesteśmy w stanie ocenić prawdziwości alarmów :(

[SIZE=3][U][B]Ale słuchajcie. Jest wiarygodny sygnał. Trzeba to sprawdzić, może ktoś z Was będzie w stanie nam pomóc i pokręcić się wieczorem po okolicy? :(
Wczoraj dzwoniła ta Pani z Świętoszowic z ul.Mikulczyckiej. Dziś zadzwonił do mnie facet, że od dwóch dni jak wraca z pracy w okolicach 22:00 to przy tej samej Mikulczyckiej tylko w Przezchlebiu widzi takiego psa. Mniej więcej w połowie miejscowości przy polach i gospodarstwach rolniczych. Nawet próbował się zatrzymać, ale pies nogi za pas i długa... Zawsze jest ciemno, także nie jest w stanie dokładnie opisać, ale powiedział, że grzbiet ma tak do kolana + głowa, także by się zgadzało...[/B][/U][/SIZE]

:shake::shake::shake:

Posted

to by znaczyło, że ma 'swój rewir' po którym sie przemieszcza / wraca i gdzieś odchodzi na noc, a to zawęża pole poszukiwań:multi: tylko samemu w pojedynkę i na wieczór, gdy już ciemno.. trochę kiepska sprawa szukać :shake:

Posted

Cioteczki pomóżcie tylko do 18.03!!!!

Pomóż zwalczyć pseudoschroniska. Zaczynamy od Chrcynna - podpisz proszę petycję ( pamiętaj trzeba kliknąć link który będzie wysłany na Twoją pocztę - tylko wtedy liczy się Twój głos).

[URL]http://www.petycje.pl/petycjePodpisyLista.php?petycjeid=9131&podpis_rodzaj=1[/URL]

18.03.2013 godz. 9:30 w Sądzie w Pułtusku odbędzie się wreszcie 1 rozprawa w sprawie obrony tych biednych istot. Apelujemy gorąco o Waszą obecność w sądzie. Musimy wyrazić naszą opinię w tej sprawie, nasz społeczny sprzeciw. Fb służy jedynie nagłośnieniu sprawy, ale dopiero nasza obecność tam staje się realną pomocą dla tych psiaków. Dajmy wspólnie sygnał,że nie chcemy takich Fundacji w Polsce, zwłaszcza, że pobiera ona na swoją działalność nasze pieniądze!!!

Tragedia zwierząt ze Schroniska w Chrcynnie trwa już 10 lat. Nie udało się jak dotąd zabronić bestialstwa wobec zwierząt. Teraz jest jednak na to ogromna szansa!! W grudniu rusza sprawa karna, oskarżająca założyciela Schroniska w Chrcynnie i Lekarza Weterynarii o łamanie prawa i nieprzestrzeganie ustawy o ochronie zwierząt. Fundacja Argos, która złożyła pozew potrzebuje naszego wsparcia. Potrzebny jest nasz wspólny protest przeciwko dalszemu uśmiercaniu zwierząt i bestialskich praktyk w Schronisku w Chrcynnie. Tylko głośny społeczny sprzeciw, da wiarę oskarżeniu i uświadomi władzom gmin, które ze schroniskiem współpracują oraz instytucjom kontrolującym, które powinny proceder ukrucić, że nie ma społecznego przyzwolenia na maltretowanie zwierząt i nabijanie prywatnych kieszeni publiczną kasą, kosztem bezbronnych zwierząt. Włącz się do naszych działań, dołącz do grupy, zobacz jakie podjeliśmy działalnia w tej sprawie i jak możesz pomóc!. Każdy z osobna zrobić musi niewiele, ale dzięki temu wspólnie możemy działać bardzo dużo... Zwierzęta w Chrcynnie nadal cierpią i to za nasze pieniądze. Dołącz do nas opowiedz się po której stronie jesteś, bo milczenie jest zgodą na bestialstwo. Czasu mamy niewiele 14.12.2012 rusza proces.... ( rozprawa grudniowa została odwołana przez sąd, nowego terminu brak)...cierpienie zwierząt trwa, ale wierzymy, że będzie miało swój kres.....również dzięki Waszemu zaangażżowaniu!!!

Nasz link [URL]http://www.facebook.com/groups/298055063602839/[/URL]
.
Jak możesz pomóc?

- podpisz petycję [URL]http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=9131[/URL] ( pamiętaj prawidłowo złożony podpis pod petycją następuję po akceptacji wiadomości przychodzącej na Twoją skrzynkę e-mailową)
- dołącz do grupy Umieralnia Chrcynno
- pomóż nam pisać pisma do instytucji, które od dawna o wszystkim wiedzą i nic nie robią i do tych nad nimi, aby wiedziały co się dzieje i przyjrzały się sprawie, jak działają ich jednostki w regionie
- w naszej grupie w zakładce pliki jest lista instytucji do których piszemy, możecie dodać kolejne, jeśli uważacie, że powinny zająć się sprawą
- aby poszło nam łatwiej i sprawnie w plikach jest też wzór pisma do tych urzędów ( możecie nim się posłużyć, lub napisać to co serce Wam dyktuje, choćby nawet miało to być kilka zdań wyrażających sprzeciw)
- gdy przejdziemy do kolejnych działań, będziemy Wam o tym mówić....

Posted

[quote name='jo ka']to by znaczyło, że ma 'swój rewir' po którym sie przemieszcza / wraca i gdzieś odchodzi na noc, a to zawęża pole poszukiwań:multi: tylko samemu w pojedynkę i na wieczór, gdy już ciemno.. trochę kiepska sprawa szukać :shake:[/QUOTE]

O ile to on... :(
Ale to by pasowało, bo od jego zaginięcia były już sygnały z Ziemięcic i Świętoszowic...
Tylko szansa trafienia na niego to znów jeden na milion :(

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']O ile to on... :(
Ale to by pasowało, bo od jego zaginięcia były już sygnały z Ziemięcic i Świętoszowic...
Tylko szansa trafienia na niego to znów jeden na milion :([/QUOTE]

Może nie będzie, aż tak źle. Jesli był widziany około godziny 22, kilka razy- to jest szansa, że może da sie go spotkać w tej okolicy. Patrząc na mapę, odległość- to całkiem realne, że to Drops. Lękliwy, unika ludzi, przemieszcza sie nocą.

Posted

jezeli sa sygnaly ,ze ciagle w tych samych okolicach Drops sie pojawia nalezy jak najszybciej sprawdzic i udac sie w kilkuosobowej grupie.Nie mozliwie ,zeby tylko noca sie przemieszczal.
Moze by dac apel do ludzi w tych regionach zeby wystawiali jedzenie jak zobacza Dropsa.

Posted

I co - żadnych sygnałów z tej tworogowskiej Polnej? :-(
Dzisiaj byłam w Krupskim Młynie w Nitroergu (ok. 3 km w jedną stronę). Tam ludzie dojeżdżają do pracy z różnych miejscowości - Tworóg, Świniowice, Wielowieś, Czarków, Borowiany też. Dopięłam do plakatów wypisane markerem nazwy tych miejscowości i powiesiłam je na tablicy ogłoszeń przed bramą główną. Strażnicy dostali ulotki. Potem pojechałam na pocztę, bo mąż kierowniczki jest leśniczym, miałam nadzieję, że rozprowadzi wici wśród pracowników leśnych. Niestety, szefowa jest na dłuższym chorobowym, wróci dopiero w czerwcu :-(, ale panie z poczty chętnie się poczęstowały ulotkami. Przy okazji 9-letnia dziewczynka, która była z mamą na poczcie też poprosiła o kilka ulotek, obiecała rozprowadzić je wśród koleżanek i kolegów. Powiesiłam też plakat na dębie pod pocztą. Potem pojechałam do kwiaciarni, której właściciel mieszka w Tworogu, żeby zostawić mu kilka ulotek. Okazało się, że dziewczyna, która tam sprzedaje, jest ze Świniowic i w dodatku zwierzolubna :lol:. Sama poprosiła, żeby jej dać plakaty do porozwieszania w Świniowicach. Ponieważ brakło mi już pinezek i taśmy (a w naszej zapyziałej dziurze tego nie kupisz :mad:), obiecała użyć "służbowych" materiałów. Chciałam pojechać do Borowian, ale muszę najpierw skołować jakieś kleidło, a poza tym trochę się bałam:oops:, bo na tych nie rozjeżdżonych drogach jest cholernie ślisko. Śniegu nie ma zbyt wiele, tylko poprószyło, ale to, co było mokre, zamarzło i jest szklanka. [SIZE=1](A Dino potrzebuje teraz sprawnej pańci, szczególnie na schodach...)[/SIZE]
W drodze powrotnej spotkałam pracownika leśnego, który przy ulicy obciupywał coś siekierką i dałam mu resztę ulotek. Obiecał rozprowadzić wśród kolegów z pracy, a pracują w różnych miejscach i na bardzo dużym terenie, więc mają szansę penetrować różne miejsca.
I to by było na dzisiaj, mało, ale zawsze coś...
Jeśli chodzi o ten Wieluń, to nie jestem pewna, ale chyba zaglądają tam czasem nesca, Lu_Gosiak, spróbuj do nich napisać.

Posted

Zula jesteś niesamowita, nie wiem jak Ci dziękować!!! :loveu: Kawał dobrej roboty i to jeszcze w taką pogodę!!! :loveu:
W BB dziś sypie śnieg jak opętany, dobrze, że u Was troszkę lepiej :(

Niestety póki co dziś tylko jeden telefon dot.ul.Mikulczyckiej, jak pisałam wyżej.

Dużo ciepłych myśli dla Dinusia!

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']Zrobiłam dziś listę schronisk. Dziś albo jutro porozsyłam im maile z opisem oraz zdjęciami Dropsa. [B]Czy coś ominęłam?
[/B]
-Cieszyn
-Gliwice
-Miedary
-Bytom
-Ruda Śląska
-Zabrze
-Katowice
-Chorzów
-Sosnowiec
-Częstochowa
-Mysłowice
-Rybnik
-Tychy - [B]nie znalazłam kontaktu mailowego - czy ktoś zna jakieś wolontariuszki z tamtejszego schroniska, które udzielają się na dogo?[/B]
-Olkusz - [B]nie znalazłam kontaktu mailowego - czy ktoś zna jakieś wolontariuszki z tamtejszego schroniska, które udzielają się na dogo?
-[/B]Racławice
-Jastrzębie-Zdrój
-Łódź
-Wieluń
-Lubliniec
-Opole
-Kędzierzyn-Koźle
-Żory - punkt przetrzymywania bezdomnych zwierząt
-Myszków[/QUOTE]

Trzy dni temu tam dzwoniłam -[B][COLOR=#0000cd] Miasteczko Śląskie---> wywożą do DZIAŁOSZYNA[/COLOR][/B] - łódzkie

Posted

[quote name='ewunian']wątek psiaków z Olkusza, tam są osoby...
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/223045[/URL]
Tylko że z Olkusza psy są ponoć wywożone do Racławic...[/QUOTE]

Tak, z Olkusza wywożą do Racławic.

Posted

[quote name='Kama79']Trzy dni temu tam dzwoniłam -[B][COLOR=#0000cd] Miasteczko Śląskie---> wywożą do DZIAŁOSZYNA[/COLOR][/B] - łódzkie[/QUOTE]

Przepraszam, wertowałam dziś posty wstecz jak robiłam rozpiskę i musiało mi umknąć - dziękuję za przypomnienie i przepraszam za niedopatrzenie :oops:

[quote name='danyww']Na FB jest strona schroniska w Tychach: [URL]https://www.facebook.com/#!/SchroniskoTychy?fref=ts[/URL][/QUOTE]

Dziękuję Danusiu!!!

I dla przypomnienia, żeby ani mi ani nikomu nie umkęło:

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']jo ka, próbowałam, ale to ma niewielki sens, bo nie jesteśmy w stanie ocenić prawdziwości alarmów :(

[SIZE=3][U][B]Ale słuchajcie. Jest wiarygodny sygnał. Trzeba to sprawdzić, może ktoś z Was będzie w stanie nam pomóc i pokręcić się wieczorem po okolicy? :(
Wczoraj dzwoniła ta Pani z Świętoszowic z ul.Mikulczyckiej. Dziś zadzwonił do mnie facet, że od dwóch dni jak wraca z pracy w okolicach 22:00 to przy tej samej Mikulczyckiej tylko w Przezchlebiu widzi takiego psa. Mniej więcej w połowie miejscowości przy polach i gospodarstwach rolniczych. Nawet próbował się zatrzymać, ale pies nogi za pas i długa... Zawsze jest ciemno, także nie jest w stanie dokładnie opisać, ale powiedział, że grzbiet ma tak do kolana + głowa, także by się zgadzało...[/B][/U][/SIZE]

:shake::shake::shake:[/QUOTE]

Posted

Dziewczyny nie wiem jaki to pies ale taki wpis jest na wątku Arkadii:
[SIZE=3][B]Cioteczki mam pytanie - kto zajmuje się psiakami w Świerklanach?
Dostałąm info o psie, który od dwóch tygodni podobno biega pomiędzy ciężarówkami gdzieś w Świerklanach.
Nie wiem ja się za to zabrać :shake:. Poradźcie ... [/B][/SIZE]

Posted

Ewu a to Świerklany czy Świerklaniec?
W Świerklańcu byłyśmy z Lili plakatować, to niedaleko TG i Nakła. Natomiast Świerklany to 50km od Gliwic, poniżej Rybnika. Aczkolwiek co to jest 50km w ponad dwa tygodnie...

Dziękuję, że podesłałaś wątek!

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']Ewu a to Świerklany czy Świerklaniec?
W Świerklańcu byłyśmy z Lili plakatować, to niedaleko TG i Nakła. Natomiast Świerklany to 50km od Gliwic, poniżej Rybnika. Aczkolwiek co to jest 50km w ponad dwa tygodnie...

Dziękuję, że podesłałaś wątek![/QUOTE]
Ja już wszystkie sygnały rozpatruję.....Ale to jednak fałszywy...