pinczerka_i_Gizmo Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 Dzwoniłam do Państwa od wizyty, ale nie odebrali telefonu, więc napisałam maila. Jutro będę próbowac jeszcze dzwonić. Wszystko było potwierdzone w czwartek, mieli dogadać się już bezpośrednio z p.Magdą, także miejmy nadzieję, że wszystko poszło po naszej myśli. Jak tylko czegoś się dowiem, dam znać! Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted June 30, 2014 Posted June 30, 2014 Skontaktowałam się z Panem od wizyty, w tej chwili nie mógł rozmawiać, ale wizyta odbyła się, ogółem wszystko pozytywnie, po więcej informacji mam dzwonić ok. 16:00, więc potem zdam szczegółową relację :) Quote
Nutusia Posted June 30, 2014 Posted June 30, 2014 A tu druga powieść sensacyjna (z tym samym wątkiem w tle ;)) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted June 30, 2014 Posted June 30, 2014 No to ciąg dalszy sensacyjnej opowieści... z takim samym wątkiem w tle :razz: Przyszli Państwo Dropsa i Horynki są naprawdę bardzo ciepłymi ludźmi, cała wizyta przeszła bardzo pozytywnie. Państwo, którzy przeprowadzili wizytę, a ktorych znalazła nam Nutusia (dziękujemy!!!! :loveu: ) byli zachwyceni, przepiękne tereny, sam środek Borów Tucholskich, duży dom, dwa odratowane konie i dwa odratowane koty. Specjalnie wzieli swoje psiaki na wizytę, biegały wszędzie, nawet sunia pogoniła kota na drzewo i nie spotkało się to z żadną negatywną reakcją ze strony przyszłego DS. Wszystko jak z bajki - czyli miałyśmy z Tolą nosa :) Jeden jedyny minus - nie ma wciąż gotowego wygrodzonego terenu dla psów. Są już dwie duże, wypasione budy, ale nadal brakuje ogrodzenia. Ogrodzenie ma się ponoć pojawić w środę - pan fachowiec już zamówiony, p. Magda ma przesłać zdjęcia, jak juz wszystko będzie gotowe. Podsumowując - najważniejsze, ze wiemy, że psiaki mają dom :loveu: teraz tylko kwestia, jak szybko p.Magda z mężem uwiną się z ogrodzeniem i jak nam uda się dograć transport. Także opowieść sensacyjna trwa - kciuki nadal potrzebne! Quote
ewunian Posted June 30, 2014 Posted June 30, 2014 No to zwroty akcji już były, czas na punkt kulminacyjny :) Quote
Nutusia Posted June 30, 2014 Posted June 30, 2014 [quote name='natie']uffffffffffffffff, można odetchnąc!![/QUOTE] Ja tam na wszelki słuczaj nadal w bezdechu :) Quote
Tola Posted June 30, 2014 Posted June 30, 2014 Nutusia- dołączam się do podziękowań:lol:. Wizytę mamy za sobą, wiemy, że psiaki mają swoje miejsce na resztę życia - poczekamy jeszcze chwilkę;) Quote
Nutusia Posted June 30, 2014 Posted June 30, 2014 Za co mi dziękujecie?... Przecież po to tu jesteśmy, żeby pomagać i psiakom i sobie :) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted July 2, 2014 Posted July 2, 2014 Kopiuję z wątku Horynki, bo nie wszyscy tam też zaglądają. Murka przeniosła znów Dropsa i Horynkę razem, żeby przypomnieli sobie jak to jest razem funkcjonować i Murka tak opisuje: [QUOTE][COLOR=#000000]Wydaje mi się, że jest ok i Drops sie z nią bardzo dobrze czuje. Wcześniej byli w boksie zewnętrznym i Horynka bardzo się nakręcała na przechodzące/biegające/bawiące się psy. Ma zwłaszcza taką jedną "ulubioną" sunię, na której widok dostaje piany z wzajemnością zresztą [/COLOR];-)[COLOR=#000000] Obserwowałam to kiedy Horynka była z innym psem w boksie zewnętrznym - jak się bardzo nakręciła, szczekała itd. to były momentty, że rzucała się na mieszkającego z nią kolegę; nigdy się nic strasznego nie stało, ale drobne ranki się zdarzały, więc dla bezpieczeństwa Horynka od dłuższego czasu była sama. [/COLOR] [COLOR=#000000]Wtedy w dniu sesji zdjęciowej gdy Horynka skaleczyła Dropsowi ucho tuż przed zdjęciami, był ruch, dużo się działo, psy szczekały, przeprwadzaliśmy, wyprowadzaliśmy, Horynka szalała no i się stało. [/COLOR] [COLOR=#000000]Teraz są oboje w boksie wewnętrznym i Horynka niewiele tam widzi [/COLOR];-)[COLOR=#000000] więc i cisza jest, i spokój [/COLOR];-)[COLOR=#000000] [/COLOR] [COLOR=#000000]A Dropsik do tych misek to pewnie bał się podchodzić jak po nim Horynka raz czy dwa się przejechała bez powodu, ot tak, żeby sobie odreagować.[/COLOR][/QUOTE] Quote
teresaa118 Posted July 2, 2014 Posted July 2, 2014 [URL]https://secure.avaaz.org/de/petition/Andro_Vlahusic_Lassen_sie_die_Tiere_im_Tierheim_Dubrovnik_nicht_verhungern/?aODGQhb[/URL] ciocie, podpiszcie petycje, psy gloduja w Dubrowniku Quote
inka33 Posted July 2, 2014 Posted July 2, 2014 [quote name='ewunian']No to zwroty akcji już były, czas na punkt kulminacyjny :)[/QUOTE] Otóż to! :kciuki: [quote name='Nutusia']Ja tam na wszelki słuczaj nadal w bezdechu :)[/QUOTE] Oddychaj... :nerwy: [quote name='pinczerka_i_Gizmo']Kopiuję z wątku Horynki, bo nie wszyscy tam też zaglądają. Murka przeniosła znów Dropsa i Horynkę razem, żeby przypomnieli sobie jak to jest razem funkcjonować i Murka tak opisuje:[/QUOTE] No, Dropsik, nie daj sobie wejść na głowę zanadto, uspokajaj Hor(p)ynę... :glaszcze: Quote
Lili8522 Posted July 3, 2014 Author Posted July 3, 2014 Zapraszamy Ciocie do kolejnych Naszych podopiecznych - Psia Rodzinka... Patowa sytuacja, pomoc bardzo potrzebna i domki na wczoraj :-( [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/254101-Cztery-wychudzone-szczeniaki-w-ich-oczach-tylko-strach-PILNA-POMOC%21%21%21[/url] Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Ogrodzenie ciągle się robi, a my czekamy... Biedna Nutusia na bezdechu ;) Quote
bela51 Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Bardzo emocjonujący ten wątek. Tak jak i całe zycie Dropsa. Quote
Tola Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 [quote name='ewunian']No to zwroty akcji już były, czas na punkt kulminacyjny :)[/QUOTE] To chyba o to chodzi - p.Magda dzwoniła dzisiaj rano do TZ, że można przywozić psy;-) Nutusia - na wszelki wypadek złap parę oddechów;-) Quote
teresaa118 Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 No to ja zaczynam nie oddychac.....czekam.... na dobre wiesci Quote
Nutusia Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Nie, nie - na oddechy przyjdzie czas jak już dojadą na miejsce (wtedy mały wdech), a potem się zadomowią, przyzwyczają, wyluzują (wtedy powrócę do miarowego oddechu dopiero) :) Quote
Recommended Posts