pinczerka_i_Gizmo Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 I wyspać wiedząc, że Drops jest spokojny... Quote
Lili8522 Posted March 1, 2013 Author Posted March 1, 2013 Niech ten deszcz przestanie padać... wszystko jest przeciwko Nam :-( Quote
inka33 Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Dobrze, że się tam kręci ciągle w pobliżu, bo szanse większe niż jakby po całym Śląsku go szukać. Wciąż :kciuki: trzymam i dobre myśli do Was wysyłam! :calus: Może wieczorem przeczytam, że już po wszystkim...? :modla: [B]Może dobrze by było, żeby rozlepiacze/poszukiwacze mieli przy sobie nr do SM, żeby w razie czego po pomoc ze sprzętem szybko dzwonić...?[/B] Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Ogólny numer na SM to [B]986. [/B] [B]Czy ktoś z Was ma kontakt/wie gdzie się znajduje/mógłby podjechać do lecznicy w Zbrosławicach? Jeśli tak to pilnie proszę o kontakt na PW. [/B]Co do deszczu - te zrywki ostatecznie też można w koszulki powkładać, po prostu nie będzie można zerwać, ale przynajmniej nie zleje... Quote
ewunian Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Dobra... ja się powoli zbieram z Ligoty... muszę ogarnąć w centrum kilka spraw, 14.30 wsiadam do autobusu na Gliwice Plac Piastów, linia 870. Mam nadzieję że bilet godzinny starczy... Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Dostałam informację od jakiegoś Pana, iż BYĆ MOŻE widział TEGO psa we WTOREK LUB ŚRODĘ wieczorem koło kościoła w Czekanowie. Czekanów jest powyżej Szałszy, ok. 9km od miejsca, w którym uciekł, za autostradą. Ciotki z Gliwic i okolic - jest szansa, ze mógł tam przejść? Każdą opcję musimy brać pod uwagę... Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Powiadomiłam dziś droga e-mailową: - gazetę "Nowiny Gliwickie" - gazetę "Gwarek" - gliwickie wydanie "Dziennika Zachodniego" - radio "Plus Śląsk" - radio "Radio Fest" Quote
ania shirley Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Mogę być jutro rano 7-8 autem w Żernikach, Szalszy,Czekanowie. Można pojeździć po okolicy. Ale musiałby ktoś ze mną pojechać, bo jeździć i wypatrywać się nie da. Mam trochę plakatów, ale dziś ich raczej nie rozwiesze, bo dluuugo będę w pracy. Dostarczę do lecznicy 24 godzinnej w Zabrzu , jeśli nikt tego jeszcze nie zrobił. I do M1. Jutro mam czas prawie do 11.00. Quote
danyww Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']Dostałam informację od jakiegoś Pana, iż BYĆ MOŻE widział TEGO psa we WTOREK LUB ŚRODĘ wieczorem koło kościoła w Czekanowie. Czekanów jest powyżej Szałszy, ok. 9km od miejsca, w którym uciekł, za autostradą. Ciotki z Gliwic i okolic - jest szansa, ze mógł tam przejść? Każdą opcję musimy brać pod uwagę...[/QUOTE] Ten kościół jest właśnie za ul. Leśną, za oczyszczalnią, z boku. Więc wszystko możliwe :shake: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 [quote name='ania shirley']Mogę być jutro rano 7-8 autem w Żernikach, Szalszy,Czekanowie. Można pojeździć po okolicy. Ale musiałby ktoś ze mną pojechać, bo jeździć i wypatrywać się nie da. Mam trochę plakatów, ale dziś ich raczej nie rozwiesze, bo dluuugo będę w pracy. Dostarczę do lecznicy 24 godzinnej w Zabrzu , jeśli nikt tego jeszcze nie zrobił. I do M1. Jutro mam czas prawie do 11.00.[/QUOTE] Nikt jednak do M1 nie dotarł, także będziemy bardzo wdzięczne! My rano mamy jeszcze jedną adopcję na głowie, także z Bielska dojedziemy Do Gliwic najwcześniej na 12:00. Ale skontaktuj się np. z Ewunian - może ona da radę? Będą też dziewczyny z fundacji Animals Time nam pomóc, ale to ciągle mało, mało, mało.... Bo to jak szukanie igły w stogu siana :( Quote
Lili8522 Posted March 1, 2013 Author Posted March 1, 2013 [quote name='ania shirley']Mogę być jutro rano 7-8 autem w Żernikach, Szalszy,Czekanowie. Można pojeździć po okolicy. Ale musiałby ktoś ze mną pojechać, bo jeździć i wypatrywać się nie da. Mam trochę plakatów, ale dziś ich raczej nie rozwiesze, bo dluuugo będę w pracy. Dostarczę do lecznicy 24 godzinnej w Zabrzu , jeśli nikt tego jeszcze nie zrobił. I do M1. Jutro mam czas prawie do 11.00.[/QUOTE] Kto może pomóc???????? My będziemy dopiero około 12-stej na M1 nikogo nie było, w lecznicy też nie [quote name='danyww']Ten kościół jest właśnie za ul. Leśną, za oczyszczalnią, z boku. Więc wszystko możliwe :shake:[/QUOTE] Cholera.... a może on tak krąży? Raz tu raz tu? Quote
Bgra Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 za chwilę się zbieram,bądźmy dobrej myśli,no niech się chociaż nam ujawni,lecę po parówki życzcie nam powodzenia i jak się ktoś jeszcze zdoła przyłączyć to przyjmiemy z otwartymi ręcami:razz: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 [CENTER]Wstępny plan na dzień jutrzejszy: - przeczesać metr po metrze Żerniki i Szałszę z szansą, że dostrzeżemy gdzieś Dropsa - bardzo ważne, żeby równocześnie przeszukiwać i Żerniki i Szałszę bo wtedy większa szansa, ze ktoś go dojrzy i się z nim nie miniemy [B]DLATEGO IM WIĘCEJ OSÓB TYM LEPIEJ! [/B]- obkleić jeszcze gęściej Żerniki i Szałszę - gdzie tylko się da - podjechać z informacją do lecznicy w Zbrosławicach, aby powiadomili nas, jeśli Drops trafi do Miedar(ów?) - pojechać do Czekanowa k.Gliwic - podejrzenie, że tam go ktoś widział, obkleić tamte tereny, bo nikt z nas tam jeszcze nie dotarł - ogółem rozplakatować ul.Tarnogórską w stronę Tarnowskich Gór - my dotarłyśmy wczoraj tylko do Ziemięcic, Świętochowic i Zbrosławic, ale można plakatować dalej, aż do Czekanowa...[/CENTER] Quote
danyww Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Cioteczki, jadąc autobusem to jest to jeden przystanek za Szałszą. Nr autobusów 57 lub 80. Już sama zgłupiałam, w którym miejscu go najlepiej szukać. W dodatku zaczął padać śnieg z deszczem. :placz: Niestety nie mam nikogo kto mógłby zostać z moją sunią i nie mogę na razie pomóc. Quote
Lili8522 Posted March 1, 2013 Author Posted March 1, 2013 [quote name='Bgra']za chwilę się zbieram,bądźmy dobrej myśli,no niech się chociaż nam ujawni,lecę po parówki życzcie nam powodzenia i jak się ktoś jeszcze zdoła przyłączyć to przyjmiemy z otwartymi ręcami:razz:[/QUOTE] Powodzenia! Mam nadzieję, że będziecie miały więcej szczęścia niż my :-( Quote
Nutusia Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Mój boże, a w Warszawie słońce świeci... Co za pech! :( Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Na Śląsku wczoraj była piękna pogoda... Dziewczyny trzymamy mocno kciuki!!!! Tak, że aż puchną!!! Quote
migama Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 zapisuję, jestem z Gliwic. dzis bede w okolicach rynku oraz w Sosnicy, bede czujna, Quote
paula_t Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']Powiadomiłam dziś droga e-mailową: - gazetę "Nowiny Gliwickie" - gazetę "Gwarek" - gliwickie wydanie "Dziennika Zachodniego" - radio "Plus Śląsk" - radio "Radio Fest"[/QUOTE] Ciotka, wybacz mi, że tego nie zrobiłam, ale nie weszłam od tego czasu na dogo, bo po prostu nie miałam żywcem jak:oops::oops::oops::oops::oops::oops: Przepraszam, głupio mi strasznie :( Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 [quote name='paula_t']Ciotka, wybacz mi, że tego nie zrobiłam, ale nie weszłam od tego czasu na dogo, bo po prostu nie miałam żywcem jak:oops::oops::oops::oops::oops::oops: Przepraszam, głupio mi strasznie :([/QUOTE] Nie ma sprawy, do tej pory nawet zapomniałam, że Cię o to prosiłam.... :oops: ;) Quote
margoth137 Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 zaglądam i trzymam kciuki. Drropsiku gdzie jesteś!!! Quote
Charly Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Przepraszam, że się wcinam, ale gdyby w trakcie poszukiwań ktoś z Was zobaczył Gretę (z Viva Interwencje, która w grudniu zaginęła na Śląsku, to łapcie ją:( Za Gretę jest wyznaczona nagroda w wysokości 1500 zł) [URL]https://www.facebook.com/events/115850411916935/[/URL] Wstawię info o Dropsiku na wydarzeniu Grety. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Mamy informację od dziewczyn, że dzisiejsze poszukiwania również spełzły na niczym :-( Dziewczyny porozwieszały plakaty, popytały ludzi... Dziękuję kochane, przy takich warunkach odwaliłyście kawał dobrej roboty!!! [B]Kto nam jeszcze jutro pomoże? :([/B] Quote
Lili8522 Posted March 1, 2013 Author Posted March 1, 2013 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']Mamy informację od dziewczyn, że dzisiejsze poszukiwania również spełzły na niczym :-( Dziewczyny porozwieszały plakaty, popytały ludzi... Dziękuję kochane, przy takich warunkach odwaliłyście kawał dobrej roboty!!! [B]Kto nam jeszcze jutro pomoże? :([/B][/QUOTE] Dziękujemy dziewczyny! [SIZE=3][B] Kto jeszcze jutro dołączy????????????? Prócz dziewczyn z Fundacji będziemy ja, Pinczerka i ewunian od Nas[SIZE=3],[/SIZE] to o wiele za mało........ POMÓŻCIE!!!!!!!!!!!![/B][/SIZE] [COLOR=#ff0000][B]Prosimy... :-([/B][/COLOR] Quote
zula131 Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Kurczę, nie dam rady :( . Za daleko autobusami, samochodu nie mam i nie mam z kim zostawić mojego staruszka... Przykro mi, tak bardzo chciałabym, żeby Dropsik już się znalazł... Quote
Recommended Posts