Neris Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Oto Rudy Znaleziony w lesie, błąkał się przed Wielkanocą w okolicach Błędowa koło Pomiechówka. Miał na sobie kolczatkę i kaganiec. Odwieziony do schroniska przez pracowników gminy bardzo ciężko zniósł zamknięcie, rozpaczliwie obejmował łapami osobę która go zamykała w boksie... płakał, prosił o litość. Potem poszedł za budę, położył się tam i leżał 5 dni. Gdyby nie intuicja wetki, już by go nie było... Wyciągnęła go w ostatniej chwili, przewiozła do siebie do lecznicy i leczy z ciężkiej babeszii. Pies jest tak słaby że nie jest w stanie wstać, na siku trzeba go wynosić. Ma fatalne wyniki, babeszia zaatakowała nerki i wątrobę, ale Rudy walczy... pierwszą noc spędzili z wetką bezsennie na kroplówkach i zastrzykach, możemy mieć delikatną nadzieję że z tego wyjdzie. Patrzcie jaki piękny... Quote
Lulka Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 nie no cudo nie pies, cos wspanialego-juz sie zakochalam :loveu: co za ludzie no.....slow brak....:-( biedak ile musi cierpiec :shake: a co mowi doktor Gosia? ma szanse? Quote
maciaszek Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Wsparcie finansowe potrzebne !!!! Powiedz Neris, gdzie można wpłacać pieniądze. Na Twoje konto? Quote
outsi Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Rudy, walcz, proszę! :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: Myślę o o tobie... Quote
weszka Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Przepiękny pies! Tyle cierpienia w oczach :( Mogę tylko podnieść i myśleć o tobie Rudy... Quote
Neris Posted April 15, 2007 Author Posted April 15, 2007 Może słyszeliście że podobny pies komuś zwiał... ma jakieś 4 lata. Leczenie w tym akurat przypadku nie będzie dramatycznie drogie, jak policzyć koszt dwóch nocy spędzonych na klęczkach przy umierającym psie... Jak się otrząsnę po Beniamince postaram się jakoś sensowniej napisać. Quote
maciaszek Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Neris napisał(a):Jak się otrząsnę po Beniamince postaram się jakoś sensowniej napisać. Trzymaj się Neris :calus: Quote
weszka Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Może by trzeba porozwieszać ogłoszenia w okolicy gdzie został znaleziony? Quote
Celina12 Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Piękny...Naprawdę...a jakie ma smutne te swoje piękne oczęta...:-(:-( Zdrowiej Rudziaszku!!! Quote
Blow Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 ładniutki:)ma bardzo mądry,wdzięczny pysk:Dkurcze biedak latał w kagańcu a jakby go dorwały jakieś psy to nawet nie mógłby się obronić:( szlag mnie trafi jeśli okaże sie,że to nie uciekinier tylko wyrzutek<wsciekly> co z nim teraz??:(i cosie stało z Beniaminką??:( (kurcze tylko zadaję pytania jak głupek;)) Quote
Lulka Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 albo jakis glupek go tak wypuszczal albo rzeczywiscie sie zgubil, ale skad on przywedrowal.......to jest zagadka moze dac do GW ogloszenie? tylko do jakiego psa on jest podobny? Leonberger? Quote
Kasia Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Piękny pies. Trzymamy kciuki za jego zdrówko. Quote
katya Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Trzymamy kciuki za Neris i jej wszystkie ocalone psiaki. Quote
jnk Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Neris, jeśli się okaże, że leczenie Rudego nie jest jednak takie zupełnie niekłopotliwe dla portfela, proszę o priva w tej sprawie. Twój numer konta już mam i chętnie z niego skorzystam ponownie :) Quote
Hakita Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Jaki on piękny...:loveu: Trzymam mocno kciuki za jego zdrówko i przesyłam masę pozytywnych myśli... Neris, trzymaj się...:calus: Quote
asiamm Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 podobny do zaginionego psa z tego wątku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=58427 ale ten nie ma tak czarnego pyska (chociaż na zdjęciach to różnie wychodzi...) Quote
Lulka Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 tez od razu porownalam te fotki, ale to nie on kurcze skad on sie na wsi wziął w kagancu-to mnie zastanawia :roll: Quote
Neris Posted April 15, 2007 Author Posted April 15, 2007 Rozmawiałam już z panią Czarusia, to nie on... Czaruś miał 13 lat. Rudy ma maksymalnie 4-5. Quote
Roxana Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Jaki Rudy jest piękny :loveu: Qrcze, może On komuś w trasie się zgubił, może ktoś jechał z nim gdzieś, zrobili postój a On się czegoś wystraszył- uciekł i zabłądził... Sama nie wiem co o tym sądzić :shake: Rudasku- trzymaj się! Quote
Tootiki Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Walcz kochany Rudasku!! Musi być dobrze!!! Neris, trzymaj się!!! Jesteś wspaniała i dzielna!! Quote
Neris Posted April 15, 2007 Author Posted April 15, 2007 Rudy wstał!!!! Stał kilka sekund i znowu się przewrócił, ale stał... Quote
Recommended Posts