asikowska Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 na telekarmie jest 2x15 kg brita za 188 zł i darmowa przesyłka, po wypłacie wyślę 100 zł na karmę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cudak Posted November 14, 2013 Author Share Posted November 14, 2013 Brit na pewno lepszy, niż tamta karma, tylko rzuciło mi się w oczy, że na zimę :) a na zimę na pewno coś lepszego się przyda niż marketowe karmy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
free Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 witam cioteczki.dzwonilam do stepnicy apropo gazu....butla pusta kosztuje 100zl.nabicie 57zl,niestety nie dowożą do klienta ;(kuchenka 2-palnikowa na allegro ok 100zl.więc chyba wszystko trzeba przemyslec...ile bedzie kasy i czy P.Marian chce...... zamowilam dziś karmę,ale kiepską-chappi ;( 30kg.w pn.idą paczki do chlopaków.i Izie przelam grosik wiem,wiem......kiepska karma,ale na tyle mnie teraz tylko stac ;( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cudak Posted November 14, 2013 Author Share Posted November 14, 2013 [quote name='free'] zamowilam dziś karmę,ale kiepską-chappi ;( 30kg.w pn.idą paczki do chlopaków.i Izie przelam grosik wiem,wiem......kiepska karma,ale na tyle mnie teraz tylko stac ;([/QUOTE] Bardzo dziękujemy! W porównaniu do zlewek, które całe życie jadł Rex, Chappi to jest rarytas! Z tą "lepszą" karmą, chodziło mi o mrozy, żeby na ten czas coś z większą zawartością tłuszczu i energii się przydało, jeśli uda się na taką karmę uzbierać. Poza tymi mrozami, każda inna karma może być, bo ważne, żeby miał co jeść. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dusje Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 Faktycznie,podrozalo wiec stad te 57 zl za 11 kg butle.100 zl to zwrotna kaucja za butle Do samego gotowania/podgrzewania jedzenia ta butla wystarczy na ok 2 miesiece. Moze ten pan ma kuchenke gazowa skoro wczesniej byl tam podlaczony gaz? Dowoz raczej nie jest konieczny/ jesli to tam mieszka ten pan/-Stepnica to malutka ale bardzo urocza miescinka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
free Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 nie wiem czy staruszek dowlecze taką butlę....;( Justynko nie wiesz ,czy może w większe mrozy P.Marian bierze Maxia do domu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrystynaS Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 Odnośnie karmy - też uważam Brita za dobrą karmę, w której jest mięso kurczaka (ok.40%) i inne dodatki (w tym warzywa) zależnie od rodzaju karmy. Moja niespełna 10 letnia sunia je Brit Premium Senior i je go chętnie. Jestem zadowolona bo ma od razu glukozaminę i chodroitynę na stawy. Cena Brita jest przystępna, w sklepie płacę 32zł za paczkę 3 kg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tobciu Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 (edited) [quote name='free']witam cioteczki.dzwonilam do stepnicy apropo gazu....butla pusta kosztuje 100zl.nabicie 57zl,niestety nie dowożą do klienta ;(kuchenka 2-palnikowa na allegro ok 100zl.więc chyba wszystko trzeba przemyslec...ile bedzie kasy i czy P.Marian chce...... zamowilam dziś karmę,ale kiepską-chappi ;( 30kg.w pn.idą paczki do chlopaków.i Izie przelam grosik wiem,wiem......kiepska karma,ale na tyle mnie teraz tylko stac ;([/QUOTE] Dużo. Trzeba przemyśleć i zapytać p.Mariana. [quote name='Cudak']Bardzo dziękujemy! W porównaniu do zlewek, które całe życie jadł Rex, Chappi to jest rarytas! Z tą "lepszą" karmą, chodziło mi o mrozy, żeby na ten czas coś z większą zawartością tłuszczu i energii się przydało, jeśli uda się na taką karmę uzbierać. Poza tymi mrozami, każda inna karma może być, bo ważne, żeby miał co jeść.[/QUOTE] Dobra duszyczka planuje Brita kupić. To energii mu się też dostarczy. :) [quote name='dusje']Faktycznie,podrozalo wiec stad te 57 zl za 11 kg butle.100 zl to zwrotna kaucja za butle Do samego gotowania/podgrzewania jedzenia ta butla wystarczy na ok 2 miesiece. Moze ten pan ma kuchenke gazowa skoro wczesniej byl tam podlaczony gaz? Dowoz raczej nie jest konieczny/ jesli to tam mieszka ten pan/-Stepnica to malutka ale bardzo urocza miescinka.[/QUOTE] [quote name='free']nie wiem czy staruszek dowlecze taką butlę....;( Justynko nie wiesz ,czy może w większe mrozy P.Marian bierze Maxia do domu?[/QUOTE] Nie wiemy czy ma/miał kuchenkę gazową, butlę. Czy Cudak czy ja dowiemy się o to przy najbliższej okazji. Dowóz do P.Mariana (mieszka w Stepnicy) - przy założeniu dużej butli, byłby wskazany. On utyka na nogę i wspomaga się laską przy chodzeniu. Dużej nie dotacha sam. Jeśli turystyczną kuchenkę można uzupełniać, to ona pewnie max 5 kg waży, to co innego, to pod pachę można wziąć. Ale duża butla chyba ze 30 kg waży ? I nieporęczna. Czy P.Marian bierze Rexa do domu ? Mam nadzieję wielką, że tak. Cudak kiedyś była z zakupami u pana, pana nie zastała, ale za to Rex był w domu i pilnował. Jak pojedziemy w grudniu, to jasno powiem, że za dobroć i troskę osób co wspierają Rexa i dzięki temu również P.Mariana - Rex musi dupkę czasem w domu ogrzać. :) Nawet jeśli w domu zimno, to choć wiatr nie wieje. A od zalewu wiatr potrafi ciągnąć. Byłoby to z korzyścią dla obu. 35-40 kg ciała trochę zmieni temperaturę otoczenia. I Panu i Rexowi byłoby cieplej. Edited November 14, 2013 by tobciu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tobciu Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 Dzięki kochanym ciotkom Rex obecnie ma z 1,5 worka Chappi co zamówiła Cudak niedawno ze zbiórkowych funduszy. [B]Free[/B] zamówiła teraz 30 kg Chappi. :loveu: I [B]asikowska[/B] zaproponowała, że zamówi. To Rex na jakiś czas jest zabezpieczony. :) Co Wy na to bym jutro zamówiła z bazarkowych pieniędzy Rexa (84 zł z fantów plus "ogonki", jeszcze ich nie podsumowałam) : - krople na pchły/kleszcze - obrożę na pchły/kleszcze - i może coś na stawy ? [URL]http://www.zooexpress.pl/go/_info/?id=1548[/URL] To starszy pies, podwórkowy, pewnie stawy mu też doskwierają ? Może być ? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
free Posted November 15, 2013 Share Posted November 15, 2013 jasneeeeeeeeeeeeeeeeee ! jeśli są pieniądze ....moim zdaniem nie pytaj ,a co pilne poprostu kup Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tobciu Posted November 15, 2013 Share Posted November 15, 2013 Wpłynęło 20 zl od [B]free[/B]. :loveu: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrystynaS Posted November 15, 2013 Share Posted November 15, 2013 [quote name='tobciu'](...) Jak pojedziemy w grudniu, to jasno powiem, że za dobroć i troskę osób co wspierają Rexa i dzięki temu również P.Mariana - [B]Rex musi dupkę czasem w domu ogrzać[/B]. :) Nawet jeśli w domu zimno, to choć wiatr nie wieje. (...)[/QUOTE] Tak tobciu, popieram. Poproś Pana Mariana w naszym imieniu aby Rex był z Nim w domu zwłaszcza teraz gdy jest w nocy zimno a będzie jeszcze zimniej. Razem z Rexem byłoby mu nawet przyjemniej niż samemu. A może on siedzi sobie w domu?? Latem to co innego, ale nie zaszkodziłoby gdyby też mógł wejść do środka kiedy by chciał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tobciu Posted November 15, 2013 Share Posted November 15, 2013 [quote name='KrystynaS']Tak tobciu, popieram. Poproś Pana Mariana w naszym imieniu aby Rex był z Nim w domu zwłaszcza teraz gdy jest w nocy zimno a będzie jeszcze zimniej. Razem z Rexem byłoby mu nawet przyjemniej niż samemu. A może on siedzi sobie w domu?? Latem to co innego, ale nie zaszkodziłoby gdyby też mógł wejść do środka kiedy by chciał.[/QUOTE] Dokładnie. Lato to co innego, a zima to co innego. Bycie razem blisko, na dobre obojgu wyjdzie. Mi jak zimno i stopy mojemu piesiowi pod łapki tylko podloze - to cieplej jak pod kocem. Myslę, że p.Marian go zabiera. Ale upewnimy się i poprosimy jakby co, z naciskiem. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tobciu Posted November 15, 2013 Share Posted November 15, 2013 [quote name='tobciu']Ponownie poprosiłam moderatora o wyrażenie zgody na dodanie kilka fantów do bazarku dla REXA. Moderator Maupa4 się zgodził. :loveu: [SIZE=3][COLOR=#0000ff][B]Zapraszam zatem na nowy bazarek zorganizowany również dla Rexa.[/B][/COLOR][/SIZE] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/247827-Bazarek-dla-Urgo-i-Rexa-ZAPRASZAM-!-Do-03-11-13-18-godz?p=21410267#post21410267[/URL][/QUOTE] [B]Rozliczyłam powyższy bazarek. [/B][B]OGONKI : 16,79 zł , w zaokrągleniu 18 zł = po 9 zł dla każdego psiaka[/B] [B]URGO : 300 zł z fantów + 9 zł = 309 zł[/B] [SIZE=3][COLOR=#ff0000][B]REX : 84 zł z fantów + 9 zł z ogonków = 93 zł[/B][/COLOR][/SIZE] [B]BARDZO, BARDZO WAM DZIĘKUJEMY [/B]:loveu: Hm... rozliczam bazarek i jestem skarbnikiem teraz. Muszę się moda zapytac, jak mam sobie potwierdzić wpływ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tobciu Posted November 15, 2013 Share Posted November 15, 2013 [quote name='tobciu']Dzięki kochanym ciotkom Rex obecnie ma z 1,5 worka Chappi co zamówiła Cudak niedawno ze zbiórkowych funduszy. [B]Free[/B] zamówiła teraz 30 kg Chappi. :loveu: I [B]asikowska[/B] zaproponowała, że zamówi. To Rex na jakiś czas jest zabezpieczony. :) Co Wy na to bym jutro zamówiła z bazarkowych pieniędzy Rexa (84 zł z fantów plus "ogonki", jeszcze ich nie podsumowałam) : - krople na pchły/kleszcze - obrożę na pchły/kleszcze - i może coś na stawy ? [URL]http://www.zooexpress.pl/go/_info/?id=1548[/URL] To starszy pies, podwórkowy, pewnie stawy mu też doskwierają ? Może być ? :)[/QUOTE] Rozliczyłam bazarek. I zrobiłam zamówienie w zooexpress. Na krople, obroże na pchły/kleszcze. Krople wzięlam XL, nawet jak ma 38 a nie 40 kg, to trochę mocniejsza dawka nie zaszkodzi. Obroża na kleszcze była tylko czerwona. :) Ale myslę Rex się nie obrazi. Do kropli dołączona gratis jest kość - to się Rex ucieszy zapewne. I do tego domówiłam coś na stawy. Tak by na ten zimowy czas, trochę mu te stawy "nasmarować" od wewnątrz. Jak przyjdzie zamówienie wstawię paragon. Narazie print screen ze złozenia zamówienia. Za punkty domówiłam 10 kurzych łapek. [IMG]http://img14.imageshack.us/img14/1007/4ae7.jpg[/IMG] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
free Posted November 18, 2013 Share Posted November 18, 2013 poszła paczuszka 18kg do wujka Mariana ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tobciu Posted November 18, 2013 Share Posted November 18, 2013 [quote name='free']poszła paczuszka 18kg do wujka Mariana ;)[/QUOTE] Chrupków ? Ucieszą się oboje. :loveu: Dziękujemy. :Rose: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
free Posted November 19, 2013 Share Posted November 19, 2013 chrupki poszły tez wczoraj z opoczna 30kg,a z olsztyna paczusia dla P.Mariana ,ale dla Maxa w paczce tylko smycz z obrożą..;( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cudak Posted November 19, 2013 Author Share Posted November 19, 2013 [B]free[/B] - ogromnie dziękujemy za pomoc! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
teresaa118 Posted November 19, 2013 Share Posted November 19, 2013 A ja tylko przelalam skromna darowizne jednorazowa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asikowska Posted November 19, 2013 Share Posted November 19, 2013 100 zł na początku grudnia wpłacę od mojej siostry:)) myślałyście już coś na temat tej butli? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tobciu Posted November 19, 2013 Share Posted November 19, 2013 [quote name='free']chrupki poszły tez wczoraj z opoczna 30kg,a z olsztyna paczusia dla P.Mariana ,ale dla Maxa w paczce tylko smycz z obrożą..;([/QUOTE] jejku... dziewczyny.. niesamowite wręcz jesteście. :loveu: [quote name='teresaa118']A ja tylko przelalam skromna darowizne jednorazowa.[/QUOTE] Każda złotówka to skarb. :) [quote name='asikowska']100 zł na początku grudnia wpłacę od mojej siostry:)) myślałyście już coś na temat tej butli?[/QUOTE] Podziękowania WIEEELKIE ! :loveu: Butla - jak pisałam, trzeba się P.Mariana zapytać. A ja pojadę dopiero w połowie grudnia ze świątecznymi zakupami. Cudak przez jakiś czas będzie zajęta sobą i rodziną. :) Także szybciej tematu butli nie ogarniemy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
free Posted November 19, 2013 Share Posted November 19, 2013 [quote name='tobciu']jejku... dziewczyny.. niesamowite wręcz jesteście. :loveu: Każda złotówka to skarb. :) Podziękowania WIEEELKIE ! :loveu: Butla - jak pisałam, trzeba się P.Mariana zapytać. A ja pojadę dopiero w połowie grudnia ze świątecznymi zakupami. Cudak przez jakiś czas będzie zajęta sobą i rodziną. :) Także szybciej tematu butli nie ogarniemy.[/QUOTE] wrrrrrrrrrr przestańcie dziękować....nie po to robi się co możliwe w miarę możliwości.NIE SPOSOB PRZEJŚĆ OBOK DRAMATOW LUDZKICH I ZWIERZAKOWYCH ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
free Posted November 19, 2013 Share Posted November 19, 2013 [quote name='Cudak'][B]free[/B] - ogromnie dziękujemy za pomoc! :)[/QUOTE] jUSTYNKO A TY UWAŻAJ NA SIEBIE!CZY JUŻ COŚ WIESZ O TERMINIE PRZYJŚCIA SYNKA NA ŚWIAT? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
teresaa118 Posted November 19, 2013 Share Posted November 19, 2013 Musze przyznac, ze troche podziwu dobrze robi na moje ego. Glaszcze moje wyrzuty sumienia, ze sama nie zbieram porzucone zwierzeta, opiekuje sie itd. To jest ciezka robota Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts