KrystynaS Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 A no tak, ja w ogóle nie zaglądam na Allegro i stąd nie wiem gdzie się kupuje lamy naftowe :D No i nafta oczywiście do kupienia w ...kwiaciarni. Quote
tobciu Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 [quote name='grazia_1979']obiecałam i wysłałam.odemnie poszło 50 zł.[/QUOTE] Dziś dotarły. :) Dziękujemy ślicznie. :loveu: Quote
tobciu Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 [quote name='KrystynaS']Oj tobciu zanim Ty pojedziesz do Pana Mariana to ja nie wiem co my tu jeszcze wymyślimy do kupienia :evil_lol:. Byle tylko było za co.[/QUOTE] W tym wyjeździe grudniowym z pewnością bym chciała zawieźć 3-4 worki ekogroszku. A to już ze 100 kg będzie. I worek Brita od asikowska. Także wymyślajcie co jeszcze - tylko żeby się to nam do auta zmieściło. :) :) Quote
KrystynaS Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 A duże masz auto?? na ile kilogramów jeszcze możemy wymyślać :evil_lol: Pamiętaj, że masz jeszcze zawieść gazety od AlfyLS, tak pewnie ze 100 kg :evil_lol:, bo Alfa to dobra czytelniczka.:lol: Quote
tobciu Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 [quote name='KrystynaS']A duże masz auto?? na ile kilogramów jeszcze możemy wymyślać :evil_lol: Pamiętaj, że masz jeszcze zawieść gazety od AlfyLS, tak pewnie ze 100 kg :evil_lol:, bo Alfa to dobra czytelniczka.:lol: Auto w sumie spore. :) Tylko że w listopadzie wieźliśmy mniej rzeczy niż teraz będziemy i auto było zapakowane : i tył i bagażnik. A teraz będzie więcej rzeczy. I większe. :) A nasz piesio musi z nami jechać, a on właśnie "na balkonie" czyli w bagażniku jeździ. Ale jakoś popakujemy. :) Lampa naftowa, coś takiego znalazłam. Wydaje się ok. Wymiary są 230, 280 i 310 mm. http://toolsbeast.com/product-pol-811-LAMPA-NAFTOWA-310-mm-COLOR-MIX.html W Leroy Merlin są, ale dopiero do zamówienia. W Castoramie zobaczę. Quote
tobciu Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 Lampa naftowa zamówiona. Dziś wplynęły pieniążki od Yoana. Dziękujemy pięknie. :loveu: Przygotowałam tez do zawiezienia Panu termos. Quote
KrystynaS Posted December 4, 2013 Posted December 4, 2013 Jaka lampa, to znaczy duża czy mała?? Quote
tobciu Posted December 4, 2013 Posted December 4, 2013 [quote name='KrystynaS']Jaka lampa, to znaczy duża czy mała??[/QUOTE] Zamówiłam tą 280 mm. Quote
tobciu Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 [quote name='free']o paliwie dolampy pamiętaj;) pianka do golenia i jednorazowki. ja jestem już spokojniejsza...udałomi sie podopiecznego umiescic w hotelu ;) wyslalamlist do P.Mariana,ciekawa jestemczy odpisze? ;)[/QUOTE] Tak, pamiętam o nafcie i o knotach (takie paski) do lamp naftowych. Pianka już zakupiona. Jednorazówki dopiero kupię, jak będę robić zakupy żywnościowe w hipermarkecie. Quote
tobciu Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 [quote name='free']o paliwie dolampy pamiętaj;) pianka do golenia i jednorazowki. ja jestem już spokojniejsza...udałomi sie podopiecznego umiescic w hotelu ;) wyslalamlist do P.Mariana,ciekawa jestemczy odpisze? ;)[/QUOTE] Fajnie by było jakby odpisał sam. :) Ale jakby nie, to jak nie zapomnę, mam taki niecny plan by wziąć kartkę i poprosić Pana by skreślił parę słów do Ciotek którym leży na sercu los Rexa i jego opiekuna. :) ** Wpłynęły pieniążki od mdk8. :loveu: Quote
KrystynaS Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 [quote name='tobciu'] (...) mam taki niecny plan by wziąć kartkę i poprosić Pana by skreślił parę słów do Ciotek którym leży na sercu los Rexa i jego opiekuna. :) [/QUOTE]Rzeczywiście plan niecny. Ale jak będziesz widziała, że nie chce to nie naciskaj za bardzo Quote
tobciu Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 [quote name='KrystynaS']Rzeczywiście plan niecny. Ale jak będziesz widziała, że nie chce to nie naciskaj za bardzo[/QUOTE] Zapytam, poproszę. :) Jakby się opierał - no to nie. Ale tak myślę, że nie będzie się opierał. On takiego ciepłego usposobienia jest. I wdzięczny za pomoc. Zobaczymy. :) Quote
KrystynaS Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 Zobaczymy. Na pewno byłoby to miłe :lol: Co u Cudak?? jak się czuje?? Quote
tobciu Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 [quote name='KrystynaS']Zobaczymy. Na pewno byłoby to miłe :lol: Co u Cudak?? jak się czuje??[/QUOTE] Nie chciałabym ubiegać Cudak w tej informacji. :) Także tylko cichutko powiem - tak, w miniony poniedziałek. :) Quote
KrystynaS Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 Znaczy wszystko dobrze :loveu::loveu: Quote
KrystynaS Posted December 6, 2013 Posted December 6, 2013 Zatem przesyłam najlepsze życzenia dla Cudak i Jej synka :multi::loveu: Quote
Cudak Posted December 6, 2013 Author Posted December 6, 2013 [quote name='KrystynaS']Zatem przesyłam najlepsze życzenia dla Cudak i Jej synka :multi::loveu:[/QUOTE] Dziękujemy :loveu: maluch śliczny i kochany, ale żeby za wesoło nie było, to mamy trochę problemów, mam nadzieję, że przejściowych i że wszystko się unormuje jak najszybciej... I bardzo dziękuję wszystkim za pomoc dla Rexa i Pana Mariana :) Quote
KrystynaS Posted December 6, 2013 Posted December 6, 2013 maluch śliczny i kochany,No oczywiście, że tak :multi::loveu: ale żeby za wesoło nie było, to mamy trochę problemów,Problemy miną, wszystko się ustabilizuje, bardzo w to wierzę i bardzo tego życzę A my tu myślimy jakby to umilić i ułatwić życie Panu Marianowi i Rexowi :lol: Quote
tobciu Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 (edited) Lampa naftowa przyszła w piatek. Fajna. :) Foto Naftę i dodatkowe knoty dokupię w Leroy. Koszt : 17,90 zł Koszt transportu po mojej stronie. Edited December 8, 2013 by tobciu Quote
katlis Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 [quote name='tobciu']Lampa naftowa przyszła w piatek. Fajna. :) Foto Naftę i dodatkowe knoty dokupię w Leroy. Koszt : 17,90 zł Koszt transportu po mojej stronie. nie dotarłam :( do Pana Mariana proszę o adres żeby wysłać kurtkę i nr konta żeby przelać na eko groszek Quote
tobciu Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 [quote name='katlis']nie dotarłam :( do Pana Mariana proszę o adres żeby wysłać kurtkę i nr konta żeby przelać na eko groszek[/QUOTE] Już wysłałam na pw. Dzięki. :) Quote
KrystynaS Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 Fajna ta lampa. Jak Pan Marian będzie już miał prąd w domu co z pewnością kiedyś nastąpi to będzie to ładna ozdoba. Ciekawe jak świeci, to znaczy jak jasno przy niej. Quote
KrystynaS Posted December 10, 2013 Posted December 10, 2013 Też uważam, że miło by było gdyby Pan Marian otrzymał choćby niewielką kwotę ale w postaci PIENIĄDZA. Żeby wiedział, że ma ten pieniądz przy sobie. Niech to będzie przysłowiowe 10 złotych, ale niech będzie. Będzie głodny to może sobie kupić np. bułkę albo coś innego, niech ma tą swiadomość że może sobie coś kupić sam. Słuchajcie a jak te 'nieszczęśniki śmiecie' za wywóz których Pan Marian nie zapłacił?? Pewnie już jest następny rachunek i też nie zapłacony. Tobciu możesz podpytać jak pojedziesz?? Quote
tobciu Posted December 10, 2013 Posted December 10, 2013 (edited) [quote name='free']witam cioteczki.grosik dla chlopakow polecial.Mysle ,że jakby grosz zostal to doręki dla p.Mariana przekazac by kupil sobie coś.........;) wsadzilam do koperty tylko 20zl,aby nie bylo szkoda jak list gdzieś wpadnie w trójkąt bermudzki ;)[/QUOTE] :) Dziękować. :) [quote name='KrystynaS']Też uważam, że miło by było gdyby Pan Marian otrzymał choćby niewielką kwotę ale w postaci PIENIĄDZA. Żeby wiedział, że ma ten pieniądz przy sobie. Niech to będzie przysłowiowe 10 złotych, ale niech będzie. Będzie głodny to może sobie kupić np. bułkę albo coś innego, niech ma tą swiadomość że może sobie coś kupić sam. Słuchajcie a jak te 'nieszczęśniki śmiecie' za wywóz których Pan Marian nie zapłacił?? Pewnie już jest następny rachunek i też nie zapłacony. Tobciu możesz podpytać jak pojedziesz??[/QUOTE] Ok, 10-20 zł przekażę Panu w gotówce. Podatek od śmieci za IX/13 zapłaciłam, to upomnienie zabrałam ze sobą. Za X/13 upomnienie kolejne już z pewnością dostał. A może i za XI/13 już nawet. W każdym razie planuję wziąć te upomnienia co już będzie miał i zapłacić u sołtysa. Plus ze 2 miesiące naprzód - bo jak pamiętacie koszt śmieci to 12,80 zł, a 8,80 zł to koszt upomnienia. Edited December 10, 2013 by tobciu Quote
KrystynaS Posted December 10, 2013 Posted December 10, 2013 Dobrze tobciu, że zajęłaś tym śmieciowym problemem. Wiem, wszystko spada na Was a teraz na Ciebie :oops:. A czy nie ma możliwości porozmawiać z kimś (sołtys?) o sytuacji Pana Mariana i uzyskać zwolnienie z tej opłaty śmieciowej?? Nie znam się na takich sprawach bo ja całe życie w bloku mieszkam i tu się nikt nikogo nie pyta tylko doliczają automatycznie do czynszu. Ok, 10-20 zł przekażę Panu w gotówce.:multi::multi: Pewnie się ucieszy. Mysle ,że jakby grosz zostal to doręki dla p.Mariana przekazac by kupil sobie coś.........;-) wsadzilam do koperty tylko 20zl Free coś mi się zdaje, że w pewnych sprawach podobnie myślimy Czy jedziesz w ten weekend tobciu?? Quote
Recommended Posts