Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Marta i Wika napisał(a):
No właśnie, teraz jest kwestia, czy zostanie na stałe. Wiem, że Przemek bardzo, bardzo by tego chciał. I na pewno chce dobrze dla Dyzia, dlatego zastanawia się, czy rzeczywiście będzie dobrze, jeśli będzie musiał wyjechać, a Dyzio będzie zostawał z rodzicami i babcią, czy nie będzie cierpiał, czy nie zgłupieje, kto tak naprawdę jest jego panem... Zależy to też od reszty rodziny, od dziewczyny Przemka. Myślę że to nie powinna być decyzja z dnia na dzień, więc dajmy mu trochę czasu...

Dyzio pół dnia przespał spokojnie, teraz jadą do weta na szczepienie :-)

na pewno dyzio z czasem pokocha również resztę rodziny i nie bedzie tak bardzo przywiązany do jednej osoby....

• Replies 232
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marta i Wika napisał(a):
No właśnie, teraz jest kwestia, czy zostanie na stałe. Wiem, że Przemek bardzo, bardzo by tego chciał. I na pewno chce dobrze dla Dyzia, dlatego zastanawia się, czy rzeczywiście będzie dobrze, jeśli będzie musiał wyjechać, a Dyzio będzie zostawał z rodzicami i babcią, czy nie będzie cierpiał, czy nie zgłupieje, kto tak naprawdę jest jego panem... Zależy to też od reszty rodziny, od dziewczyny Przemka. Myślę że to nie powinna być decyzja z dnia na dzień, więc dajmy mu trochę czasu...

Dyzio pół dnia przespał spokojnie, teraz jadą do weta na szczepienie :-)

To prawda, że Dyzio szybko sie przywiązuje do osób. Ale przywiązuje się też do miejsc. Myślę, że on bardzo boi się porzucenia i chciałby wreszcie zagrzać w jakimś domu więcej czasu. Każdy człowiek, każde zwierzę chce gdzieś przynależeć. W życiu o niewiele więcej chodzi, niż o stabilizację i miłość.

Posted

Przemek odkrył, że Dyzio najlepiej reaguje na imię Czarek. I tak będzie się nazywał. Czarek to zdrobnienie, oficjalnie - Cezar ;-) Jest już zaszczepiony na wszystko co tylko możliwe ;-) Nawet nie zauważył zastrzyku.

W książeczce są już też wpisane dane właściciela...

Przemkowi chyba nie chodzi tylko o to, czy pies pokocha resztę rodziny i przyzwyczai się do miejsca, ale też o jego wychowanie, o to kogo będzie słuchał, jakich reguł będzie przestrzegał. Ale myślę, że uda się to jakoś rozwiązać.

Posted

Marta i Wika napisał(a):
Na razie przegryzł swoją śliczną nowiutką smycz, którą mu Gonia zasponsorowała :evil_lol: Zdolna bestia :-D

Pewnie smycz kiepska bo to przecie gapa i młodziak.:evil_lol: On ciągnie do każdego i szuka przyjaciela ale jak się zadomowi i poczuje rezydentem to tak bardzo nie będzie tęsknił za tym jedynym panem -bedzie pelnoprawnym członkiem"sfory' na swoim terenie.

Posted

Smycz wcale nie była kiepska :evil_lol: To jest utalentowany smyczożerca :evil_lol:

Dziś były próby zapoznawania chłopaków na polach, na podwórku. Na większej przestrzeni było lepiej. Trzeba stopniowo. Co ciekawe - to Cezar vel Dyzio jest tu głównym winowajcą i prowokatorem :-) Rufi by już dał spokój, gdyby ten się nie jeżył. Oj, testosteronik u tego pana wysoko. Chyba te jajka będzie trzeba uciąć i już :diabloti:

Plusy sytuacji są takie, ze Czarka da się jeszcze zmienić, popracować nad nim, a Rufcia już nie, bo to staruszek ze swoimi nawykami - byłoby gorzej, gdyby to Rufi był bardziej cięty. Ja wciąż jestem dobrej myśli - jak zwykle :evil_lol:

Posted

Marta i Wika napisał(a):

Co ciekawe - to Cezar vel Dyzio jest tu głównym winowajcą i prowokatorem :-)
To ci Dyzio :crazyeye:
Marta i Wika napisał(a):
Oj, testosteronik u tego pana wysoko. Chyba te jajka będzie trzeba uciąć i już :diabloti:
Jestem tej samej myśli - ciach i już - póki to jeszcze coś da :diabloti:

Posted

Marta i Wika napisał(a):
Ja wciąż jestem dobrej myśli - jak zwykle :evil_lol:
A ja co mam zrobić? Też muszę być....
Dyzio, nie dawaj czadu, tu chodzi o Twoją przyszłość:mad:

Posted

Poprzednia dziewczyna Przemka miała dobermankę i Przemek napisał, że Cezarek ma bardzo wiele zachowań takich jak ona. Podobnie zasypia, podobnie się kładzie, podobnie wstaje itd. Coś chyba ma dobkowego w genach, prawda? W wyglądzie również.

Posted

Ależ szczęście maluje się na jego pięknej mordeczce...:loveu:
A świeci się...:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: niemożliwie...:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:

Posted

Oby DT zmienił sie w stały domeczek:lol: , Dyzio to świetny psiak tylko stabilizacji w życiu potrzebuje i miłości:lol: .
Goniu , Dyzio jest na allegro cały czas , ma zostać póki co?

Posted

A tak oto Czarek śpi właśnie teraz u Przemka w pracy :-) Jak widać, wyluzowany całkiem :p
http://jermaczek.eu/de/pies6.jpg

Póki co, Przemek w pracy trzyma go na smyczy, żeby przypadkiem nie wyleciał, puszcza go jak ma pewność że wszystko jest pozamykane i nikt nie będzie chodził w tę i z powrotem. Jak widać, ma nową smyczkę - tej nie przegryzie :evil_lol: Ta smycz jest właśnie na takie sytuacje, kiedy Czarek ma leżeć spokojnie, np. na jazdę w samochodzie (tamtą właśnie załatwił na tylnym siedzeniu). Na spacerach Czarek nie gryzie smyczy i na spacery ma zwykłą, plecioną skórzaną, dłuższą.

Czarek bardzo ładnie reaguje na przywołanie, coraz lepiej, Przemek nagradza każde przyjście. Właściwie jeśli akurat nie kopie nory w poszukiwaniu myszy (co uwielbia), to przychodzi w 100% - na imię albo słowo "chodź". Może niedługo będzie można puścić go bez linki.

Skacze do piłki jak szalony, metr do góry :-)

Z Rufim na otwartej przestrzeni jest już o tyle dobrze że mogą iść koło siebie spokojnie, na podwórku Czarek się na razie szczerzy i jeży, ale zawołany przez Przemka przychodzi, daje spokój. Gdyby nie był taki "bojowy", to Rufi by go olewał. Myslę, że to kwestia czasu.

Posted

Śliczny jest Czaruś:loveu:
jak pięknie mu się futerko błyszczy:loveu:
Przy takiej pobudliwości i zapędach do dominowania naprawdę dobrze byłoby go jajeczek pozbawić... i to teraz, póki jest młody, bo efekt będzie największy... uniknęlibyście wielu potencjalnych problemów w przyszłości.

Posted

[quote name='Marta i Wika']Poprzednia dziewczyna Przemka miała dobermankę i Przemek napisał, że Cezarek ma bardzo wiele zachowań takich jak ona. Podobnie zasypia, podobnie się kładzie, podobnie wstaje itd.

Jak dziewczyna Przemka zasypia :crazyeye: Nie rozumiem.

Posted

Donvitow napisał(a):
[quote name='Marta i Wika']Poprzednia dziewczyna Przemka miała dobermankę i Przemek napisał, że Cezarek ma bardzo wiele zachowań takich jak ona. Podobnie zasypia, podobnie się kładzie, podobnie wstaje itd.

Jak dziewczyna Przemka zasypia :crazyeye: Nie rozumiem.

Głupol!!!! Chodzi o dobermanke a nie o dziewczyne!!! :evil_lol:

Posted

Wiecie co dziewczyny, ja myślę że ten wątek spokojnie można już przenieść z "psów w potrzebie" do piesków w nowym domku... Dziś Czarek będzie zaczipowany, na długi weekend jedzie z Przemkiem w góry... Chyba będzie z niego taki wędrowiec jak z Wiki :-)

Posted

Marta i Wika napisał(a):
Wiecie co dziewczyny, ja myślę że ten wątek spokojnie można już przenieść z "psów w potrzebie" do piesków w nowym domku... Dziś Czarek będzie zaczipowany, na długi weekend jedzie z Przemkiem w góry... Chyba będzie z niego taki wędrowiec jak z Wiki :-)

Super wieści!!:multi: