Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Gabi79']Cudna maleńka, a teraz jest na dworze?????????
Ja prawdopodobnie od dzisiejszego do jutrzejszego popołudnia będę bez netu.
Mam nadzieję, że w razie potrzeby AgusiaP do mnie zadzwoni[/QUOTE]

Dam znać Gabrysiu, gdyby dziewczynki chciały skorzystać z Twojej pomocy;)

• Replies 446
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Postaram się zrobić więcej zdjęć, aktualnie sunia gdzieś powędrowała, ale cały czas kręci się w pobliżu. Dostała jeść, obrożę i zostanie odpchlona/kleszczona. Na 100% ma teraz cieczkę, bo dookoła kręci się co najmniej kilka psów. Czekam na info odnośnie sterylizacji. Po 16 jedzie do stajnia, a wszyscy moi znajomi, próbują znaleźć jej dom tu, na miejscu. Może nie będzie trzeba jej nigdzie dalej odwozić.

Posted (edited)

[quote name='Gru777']Postaram się zrobić więcej zdjęć, aktualnie sunia gdzieś powędrowała, ale cały czas kręci się w pobliżu. Dostała jeść, obrożę i zostanie odpchlona/kleszczona. Na 100% ma teraz cieczkę, bo dookoła kręci się co najmniej kilka psów. Czekam na info odnośnie sterylizacji. Po 16 jedzie do stajnia, a wszyscy moi znajomi, próbują znaleźć jej dom tu, na miejscu. Może nie będzie trzeba jej nigdzie dalej odwozić.[/QUOTE]

Jeśli faktycznie ma cieczkę, to ze sterylizacją trzeba będzie poczekać - około miesiąc po jej zakończeniu. Jednak dobrze byłoby zrobić zabieg najszybciej jak tylko będzie to możliwe (decyzja weta) bo pewnie będzie w ciąży biedaczka. Szkoda, że nie da się jej uchronić przed ew. atakami psów. Miejmy nadzieję, że do tego nie dojdzie :)

Właśnie wysłałam na adres Gru777 informację co potrzeba do zapłacenia za zabieg przez Fundację KASTOR.

Po zabiegu sunia musi być kilka dni w warunkach higienicznych - nie w stajni.

Edited by elik
Posted

Myślę że niestety ciąży nie da się uniknąć :/ dlatego liczę że strylizację uda się zrobić jak najszybciej i do tego czasu znajdzie się dom :)

Posted

[quote name='Gru777']Myślę że niestety ciąży nie da się uniknąć :/ dlatego liczę że strylizację uda się zrobić jak najszybciej i do tego czasu znajdzie się dom :)[/QUOTE]

To byłoby najlepsze dla niej wyjście :) Żeby to było możliwe musi być intensywnie ogłaszana.

Posted

Czy w razie co wchodzi w grę sterylka aborcyjna? Ewentualnie po zakończeniu cieczki można na zastrzyk pójść, może uda się zabić nim zarodki?

Posted

Dziękuje Ci elik za informacje, w przyszłym tygodniu lecę do zaufanych wetów, pytać jakie koszty. To jest w ogóle genialne że jest taka możliwość :multi:

Posted

[quote name='Jara']W marcu w całej Polsce jest akcja sterylizacja, suka do 25kg 200zł. Akurat by się załapała po cieczce.[/QUOTE]
Jeśli to początek cieczki, mozena jeszcze podać zastrzyk hormonalny na jej zatrzymanie. A sterylizacja za miesiąc, i tak.

Posted

[quote name='AgusiaP']Dam znać Gabrysiu, gdyby dziewczynki chciały skorzystać z Twojej pomocy;)[/QUOTE]
Ok. Aguś, z góry dzięki. Teraz jestem u rodziców i oczywiście zaraz po obiadku weszłam na Dogo
[quote name='Gru777']Postaram się zrobić więcej zdjęć, aktualnie sunia gdzieś powędrowała, ale cały czas kręci się w pobliżu. Dostała jeść, obrożę i zostanie odpchlona/kleszczona. Na 100% ma teraz cieczkę, bo dookoła kręci się co najmniej kilka psów. Czekam na info odnośnie sterylizacji. Po 16 jedzie do stajnia, a wszyscy moi znajomi, próbują znaleźć jej dom tu, na miejscu. Może nie będzie trzeba jej nigdzie dalej odwozić.[/QUOTE]

Oczywiście, że było by najlepiej, gdyby sunia znalazła domek blisko miejsca pobytu. Jeśli nie stały to chociaż tymczasowy.
Czasem to graniczy z cudem, a czasem szybciutko się udaje.
Biedna maleńka

Posted

[quote name='ewu']Wiadomo schron, to schron...
U nas jednak są ludzie z sercem , masa wolontariuszy. Dzisiaj w Tesco dziewczyny zbierały dary dla schroniska, akcja trwa kilka dni...
M. innymi Pani Teres Borcz i inne dogomaniaczki.[/QUOTE]

Tak samo Psitul mnie w Zabrzu, gdzie działają wolontariusze, do tego byli wolontariusze są pracownikami schronu - wszyscy dbają o to żeby psiakom było jak najlepiej.

Ja też trzymam kciuki.

Posted

[quote name='__Lara']Tak samo Psitul mnie w Zabrzu, gdzie działają wolontariusze, do tego byli wolontariusze są pracownikami schronu - wszyscy dbają o to żeby psiakom było jak najlepiej.

Ja też trzymam kciuki.[/QUOTE]
O tak , od lat znam Panią Anielę, mam z psitula Tonię. Fajna , prężna ekipa:)

Posted

[quote name='Gru777']Postaram się zrobić więcej zdjęć, aktualnie sunia gdzieś powędrowała, ale cały czas kręci się w pobliżu. Dostała jeść, obrożę i zostanie odpchlona/kleszczona. Na 100% ma teraz cieczkę, bo dookoła kręci się co najmniej kilka psów. Czekam na info odnośnie sterylizacji. Po 16 jedzie do stajnia, a wszyscy moi znajomi, próbują znaleźć jej dom tu, na miejscu. Może nie będzie trzeba jej nigdzie dalej odwozić.
Z psami to moze pójśc gdzieś dalej, niestety...... Mam nadzieję,z ę dała sie złapać?
Już pojechała do stajni?

Posted

[quote name='malagos']Z psami to moze pójśc gdzieś dalej, niestety...... [/QUOTE]
Też się tego obawiam, że jak poczuje zew natury, to może pójść na całość :(

Posted

Transport do stajni przełożony na jutro na 9, sunia dziś też będzie spała u mnie. W dzień poza krótkimi spacerkami, trzymała się pod domem :) Psy na razie raczej przegania, nigdzie się raczej nie oddala. Niestety nie mam możliwości pilnowania jej cały dzień, nie mogę też jej zostawić w domu, pod moją nieobecność.

Posted

[quote name='ewu'][quote name='Gabi79']Jestem jednak i zaglądam do maleńkiej:loveu:[/QUOTE]
I ja zaglądam:)[/QUOTE]
To i ja się przyznam, że też zaglądam czy przypadkiem nie ma jakiejś nowej wieści :)

Kto następny ?

Posted

Mam dwa pytania: jedno do dziewczyn, drugie do Gru.
Czy w razie pojawienia się DT zrobicie wizytę?
Gru: czy w razie znalezienia się DT jesteś w stanie dowieźć tam sunię i dopilnować steryliki i mieć na tym oko? Tzn sprawdzać czy wszystko z nią ok?

Sa dwa zapytania o DT. Jedno takie niepewne, bo babka ma małe dziecko i się boi. A drugie takie bardziej obiecujące, jednak wymagałoby pomocy w szukaniu DS.

edit:
Nie do Gabi, chodzi o dom tymczasowy w Warszawie.