Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

2 lutego mam okazje być w Warszawie, ale nie wiem czy do tego czasu zdążę się przenieść na nowe mieszkanie, bo tylko to mnie trzyma przed wzięciem suczki na DT.

W domku jest jeszcze jeden mały piesek mojej znajomej, no i moja ruda suńka i czasami w domu będzie mój drugi pies który zostaje z siotrą bo nie nadaje się do mieszkania (adhd).

Mogę małej zapewnić od razu szkolenie i socjalizację, bo sama mam bardzo strachliwego psa z lękiem separacyjnym po ciężkich przejściach.

Wcześniej napiszę jak się już przeniosę (mam nadzieje że do 2 lutego), więc wtedy sama odbiorę psisko, albo ewentualnie je wezmę na chwilę do kogoś znajomego (nie trzeba będzie wtedy ponosić kosztów transportu) ;)

• Replies 446
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Guciek zaproponował/a transport płatny

MOge pomoc w transporcie - koszt to ok 295zl, 628km po 47gr. Mozliwosc transportu laczonego, jesli by ktos z Krakowa do Warszawy/Kielc/Radomia chcial przywiezc psiaka, wtedy cena jest nizsza

Posted

Na wątku transportowym miau są takie informacje (nie wiem czy aktualne i nie wiem, czy darmowy, czy częściowo płatny).
Oferuję transport średnio 2 razy w miesiącu Kraków - Warszawa - Kraków assiiaa tel. 605555803
średnio raz w miesiącu Warszawa - Kraków - Warszawa tel. 519516447 Keirzontko
co jakiś czas Warszawa - Kraków - Warszawa tel. 606756899 nausicaa

Posted (edited)

Pati851 zaoferowała transport na 3 lutego za 310zł.

edit:
Porawka 1-3 luty 285zł Warszawa-Kraków

Edited by Jara
Posted

[quote name='mysa']2 lutego mam okazje być w Warszawie, ale nie wiem czy do tego czasu zdążę się przenieść na nowe mieszkanie, bo tylko to mnie trzyma przed wzięciem suczki na DT.

W domku jest jeszcze jeden mały piesek mojej znajomej, no i moja ruda suńka i czasami w domu będzie mój drugi pies który zostaje z siotrą bo nie nadaje się do mieszkania (adhd).

Mogę małej zapewnić od razu szkolenie i socjalizację, bo sama mam bardzo strachliwego psa z lękiem separacyjnym po ciężkich przejściach.

Wcześniej napiszę jak się już przeniosę (mam nadzieje że do 2 lutego), więc wtedy sama odbiorę psisko, albo ewentualnie je wezmę na chwilę do kogoś znajomego (nie trzeba będzie wtedy ponosić kosztów transportu) ;)
Dobra oferta :)

Posted

[quote name='Jara']Oferta dobra, pod warunkiem, że do 2 lutego Ania się przeprowadzi ;)
Pisze, że jak sie nie przeprowadzi, to przez chwilę sunia będzie u kogoś innego.

[quote name='mysa']2 lutego mam okazje być w Warszawie, ale nie wiem czy do tego czasu zdążę się przenieść na nowe mieszkanie, bo tylko to mnie trzyma przed wzięciem suczki na DT. ...
Wcześniej napiszę jak się już przeniosę (mam nadzieje że do 2 lutego), więc wtedy sama odbiorę psisko, albo ewentualnie je wezmę na chwilę do kogoś znajomego (nie trzeba będzie wtedy ponosić kosztów transportu) ;-)

Posted

Dobrze, poczekamy, zobaczymy ;) Na facebooku Ania napisała, że najlepiej by było jakby przyjechała od razu do niej na mieszkanie. Oszczędziło by to suczce znów zmiany ludzi. Jakby nie patrzeć 300zł oszczędzone na transporcie zawsze by zostało na weta.

Posted

Dla suni mam już przygotowaną karmę, smyczkę, szelki (jeżeli będą pasować), mam zapas obróżek. Z posłaniem nie będzie problemu bo moja psica i tak śpi ze mną w łóżku, a ma nowe legowisko, które będzie idealne dla suni.

Wszystko z ta przeprowadzką się przesuwa :roll: W poniedziałek mam wstawianie ścianki, drzwi, jakoś wtorek/środa malowanie, do piątku pewnie wszystkie meble będą.
Wyliczyłam że na upartego do 10 lutego powinnam zdążyć ze wszystkim, jak nikt nie będzie się gramolił.
Na miejscu mam weterynarza, który podejmie się sterylizacji, jest bdb i zawsze mi pomagał z innymi pupilami ;)

Posted

ewu napisał(a):
Wiadomo schron, to schron...
U nas jednak są ludzie z sercem , masa wolontariuszy. Dzisiaj w Tesco dziewczyny zbierały dary dla schroniska, akcja trwa kilka dni...
M. innymi Pani Teres Borcz i inne dogomaniaczki.

Tak, ja też w szkole z dzieciakami robię zbiórki co jakiś czas na gliwickie schronisko. Zawsze to coś... chociaż czasem tego niewiele....Jestem zdania, że w Gliwicach psiulkom krzywdy nie zrobią....

Posted

Suczka nadal czeka. Ale zaczynaj pojawiać się problem, bo w Aromerze niedługo będą zawody i boks w którym mieszka będzie potrzebny dla przyjezdnych koni.

Posted

Kiedy te zawody? Środa/czwartek (postaram się jutro dowiedzieć) będę wiedziała czy 10 jest przeprowadzka. Jutro mam wstawianie drzwi i ewentualnie malowanie, a jak nie to czwartek. Więc zostaje mi wstawić jedynie łóżko, więc dziewczyny możecie już organizować transport na sobotę/niedzielę.

Posted

wszystko sie uda, tylko transport potrzebny. Mam dzisiaj malowanie wiec wiem ze na pewno juz zdaze. Dzisiaj wszystko remontowe bedzie zrobione, wiec mozna szukac juz transportu na sobote, niedziele ;)

Posted

Jara napisał(a):
Ania powiedz jeszcze, do Krakowa czy do Wieliczki ma jechać?

I czy bierzesz ją na płatny czy bezpłatny dt?

Ano właśnie, jak z kasą?

Posted

Do Wieliczki. Wylotówka przy Krakowie, więc blisko autostradą dojechać na Rzeszów.

Bezpłatny DT, ale gorzej z pokryciem kosztów sterylizacji.