AleksandraF Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Hej, jestem z Jeleniej, na psach się niebardzo znam, bo nigdy nie miałam.. Ale może się do czegoś przydam? Znam świetnie angielski, niemiecki ledwo co.. mam trochę czasu do południa w tygodniu. Jakbym mogła w czymś pomóc, to piszcie. Quote
caelestis Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Ja jestem z jeleniej, ale też potrzebuję pomocy w wizycie przedadopcyjnej na cito, bo ja jeszcze tego nigdy nie robiłam :roll: "mój" wątek http://www.dogomania.pl/forum/f28/pomocy-na-cito-potrzebna-pomoc-w-wizycie-przedadopc-w-jeleniej-gorze-147347/ Quote
brazowa1 Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 w schronisku w Dąbrówce jest pies,samiec sredniej wielkosci,krzyżówka pudla z sznaucerem,czarny,z podpalaniem jak sznaucer,długi ogon,zachipowany-podobno chipy produkowane przez mala firme,na uzytek jednego rejonu,z biura identyfikacji podpowiedzieli,ze chip moze pochodzic z Jeleniej Góry.Fotki zaraz,może ze schronsika jechal gdzieś w pomorskie piesek w tym typie? (bardzo ładny kudłacz).Ma niesprawna tylnią łape,ale to akurat mogła być kwestia ostatnich wydarzen w jego zyciu. Quote
daria1990 Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 hejka:) ja jestem z Lubania:) jakby co to w miarę możliwości mogę pomóc, z transportem, może bo czasem jeżdżę do jeleniej z mamą i do Zgorzelca, ale to róznie, a oczywiście w swoim mieście Lubaniu, olszynie, radostawiu, i wiochach w koło mogę robić wizyty przed i po adopcyjne również w miarę możliwości bo obecnie szukam pracy ;) na forum zarejestrowałam się niedawno ale sledze je od bardzo dawna:) Quote
Seaside Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 brazowa1 napisał(a):w schronisku w Dąbrówce jest pies,samiec sredniej wielkosci,krzyżówka pudla z sznaucerem,czarny,z podpalaniem jak sznaucer,długi ogon,zachipowany-podobno chipy produkowane przez mala firme,na uzytek jednego rejonu,z biura identyfikacji podpowiedzieli,ze chip moze pochodzic z Jeleniej Góry.Fotki zaraz,może ze schronsika jechal gdzieś w pomorskie piesek w tym typie? (bardzo ładny kudłacz).Ma niesprawna tylnią łape,ale to akurat mogła być kwestia ostatnich wydarzen w jego zyciu. może skontaktować się bezpośrednio ze schroniskiem? Wolontariuszek stamtąd daaawno już tu nie było :( Quote
magda z. Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 przekleję ją też tutaj, od około miesiące w jeleniej w schornisku, przewieziona z b-ckiej poczekalni mała suczka, taki pinczerowaty potworek, z charakterku również, młoda, jak na moje oko max 3 lata. Potrzeby fizjologiczne załatwia zaraz po wyjściu z boksu, zaczepiarska do psiaków trochę, ale z dystansem, jak widzi, ze jej nie dosięgnie to się wówczas udziela;-) tutaj na stronie schroniska-jest numer identyfikacyjny http://jelenia.schronisko.net/adopcja35049-0.html Quote
Florentynka Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Zapraszam na wątek zbiorczy psów typu "parówa". Jeśli są takie w waszym schronisku - wrzucajcie je z krótkim opisem, zdjęciami i linkiem do wątku ( jeśli jest). Mamy nadzieję, że wyłowienie paróweczek i zgromadzenie w jednym miejscu ułatwi szukanie im domów http://www.dogomania.pl/forum/f28/parowki-parowy-paroweczki-watek-zbiorczy-sie-robi-173391/ Quote
aniao Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 hej czy ktoś może wie coś więcej o tym buldożku w schronie? Przepiękny, przemiły, prześmieszny buldog angielski szuka nowego, kochajacego domu! Ten uroczy pieszczoch źle znosi samotność w boksie, poza tym wiele przeszedł zanim znalazł się w schronisku. Kontakt z człowiekiem i ciepłe miejsce u jego boku ceni sobie najbardziej. Buldog ma nienaganne maniery i wspaniały charakter. Pies jest rasowy. Charakterystyczne umaszczenie: brazowy z białą głową. Jego spojrzeniu nikt nie może sie oprzeć. A ty? Quote
magda z. Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 na tym wątku nie ma wolontariuszek z Jeleniej - one ogłaszają psy na adopcje.org najlepiej tam z formularza do nich napisać Quote
magda z. Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 aniao napisał(a):magda z. dzięki za info :) nie ma sprawy:) mam nadzieję, że się uda Quote
magda z. Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Aniu dzisiaj spotkałam sąsiadkę, ona ma buldożka i mi opowiada, że wczoraj spotkała chłopaka, który zabrał właśnie ze schronu buldożka. Więc pierwsze skojarzenie, czy z jelonki, ona, że tak:) Pies ma około 5 lat, zaniedbane uszy, oczy i skórę. Dziewczyna wymieniła się kontaktami, bo u nas w mieście nie ma zbyt wielu takich psów, a ona na spacery chętnie ise umawia z innymi buldożkami, aby Wardo miał znajomych:) Quote
daria1990 Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 ooo to musze napisać, do kasi05... bo ona tezz zareagowała mieli już Dt i transport dla niego. madzia to ja dałam znać buldożkowy, fanom o tym faceciku:D Quote
magda z. Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 daria1990 napisał(a):ooo to musze napisać, do kasi05... bo ona tezz zareagowała mieli już Dt i transport dla niego. madzia to ja dałam znać buldożkowy, fanom o tym faceciku:D Oki:) jeszce może niech zadzwonią do schronu, aby się upewnić, ale to prawie na 100% ten pies, pytałam o kolory itd w sumie to więcej tam takich psów nie było;) Quote
aniao Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 no psiaka podobno nie ma już w schronie. emila-e z Adopcji Buldożków powiedziała mi, że to nie oni go zabrali (chociaż chcieli), więc zostało nam mieć nadzieję, że chłopak dobrze trafił. magda z., to jak będziesz miała możliwość, to dowiaduj się, co tam u niego słychać :) Quote
edytmak Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 [quote name='aniao']hej czy ktoś może wie coś więcej o tym buldożku w schronie? Przepiękny, przemiły, prześmieszny buldog angielski szuka nowego, kochajacego domu! Ten uroczy pieszczoch źle znosi samotność w boksie, poza tym wiele przeszedł zanim znalazł się w schronisku. Kontakt z człowiekiem i ciepłe miejsce u jego boku ceni sobie najbardziej. Buldog ma nienaganne maniery i wspaniały charakter. Pies jest rasowy. Charakterystyczne umaszczenie: brazowy z białą głową. Jego spojrzeniu nikt nie może sie oprzeć. A ty? Dokładnie to słoneczko spotkałam wczoraj na mieście ;) Quote
edytmak Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 O napewno.....wczoraj na spacerku ze swoim niunkiem spotkaliśmy go z jego nowym panem.Dopiero co wrócili ze schroniska....chłopak widac mocno przejęty stanem BA ale dobrej myśli.Świadomy tego co ma dalej robic aby doprowadzic psiunka do super stanu.Pewnie za jakis czas pies będzie nie do poznania.To piękny okaz nawet teraz. Quote
kamucha Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 hej:) melduję się posłusznie,że już są wolontariuszki;) byłam w schronie w sobotę i jeszcze tam był ten facecik. to dobrze, jeśli wyszedł. mam kontakt z osobą, która robi aktualne fotki, więc i Ją zapytam o niego. Quote
magda z. Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Cześć Edyta:) Wardzio pięknie się w avatarze prezentuje:) Kamila, a może nowy wątek założyć, bo Jola, założycielka tego, jest spod Żywca i ma od kilku już lat bandę kociaków na dt i brak czasu, aby ten był prowadzony czytelnie i terminowo. Z Jelonki była jedna osoba, która chciała pomagać, na powodziowym się ujawniła, może jescze ktoś by się zjawił i reklama dla psów byłaby większa:) Quote
kamucha Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 to super pomysł z tym wątkiem. z wolontariuszek jestem ja i 2super babeczki. tylko mam obawy,że nie podołam na dogo bo nie potrafię za bardzo tu się poruszać. pisałam do kilku osób z prośbą o pomoc i naprowadzenie...wiem,że macie co robić ale samej tak ciężko się tu odnaleźć:/ Quote
kamucha Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 a! mam wielką prośbę o namiary do kogoś ze strzegomia bo niepokoi mnie jedno psie miejsce...widzę je przez okna autobusu, jak jadę do szkoły. fajnie by było jak by ktoś stamtąd podszedł i spojrzał obiektywnie. proszę- jeśli znacie kogos..bo mi to spać nie daje Quote
magda z. Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Jak tylko ogarnę się ze skończeniem tego co mam skończyć to mogę pomóc i wyjaśnić wsio;) Ze strzegomia nie kojarzę nikogo tutaj... Quote
Recommended Posts