sceptiques Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 [quote name='psi']Pytałam w zeszłym tygodniu to psy przyjmują na sterylkę na bieżąco a na koty jest kolejka i trudno powiedzieć kiedy zrobią[/QUOTE] Zapisywałam ostatnio na sterylkę jedną sunię i na psy jest niestety kolejka, nam udało się zapisać na 8 grudnia. Koty też są przyjmowane i też jest kolejka. Jedyny warunek na darmową setrylkę jest taki, że trzeba być opiekunem zwierzęcia. Quote
jaanna019 Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Każda pomoc, wsparcie, pomysł czy dobre słowo na wagę złota :-( [URL]http://www.dogomania.pl/threads/218083-Bia%C5%82ystok-b%C5%82aga-o-dt-dla-5-tygodniowych-szczeni%C4%85t[/URL] Quote
suślik Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 [B]Zapraszamy do DONki Luny [/B] :) [URL="http://www.dogomania.pl/threads/218123-DONka-Luna-wystraszona-pi%C4%99kno%C5%9B%C4%87-w-Schronisku-czeka-na-dom?p=18047636&viewfull=1#post18047636"]http://www.dogomania.pl/threads/218123-DONka-Luna-wystraszona-pi%C4%99kno%C5%9B%C4%87-w-Schronisku-czeka-na-dom?p=18047636&viewfull=1#post18047636[/URL] Quote
plinka Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Witam, powracam na dogo, biorę się za ogłoszenia i będę mam nadzieję na bieżąco podczytywać wątek :) [SIZE="1"][FONT="Arial"]nie ma to jak spędzić ndz na przedzieranie się przez kilkadziesiąt stron, żeby dowiedzieć się co u Was słychać[/FONT][/SIZE] :-D [quote name='Bakteria'][B]Nie wiecie [/B][COLOR=black][B]czy ktoś szuka DALMATYŃCZYKA?[/B][/COLOR] 15.11. koło godziny 5 rano na osiedlu Dojlidy (blisko końcowego autobusu linii '2') widziałam DALMATYŃCZYKA, raczej sukę, mocno nakrapianą. Pies ewidentnie się zgubił lub został wyrzucony... Bez obroży. Może ktoś go jednak szuka?[/QUOTE] CZY KTOŚ MOŻE JESZCZE WIDZIAŁ TEGO DALMATKA?? Bakteria dała mi cynk od razu jak go widziała, jestem często na dojlidach, dziś też się rozglądałam ale nic. Mam nadzieje że dalmatek tylko sobie wycieczki urządzał, na dworze jest za zimno dla takiej łysej dupki... :shake: [quote name='Iza.']Ma ktoś moze pożyczyć klatkę ? Ewentualnie tanio sprzedać ;)[/QUOTE] O jaką ci chodzi? Dog IV reflektujesz? :razz: Quote
jumanjiana Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 zapraszam na bazarek na klatkę-łapkę: [url]http://www.dogomania.pl/threads/218166-Poka%C5%BC-serce!-piernikowe-serca-i-w%C4%85tr%C3%B3bkowe-ciasteczka-na-klatk%C4%99-%C5%82apk%C4%99-do-2-grudnia?p=18052782#post18052782[/url] Quote
Iza. Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 [quote name='Pipi']Iza, masz zapchana skrzynkę, wiec tu napisze. Mam klatke, ale jest duza i nie skladana. Mam tez duzy kontener, w ktorym zmiesci sie pies wielkosci ON, moge pozyczyc.[/QUOTE] Dziękuję Pipi, mój szczeniak szybko wrócił do swoich właścicieli i okazała się zbędna. :) [quote name='plinka'] O jaką ci chodzi? Dog IV reflektujesz? :razz:[/QUOTE] A chcesz sprzedać czy tylko pożyczyć ? :P Quote
jaanna019 Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Wstawiam na prośbę Zachary: Czy może ktoś kojarzy tego psiaka? [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images43.fotosik.pl/1225/16907fc3b3f54544.jpg[/IMG][/URL] Terierkowata suczka spała na deszczu pod sklepem w Grabówce, dzień później widziana na Plażowej a przedwczoraj pod Galerią Białą. Łasi się do człowieka. Quote
zachary Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Dziękuję jaanna019! Sunia chyba wywalona...Jeżdżąc w tamtych rejonach codziennie, już kilka razy ją widziałam. Pod sklepem w Grabówce nakarmiłam ją ale wyraźnie chciała iść za mną. Obok sklepu, w zejściu zadaszonym do zakładu fryzjerskiego, sprzedawczynie położyły jej/ na moją prośbę/ pudło, aby miała gdzie się położyć i aby na głowę się nie lało. Była strasznie przemoknięta, a w nocy mróz niewielki był. Rano była obok sklepu, a później wróciła w rejony Baranowickiej. Pod galerią Białą, córka ją widziała znowu okropnie przemokniętą i też się tuliła. Dotykałam jej, to nie wygląda na wychudzoną.Może ktoś z tych rejonów ją kojarzy, może komuś ucieka na włóczęgostwo, a może nie tak dawno wywalona, to nie zdążyła wychudnąć.... Quote
elinaa Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Feluska997 znalazła takie ogłoszenie : Niedawno było na 4lomza takie ogłoszenie: [I]Duża buda dla psa 140x140 cm wysoka 200 obłożona sidingiem, kryta blachą dachówkową, ocieplona, używana, stan b dobry, b tanio. telefon: 602296352 e-mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ogłoszenie dodane 2011-11-21 Pan zaprasza do obejrzenia budy,chce ją oddać za 100zł.My nie mamy gdzie jej postawić,ani ja przynajmniej nie znam nikogo,komu byłaby potrzebna.A szkoda,żeby został zniszczona. [/I] Quote
Moli@ Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Przepraszam, ale mam pytanie Na jakiej zasadzie i kto może wysterylizować, sunię na Zielonogórskiej? Czy sterylizowane są tam tylko psy z polecenia, jeżeli tak to do kogo się zgłosić? Mam suczkę na Dt, miała szczeniaki, został jeszcze jeden , dwa już w domach stałych. Sunia jest ogłaszana. Quote
sceptiques Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 [quote name='Moli@']Przepraszam, ale mam pytanie Na jakiej zasadzie i kto może wysterylizować, sunię na Zielonogórskiej? Czy sterylizowane są tam tylko psy z polecenia, jeżeli tak to do kogo się zgłosić? Mam suczkę na Dt, miała szczeniaki, został jeszcze jeden , dwa już w domach stałych. Sunia jest ogłaszana.[/QUOTE] Na zielonogórskiej sterylizowane są psy należące do osób prywatnych. Trzeba pójść lub zadzwonić i zapisać psa. Jest niestety spora kolejka, ale to oczywiste przy darmowym zabiegu. Musisz być opiekunem psa. Po sterylizacji potrzebny jest kołnierz, który możesz kupić na miejscu (ok. 20 zł, zależy od wielkości psa). Po wykonanym zabiegu, właściciel psa, podpisuje oświadczenie, że zabieg został wykonany. Przy okazji można nieodpłatnie zachipować psa. Quote
Moli@ Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 [quote name='dogomaniaczkaa']Na zielonogórskiej sterylizowane są psy należące do osób prywatnych. Trzeba pójść lub zadzwonić i zapisać psa. Jest niestety spora kolejka, ale to oczywiste przy darmowym zabiegu. Musisz być opiekunem psa. Po sterylizacji potrzebny jest kołnierz, który możesz kupić na miejscu (ok. 20 zł, zależy od wielkości psa). Po wykonanym zabiegu, właściciel psa, podpisuje oświadczenie, że zabieg został wykonany. Przy okazji można nieodpłatnie zachipować psa.[/QUOTE] Czyli, jeżeli pies jest Dt to nic z tego? Quote
sceptiques Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Na Zielonych Wzgórzach chodzi piękny rudy kot. Mam wrażenie, że się komuś zagubił. Kot jest wyraźnie pieszczochem, bo chwilę go głaskałam, to włączył mu się mruczankowy motorek. Na razie jest nakarmiony, ale jego właściciel go nie zabierze, może się źle skończyć przez psy tutaj biegające... Quote
jaanna019 Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Może to być kot wypuszczany przez właścicieli czyli wychodzący. Quote
Bakteria Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 [quote name='jaanna019']Wstawiam na prośbę Zachary: Czy może ktoś kojarzy tego psiaka? [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images43.fotosik.pl/1225/16907fc3b3f54544.jpg[/IMG][/URL] Terierkowata suczka spała na deszczu pod sklepem w Grabówce, dzień później widziana na Plażowej a przedwczoraj pod Galerią Białą. Łasi się do człowieka.[/QUOTE] O matko.. To ta sunia, która wtedy, jak zgarnęłam z ulicy potrąconego kota, się przyplątała.. Wybiegła z lasu koło przystanku zaraz przy wjeździe do Grabówki, mało jej TIR nie potrącił. Przybiegła do mnie i od razu położyła się pod nogami. To było jakieś 2-3 tygodnie temu? Straż Miejska z Supraśla była wtedy w drodze, ale stwierdzili, że "procedura złapania psa nie jest taka prosta" i że "na pewno ma właściciela" :angryy:. Właśnie widać jak ma... Byłoby super jakby znalazł się dla niej DT, pomogę w ogłoszeniach, zdjęciach itp... Moim zdaniem wywalona, zachowywała się wtedy jakby była świeżo wyrzucona, zagubiona, biegła poboczem ulicy co chwila wychodząc pod samochody... Quote
jaanna019 Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 No proszę jaki ten świat mały, ale jeśli to ona to nie koniecznie podlega pod Supraśl skoro robi wycieczki do galerii. Quote
joanna83 Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 [quote name='jaanna019']No proszę jaki ten świat mały, ale jeśli to ona to nie koniecznie podlega pod Supraśl skoro robi wycieczki do galerii.[/QUOTE] Dokładnie to samo miałam napisać. Przecież to ewidentnie pies białostocki ;) A tak nawiasem mówiąc, to jakiej ona jest wielkości/ile może ważyć? Quote
zachary Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Sprzedawczyni ze sklepu w Grabówce powiedziała,że widziała ją już parę razy na ul.Plażowej.I ja ją w poniedziałek rano tam widziałam.Być może została wywalona na ul.Baranowickiej lub szosie Baranowickiej i stąd szlifuje od paru tygodni te rejony....Rzeczywiście niebezpiecznie włazi na ulicę, biegnie tam, gdzie ludzie, a wszyscy ją ignorują....Bardzo, ale to bardzo lgnie do człowieka, widać,że była blisko..... swego czasu....Tylko gdzie jest dzisiaj?.... Quote
joanna83 Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 [quote name='zachary']Sprzedawczyni ze sklepu w Grabówce powiedziała,że widziała ją już parę razy na ul.Plażowej.I ja ją w poniedziałek rano tam widziałam.Być może została wywalona na ul.Baranowickiej lub szosie Baranowickiej i stąd szlifuje od paru tygodni te rejony....Rzeczywiście niebezpiecznie włazi na ulicę, biegnie tam, gdzie ludzie, a wszyscy ją ignorują....Bardzo, ale to bardzo lgnie do człowieka, widać,że była blisko..... swego czasu....Tylko gdzie jest dzisiaj?....[/QUOTE] Może już ktoś zgłosił ją do schronu. [B]Emilka[/B] ona taka trochę Bajkowa jest co? Quote
zachary Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 joanna83, sunia jest do kolan, może ważyć ze 12-14 kg, może trochę mniej. Jak leżała na betonie, na deszczu w sobotę pod sklepem, to dziesiątki ludzi przechodziły obojętnie.Jak weszłam do sklepu, to panie już wiedziały,że będę pytać o psa i od razu przyniosły pudełko, które postawiłyśmy w zacisznym, zadaszonym miejscu wraz z karmą. Czułam się fatalnie, że nie mogłam jej zabrać, ale mam w domu 6 zwierzaków/ w tym prawie identyczną, terierkowatą sunieczkę/ i narazie szlaban na nowe... Quote
zachary Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Jak nie będzie jej nigdzie widać, to może i ktoś zgłosił. 3 dni temu była przy wejściu do Białej od strony placu zabaw i stawów. Quote
suślik Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Zapraszamy na allegro cegiełkowe przeznaczone na schronisko Ciapek [URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=1957770655[/URL] Quote
bbgm Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Na ul.Pietrasze pod szkołą siedzi od rana sunia z ogromnym brzuchem.Wygląda ,jak jamnik szorstkowłosy i jest w kolorze pszenicznym.Ktoś tu był od jamników,może pomoże? Quote
kaszanka Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 swego czasu - ktoś się odzywał "od jamników" w sprawie pomocy ale nie wiewiadomo czy nadal działa w tej sprawie na naszym terenie. Quote
Recommended Posts