Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Vectra']serio rzygać mi się chce tym PWP już ... to nie tak miało działać nie tak .... po wątku Gai , to mam mega nastawienie na nie w temacie pomocy.

Nie umiem znaleźć odpowiedzi , co takimi ludźmi kieruje i czemu nie zdają sobie sprawy ile robią złego .. oczywiście w ich mniemaniu robią super.

Takich to się zamyka , w pokojach bez klamek. Z dożywotnim zakazem zbliżania się do zwierząt.
Dobrze że ten koleś co adoptował tego psa , to ma charakter "koleżanki fotoblożanki" i sobie na łeb wejść nie daje.
Ale są różni ludzie i tacy słabsi i delikatniejsi i takich to już mega żal , bo takie hieny niedowartościowane ... zeżrą żywcem.[/QUOTE]

Mnie to już przestało nawet śmieszyć. Podziwiam gościa, bo ja bym chyba już dawno straciła cierpliwość i zrobiła większą jazdę. :roll:Chore, zachowanie tej dojczlandki i całej reszty. Wrzaski i krzyki, gdzie badania, gdzie wyniki, jakie kliniki, nosz kurrrrcze pióro.

Ja serio, przestaje się dziwić ludziom, że idą do pseudo. Z jednej strony każdy krzyczy, że to źle, lepiej z fundacji z DT. A tymczasem wymagania jakie trzeba spełnić to czasami absurdy jakich nie wymagają nawet hodowcy dla swoich czempionów.

Przykre, że najbardziej na tym cierpią psy. Te, które faktycznie pomocy potrzebują, bo w mojej opinii Gaja ma się dobrze, na pewno lepiej niż te poupychane w schronach, gnijące w hotelikach od lat...nie wiem dlaczego tam nie ma takiego "ruchu". I ja się nie dziwię temu co chłop pisze, wcale a wcale.

Wielokrotnie "robiłam" za DT i NIGDY nie wymagałam od nikogo meldowania się. Ludzie robią to sami, bo się chcą pochwalić, podzielić tym jak im się żyje. I to jest fajne, ale ja za nikim nie latam zeby mi fotki wysyłał. :shake:

Fotoblogi to chyba jedyna ostoja "normalnosci" na dogo...:roll:

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Tessi&Tola']dobra, wybrałam
KOFTA
22.95zł
540g
[IMG]http://www.sphinx.pl/sites/all/modules/Sphinx/sphinxmenu/pictograms/big-nowosc.jpg[/IMG]

szpadki z mielonego mięsa wołowego 180g, opiekane na grillu, ostro przyprawione, podawane z frytkami lub ryżem oraz zestawem surówek

a teraz wybaczcie, idę sobie poromansować z kelnerami w Sfinksie:eviltong:[/QUOTE]
jestes wredna baba :angryy: frytek mi sie teraz chce :diabloti: dzisiaj robie spaghetti.

Posted

[quote name='Rinuś']jestes wredna baba :angryy: frytek mi sie teraz chce :diabloti: dzisiaj robie spaghetti.[/QUOTE]

a ja dzisiaj postnie makaron z sosem śmietanowo-czosnkowym szpinakiem i łososiem, albo tunczykiem :diabloti:

Posted

nooo... teraz mam pełny brzuszek frytuszek i mięska... mnie żadne tam postne dni nie obowiązują:eviltong: chyba że na kacu:evil_lol:

a co do PWP ostatnio sobie poczytałam zestawienie wydatków jakiegoś "ratowanego" pieska zabranego ze schroniska do hoteliku... przez ponad półtorej roku nie udało mu się znaleźć domu i on sobie w tym hoteliku siedzi, praktycznie bez szans, bo kto go tam znajdzie... a rachunek dobija do 8 tys zł...
no to jest naprawdę bardzo dogocioteczne zachowanie... nagrodę Darwina tylko wręczyć...

Posted

pokaże Wam coś ... forum molosy .. użytkownik z jednym postem pisze ... to tyczy się hodowczyni z której kupiłam mastiffa.
Dodam że hodowczyni jest koleżanka fotoblożanka

[QUOTE]
Co już bulle się znudziły? Źle się sprzedają? Gdzie się bisurmanek ich pozbyła? Odkad ich nie ma w bullterierach jest spokój. Uważajcie słodzi, a potem obgaduje d.Czy obiecuje już krycia za darmo?:laughing4: Podobno bisurmanek gwizdnęła sukę z jakiejś znanej,zagranicznej hodowli. Podobno jest bez przydomka, hodowca się wk....Po co ci handler? Psisko rzuca się na ciebie czy nie chce biegać , tak cię nie trawi? Drogo taki handler,opłaca się?:misspeak:Patrzę sobie na sukę Moly,a tam 3 miot w ciągu 13 miesięcy. Biedny piesek, czy macica się jej jeszcze nie rozpadła? Zajebista produkcja kasy:greedy: Najlepsze jest to, że bisurmanek ma psa bez rodowodu czy jakos tak. Czy to ten co był na wystawie w Świebodzicach z handlerką?Powodzenia, dobrze, że pozbyłaś się tych wystających stringów hehe. Niezły wstyd.Narka[/QUOTE]

Posted

[quote name='Vectra']pokaże Wam coś ... forum molosy .. użytkownik z jednym postem pisze ... to tyczy się hodowczyni z której kupiłam mastiffa.
Dodam że hodowczyni jest koleżanka fotoblożanka[/QUOTE]

:mdleje:
brak mi słow...serio. Jad się dosłownie wylewa. I ktoś taki się nazywa miłośnikiem psów :shake:

Posted

[quote name='asiak_kasia']:mdleje:
brak mi słow...serio. Jad się dosłownie wylewa. I ktoś taki się nazywa miłośnikiem psów :shake:[/QUOTE]
no tak mniej więcej jest na molosach :shake:

a serio Justyna , to fantastyczna kobieta :) wygrywa , ma w dupie innych , siedzi z dala od zgiełku ... więc trzeba działać i atakować.

Posted

[quote name='Vectra']no tak mniej więcej jest na molosach :shake:

a serio Justyna , to fantastyczna kobieta :) wygrywa , ma w dupie innych , siedzi z dala od zgiełku ... więc trzeba działać i atakować.[/QUOTE]

a no to wsio jasne, jak się ma osiągnięcia to trzeba zgnoić i utaplać w błocie konkurencję. Z resztą to chyba w kazdej rasie takie praktyki odchodzą. :shake:
Dobrze wiedzieć do kogo się zgłosić bo u nas na pewno za jakis czas zawita pies typowo podwórkowy i się zastanawiam właśnie nad MT. :diabloti:
Brałabym CAO, ale wiadomo, niekopiowany-bleee...

ja tam na molosach głownie w CC siedziałam i tam jako taki względny spokoj był. Zaglądałam tez do DA i alano czy burbli, i tam tez mało ludzi więc wojenek nie było. I okazuje się, że dobrze ;)

Posted

to jak już zostaniesz to wpadnij i mnie ostrzyż - na afgana poproszę:p mój fryzjer bierze teraz 80 zł za podcięcie końcówek, więc masz duże szanse że wybiorę Ciebie:eviltong:

Posted

[quote name='Vectra']pokaże Wam coś ... forum molosy .. użytkownik z jednym postem pisze ... to tyczy się hodowczyni z której kupiłam mastiffa.
Dodam że hodowczyni jest koleżanka fotoblożanka[/QUOTE]
Ahahaha niezła jazda :evil_lol: Ale nie ma od tego ucieczki, każdemu może coś nie pasować i z tego powodu wyzwać drugiego. Choćby dlatego, że pies ma niebieską obrożę, a nie czerwoną. Nie trzeba być nawet hodowcą. I nosić stringów buhaha :evil_lol:

Posted

no pies o którym mowa że się rzuca , to na każdej wystawie staje na pudle BISowym :) wystawia go Ola Szydłowska.
Fakt może boleć :evil_lol: tatuś psa którego kupiłam :grins:

dziwne że jeszcze nie czepili się mopsika , bo Justyna ma suczkę. Będzie rodzić i zarabiać na utrzymanie 17 mastifów :diabloti:

Posted

Mogłabym się teraz powypowiadać, jako że siedzę w tybetanach, ale chyba się powstrzymam ;)
Na samym początku miałam brać psa z tej hodowli, o której pisze Vectra, ale zrezygnowałam i się z tego powodu cieszę ;)
Mam mieszane odczucia co do wielu psów i hodowli, wybierając teraz MT miałabym niemały problem...

Posted

[quote name='Naklejka']Mogłabym się teraz powypowiadać, jako że siedzę w tybetanach, ale chyba się powstrzymam ;)
Na samym początku miałam brać psa z tej hodowli, o której pisze Vectra, ale zrezygnowałam i się z tego powodu cieszę ;)
Mam mieszane odczucia co do wielu psów i hodowli, wybierając teraz MT miałabym niemały problem...[/QUOTE]

pisz, będzie ciekawiej :diabloti:

Posted

[quote name='motyleqq']pisz, będzie ciekawiej :diabloti:[/QUOTE]

Nie, to bez sensu, dość wojen jest w tym światku, a ja nie chcę sobie robić problemów i dostać pozwu do sądu :evil_lol: Już mnie na wystawach wzrokiem zjadają :evil_lol:
Czasem moża bylo u mnie w galerii poczytać o MT, ale nie tyle o hodowlach, co różnych typach MT.
Trochę po wystawach jeżdżę, widzę psy, jak się zachowują, rozmawiam czasem z hodowcami, właścicielami MT, ciekawostek się podowiaduję :cool3:

Posted

[quote name='Vectra']ja BYŁAM , widziałam , w związku z tym MOGĘ się wypowiedzieć.
a jak ktoś żyje plotkami , to powodzenia :grins:[/QUOTE]
Nie zarzucam nic hodowli, nie mam zamiaru jej obrażać. Ale nie kupiłabym tam szczeniaka z kilku powodów. I chyba mam do tego prawo? ;)
A plotkami nie żyję, bo to nie ma nic wspólnego z plotkami i wojenkami ;)

Posted

Pewno że jest prawo wyboru , szczególnie że jest tyle hodowli i jest z czego wybierać.
Mi się bardzo nie podoba , to co się wyprawia z oczernianiem niewinnych ludzi ... a najwięcej mają do powiedzenia Ci , którzy nawet oczernianego na oczy nie widzieli.

Ja nie wypowiadam się na temat innych hodowli MT , bo nie znam , nie byłam , nie rozmawiałam.
Bisurmana poleciła mi moja dobra znajoma , która nie ma MT :) ale zna Justynę.
Moja siostra też nie narzeka :) nie mieli nigdy psa tego typu , pomoc hodowcy jest super i z tego się cieszę , że moja siostra i jej rodzina są szczęśliwi i nie są sami sobie zostawieni - bo ich pies nie będzie wystawiany.

Posted

Trochę hodowli poznałam, mailowałam swego czasu z hodowcami, a i na wystawach czasem rozmawiamy ;)
Zdecydowanie mogę polecić Made in Tibet. Poleciłabym hodowlę Jetsa, ale nie planują już więcej miotów.
Myślę, że jest w czym wybierać. Ja miałabym problem, bo uznaję tylko jeden typ MT, nie uznaję dolewek pewnych linii, przez co mam ograniczony wybór ;)

Posted

Jeśli człowiek wie czego szuka , typu - linii .... to troszkę inaczej postrzega wybór psa. I to jest argument , czemu nie ta hodowla , a inna :) Natomiast takie doklejanie łatek aby dokleić i dowalić komuś - jest żałosne.

Niemniej jak się to mówi - DOBREJ REKLAMY NIGDY ZA WIELE. Bo nigdy nie oczerniają słabych i przeciętniaków. Takim klaszczą i słodzą. A jak ktoś nieco się wybija ponad innych , to jest właśnie oczerniany :)

Ja w PL na dzień dzisiejszy nie mam szans na kupno staffika :) bo nie ma takich rodowodów i linii jak lubię i chcę mieć.

ale bardzo , ale to BARDZO mi się nie podoba to , że w świecie hodowlanym jest tyle zawiści i nienawiści ... dla dobra psów to na pewno nie jest.

Niestety też jestem po tej stronie barykady , gdzie się ludzi nie oszczędza :) ale ja jestem wdzięczna tym pustostanom :grins:
pisałam REKLAMA darmowa jest doskonała. Ile ludzi mnie odwiedza , dzwoni ... tylko dlatego by sprawdzić , czy faktycznie jest tak jak słyszeli , no i jest inaczej.

Nawet nie wiecie ile radości sprawił fakt , że mój obiektyw został uszkodzony. A ile żółci i zawodu sprawiło to , że mam inne obiektywy i zdjęcia nadal się pojawiają na facebooku. A żałoba narodowa ..... gdy mój obiektyw wrócił do żywych. :diabloti:

a skąd to wiem ? ano byli tacy co do mnie zadzwonili niemal z pretensją - jak to robie zdjęcia , przecież pisałam ze mam obiektyw popsuty .... odpowiedziałam tylko PRZEPRASZAM , ale foty będą i będzie ich coraz więcej.

Posted

[quote name='Vectra']

ale bardzo , ale to BARDZO mi się nie podoba to , że w świecie hodowlanym jest tyle zawiści i nienawiści ... dla dobra psów to na pewno nie jest.
[/QUOTE]

I to mnie zasadniczo zastanawia. Dlaczego ludzie, którzy w zasadzie powinni stac ramię w ramię, tak cholernie bardzo łatwo wbijają sobie igły pod paznokcie.
Nie wiem co gorsze kupić psa z papierem i narobić sobie wrogów jak pies zacznie wygrywać na wystawach ( taa wiem, marzenia :diabloti:) czy brac psa od dogociotek. :evil_lol:

Watek gai masz tu Motylku :cool3:
zaczyna się od 21 strony [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/223051-GAJA-m%C5%82oda-suka-ON-ka-pojecha%C5%82a-do-hotelu-dla-zwierz%C4%85t-%29-po-rehabilitacji-ma-DS/page21[/url]

Warto przeczytać do końca bo z każda stroną robi się dziwniej i dziwniej i jeszcze dziwniej :diabloti: