Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 470
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nutusia napisał(a):
Podeślijcie wątek Malawaszce - wstawi ją na stronę sznaucerków. Jak to mówią, od przybytku głowa nie boli ;)

Się robi, wysyłam pani Prezes :)

Posted

Nutusia napisał(a):
Podeślijcie wątek Malawaszce - wstawi ją na stronę sznaucerków. Jak to mówią, od przybytku głowa nie boli ;)

Melduje, że wstawione na wątek ogólny sznupków - z prośbą o umieszczenie na stronie ;)

Javena napisał(a):
Ja wykupiłam Dorusi ogłoszenia na bazarku. Ladymonia0610 miała przesłac wszystkie dane. Jesli już nie potrzebne ,to ja wysle innego pieska.

http://www.dogomania.pl/forum/threads/234698-Szybki-bazarek-ogłoszeniowy-różne-pakiety-20-30-40-50-do-15-11

Nie chcę za nikogo decydować, ale pilnuję ogłoszeń jak coś, więc chyba mozna przeznaczyć na innego psiaka w potrzebie.

Mam zapytanie w sprawie adopcji Dorki...wysyłam do Marty ;)

Posted

Nutusia napisał(a):
No proszę, jak się akcja rozwija! :)

Niom ;)

Pani to napisała : witam, chciałabym się zapytać jaki jest koszt adopcji i kiedy ma być sterylizowana i kiedy do odbioru? Czy sunia zachowuje czystość w domu? pozdrawiam

Posted

Nutusia napisał(a):
Hmmm... same WYMAGANIA. A sobie to ani słowa? Bo my przecież też mamy WYMAGANIA!!!!!

A chcesz zobaczyc zapytanie o szczeniaki od beki, które ogłaszałam we wtorek ? :diabloti:

To masz...

ufohuj@.... (maila też ma hmm...nie skomentuję :angryy:)
che kupić tego psa daje 54 zl ale z dostawa do domu i dodaje 4 słonie i2małpy i7 kanguruw 8 krulikuw bez nug bigaja szybko ale niemaja nug to doczepie protezy i niemaja głuw ale doczepie plastikowe oraz dodaje całe zooo boo too jest malpa hyba

Posted

O matko... ludziom się chyba naprawdę... nudzi! Jeszcze w życiu nie dostałam ani debilnego maila ani sms-a czy telefonu w sprawie adopcji. Ciekawe kiedy przyjdzie na mnie "pora"?...

Posted

Ziutka dziękuję bardzo za ogłoszenia i wrzucenie na sznaucery. Już odpisuję pan,i chociaż szczerze to uprzedzona jestem do osób którym się nawet zadzwonić nie chce.W sprawie Puni to najpierw pani zadzwoniła długo rozmawiałyśmy, później pan a jak już było wiadomo że biorą sunię, to do czasu zanim do nich dotarła to dzwonili kilka razy jeszcze ,żebym przypadkiem komuś innemu jej nie wydała. Takie zaangażowanie to ja rozumiem.Za dwa tygodnie odwiedzę mojego cukiereczka;-) Co do wiadomości którą dostałaś to faktycznie nudzi się niektórym i to bardzo.

Posted

Ziutka napisał(a):
Melduje, że wstawione na wątek ogólny sznupków - z prośbą o umieszczenie na stronie ;)

Nie chcę za nikogo decydować, ale pilnuję ogłoszeń jak coś, więc chyba mozna przeznaczyć na innego psiaka w potrzebie.

Mam zapytanie w sprawie adopcji Dorki...wysyłam do Marty ;)

Jesli ma ogłoszenia ,to ja przeznacze na innego psiaka. Dora jest śliczna.

Posted

Elza22 napisał(a):
Miałam bardzo fajny telefon w sprawie Dory potrzebuje kogoś do sprawdzenia domku we Wrocławiu.

wrocławianek mamy na dogo sporo :)
nie wiesz jaka dzielnica miasta?

Posted

mari23 napisał(a):
wrocławianek mamy na dogo sporo :)
nie wiesz jaka dzielnica miasta?

Grunwald ,domek musi być dobrze prześwietlony muszę mieć pewność że to dobry domek.Poinformowałam Pana że dopiero w styczniu będzie mogła trafić do nowego domu jednak pan chce ją zarezerwować;-) zobaczymy jaki to domek może akurat to ten domem i po sterylce będzie mogła tam trafić.

Posted

Elza22 napisał(a):
Grunwald ,domek musi być dobrze prześwietlony muszę mieć pewność że to dobry domek.Poinformowałam Pana że dopiero w styczniu będzie mogła trafić do nowego domu jednak pan chce ją zarezerwować;-) zobaczymy jaki to domek może akurat to ten domem i po sterylce będzie mogła tam trafić.

dostałam na PW podpowiedź, że we Wrocławiu najlepsza w prześwietlaniu domków jest Poker.... i ma niedaleko :)
już do niej napisałam

Posted

Ale mi maślicie :oops:. U nas jest dużo więcej i dużo lepszych prześwietlaczek niż ja.
Muszę poczytać watek .Mogę zrobić tę wizytę.Jak jest pilna?

Posted

Poker napisał(a):
Ale mi maślicie :oops:. U nas jest dużo więcej i dużo lepszych prześwietlaczek niż ja.
Muszę poczytać watek .Mogę zrobić tę wizytę.Jak jest pilna?

Wizyta nie jest pilna bo mała dopiero w styczniu, po sterylizacji będzie mogła trafić do domu. Jednak gdybyś to Ty cioteczko przeprowadziła wizytę była bym dużo spokojniejsza. Dora wczoraj została sama od 21 do 2 i nic nie zniszczyła była bardzo grzeczna nawet nie piszczała bo byłam w kontakcie z sąsiadką;-) Nie mówiłam Panu że poprzedni dom opuściła bo niszczyła bo nie wiadomo czy to prawda może tylko chcieli się pozbyć psa a tak bym zniechęciła Pana. U mnie nic nie zniszczyła.

Posted

Fajnie brzmi. A pan jest gotów się dołożyć do tej "rezerwacji"? Np. na sterylkę, szczepienia, czy choćby utrzymanie?... Bo jaką mamy pewność, że w styczniu pan nie powie, że znudziło mu się czekać i znalazł już innego pieska? Przepraszam pana, że snuję takie podejrzenia, ale za dużo już na dogo widziałyśmy :( Moje dwie tymczasowiczki też zostały zarezerwowane, bo wyjeżdżają za granicę i obie rodziny przyjadą do Polski dopiero na Święta. Obie rodziny pokryły koszty sterylki i utrzymania suczek, a tym samym zyskały pewność, że Maleństasy już są ICH :)

Posted

Dobra, dobra kadzicielki.
Dora teraz ma chyba już ok.10 miesięcy? Gdzie mogę przeczytać jej charakterystykę?
Elzo, jak sunia do Twojego maluszka? Jak do innych psów.Chodzi na spacery po ulicach? Okolice pl.Grunwaldzkiego są bardzo ruchliwe,rzeka samochodów,tramwaje.
Jak to dom powinien Waszym zdaniem być? Oprócz oczywiście dostępu do kanapy , kolanek, pieszczot itd co jest wiadome.

Posted

Poker napisał(a):
Dobra, dobra kadzicielki.
Dora teraz ma chyba już ok.10 miesięcy? Gdzie mogę przeczytać jej charakterystykę?
Elzo, jak sunia do Twojego maluszka? Jak do innych psów.Chodzi na spacery po ulicach? Okolice pl.Grunwaldzkiego są bardzo ruchliwe,rzeka samochodów,tramwaje.
Jak to dom powinien Waszym zdaniem być? Oprócz oczywiście dostępu do kanapy , kolanek, pieszczot itd co jest wiadome.

Dora ma 9 miesięcy. Dziewczynka kocha dzieci, w stosunku do innych psów i suczek nie wykazuje cienia agresji tylko zaprasza do wspólnej zabawy. To bardzo energiczne psie dziecko,ciekawe świata nie boi się samochód ani ruchu ulicznego.Potrzebuje sporej dawki ruchu.Uwielbia się bawić.przez cały czas by się przytulałam potrzebuje stałego kontakt z człowiekiem. Zachowuje czystość w mieszkaniu, do tej pory nic nie zniszczyła.Jak chodzi o sterylizację to można zapytać Pana czy może chociaż pomóc w sterylizacji tylko nie wiem czy ja mam zadzwonić czy to cioteczka zapyta na wizycie?. Będzie wtedy ten domek bardziej pewny.Miałam dzisiaj dwa fajne telefony w jej sprawie,nie bardzo wiedziałam co powiedzieć wiec powiedziałam że oddzwonię do państwa. Bo jak to sie okaże ten domek to nie będę zawracać głowy innym zainteresowanym. Pan przez telefon jednak wydał się mimo wszystko najlepszym kandydatem na domek Dory ale rozmowy telefonicznej nigdy nie można być pewnym.Pies który wcześniej był u pana odszedł w mają,w domu nie ma dzieci i innych zwierząt.Domek jaki marzy mi sie dla Dory to zdecydowanie ludzie którzy lubią aktywny tryb życia bo ona wymaga sporo ruchu jak sie nie wybiega to stoi smutna pod drzwiami,pełna micha dobra opieka oczywiście dużo i miłości i kanapa do spania.No to się rozmarzyłam. Uprzedziłam Pana że chcę ją odwiedzać nie miał nic przeciwko moi zdaniem to dobry znak.Wysyłam na pw numer do Pana.

Posted

nr telefonu już mam.Zadzwonię może i jutro. Czy pan jest samotny?
Oczywiście ,że obgadam koszty sterylki i transport.
Czy Dora wymaga strzyżenia?